مشکلات ارزی برای دانشجویان ایرانی خارج از کشور بالا می‌گیرد

در پی افزایش نرخ ارز و ایجاد مشکلات ارزی برای دانشجویان بورسیه وزارت علوم، یکی از مقامات این وزارتخانه اعلام کرده اگر لازم باشد برای فراهم‌کردن امکان پذیرش دانشجویان بورسیه در داخل ایران تصمیم می‌گیرد.

به گزارش مهر، ابوالفضل حسنی مدیر کل دفتر گسترش وزارت علوم روز شنبه هشتم مهر گفته است هنوز درباره ظرفیت تبدیل پذیرش دانشجویان بورسیه دکتری تخصصی که قصد دارند بورسشان را تبدیل به داخل کنند، هیچ موردی عنوان نشده است.
 


به نوشته این خبرگزاری، وزارت علوم به دلیل مشکلات ارزی‌ از اعزام دانشجویان بورسیه دکتری تخصصی سالهای ۸۹، ۹۰ و ۹۱ ممانعت کرده و به آنان پیشنهاد داده که بورس خارجی خود را تبدیل به بورس داخلی کنند.

 
به گفته آقای حسنی اگر وزارت علوم چنین قصدی داشته باشد، در این زمینه ابتدای شورای بورس و سپس معاون آموزشی دفتر گسترش دستور خواهد داد که برای ظرفیت‌سازی اقدام کنند و به این دانشجویان تسهیلاتی ارائه کنند.
 
بازار ارز ایران از زمستان سال گذشته به دلیل تحریم بانک مرکزی و نفت ایران توسط آمریکا و اتحادیه اروپا دچار نوسان شده و نرخ ارز همچنان در حال افزایش است و امروز دلار آمریکا در بازار آزاد حدود ۲۸۰۰ تومان معامله شده است.
 
در این رابطه، هفته گذشته معاون بورس وزارت علوم نیز با اشاره به برخی مشکلات ارزی و بودجه‌ای این وزارتخانه تاکید کرده بود که «دانشجویان بورسیه می‌توانند در دانشگاه‌های داخل پذیرش شوند.»
 
حسن مسلمی نائینی گفته بود ما به این دسته از دانشجویان اعلام کردیم هر دانشجویی که مایل است می‌تواند بورسش را تبدیل به داخل کند یا با هزینه شخصی سفر کند، راه سوم هم این است که صبر کنند تا در شرایط مناسب اعزام صورت گیرد.
 
بر اساس آماری که او سال گذشته ارائه داده است، برای سال ۹۰ تعداد ۳۹۰ نفر دانشجو در بورس قبول شده‌اند و سال ۸۹ نیز ۱۵۰ نفر به دانشگاه‌های خارج از کشور با بورس اعزام شده‌اند.
 
اخبار مربوط به کمبود بودجه وزارت علوم در حالی اعلام شده که روز ۳۱ شهریور، وزیر اقتصاد گفته بود دانشجوی بورسیه در ساز و کارهای رسمی اعزام شده‌اند، می‌تواند از ارز مرجع استفاده کنند.
 
از طرف دیگر، شمس‌الدین حسینی افزوده بود که عده‌ای از دانشجویان خودشان تصمیم گرفتند که برای تحصیل به خارج بروند که بورس هم نیستند و بانک مرکزی هیچ وقت برای تامین ارز آن‌ها تعهدی نداشته است.
 
این در حالی است که طی سال‌های گذشته، دانشجویانی که با هزینه شخصی برای تحصیل به خارج از ایران می‌رفتند نیز می‌توانستند در هر نیم‌سال تحصیلی ارز مرجع از بانک‌ها خریداری کنند.
 
با وجود این، آقای مسلمی هفته گذشته گفته بود که تاکنون ۴۸ هزار نفر جهت دریافت ارز دانشجویی در سامانه وزارت علوم ثبت‌نام کرده‌اند و هنوز بانک مرکزی بخشنامه‌ای مبنی بر عدم توزیع معرفی‌نامه ارز دانشجویی ابلاغ نکرده است.
 
سال گذشته او اعلام کرده بود که ۸۰ هزار دانشجوی ایرانی در دانشگاههای خارج از کشور در حال تحصیل هستند و این آمار را بعد از ارزیابی مدارکشان در وزارت علوم یا توسط رایزن‌های فرهنگی ایران در کشورهای مختلف به دست آورده‌اند.
 
این مقام ارشد وزارت علوم همچنین با انتقاد از تعداد بالای دانشجویان ایرانی مقطع کار‌شناسی خارج از کشور گفته بود «وقتی در دانشگاه‌های خودمان صندلی خالی وجود دارد نباید از کشور خارج شوند.»
 
اما به گفته یکی از دانشجویان بورسیه سال گذشته، با وجود اینکه برخی از دانشجویان بورسیه حاضر به پذیرش در داخل شده‌اند، هیچ ظرفیتی برای رشته‌های آنها در دانشگاه‌های ایران وجود ندارد.

آرمان144 - میسور - هند
مردشور این سیاست های سیاسی و اقتصادی کشور ببره که گند زده به همه چی
شنبه 8 مهر 1391 - 18:47
Rezgar - لینشوپینگ - سوئد
دانشجوهای ایرانی که در کشورهای اروپای و کشورهای غربی مشکل ارز برایشان پیش امده است میتوانند از هلال احمر یا کلیسا همان کشوری که در ان مشغول تحصیل هستند درخواست کمک کنند. احتمالا" هلال احمر و کلیسا در چنین موقعهای کمک میکنند.
شنبه 8 مهر 1391 - 23:00
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +503آغاز عملیات نظامی آمریکا و اسرائیل علیه جمهوری اسلامی؛ بیت رهبری در تهران هدف حمله قرار گرفت
  • +417شاهزاده رضا پهلوی: آماده باشید تا در زمان مناسب برای اقدام نهایی به خیابان‌ها باز گردید
  • +298علی خامنه‌ای، دیکتاتور ایران کشته شد ؛ رویترز: جسد خامنه‌ای پیدا شد
  • +273شاهزاده رضا پهلوی: به لطف رئیس‌جمهور ترامپ، ساعت آزادی ایران فرارسیده است
  • +254پس از ساعت‌ها انکار، رسانه‌های جمهوری اسلامی کشته‌شدن علی خامنه‌ای را اعلام کردند
  • +253در پی انتشار خبر کشته شدن علی خامنه‌ای، جشن و پایکوبی سراسر ایران را فرا گرفت + ویدیو
  • +242محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور پیشین ایران در حملات آمریکا و اسرائیل کشته شد
  • +211خبرگزاری فارس می‌گوید خبر کشته‌ شدن دختر خامنه‌ای به همراه داماد و نوه خامنه‌ای صحت دارد
  • +210واکنش شاهزاده رضا پهلوی به تشکیل «ائتلاف نیروهای سیاسی کردستان ایران»
  • +204دونالد ترامپ: علی خامنه‌ای، یکی از شرورترین افراد تاریخ در حملات آمریکا و اسرائیل کشته شده است