کسر بودجه وزارت بهداشت ایران: ۲۷۰۰ میلیارد تومان

محمدرضا رضایی کوچی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی ایران روز چهارشنبه، ۲۰ اردیبهشت، از کسری بودجه «دو هزار و ۷۰۰ میلیارد تومانی» وزارت بهداشت خبر داد و تأکید کرد که دولت «بخش اعظم» سهم وزارت بهداشت از هدفمندی یارانه‌ها را «پرداخت نکرده است».
 


محمدرضا رضایی کوچی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری کار ایران، ایلنا، گفت: «وزارت بهداشت در سال گذشته با دو هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان کسری بودجه روبه‌رو بود که پیش‌بینی می‌شود با توجه به حذف یارانه‌ها از حامل‌های انرژی و نرخ تورم، این کسری بودجه در سال ۹۱ هم‌چنان وجود داشته باشد.»

 
وی در ادامه با اشاره به این‌ که دولت باید سه هزار میلیارد تومان از محل اجرای قانون هدفمندی را به وزارت بهداشت پرداخت کند، گفت: «حدود دو هزار میلیارد تومان از این مبلغ باید به وزارت بهداشت پرداخت می‌شد، اما هزار و ۱۵۰ میلیارد تومان از آن در اختیار وزارت راه و ترابری قرار گرفت.»
 
آقای رضایی تأکید کرد که این هزار و ۱۵۰ میلیارد تومان در حالی به وزارت راه و ترابری اختصاص یافته است که این مبلغ باید صرف کاهش هزینه‌های درمانی مردم می‌شد و افزود اگرچه باید بر اساس قانون برنامه پنجم توسعه می‌بایست سهم مردم از هزینه‌های سلامت به حدود ۳۰ درصد برسد، «در حال حاضر ۵۴ درصد از این هزینه‌ها را مردم متحمل می‌شوند».
 
عضو کمیسیون بهداشت و درمان در ادامه تأکید کرد که مکاتبات و تذکرهای لازم برای بازپس‌گیری این مبلغ انجام شده است و افزود: «در صورتی که این پیگیری‌ها به نتیجه نرسد از طریق مراجع حقوقی و قضایی این امر را دنبال خواهیم کرد.»
 
این در حالی است که نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان در همین روز تأکید کرد که پیگیری و شکایت برای بازگرداندن این مبلغ به وزارت بهداشت «به نتیجه نمی‌رسد».
 
انوشیروان محسنی بندپی در این خصوص گفت: «متأسفانه از این قبیل موارد زیاد بوده و مجلس نیز همواره اقداماتی را انجام داده است، اما نکته مهم این است که جواب نمی‌دهد و به نتیجه‌ای نمی‌رسد.»
 
وی همچنین علی‌رغم اشاره آقای رضایی به سهم سه هزار میلیارد تومانی دولت از محل هدفمندی‌یارانه‌ها، این سهم را «شش هزار میلیارد تومان» اعلام کرد.
 
آقای محسنی بندپی با تأکید بر سهم «شش هزار میلیارد تومانی» وزارت بهداشت گفت: «این قانون است و باید اجرا شود... این اعتبار می‌بایست به صورت تدریجی به وزارت بهداشت پرداخت شود.»
 
به دنبال اجرای قانون هدفمندی‌ یارانه‌ها در مردادماه ۱۳۸۹، سهم بخش بهداشت از درآمد حاصل از هدفمندی ۱۰ درصد تعیین شد، اگرچه همچنان و در حالی که دولت از اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها سخن به میان می‌آورد، وزارت بهداشت می‌گوید این سهم را به طور کامل دریافت نکرده است.
 
وزیر بهداشت به تازگی نسبت به آثار منفی اجرای فاز دوم هدفمندی بر حوزه سلامت هشدار داد و تأکید کرد: «همان طور که اجرای فاز اول هدفمندی یارانه‌ها بر حوزه بهداشت و سلامت بی‌تأثیر نبود، قطعا اجرای فاز دوم نیز تأثیرات منفی زیادی برای این حوزه به دنبال دارد.»

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • دونالد ترامپ تهدید کرد: اگر حمله ایران به قطر قطع نشود پارس جنوبی را منهدم می‌کنیم
  • گزارش واشینگتن‌پست از پرواز چندین پهپاد ناشناس بر فراز پایگاه محل سکونت وزیران خارجه و جنگ آمریکا
  • اسرائیل: «اقدامات قدرتمند و خارق‌العاده» در روزهای آینده در راه است / اعدام سه معترض در در قم
  • نور پهلوی در مراسم نوروزی نوفدی: بهار آزادی ایران نزدیک است
  • جزئیات تماس ماموران موساد با فرماندهان نظامی ایران؛ اسرائیل چگونه بدنه امنیتی نظام را هدف گرفته است؟
  • اسرائیل حمله هوایی به بندر انزلی را تائید کرد /فرماندار انزلی: ادارات گمرک، بنادر و سازمان کشتی‌رانی هدف قرار گرفتند
  • خسارت گسترده درپی حمله به تأسیسات گاز قطر؛ دوحه وابستگان سفارت ایران را اخراج کرد
  • مجتبی خامنه‌ای در پیام تسلیت لاریجانی: «هر خونی، خون‌بهائی دارد که قاتلین باید بزودی آن را بپردازند»
  • تصاویر و توئیت های دیدنی: از آرایش ابروهای معظم‌اله تا تبلیغات فوق منشوری در ایران
  • سرکوب مطلق و حملات هوایی در ایران زندگی را در هراسی بی‌امان فرو برده است
  • +337ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +291اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +199ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +186شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +176اسرائیل اعلام کرد: اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات ایران، کشته شد
  • +166فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +164شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +164نتانیاهو به مردم ایران: نیروهای تروریستی را می‌زنیم؛ ما از بالا شما را نظاره می‌کنیم؛ جشن بگیرید
  • +162شاهزاده رضا پهلوی: فرصتی دوباره برای در دست گرفتن خیابان از سوی مردم فراهم خواهد شد
  • +142ایران کشته شدن علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج را تائید کرد