آزمایش‌های ساده جهت تشخیص آلزایمر

 

همشهری آنلاین: تشخیص بیماری آلزایمر در مراحل اولیه ابتلا به این بیماری، امروزه به راحتی و با انجام آزمایش‌های ساده صورت می‌گیرد

به گزارش ایرنا، ظهور یک یا چند نشانه مشکوک در افراد می‌تواند آزمون‌هایی را برای تشخیص وجود زمینه‌هایی برای ابتلا به آلزایمر و یا عدم تایید ابتلا به این بیماری به دنبال داشته باشد.
 


رایج‌ترین آزمون بررسی وضعیت ذهنی (MMSE) یا آزمون Folstein است که در آن 18 سوال مطرح می‌شود و بخش‌هایی که به طور بالقوه در ابتلا به این بیماری دخیل هستند، مورد بررسی قرار می‌گیرد.

 
پاسخ‌ها یا نتایج حاصله از این آزمون‌ها با امتیاز 0 تا 30 بررسی می‌شود؛ امتیازهای کمتر از 24 احتمال ابتلای فرد به این بیماری را قوت می‌بخشد.
 
با این حال تنها یک آزمون برای تایید این مساله کافی نیست و به اعتقاد کارشناسان تعداد بیشتری آزمون باید در این زمینه انجام شود.
 
همچنین آزمون‌های دیگری نیز برای آزمودن حافظه، تمرکز و یا قدرت کلامی وجود دارد.
 
اما تشخیص قطعی این بیماری می‌تواند از طریق آزمایش‌هایی مانند MRI مغزی برای تشخیص هرگونه آتروفی (تحلیل رفتن بافت‌ها) و رد سایر علل بالقوه زوال عقل مانند وجود تومور، هماتوم و نظایر آن صورت گیرد.
 
آزمایش‌های پزشکی دیگری نیز مانند بررسی دوز برخی از ویتامین‌ها و احتمال کم کاری غده تیروئید به عنوان سایر علل مربوط به زوال عقل، برای رد یا تایید ابتلا به آلزایمر انجام می‌شود.
 
بیماری عصبی آلزایمر یک بیماری است که بر بافت مغز تاثیر می‌گذارد و به تدریج باعث مرگ سلول‌های عصبی در مناطق خاصی از مغز می‌شود.
 
در این بیماری ابتدا توانایی‌های شناختی به تدریج کاهش می‌یابد که مشکلی برگشت ناپذیر است و بیشتر بخش‌های مربوط به حافظه را درگیر می‌کند.
 
علایم این بیماری معمولا برای نخستین بار در سن 60 سالگی و به صورت از دست دادن حافظه گاه به گاه ظهور می‌کند.
 
آلزایمر به صورت فراموشی‌های جزیی و سپس فراموشی‌های مکرر بروز می‌کند و حفظ اطلاعات جدید مانند فهرستی از کلمات، شماره تلفن‌ها و اسامی ازجمله مشکلات بعدی ابتلا به این بیماری به شمار می‌رود.

رأی دهید
SHANA - خ - ایران
پدر عزیز من هم دچار آلزایمره. جالب اینجاست فقط همه چیزهایی که به نفعش باشه رو به یاد میاره.24 ساعت گذشته رو به یاد نداره ولی گذشته دور رو مو به مو واسمون تعریف می کنه
‌سه شنبه 4 مهر 1391 - 12:54
Royan - کالیفرنیا - آمریکا
SHANA - خ - ایران/ معمولا آدمهای مسن خاطره دورشون ثابت است و از یاد نمیره و حافظه نزدیک آنها قادر به ثبت دائم نیست منهم یه مادر بزرگ داشتم که تاریخ تولد همه را میدانست حتی چه فصلی و چه ساعتی بود و هوا چه طوری بود ولی کی با کی چقدر فاصله سنی داره خلاصه همه جزئیات روزه مره جوانی ,ولی دیروز را فراموش میکرد.
‌سه شنبه 4 مهر 1391 - 17:55
parshin - هامبورگ - المان
بله چون حافظه دراز مدت همیش اکتیو می‌مونه ، حافظه کوتاه مدت که کار دست عدم میده،پرد منم همینه ،دائماً فکر می‌کنه باید بره سر کار هر روز صبح دنبال کوت و شلوارش میگر کرورش هم می‌خواد، یا می‌خواد بره مأموریت. طفلک مامانم
‌سه شنبه 4 مهر 1391 - 20:26
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.