مسافران شمال مراقب دراکولا باشند

میهمانانی که از اقصی نقاط کشور وارد استان­‌های سرسبز شمالی می­‌شوند، مراقب تماس حشره «دراکولا» باشند.

این حشره کوچک که شبیه مورچه است و در شرق آسیا به نام «سوسک» شناخته شده، نه نیش می­زند و نه گاز می­‌گیرد، بلکه در هنگام احساس خطر نوعی ترکیب سمی و محرک به نام «پدرین» ترشح می­‌کند که باعث ایجاد زخم‌های تاول‌گونه پوستی و چشمی می­‌شود.

دکتر عباس درجانی، متخصص پوست درباره این حشره گفت: این بیماری به نام­‌های «درماتیت پدروس» یا «داراکولا» خوانده می­‌شود و یک درماتیت تماسی تحریکی است که در اثر تماس پوست با سم حشره پدروس ایجاد می­‌گردد. درماتیت فوق به علت تظاهر و نمای خطی به «درماتیت خطی» و در استان‌های شمالی کشور به «دراکولا» موسوم است.

این متخصص پوست با بیان اینکه حشرات بیماری­‌زا از جنس پدروس، به تعداد فراوان در فصول گرم سال در استان­‌های شمالی کشوریافت می­‌شوند، اظهار کرد: بدون شک بروز درماتیت پدروس در فصول فوق در میان ساکنین این استان­‌ها و مسافرانی که برای استفاده از مواهب طبیعی به این مناطق مراجعه می‌کنند، شایع است. این بیماری در هر دو جنس، در هر سنی و با هر موقعیت اجتماعی دیده می­‌شود و در ماه‌های اردیبهشت تا آبان (خصوصا ماه‌های خرداد و تیر) شایع‌تر است.

دکتر درجانی با اشاره به عامل این بیماری افزود: تاکنون حدود 600 گونه از این حشره مورد شناسایی قرار گرفته است که 30 گونه از آن در صورت قرار گرفتن روی پوست انسان موجب بیماری می‌شود.

این متخصص پوست در ادامه گفت: در یک بررسی تحقیقاتی در شمال کشور، سه گونه از جنس پدروس مورد شناسایی قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه بیماری مذکور در دو فرم خفیف و شدید دیده می­‌شود، افزود: در نوع خفیف سوزش و خارش همراه با قرمزی پوست دیده می­‌شود، در حالی که در موارد شدید علاوه بر این علائم، وزیکول­‌ها و پوستول­‌های کوچک و گاها زخم­‌های سطحی تظاهر می­‌نماید.

دکتر درجانی تصریح کرد: دراکولا ممکن است در یک محل و یا در چند ناحیه پدیدار شود که حالت اخیر می­‌تواند ناشی از تماس دست­‌های آلوده به سم حشره با چند ناحیه باشد.

وی با بیان اینکه بهبود دراکولا 7 تا 14 روز طول می­‌کشد، گفت: این عارضه در برخی مواقع همراه با پوست‌ریزی و گاها لکه‌های قهوه‌ای رنگ است و امکان دارد آثارش برای مدتهای طولانی بر روی سطح بدن باقی بماند.

دکتر درجانی در ادامه خاطرنشان کرد: گاهی علاوه بر پوست، چشم‌ها نیز گرفتار می­‌شوند که ممکن است ناشی از تماس مستقیم حشره و سم آن و یا تماس دست‌های آلوده به سم حشره باشد. گرفتاری چشم به صورت سوزش، خارش و قرمزی چشم مشخص می­‌شود اگرچه گرفتاری چشمی ممکن است به صورت بلغاریت، کونژیکتیویت، ایرتیس، کموزیس بروز نماید.

وی محیط زیست این حشرات را بیرون از منازل و اماکن بیان کرد و افزود: استفاده از حشره­‌کش­‌های شیمیایی با توجه به وسعت محیط زیست این حشرات و اثرات سوء بر روی حشرات مفید دیگر و محیط زیست، امری غیرممکن است.

دکتر درجانی استفاده از تورهای مناسب برای درب و پنجره‌های منازل و پشه‌بند در جنگل‌ و تفرجگاه‌ها، استفاده از لامپ­‌های با نور کم و خودداری از روشن کردن تمام لامپ­‌های منازل، از بین بردن علف­‌های هرز و دیگر گیاهان، جمع‌آوری مواد پوسیده از اطراف منازل مسکونی، بررسی لباس­‌های خشک شده در بالکن­‌ها و حیاط منازل و انتقال آنها به داخل، خودداری از تماس مستقیم با حشرات خصوصا کشاورزان و افرادی که در مزارع، باغ­‌ها و تفریح­گاه‌ها به تفریح و گردش می‌پردازند و نیز خودداری از کشتن حشره در سطح بدن که مانع خروج سم پدرین و ایجاد درماتیت پدروس می­‌شود را از راه‌های پیشگیری از این حشره بیان کرد.

وی در پایان شستشوی فوری دست­‌های آلوده و محل تماس پوست با سم «پدرین» با آب، آب و صابون، الکل، گلاب، استفاده از کرم­‌های ضد خارش مثل کالامین یا کورتیکواسترویید موضعی و یا ترکیب این دو، شستشو با محلول­‌های ضد عفونی­‌کننده مثل سرم فیزیولوژی و بتادین رقیق در صورت وجود ارزویون و ترشح، استفاده از آنتی­‌هیستامین و مسکن در صورت وجود خارش و درد، استفاده از آنتی بیوتیک موضعی و یا سیستمیک در صورت عفونت ثانویه، استفاده از نرم­‌کننده در خشکی پوست که ممکن است بعد از بهبودی درماتیت به مدت طولانی ادامه یابد را از راه‌های درمان دراکولا عنوان کرد.

*Fanoos* - ايران - ايران
حالا کی خواست بره شمال :دی
‌چهارشنبه 28 تير 1391 - 23:41
lucina - تهران - ایران
اخ اخ اقا منو یه بار نیش زد هر چی شستمش بدتر شد تاول زد همینجوری هم بیشتر میشد تا ۲ هفته میسوخت خدا ازش نگذره هنوز جای زخمش رو کمرم مونده
‌پنجشنبه 29 تير 1391 - 01:16
OnLine. - تهران - ايران
فکر نمیکنم بلایی بد تر از این ملا و آخونده زبون نفهم برا ایران بدتر و خطر ناکتر از پشه مشها باشن.
‌پنجشنبه 29 تير 1391 - 02:07
Neda02 - اتاوا - کانادا
فعلا این رژیم لعنتی که خون مردم را کرده تو شیشه از دراکولا خطرناک‌تره.
‌پنجشنبه 29 تير 1391 - 08:07
shabparast - ایران - شمال
منو 20 باز نیش زد یه بار صورتم زد انگار اسید ریختن:D
‌پنجشنبه 29 تير 1391 - 08:22
فراوانی - قطر - قطر
حیف شمال مثل یک آشغالدونی سبز بزرگ در آمده هر جا میری پر از آشغال است همه جا کثیف ونظافت رعایت نمیشود حیف
‌پنجشنبه 29 تير 1391 - 10:49
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • «این تصویر فقط انگشترِ علی لاریجانی نیست» / «موشک‌های ایرانی کیروش را فراری دادند!»
  • علی مطهری: دشمن رهبر ما را کشت اما هنوز تنبیه نشده
  • یگان سی‌ویکم تفنگداران دریایی آمریکا راهی خلیج فارس شد
  • حذف خطیب؛ فروپاشی نظام امنیتی و حذف نقطه اتصال دستگاه‌های اطلاعاتی جمهوری اسلامی
  • احتمال حمله زمینی آمریکا به جزیره خارک؛ ترامپ اعزام هزاران نیروی جدید به منطقه را بررسی می‌کند
  • وال‌استریت ژورنال: اسرائیل مقام‌های جمهوری اسلامی را در مخفیگاه‌هایشان یکی پس از دیگری شکار می‌کند
  • حسین دهقان، وزیر سابق دفاع ایران به عنوان جانشین علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی شد
  • تصاویر و توئیت های دیدنی: از آرایش ابروهای معظم‌اله تا تبلیغات فوق منشوری در ایران
  • دیلی‌میل از دادن مجوز ساخت ۳۳ واحد آپارتمان در لندن به علی انصاری تاجر نزدیک به مجتبی خامنه‌ای خبر داد
  • دونالد ترامپ تهدید کرد: اگر حمله ایران به قطر قطع نشود پارس جنوبی را منهدم می‌کنیم
  • +338ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +296اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +205ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +189شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +181اسرائیل اعلام کرد: اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات ایران، کشته شد
  • +166فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +166نتانیاهو به مردم ایران: نیروهای تروریستی را می‌زنیم؛ ما از بالا شما را نظاره می‌کنیم؛ جشن بگیرید
  • +164شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +162شاهزاده رضا پهلوی: فرصتی دوباره برای در دست گرفتن خیابان از سوی مردم فراهم خواهد شد
  • +142ایران کشته شدن علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج را تائید کرد