ثبت احوال: آمریکا، اولین گزینه مهاجران ایرانی است
رأی دهید
محسن کرمی، معاون امور اسناد هویتی سازمان ثبت احوال با ارائه آمار ثبت شده هویتی گفته است: «دردو سال گذشته، آمریکا مقصد نخست مهاجران ایرانی بوده و پس از آن امارات متحده عربی و بریتانیا، مقصد دوم و سوم بیشترین مهاجران ایرانی بوده است.»
به گزارش خبرگزاری کار ایران، ایلنا، آقای کرمی روز شنبه گفت: « بیشترین مهاجرت ایرانی ها به کشور ایالات متحده آمریکا با فراوانی یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر در سال ۹۰ صورت گرفته و پس از آن کشور کشورهای امارات متحده عربی با ۸۰۰ هزار مهاجر در رتبه دوم قرار دارد.»
وی افزود: «دو کشور بریتانیا و کانادا با ۴۱۰ هزار مهاجر در رتبه سوم قراردارد و کشورهای آلمان، فرانسه، سوئد، استرالیا، ترکیه، هلند، مالزی، هند و بلژیک در رتبههای بعدی مهاجرت ایرانیان، قرار دارد.»
نادر وهابی، استاد جامعه شناسی در دانشگاه پاریس و دانشگاه لی یژ در بلژیک و کارشناس «مهاجرت در تاریخ معاصر ایران» پیشتر در گفت وگو با رادیو فردا، به موج های متفاوت مهاجرت از ایران اشاره کرده و آخرین موج گسترده را، «مهاجرت برای کسب دانش» خوانده بود.
آقای وهابی گفته بود: «در طول ۳۰ سال گذشته چند موج مهاجرت از ایران داشته ایم که به طور مختصر می توان گفت موج اول سیاسی بود، موج دوم اجتماعی، فرهنگی بود، موج سوم اقتصادی و موج چهارم به اقلیت های قومی مثل هموطنان کرد، بلوچ ، آذری مربوط است. موج پنجم اقلیت های مذهبی است مثل بهایی، کلیمی، اهل تسنن و اهل حق و موج ششم مهاجرت برای کسب دانش است که روز به روز آمار و ارقام این موج بیشتر می شود.»
به گفته این استاد جامعه شناسی: «موج مهاجرت تجارت مربوط به کسانی است که در ایران نمی توانند آزادانه تجارت کنند و دست به مهاجرت می زنند، موج بعدی مربوط به مهاجرت هنرمندان است که اساسا حجم خیلی بالایی را تشکیل می دهد و موج بعدی هم مهاجرت مقامات حاکمیت است، لایه هایی که در دهه ۶۰ و ۷۰ در حاکمیت مدیر بودند و در دهه ۹۰ حاکمیت آنها را تحمل نکرد و دست به مهاجرت زدند و بالاخره موج مهاجرین حوادث و اتفاقات طبیعی و محیط زیستی مثل موج مهاجرت به دنبال زلزله بم که در ایران رخ داد.»
در سه سال گذشته و به دنبال سرکوب های پس از انتخابات ریاست جمهوری در ایران، موج پناهندگی زیادی هم از ایران شکل گرفته و افراد برای فرار از تعقیب قضایی و شکنجه، از ایران خارج شده اند.
دفتر پناهندگان سازمان ملل از درخواست پناهندگی بیش از ۷۶۰۰ ایرانی در شش ماه اول سال پیش خبر داده و گفته بود در نیمه اول سال پیش، تعداد کسانی که از کشورهای صنعتی جهان درخواست پناهندگی کرده اند نسبت به سال پیش از آن ۱۷ درصد افزایش یافته است.
این گزارش گفته بود از ۷۶۰۰ پناهجوی ایرانی بیش از ۳۰۰۰ نفر از کشوری های اروپایی درخواست پناهندگی کرده اند.
ali1111 - تهران - ایران
من تا حالا هیچ نژادی را ندیدم مانند ایرانیها که انقدر مایل باشند خارج از کشورشون زندگی کنند و آیندهٔ کشورشون را فقط به اونها بسپارند که داخل هستند؟! مرگ خوبه فقط برا همسایه...بیشترشون هم دروغ میگویند جونمون تو خطر بوده...اونی که جونش در خطره پایش به خیابون تو ایران نمیرسه چی برسه از مرز خارج بشه(بیشتریها)...فقط شهامت داشته باشیم بگیم نمیتونیم بخاطر زندگی بهتر و چشم و هم چشمی اونجا زندگی کنیم...فکر هم میکنند اینجا بهشته. از بس فک و فامیل برشون قپی میاند از خارج از کشور.
یکشنبه 5 شهريور 1391 - 01:55
shirdel - لندن - انگلیس
جای تعجبه اتوقت چرا امارات دومه؟
یکشنبه 5 شهريور 1391 - 02:28
ehsanusa - تهران - ایران
چقدر موج !!! عجب کارشناسی !!!
یکشنبه 5 شهريور 1391 - 03:59
payamak - منچستر - انگلستان
اینجا ما هر کی رو دیدیم تا بریتیش شد ،برگشت رفت ایران ،یه کاراکتر هایی هم بودند که ما نظیرشو تو ایران ندیده بودیم،اگه اینا فرار مغزها بودند،وای به حال فرار ماتحت
یکشنبه 5 شهريور 1391 - 04:34
بهروزرضازاده - سیدنی - استرالیا
ali 1111. اتفاقا اشتباه میکنی آدمی که چین و هند صادر میکنه اوه ه ه دنیا پر شده از این دو قلم جنس
یکشنبه 5 شهريور 1391 - 06:04
telesm - لس آنجلس - ایالات متحده
ali1111 - تهران - ایران.کاملا بهات موافقم.
یکشنبه 5 شهريور 1391 - 06:15
oghab - هلسينكي - فنلاند
ali1111 - تهران - ایران. نه دوست گرامی ..به عقیده بنده بیشترین علت مهاجرت ناهنجاریهای اجتماعی درایران است ...جماعت ایرانی یعنی فاجعه /
یکشنبه 5 شهريور 1391 - 08:31
مصدق السلطنه - لندن - انگلیس
در یکی از سریالهای ایرانی یک جمله قشنگی شنیدم میگفت کسانی که عشق رفتن به خارج را دارند : نیمی از عمر خود را بدنبال رفتن میگذرانند و نیمه باقی را بدنبال برگشت به ایران .... به نظر من دقیقا درست گفت چون بعداز سالها در غربت و مسافرت به کشورهای مختلف عینا این واقعیت را دیدم..... اگر در ایران کمی ازادتر بود و جوانان سرگرمی های خودشان را داشتند و دولت بجای تمرکز روی سوریه و لبنان و عربها .. روی فرهنگ و سرگرمی و تفریح جوانان کمی سرمایه گذاری میکرد به جرات کسی فکر رفتن بسرش نمی زد.
یکشنبه 5 شهريور 1391 - 09:12
ARTEMIS-SW - .پاريس - فرانسه
ali1111 - تهران - ایران. ----گرامی ایرانیان مفهوم پناهندگی را هم تغییر دادهاند!! من اگر از ظلم بیداد و نابرابری به خارج آمدم هرگز به ایران باز نخواهم گشت ولی ۹۵ در صد کسانی را که دیدهام گفته اند اعدامی بوده شکنجه شده و و و ....هنوز جوهر اقامت خشک نشده سفر به ایران آن هم سالیانه و به به چه چه!! وقتی هم از فاجعه ی داخل میگویی کاملا بی تفاوت!! عدهای هم با وقاحت!!!! از کشور میزبان انتقاد و تقلب هم تا آسمان!!!!
یکشنبه 5 شهريور 1391 - 12:35
ali1111 - تهران - ایران
البته من نمیگم چرا کسی مهاجرت میکند مثل خودم! میگم به نظر من این است و طبیعتا ناهنجاری اجتماعی بقول اون دوست... بهروزرضازاده - سیدنی - استرالیا. خوب اصلا جمعیت اون ۲ کشور با ایران قابل قیاس نیست. درسته.
یکشنبه 5 شهريور 1391 - 14:46
arashbehdin - اتلانتا - امریکا
بیشتر کسانی که به امریکا می آیند دانشجویان نخبه و برتر ایرانی هستند که در دانشگاههای تاپ ادامه تحصیل داده و در شرکتهای برتر دنیا کار میکنند. دیگران هم دستشان به دهنشان میرسد و برای خرید خانه و زندگی به اینجا می آیند. این پناهنده پای کامپیوتر نشین عقده ای اینرا نمیتواند ببیند و ایرانیان اینجا را با وضع داغان خودش مقایسه میکند. روشن است که پایش به اینجا نرسیده و از چیزی خبر ندارد. زندگی در امریکا با بنفیت و اینجور چیزها نمیگذرد یا باید پول داشته باشی یا تخصص وگرنه باید گوشه خیابان بیفتی.
پنجشنبه 9 شهريور 1391 - 14:40