خرناس زیاد موجب کاهش ضریب هوشی کودکان می‌شود

تحقیقات جدید پژوهشگران مرکز خواب ملبورن استرالیا نشان می‌دهد، درمان نشدن بموقع آپنه خواب بر توانایی تحصیلی و ضریب هوشی (IQ) کودکان اثر منفی گذاشته و باعث بروز مشکلات رفتاری در آن‌ها می‌شود.

 

پزشکان تأکید می‌کنند که تمام کودکان برخی اوقات در خواب خرناس می‌کشند که این میزان بین یک تا 10 خرناس متغیر است.
به گزارش ایسنا، خرناس زمانی ایجاد می‌شود که عضلات راه‌های هوایی در حالت شل قرار دارند و با عبور جریان هوا، این مجاری شروع به لرزه می‌کنند؛ بافت فلاپی در گلو نیز باعث ایجاد صدای اضافی در هنگام خرناس کشیدن می‌شود.


 

پزشکان علت بروز خرناس را خوابیدن به پشت، سرماخوردگی، آلرژی یا اضافه وزن عنوان می‌کنند.
یافته‌های پژوهشی این محققان نشان داده است خرناس کشیدن دو تا سه درصد کودکان اولین علامت از بیماری جدی‌تری آپنه انسدادی خواب است.
 
وقفه در تنفس هنگام خواب مانع از ورود و خروج هوا به ریه‌ها می‌شود و در این حالت بین هر خرناس، یک وقفه کوتاه چند ثانیه‌ای وجود دارد؛ این مسأله باعث کاهش سطح اکسیژن در خون می‌شود و اندام‌های حیاتی مانند مغز و قلب را تحت تأثیر قرار می‌دهد.
 
محققان مرکز خواب ملبورن برای انجام پژوهش خود 11 هزار کودک انگلیسی هفت تا 12 ساله را مورد بررسی قرار داده و دریافتند که آپنه خواب در صورت عدم درمان در طول چندین سال بر ضریب هوشی (IQ) و توانایی تحصیلی کودک اثر منفی گذاشته و منجر به مشکلات رفتاری فرد در آینده خواهد شد.
 
طبق نتایج این پژوهش، در حالت آپنه خواب تنفس بطور متوسط 10 بار در هر ساعت متوقف می‌شود و اگر کودک در طول شب بین 15 تا 20 بار دچار این مشکل شود، باید تحت درمان قرار گیرد.

رأی دهید
kara - روتردام - هلند
آپنه خواب مشکل بسیار مهمی‌ است که کمتر کسی‌ به آن توجه می‌کند. شخصاً به این مشکل دچارم و موقع خواب مجبور به استفاده از ماسک و دستگاه کامپیوتری مخصوصی هستم. چنانچه موقع خواب زیاد خور و پوف می‌کنید و اطرافیان شما حس میکنند بعضی‌ مواقع هیچ صدایی از شما نمی‌آید و مانند مرده هستید بدانید که باید فوراً با متخصص مشورت کنید. مخصوصا اگر در خواب‌هایی‌ که می‌بینید قادر به نفس کشیدن یا انجام حرکت نیستید یا به اصطلاح قدیمی‌ها دچار بختک میشوید باید در درمان خود جدی تر شوید. در حالت معمول قطع نفس برای همه رخ میدهد که به یک حرکت کوچک مانند غلت زدن دوباره مجرای تنفس باز میشود بی‌ آنکه شخص بیدار شود. این عمل ۲ تا ۵ بار در ساعت طبیعی است. بیشتر از ۵ بار نگران کننده میشود که باید متخصص تحقیق کند آیا آپنه هست یا نه؟ بین ۵ تا ۱۵ بار قابل درمان به وسیله جراحی است که توصیه نمیشود چرا که امکان آسیب رسیدن به تارهای صوتی وجود دارد. بیشتر از ۱۵ بار احتیاج به دستگاه و ماسک در موقع خواب است. ادامه....
‌چهارشنبه 4 مرداد 1391 - 16:47
kara - روتردام - هلند
...ادامه...از علائم مهم آپنه در حالت حاد آن سردرد، فراموشی، خستگی شدید می‌باشد. در صورت عدم توجه به آپنه درصد شانس سکته مغزی و ایست قلبی فوق العاده بالا میرود. چرا که با قطع نفس میزان اکسیژن لازم در خون فوق العاده پایین میاید و مغز دچار کمبود اکسیژن میشود. با از کار افتادن قسمتی‌ از مغز سکته مغزی و حتا ایست قلبی رخ میدهد. استفاده از ماسک در ابتدا قدری مشکل است ولی‌ رفته رفته انسان به آن عادت می‌کند، کار دستگاه هم به این شکل است که کّل نفس کشیدن را کنترل می‌کند و هوشمندانه می‌داند چه موقع شما دم و چه موقع بازدم دارید و چنانچه راه گلو بسته شده باشد با کمپرس کردن هوا (بر عکس جارو برقی) مجرای هوا را باز می‌کند. البته بلژکیها راه دیگری ابداع کرده اند که توصیه نمیشود. در بلژیک با عمل جراحی نخی به ته گلو وصل میکنند و از زیر چانه از مسیری زیر زبان رد میکنند و شخص قبل از خواب نخ را میکشد و کشیدگی نخ نمی‌گذارد گلو بسته شود. کار احمقانه ای که دکتر برای من تعریف کرد و خودش هم به حماقت بلژیکیها خندید.
‌چهارشنبه 4 مرداد 1391 - 16:47
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.