زیر پوست باشگاه‌های بدنسازی چه می‌گذرد؟

همشهری آنلاین : اشتیاق روزافزون به مصرف مکمل‌های دارویی در میان بسیاری از ورزشکاران حرفه‌ای و آماتور، گروهی از متخصصان را بر آن داشته است تا برای اطلاع‌رسانی همگانی در مورد خطرات استفاده نادرست از این مواد، اولین جشنواره و همایش «تناسب اندام و بدنسازی، تهدید تا سلامت» را برگزار کنند.


مشکلات شدید کلیوی، عوارض کبدی، ایست قلبی و مرگ. شاید باورکردنی به نظر نرسد، اما این عوارض واقعا در کمین افرادی هستند که خودسرانه یا با توصیه دوست و آشنا و گاه مربیان باشگاه‌های بدنسازی اقدام به خوردن و یا تزریق مکمل‌های هورمونی و پروتئینی می‌کنند. مکمل‌هایی که این روزها با توجه به تمایل نوجوانان و جوانان برای داشتن هیکلی تراشیده و عضله‌هایی برجسته و برآمده، بسیار پرطرفدار شده‌اند.


 

«متاسفانه افراد ناآگاهانه اقدام به مصرف این مواد می‌کنند و گاه تا آخر عمر با عوارض جسمی و نارسایی‌های ناشی از مصرف این مواد دست به‌گریبانند.»
دکتر ربابه شیخ‌الاسلام، مدیر جشنواره «تناسب اندام و بدنسازی، تهدید تا سلامت» با بیان این مطلب، ادامه می‌دهد: متاسفانه این مساله گریبان قشری از جامعه را می‌گیرد که جزء پاک‌ترین‌ها هستند. گروهی از نوجوانان و جوانان که به دنبال ناهنجاری‌ها نمی‌روند و ورزش را انتخاب می‌کنند. اما ناآگاهی باعث می‌شود که با چنین پدیده‌ای رو‌به‌رو شوند.
 
دو ماهه آرنولدم کن!
 
«من یه ماهه دارم میام باشگاه. اما الان دیگه همه می‌گن برای اینکه کم نیارم و بدنم خالی نکنه حتما باید مکمل‌های پروتئینی بخورم. اما من می‌خوام بیشتر روی عضله‌های ساعدم کار کنم. با مربیم حرف زدم قراره تزریق کنه برام تا ماهیچه‌سازی زودتر انجام شه.»
کم نیستند جوان‌هایی که با رویای دست یابی سریع به بدنی خوش فرم و عضلانی درگیر مصرف انواع و اقسام مواد دارویی و مکمل‌های مجاز و غیرمجاز می‌شوند. دکتر شیخ‌الاسلام در این زمینه می‌گوید: جوانان اغلب تحت تاثیر فیلم‌های خارجی، تبلیغات رسانه‌ها و مدهای رایج به داشتن اندامی تراشیده و عضلاتی برآمده، گرایش پیدا می‌کنند. به این ترتیب استفاده گسترده از مکان‌های ورزشی غیراستاندارد و روش‌های پرخطر این روزها مرسوم شده است.
 
این متخصص عدم نظارت کافی بر فعالیت‌های انجام شده در باشگاه‌های ورزشی، بحث واردات قاچاق مکمل‌های دارویی و غذایی به کشور، وجود مواد تقلبی در بازار را از مشکلاتی می‌داند که باعث بروز مشکلات جدی برای افرادی می‌شود که از این داروها استفاده می‌کنند؛ جوانانی که بر اثر تبلیغات می‌خواهند خیلی زود به فرم ایده‌آلشان برسند.
 
اما آیا آماری از افرادی که در اثر مصرف این مواد دچار مشکلات جدی شده‌اند وجود دارد؟ پاسخ دکتر شیخ‌الاسلام به این سوال منفی است: ما آماری نداریم. اما بسیاری از متخصصان این حوزه موارد بسیاری از بیمارانی که بر اثر مصرف این مواد دچار مشکلات حاد کلیوی و کبدی شده‌اند را دیده‌اند.
 
وی ادامه می‌دهد: متاسفانه بسیار دیده شده که جوان ورزشکاری که هیچ سابقه‌ای از بیماری نداشته، دخانیات مصرف نمی‌کرده و زندگی سالمی داشته، ناگهان بر اثر ایست قلبی فوت می‌کند بدون اینکه خانواده‌اش بدانند علت فوت فرزندشان مربوط به مواد مکمل غیرمجازی بوده که مصرف می‌کرده است.
 
از تهدید تا سلامت
 
«مصرف این‌گونه مکمل‌ها چیز تازه‌ای نیست. این ماجرا از سال‌ها پیش وجود داشته است. اما تمایل روزافزون به مصرف در میان قشر جوان جامعه نگران‌کننده است.»
دکتر شیخ‌الاسلام با بیان این مطلب، ناآگاهی جوانان و خانواده‌های آن‌ها و همچنین بسیاری از مربیان بدنسازی نسبت به عوارض سوء مصرف مکمل‌های غیرمجاز را از دلایل برگزاری جشنواره و همایش «تناسب اندام و بدنسازی، تهدید تا سلامت» عنوان می‌کند.

رأی دهید
hana257 - تهران - ایران
پسر خاله من هم که سال گذشته برای بدنسازی به باشگاه میرفت یک ورز اومد گفت یه بسته قرص توی باشگاه بهش دادن حدود90000 هزار تومن وقتی قرصها رو دیدیم چیزی جز قرصی که افراد دیابتی نوع دو مصرف میکنن نبود.
‌پنجشنبه 13 مهر 1391 - 11:42
ايدين - کرج - ایران
مکمل های ورزشی هیچ ایرادی ندارند مگر اینکه ٦٠روز مصرف شد ١٠روز پاکسازی انجام شود ولی بدون مکملهای غذایی (پروتئینی)بدنسازی بی فایده است ولی هورمون اگر زیر نظر متخصص تجویز و استفاده شود و در یکسال ٢دوره ٢ماهه هیچ ضرری ندارد البته اگر اصل باشند و تقلبی نباشد !تا بحال در رشته بدنسازی کسی که اصولی هورمون مصرف کرده نمرده درصد مرگ و خطر سیگار بیشتر از هورمون میباشد !در دنیای امروز بدون مکمل غذایی ورزش بدنسازی بی معنی است و همانطور که از اسمش پیداست مکمل غذایی است و باید طبق دوره مشخص مصرف شود!
جمعه 14 مهر 1391 - 03:21
sarbaz vatan - رم - ایتالیا
hana257 - تهران - ایران اون قرصا اسمش گلوبن کلامیده و باعث افت قند خون و افزایش اشتها میشه من وقتی ایران بودم از داروخانه میخریدم بسته ای هزار تومان متاسفانه توی ایران مربیا فقط به فکر پولن وسلامت ورزشکارا اصلا واسشون مهم نیست و با تجویز دوره های غیر اصولی برای ورزشکارا در کوتاه مدت باعث زیبا شدن بدن ورزشکارا میشن ولی در طولانی مدت باعث عوارض مخربی میشن این ورزش احتیاج به علم زبادی داره و من خودم با اینکه 8 ساله که در این ورزش هستم و مطالعه زیادی در بارش داشتم ولی هنوز یکسری مسائلو نمیدونم
جمعه 14 مهر 1391 - 03:24
اینترنت ندیده - کرمان - ایران
من از اینترنت فقط سهمم شده این سایت البته در بیداریهای شبانه و بیداریهای دائمی از خواب عمسق مسلمانی هم سهم بسیار بسزایی داشته اما وقتمو هم گرفته و سد راهم شده
شنبه 15 مهر 1391 - 05:27
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.