اکوادوربه موسس ویکی‌لیکس پناهندگی سیاسی داد

دولت اکوادور اعلام کرد که به جولین آسانژ، موسس سایت افشاگر ویکی‌لیکس پناهندگی سیاسی می‌دهد.

وزیر امور خارجه اکوادور در نشستی خبری با اعلام اعطای پناهندگی به آقای آسانژ، بریتانیا را متهم کرد که دست به "تهدید علنی" برای ورود به سفارت این کشور در لندن زده است.

طرفداران آقای آسانژ که در برابر سفارت جمع شده‌اند، با شنیدن خبر اعطای پناهندگی سیاسی به جولین آسانژ به ابراز شادمانی پرداخته‌اند.

ریکاردو پاتینو ابراز امیدواری کرد که دولت بریتانیا اجازه خروج آقای آسانژ را بدهد. او گفت این ترس و نگرانی وجود دارد که حقوق انسانی آقای آسانژ در صورت استرداد، نقض شود.

وزیر امور خارجه اکوادور گفت که این خطر وجود دارد که آقای آسانژ ممکن است پس از تحویل به سوئد، به آمریکا مسترد شود.

تهدید دولت بریتانیا برای ورود به سفارت این کشور در لندن برای بازداشت آقای آسانژ موجب افزایش تنش ها شده است.

بریتانیا گفته است که می تواند به پلیس این کشور این اختیار را بدهد تا وارد سفارت اکوادور در لندن شود و آقای آسانژ را بازداشت کند.

آقای آسانژ چندی پیش به سفارت اکوادور در لندن پناه برد تا مانع از روند استرداد خود به سوئد شود.

اکوادور تهدید بریتانیا برای ورود به سفارت این کشور را محکوم کرده و آن را نقض شرم آور توافق‌نامه دیپلماتیک بین المللی خوانده است.

وزیر امور خارجه اکوادور گفت هراس آقای آسانژ از این که تحت آزار و اذیت سیاسی قرار گیرد، به حق است.

او گفت اکوادور به "سنت" و "رسم" خود مبنی بر مراقبت از افراد ضعیف و آسیب پذیر وفادار است.

آیا پناه بردن به سفارت کشور خارجی قانونی است یا نه؟

قرارداد ۱۹۶۱ وین درباره روابط سیاسی به سنتی صحه گذاشت که از قرن‌ها پیش مرسوم بوده است.

طبق این قرارداد، پلیس محلی و نیروهای امنیتی نمی‌توانند وارد امکاکن دیپلماتیک شوند مگر آن که اجازه سفیر را داشته باشند. کشورها عموما به این کنوانسیون پایبند هستند و شرط اساسی برای برقراری روابط دیپلماتیک به شمار می‌رود.

*ماده بیست و دوم قرارداد وین درباره روابط سیاسی

- ۱ - اماکن مأموریت مصونیت دارند و مأمورین کشور پذیرنده جز با رضایت رییس مأموریت حق ورود به این اماکن را نخواهند‌داشت.

۲ - کشور پذیرنده وظیفه خاص دارد کلیه تدابیر لازم را به منظور این که اماکن مأموریت مورد تجاوز و خسارت قرار نگرفته و آرامش و شئون آن متزلزل‌ نگردد اتخاذ نماید.

۳ - اماکن مأموریت و اسباب و اثاث و اشیاء دیگر موجود در آن و همچنین وسائل نقلیه مأموریت مصون از تفتیش و مصادره و توقیف و یا اقدامات‌ اجرایی خواهد بود.

* منبع: مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی

آقای پاتینو ابراز امیدواری کرده که دوستی اکوادور و بریتانیا همچنان پابرجا بماند.

دولت بریتانیا اعلام کرده که اگر اکوادور به جولین آسانژ، پناهندگی سیاسی بدهد، اجازه خروج امن او از کشور را نخواهد داد.

دادستانی سوئد از مدت ها پیش خواهان آن بوده که بریتانیا، جولین آسانژ را در ارتباط با شکایتی در مورد تجاوز و تعرض جنسی در اختیار آن کشور قرار دهد.

آقای آسانژ همواره اتهامات وارده به خود را رد کرده و طرح این ادعاها را به انگیزه های سیاسی ربط داده است.

هواداران آقای آسانژ نگران آن هستند که پس از استرداد او به سوئد، این کشور موسس ویکی‌لیکس را در اختیار آمریکا قرار دهد.

وزارت امور خارجه بریتانیا گفته است که برای انجام "تعهد حقوقی" خود برای استرداد جولین آسانژ، می تواندشناسایی ساختمان سفارت اکوادور در لندن به عنوان یک مکان دیپلماتیک را پس بگیرد.

در یادداشت رسمی این وزارتخانه به دولت اکوادور، بریتانیا از این که طبق گزارش رسانه‌ها، این کشور در حال تصمیم گیری برای اعطای پناهندگی به آقای آسانژ است، ابراز شگفتی کرده بود.

در ماه ژوئن و پس از این که آقای آسانژ به سفارت اکوادور پناه برد، وزارت امور خارجه بریتانیا گفته بود چون آقای آسانژ در سفارت اکوادور به سر می برد، به همین جهت "در قلمرو دیپلماتیک و از دسترس پلیس خارج است."

ویکی‌لیکس تا کنون چند صد هزار نسخه اسناد محرمانه دولت آمریکا را به خصوص در زمینه روابط خارجی و دیدگاه‌های مقامات این کشور در مورد مسایل مختلف بین المللی منتشر کرده است.

انتشار این اسناد و مدارک موجب خشم و سرافکندگی دولت آمریکا شد.

رأی دهید
kalleasbi - برس - سوئد
این نقشهٔ دولت آمریکاست که به سوئد دستور داده که آسانژ را بگیرن و تحویل آمریکا بدن،،در کشور سوئد این رسم که زنها شب با مردها سکس می‌کنن و روز بعد میگن این مرد به ما تجاوز کرد،،در این کشور ۹۰% بچها حـ... هستن و زناشون مثل مرغ لار با مردها می‌رن تو تخت،و برای کسب پول میگن به ما تجاوز شده،،و دولت سوئد دستمال یزدی برای آمریکا پهن می‌کنه و اگه آمریکا بگه بمیر می‌میرن،حالا اینا میخوان اسنجو بگیرن و تحویل آمریکا بدن..مرگ بر بی‌ عدالتی
‌پنجشنبه 26 مرداد 1391 - 18:59
اردشیر.صفوی - فلوریدا - ایالات متحده آمریکا
بعد انگلیس اعتراض میکنه چرا ایرانی ها سفارتش رو گرفتن و چرا وارد خاکش شدن و چرا و چرا!!! اون زمان که مردم ایران سفارت شما رو گرفتن کارشون غیر قانونی بود حالا کار شما قانونی هست؟ متاسفانه شما غربی ها در هر سازمان و نهادی یک قانون مثل وتو ساخته اید که در هر زمان به نفع خودتون استفاده میکنید! پس جواب حیلگران انگلیسی رو باید مثل خودشون داد!! هشدار ایران به بریتانیا اینکه اگر وارد سفارت اکوادور بشن آمریکای لاتین جهنم شما خواهد شد
‌پنجشنبه 26 مرداد 1391 - 19:30
ab shangooli - لندن - انگلند
درود بر تو ، عجب عدالتی در دنیا حاکمه
‌پنجشنبه 26 مرداد 1391 - 20:27
bamiyan - استکهلم - سوئد
kalleasbi - برس - سوئد. آخه کدوم آدم ابلهی این حرفاتو باور میکنه ؟ ما خودمون تو این سوئد زندگی‌ می‌کنیم چیزی بگو که حداقل دیگران ندیده باشند! به هیچ کشور و مردمی تهمت نا حق نزن اینجا هم مردم خونه دارند هم خانواده که مثل انسان در آزادی کامل زندگی‌ میکنند.
جمعه 27 مرداد 1391 - 02:22
potatis - مالمو - سوئد
دم اکوادور گرم، دوستانی که سوئد تشریف دارند میدونند که اتهام سکس بدون کاندوم چقدر مسخره و ساختگی ،تازه اونم بعد چند ماه یادش افتاده که با آسانژ سکس بدون کاندوم داشته و بهش تجاوز شده ! اینجا سکس و آب خوردن و مسواک زدن و .. جزو زندگی معمولی مردم هستش.
جمعه 27 مرداد 1391 - 02:59
kalleasbi - برس - سوئد
بامیان سوئد. معلومه حقوق سوسیال بهت ساخته که دستمال به دستی‌
جمعه 27 مرداد 1391 - 09:21
ab shangooli - لندن - انگلند
bamiyan - استکهلم - سوئ د دوست عزیز این واقعیت داره که ایشون میگه همین کار رو نه تنها سوئد بلکه بریتانیا هم داره انجام میده فقط به خاطر آمریکایی‌ها که آسانژ پرده از جنایاتشون برداشته و اینو بدونید که دست خیلی‌ از کشور‌های دیگه هم در کار بوده.دوست عزیز این واقعیت داره که ایشون میگه همین کار رو نه تنها سوئد بلکه بریتانیا هم داره انجام میده فقط به خاطر آمریکایی‌ها که آسانژ پرده از جنایاتشون برداشته و اینو بدونید که دست خیلی‌ از کشور‌های دیگه هم در کار بوده.
جمعه 27 مرداد 1391 - 17:37
morid - بوشهر - ایران
. این آسانژ بیچاره را خواهند کشت،شک نکنید تا او باشد جنایتها و آدمکشیهای امریکا و انگلیس را در عراق و جاهای دیگه را فاش نکند.البته سفیر اکوادور گفت ورود به سفارت کشورش امکان نداره و انگلیس فکرنکنه ما مستعمره ی اونهاییم!!!؟.
شنبه 28 مرداد 1391 - 09:55
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.