"سلام ورلد" شبکه اجتماعی اسلامی با رویای جهانی شدن
این شبکه اجتماعی میخواهد نماینده تمایلات معتدل در میان مسلمانان باشد و بیش از هرچیز به دنبال جذب نیروهای جوان است. با این حال خیلی از جوانها نسبت به آن بدبینند.
سازمان دهندگان "سلام ورلد" میگویند، مبلغ دیدگاههای افراطی اسلامی نیستند. مسجد مجازی هم نمیخواهند. ولی اجازه انتشار تصاویر و فیلمهای زننده را هم به اعضایشان نمیدهند. "سلام ورلد" در حقیقت بنا دارد نوعی دنیای مجازی اسلامی باشد، فیس بوکی که اعضای آن همگی لبخند بر لب دارند و زنانش روسری برسر.
دستاندرکاران راهاندازی این شبکه با تصاویر رنگی و قیافههای جذاب و جوان و شاد، تلاش میکنند دنیایی از اسلام ارائه دهند که مدرن است و کنجکاو. قرار است "سلام ورلد" در دنیای مجازی مکانی باشد برای پاسخگویی به نیازهای این گروه از مسلمانان. به سوالهای مختلف آنها پاسخ دهد، راهنماییشان کند و جایی برای دوستیابی باشد.
ویکیپدیای اسلامی
اووز سلیم کورت، مدیر این شبکه میگوید: «میخواهیم نوعی ویکیپدیا یا دانشنامه اسلامی آنلاین درست کنیم که هرکس هر سوالی یا ابهامی در هر موردی داشت به آن مراجعه کند و پاسخاش را بیابد. یک کتابخانه آنلاین باز میکنیم و بازیهای اینترنتی ارائه میدهیم که خلاف موازین اخلاقی ما نباشند. یک خط ویژه آنلاین هم برای مشورت و فتوا میگذاریم.»
قرار است "سلام ورلد" در دنیای مجازی جایی برای دوستیابی باشد.
به گفته گردانندگان شبکه "سلام ورلد" همه مسلمانان از همه جای دنیا میتوانند از طریق این خط تلفن مشکلات یا سوالهایشان را مطرح کنند. مثلا این که «آیا اجازه دارم با زبان روزه دندانهایم را مسواک بزنم و بعد آب در دهانم قرقره کنم یا روزهام باطل میشود؟»
نگاههای انتقادی در میان جوانان
با وجود همه تبلیغات "سلام ورلد" درباره منعطف بودن این شبکه اجتماعی و "مدرن" بودنش، خیلی از جوانهای ترک نسبت به آن بدبینند. آنها میگویند این شبکه چه کالایی را میخواهد عرضه کند که تا به حال در دنیای مجازی ارائه نشده است؟ میپرسند که آیا وافعا نیازی به یک شبکه اجتماعی اسلامی هست؟ باید رمز عبور "الله اکبر" داد؟ آیا لازم است که یهودیها و مسیحیها هم یکی یک شبکه اجتماعی نظیر این درست کنند و هرکس به شبکه اجتماعی خودش مراجعه کند؟
"سلام ورلد" شبکهای برای تجارت
خیلیها معتقدند گردانندگان این شبکه میتوانند به راحتی پول پارو کنند و راهی عالی برای تجارت یافتهاند. یک پسر جوان میگوید:«برای خیلی شرکتها صرف میکند تبلیغات خود را در شبکه اجتماعی اسلامی بگذارند. وقتی شبکهای اجتماعی درست کنید که ظرفیت جذب دو میلیارد عضو را داشته باشد، به راحتی میتوانید از این راه درآمد سرسام آور داشته باشید. مثلا هربار اسرائیل به فلسطین حمله کند میتوانید دو، سه میلیون پرچم فلسطین را بفروشید.»
این درست همان چیزی است که گردانندگان "سلام ورلد" آروزیش را میکنند. مرکز این شبکه یکی از گرانقیمتترین محلات شهر استانبول است. مدیر آن میگوید که انتظار عضویت ۳۰ تا ۵۰ میلیون نفر در سه سال اول را دارد. در حال حاضر آنها خود را برای افتتاحی بزرگ آماده میکنند. این شبکه قرار است روز اول رمضان به هشت زبان کار خود را آغاز کند.