آمریکا شرکت نفت ایران را رسما در ارتباط با سپاه پاسداران معرفی کرد

دولت باراک اوباما روز دوشنبه، سوم مهرماه، در گزارشی به کنگره ایالات متحده شرکت ملی نفت ایران را مرتبط با سپاه پاسداران جمهوری اسلامی معرفی کرد. خبرگزاری رویترز می‌گوید که این گزارش راه را برای تحریم‌های بیشتر علیه صنعت نفت ایران باز می‌کند.
 


آمریکا پیشتر سپاه پاسداران را به دلیل نقش این نهاد نظامی در «اشاعه تروریسم و نقض حقوق بشر» عنوان کرده تحریم کرده است.

 
به گزارش خبرگزاری بلومبرگ، تیموتی گایتنر، وزیر خزانه‌داری آمریکا، روز دوشنبه با حضور در کنگره آمریکا در گزارشی دلایل و شواهد حاکی از ارتباط شرکت ملی نفت ایران با سپاه پاسداران را ارائه کرده است.
 
آدام زوبین، مدیر اتاق کنترل دارایی‌های خارجی وابسته به خزانه‌داری آمریکا، در این باره به کنگره آمریکا گفته است که این وزارتخانه گزارش‌های محرمانه و اطلاعات علنی موجود درباره این موضوع را بررسی کرده است.
 
به گفته وی، سپاه پاسداران در نقش عمده‌ترین بازیگر صحنه اقتصادی ایران بسیاری از بخش‌های مالی و اقتصادی، از جمله بخش انرژی، ساخت و ساز و سیستم بانکی کشور، را در کنترل خود گرفته است.
 
وی همچنین در ادامه گفته است که اخیرا سپاه پاسداران برای دور زدن تحریم‌های بین‌المللی در حال هماهنگ کردن کمپینی برای فروش نفت ایران است.
 
بر اساس گزارش یاد شده، تمامی نهادهای مالی خارجی که عمدا برای تسهیل مبادلات در حجم بالا یا ارائه خدمات مالی چشمگیر به ایران مساعدت دهند، باید از دسترسی به سیستم بانکی آمریکا محروم شوند.
 
در همین زمینه هاوارد برمن، نماینده دموکرات کنگره آمریکا، گفته است که گزارش خزانه‌داری بیانگر آن است که شرکت ملی نفت ایران «عنصری کلیدی در دست سپاه پاسداران» است و مستقیما منابع مالی لازم برای نقش‌آفرینی سپاه در برنامه هسته‌ای ایران و حمایت از تروریسم را تامین می‌کند.
 
سناتور باب منندز، از ایالت نیوجرزی آمریکا، نیز تصریح کرده است که گزارش یاد شده به معنی لزوم اعمال فشار بر نهادهای مالی بین‌المللی برای تشویق به توقف معامله با شرکت ملی نفت ایران است.
 
در همین حال آن طور که در خبرها‌ آمده است، خزانه‌داری آمریکا به شواهد کافی مبنی بر ارتباط سپاه پاسداران با شرکت ملی نفتکش ایران که مهم‌ترین شرکت حمل و نقل نفت خام ایران است برای تحریم این شرکت دست نیافته است.
 
با این همه، به گزارش خبرگزاری بلومبرگ، حتی با وجود شواهدی دال بر ارتباط شرکت ملی نفت ایران با سپاه پاسداران، قوانین آمریکا اجازه می‌دهد که خرید نفت ایران توسط مشتریان خارجی‌اش ادامه یابد، مشتریانی که همگی به خاطر کاهش «چشمگیر» واردات نفت ایران مشمول معافیت از تحریم‌های آمریکا اعلام شده‌اند.
 
کنگره آمریکا روز دهم اوت قانونی به امضا رساند و به موجب آن از دولت باراک اوباما خواست تا تاریخ ۲۴ سپتامبر، دوشنبه گذشته، مشخص کند که آیا شرکت ملی نفت ایران در کنترل سپاه پاسداران هست یا نه.
 
مارک دوبوویتز، وکیل امور تحریم‌ها، که گزارش‌ مربوط به ارتباط بخش نفتی ایران با سپاه پاسداران را برای کنگره و دولت آمریکا آماده کرده به خبرگزاری بلومبرگ گفته است که ارتباط نفت خام ایران با سپاه پاسداران آن را «لکه‌دار» می‌کند و باید پالایشگاه‌های تابع قانون را تشویق به جایگزینی نفت ایران با نفت خام دیگر کشور‌ها بکند.
 
آقای دوبوویتز که در عین حال مدیر اجرایی بنیاد دفاع از دموکراسی نیز هست در ادامه گفته است که این تصمیم برای همه پالایشگاه‌هایی که از شرکت ملی نفت ایران یا از بسیاری از زیرمجموعه‌های آن نفت خام می‌خرند، حائز اهمیت است.
 
وی ارتباط نفت خام ایران با سپاه پاسداران را که به‌زعم وی «خطرناک‌ترین سازمان تروریستی و ترویج تسلیحات در جهان» است، اخطاری قوی در مقابل «خرید، سرمایه‌گذاری، بیمه یا معامله نفت ایران» عنوان کرد.
 
سپاه پاسداران و برخی از اعضای آن توسط آمریکا، اتحادیه اروپا و شورای امنیت سازمان ملل تحریم شده است.
 
بر اساس گزارش صندوق بین‌المللی پول، نفت خام منبع نیمی از درآمدهای دولت ایران است.
 
شرکت ملی نفت ایران دومین شرکت بزرگ دنیا از لحاظ حجم تولیدات نفتی است و شرکت ملی نفتکش ایران نیز چهارمین دارنده ناوگان تانکرهای بزرگ دنیاست.

shahroodi - برمن - آلمان
ساعت خواب!!
‌سه شنبه 4 مهر 1391 - 14:33
Royan - کالیفرنیا - آمریکا
بیچاره مصدق!
‌سه شنبه 4 مهر 1391 - 18:07
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • احتمال حمله زمینی آمریکا به جزیره خارک؛ ترامپ اعزام هزاران نیروی جدید به منطقه را بررسی می‌کند
  • وال‌استریت ژورنال: اسرائیل مقام‌های جمهوری اسلامی را در مخفیگاه‌هایشان یکی پس از دیگری شکار می‌کند
  • حسین دهقان، وزیر سابق دفاع ایران به عنوان جانشین علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی شد
  • دیلی‌میل از دادن مجوز ساخت ۳۳ واحد آپارتمان در لندن به علی انصاری تاجر نزدیک به مجتبی خامنه‌ای خبر داد
  • دونالد ترامپ تهدید کرد: اگر حمله ایران به قطر قطع نشود پارس جنوبی را منهدم می‌کنیم
  • گزارش واشینگتن‌پست از پرواز چندین پهپاد ناشناس بر فراز پایگاه محل سکونت وزیران خارجه و جنگ آمریکا
  • اسرائیل: «اقدامات قدرتمند و خارق‌العاده» در روزهای آینده در راه است / اعدام سه معترض در در قم
  • نور پهلوی در مراسم نوروزی نوفدی: بهار آزادی ایران نزدیک است
  • تصاویر و توئیت های دیدنی: از آرایش ابروهای معظم‌اله تا تبلیغات فوق منشوری در ایران
  • جزئیات تماس ماموران موساد با فرماندهان نظامی ایران؛ اسرائیل چگونه بدنه امنیتی نظام را هدف گرفته است؟
  • +338ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +295اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +204ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +189شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +180اسرائیل اعلام کرد: اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات ایران، کشته شد
  • +166فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +166نتانیاهو به مردم ایران: نیروهای تروریستی را می‌زنیم؛ ما از بالا شما را نظاره می‌کنیم؛ جشن بگیرید
  • +164شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +162شاهزاده رضا پهلوی: فرصتی دوباره برای در دست گرفتن خیابان از سوی مردم فراهم خواهد شد
  • +142ایران کشته شدن علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج را تائید کرد