آیا میگرن درمان قطعی دارد؟

افراد زیادی در دنیا از میگرن رنج می برند. اگرچه در سال‌های اخیر، متخصصان اعصاب و روان به درک نحوه عملکرد میگرن نزدیک‌تر شده‌‌اند، اما آیا آنان قادر خواهند بود تا آن را به طور کامل درمان کنند

آیا نخستین باری که سردرد عجیب و غریبی را تجربه کرده‌اید به خاطر دارید؟

چشمانتان سیاهی می‌رود، درد شدیدی را در سر خود احساس می‌کنید، دچار دوبینی و تهوع می‌شوید و در یک کلام، به استیصال می‌رسید.

 

یک قرص مسکن می‌خورید و به رختخواب می‌روید، به این امید که دیگر چنین سردردی را تجربه نکنید. اما پس از این که چند ماه را با تلوتلو خوردن در اتاق خواب، کشیدن پرده‌ها و ساعت‌ها دراز کشیدن در تاریکی به امید یک خواب راحت سپری کردید؛ نهایتا سراغ یک متخصص داخلی می‌روید تا یک اسکن مغزی برایتان تجویز کند.

 

زمانی‌که اسکن هیچ چیز را نشان نمی‌دهد، متخصص به شما چیزی را خواهد گفت که خودتان هم حدس می‌زدید: "میگرن".

اگر از وی علت آن را سوال کنید، احتمالا با چنین پاسخی مواجه خواهید شد: "استرس احتمالا و می‌تواند خیلی چیزها را شامل شود."

این جواب اگرچه راضی کننده نیست، اما متاسفانه جواب دقیقی است.

 

در سال‌های اخیر، متخصصان اعصاب و روان به درک نحوه عملکرد میگرن نزدیک‌تر شده‌‌اند.

در یک کنفرانس پزشکی در آمریکا، دیوید دودیک، عصب‌شناس کلینک مایو آریزونا و رئیس انجمن سردرد آمریکا (AHS) توضیح داد که تالاموس - ناحیه‌ای از مغز که مسئول اطلاعات حسی و چرخه خواب است- "همانند نوعی ایستگاه راه‌آهن عمل می‌کند که درد میگرن را به گیرنده‌های درد در سراسر مغز منتقل می‌کند."
دانشمندان همچنین درمانی را برای میگرن ارائه دادند که در آن یک باتری زیرپوستی به ستون فقرات بیمار سیم‌کشی می‌شود تا پالس‌های الکتریکی کوچک را به تالاموس منتقل کند.

به نظر می‌رسد این روش که در زیرمجموعه یک طیف وسیع از درمان‌ها موسوم به تحریک عصبی قرار می‌گیرد، قطار انتقال درد تالاموس را در یک حمله میگرن از خط خارج می‌کند.

 

علی‌رغم این پیشرفت، هنوز فاصله زیادی بین درمان میگرن و بهبودی کامل آن وجود دارد. عصب‌شناسان بلژیکی، ایتالیایی، آلمانی و آمریکایی ثابت کرده‌اند که تحریک عصبی مانع درد می‌شود، اما این موضوع که چرا این درمان جواب می‌دهد، هنوز به صورت یک معما باقی مانده است.

 

گروهی از محققان دانشگاه علوم پزشکی هامبورگ-اپندروف در این باره می گویند: "مکانیزم‌های اساسی عصبی هنوز ناشناخته هستند."

حتی با درمان‌های موجود، به نظر می‌رسد که دانشمندان در تحقیقات خود در دام پارادوکس زنو گرفتار شده‌اند: هر چه به درک علت میگرن نزدیک‌تر می‌شوند، کارکرد مغز برای آن ها پیچیده‌‌تر و مبهم‌تر می‌شود.

آن ها ایستگاه راه‌آهن میگرن را پیدا کرده‌اند، اما هنوز سوئیچ‌های آن را کشف نکرده‌اند.

 

اکنون به نظر می‌رسد که دانشمندان بیش از هر زمان دیگر با کشف علت میگرن فاصله دارند. به گفته جیمز فالون، عصب‌شناس دانشگاه کالیفرنیا آیروین که به تدریس تحریک عمقی مغز می‌پردازد، پس از نزدیک به چهار دهه مطالعه رازهای مغز، وی اکنون به نقطه‌‌ای رسیده که گمان می‌کند هرگز به تمام پاسخ‌های خود نخواهیم رسید.

 

وی می‌گوید که مغز هر فرد متفاوت است و به همین دلیل درمان میگرن برای هر شخصی منحصر به فرد خواهد بود. در نتیجه باعث تعجب نخواهد بود که درمان دردها و بیماری‌های مزمن مغز فراتر از درک و بینش ما قرار داشته باشد.

 

چه عواملی میگرن را تشدید می کنند؟

استرس‌، خستگی‌، بی‌خوابی و تماشای زیاد تلویزیون از عوامل تشدید کننده میگرن است.

بیماری میگرن عمدتاً در سنین جوانی دیده می‌شود. حدود 25 درصد زنان و 12 درصد مردان به این نوع سردرد مبتلا هستند.

دوره‌های عادت ماهیانه در زنان، مهمترین عامل برای بروز بیماری میگرن در زنان می باشد که علت این امر، اختلالات هورمونی است.

همچنین بیماری میگرن در دوران بارداری کاهش می یابد و علت این امر را نیز اثرات نگهدارنده هورمون ها در دوران بارداری می دانند.

توصیه می شود که مبتلایان به میگرن از خوردن ادویه‌جات، پنیر کهنه ، آب لیمو، ترشی، سس و شکلات کاکائویی پرهیز کنند.


توصیه هایی برای کاهش حملات میگرن

بیماران در این مواقع بهتر است در جای تاریک و آرام دراز کشیده و شروع به کشیدن نفس‌های عمیق کنند.

همچنین ماساژ ناحیه گیجگاهی سر نیز یکی از عوامل دیگر جهت کاهش حملات میگرنی می باشد.

علائم میگرن شامل سردردهای ناحیه گیجگاهی ضربان دار همراه با تهوع و گاهاً استفراغ است. میگرن معمولا به صورت یک طرفه و یا دوطرفه سردرد ضربان دار ایجاد می‌کند.

ممکن است سردردهای ناشی از میگرن در یک طرف باشد (میگرن کلاسیک) و یا به طور متناوب هر دو سمت سر را بگیرد (میگرن شایع).

به طور معمول این سردردها با خوابیدن بهبود می‌یابند.

قبل از شروع سردرد میگرن، فرد بیمار نورهای زیگزاگ مانند و یا ستاره چشمک زن نیز در جلوی چشمش می‌بیند.

رأی دهید
porharfi - آرنم - هلند
.آیا میگـــرن درمــان قطعــی دارد؟؟//..پاسخ من . نــــه!..چون یکی از بستگانم. در آلمان زیر پوشش دارو درمانی و..و..هنوز سالیان ِ سال ِ که گرفتار ِ درد ِ میگــرن ِ...
دوشنبه 28 فروردين 1391 - 09:24
آرمان144 - میسور - هند
شاید باور نکنید و لی هیچی به اندازه شستن سر با آب گرم به مدت 3 دقیقه نمی تونه یک سر درد شدید رو تسکین بده. البته اگه خانمی سر درد داشته باشه فقط فقط کافیه که شوهرش یه چند دقیقه دست تو موهاش بکشه تا سریع سر دردش تسکین داده میشه.
دوشنبه 28 فروردين 1391 - 10:18
حمله نظامی - رشت - ایران
به نظر می‌رسد این روش که در زیرمجموعه یک طیف وسیع از درمان‌ها موسوم به تحریک عصبی قرار می‌گیرد، قطار انتقال درد تالاموس را در یک حمله میگرن از خط خارج می‌کند. افرادی که میگرن دارند باید یک نقطه عصی در بدن را تحریک کنند تا درد خنثی شود مثلا با خود ارضایی میتونید حمله میگرن رو در آن لحظه از بین ببرید ،خود ارضایی سبب تحریک اعصاب اندامهای جنسی که یکی از حساس ترین اعصاب بدن را دارا میشود میگردد بنابر این درد میگرنی از نوع عصبی از بین خواهد رفت
دوشنبه 28 فروردين 1391 - 10:55
salomeh_f - ساکرامنتو - آمریکا
من از سنّ خیلی‌ خیلی‌ پائین دچار میگرن شدم جوری که برای همه پزشک‌ها عجیب بود. ۱۰ سال پیش هم دوره ی درمان به این شیوه ها‌ی مدرن رو شروع کردم و ۹ ماه از یه داروی خیلی‌ گرون قیمت استفاده کردم. اما متأسّفانه هیچ بهبودی حاصل نشد
دوشنبه 28 فروردين 1391 - 15:37
salomeh_f - ساکرامنتو - آمریکا
من از سنّ خیلی‌ خیلی‌ پائین دچار میگرن شدم جوری که برای همه پزشک‌ها عجیب بود. ۱۰ سال پیش هم دوره ی درمان به این شیوه ها‌ی مدرن رو شروع کردم و ۹ ماه از یه داروی خیلی‌ گرون قیمت استفاده کردم. اما متأسّفانه هیچ بهبودی حاصل نشد
دوشنبه 28 فروردين 1391 - 15:36
mahdi.59 - لندن - انکلیس
من هم به میگرن مبتلا هستم بهترین درمان که خود من تجربه کردم ولی به علت گر‌. ارن بودنش نتونستم ادامه بدم طبّ سوزنی هست چند تا از دوستام هم میگرن داشتن توسط طبّ سوزنی درمان . شدن
دوشنبه 28 فروردين 1391 - 22:20
armin_666 - کالیفرنیا - امریکا
شاید اونو بخونی تا بدونی درمان نداره در د من تو درمانش بودی که نیستی‌ حالا هرگز خوب نمشم
‌سه شنبه 29 فروردين 1391 - 04:33
PARVANE1 - برنموث - انگلستان
حمله نظامی - رشت - ایران من از این روش هم برای بیخوابی استفاده کردم. جواب میده. در مورد میگرن باید بگم در اون لحظات انقدر حال و حوصلهٔ اینکار نیست. ولی‌ جالبه که اتفاقی‌ همین مسئله برام پیش اومد(یعنی‌ دچار میگرن بودم که.... آنچنان که افتد و دانی شد.) در هر حال دوستان امتحانش که ضرر نداره، داره؟ نه والا.
‌سه شنبه 29 فروردين 1391 - 16:36
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.