روز جهانی زن؛ پیوندهای جنبش زنان ایران در داخل و خارج

با گذشت بیش از دو سال از انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ موج مهاجرت‌های اجباری از ایران همچنان ادامه دارد. به مناسبت روز جهانی زن نگاهی کرده‌ایم به تاثیرات این مهاجرت بر جنبش زنان ایران.


«شدیدترین موج مهاجرت بعد از دهه ۱۳۶۰»؛ خروج دسته‌جمعی فعالان مدنی و سیاسی از ایران بعد از انتخابات پر مسئله ریاست جمهوری در سال ۱۳۸۸ این گونه تعریف شده است. روزنامه‌نگاران، دانشجویان، کنشگران حقوق بشر، اقلیت‌های دینی و مذهبی ونژادی، فعالان حقوق زنان و... به اجبار و اکثرا از راه‌های غیرقانونی، بدون پاسپورت خود را به "منطقه امن" رساندند.

هرچند "زندگی در امنیت" اولین دلیل آن‌ها برای این خروج اجباری بود، اما اکثریت آن‌ها با رسیدن به این "امنیت" دوباره فعالیت‌هایشان را از سر گرفتند. نگاهی به کنفرانس‌ها، سمینارها، میزگردها و برنامه‌های تلویزیونی و رادیویی برگزارشده در این مدت توسط این مهاجران جدید، گواهی بر این مدعاست.

نهادهای تازه متولدشده، رسانه‌های نوپا و گروه‌های سیاسی و مدنی جدید نیز از دیگر فعالیت‌های این نومهاجران بوده است. بسیار کم‌اند کسانی در این میان که بعد از رسیدن به امنیت سر در لاک خود فرو برده باشند و فعالیت مدنی و سیاسی را ترک کرده باشند.

اما در تمام طول این دو سال و اندی پرسش اصلی این بوده که این فعالیت‌ها چه تاثیری بر جنبش‌اصلی داخل ایران می‌گذارند؟ آیا اصولا ادامه کنشگری در محیطی غیر از متن جامعه‌ی مبدا فایده‌ای دارد؟ و آیا این خروج دسته‌جمعی ضربه‌ای به جنبش داخل نزده است؟

برابری‌خواهی در خارج

 در آستانه هشتم مارس روز جهانی زن این پرسش‌ها را با برخی از کنشگران حقوق زنان که در دوسال اخیر از ایران خارج شده‌اند در میان گذاشتیم.

 

 


خدیجه مقدم می‌گوید اعمال فشار بر دولت ایران از طریق نهادهای بین‌المللی یکی از کارهایی است که زنان در خارج از کشور می‌توانند انجام دهند


 
خدیجه مقدم معتقد است می توان در خارج از کشور بود و فعالیت های برابری خواهی هم کرد. او کسانی را مثل می‌زند که سال‌ها پیش از این در موج اول مهاجرت فعالان سیاسی پس از انقلاب از ایران خارج شدند. کسانی مثل الهه امانی، نیره توحیدی، هما هودفر و.... خانم مقدم اما معتقد است که این فعالیت‌ها بیش‌تر صورت منطقه‌ای و جهانی به خود می‌گیرد و به دلیل نبود ارتباط فیزیکی با داخل، تاثیر زیادی در داخل نخواهد داشت.
 
خدیجه مقدم می‌گوید: «پی‌گیری مطالبات زنان ایران از خارج از کشور هم تا حدودی امکان پذیر هست، مثل  کاری که در این مدت یک ساله به طور مثال من و برخی از دوستان‌مان انجام داده‌ایم . فشار بر دولت ایران از طریق سازمان ملل و نهادهای حقوق‌بشری، آگاه ساختن دولت‌ها از وضعیت زنان در ایران و متعهد ساختن حکومت ایران ».

صدای داخل صدای اصلی است

 منصوره شجاعی قائل به وجود یک "جغرافیای سیال" برای جنبش زنان است که در آن نه "کجا زیستن" که "چگونه زیستن" مهم است. او می‌گوید: «آنچه که به طور کلی حیات و یا ممات جنبش زنان را تعیین می‌کند  چگونگی زیستن در جغرافیای سیال جنبش زنان است، تعریف نقش و میزان تعهد  ساکنان این جغرافیای سیال  با توجه به مشخصه‌های آن بومی است  که در آن به سر می‌برند».

 

 
منصوره شجاعی معتقد است جریان اصلی تولید گفتمان، ابتکار عمل و شیوه‌های پایداری و چگونگی ادمه مبارزه همچنان از داخل تعیین می‌شود


 
شجاعی در توضیح این "چگونگی" به دو حرکتی اشاره می‌کند که درجنبش‌های اجتماعی صورت می‌گیرد: تولید گفتمان و عمل اجتماعی که هردو در داخل انجام شده است. خانم شجاعی ادامه می‌دهد:«فضای کاری در خارج از کشور فضای مناسبی برای پی‌گیری آن دسته از مطالبات جنبش است که با حقوق‌بشر وکنوانسیون رفع تبعیض ارتباط تنگاتنگ دارند، از خواست آزادی زنان زندانی تا خواست حق پوشش و... حرکت های دیگری که می‌تواند خواهری جهانی ویا به زبان حرفه‌ای حرکت‌های شبکه‌ای را ایجاد کند نیز، طبیعتا در خارج از کشور امکان پذیر است . حرکت‌های شبکه‌ای، چنانچه منطبق بر مطالبات و نیازهای واحد زنان در کشورهای منطقه عمل کند، درتقویت جنبش موثر خواهد بود. همچنین جلب نگاه جهان به حرکت‌های برابری خواهانه درایران به نوعی در پی‌گیری مطالبات داخل کشور موثراست».
 
منصوره شجاعی اما تاکید می‌کند که «اتفاق اصلی در داخل کشور جریان دارد. هرچند که جنبش های مطالبه‌محور، نیاز به حمایت‌های جهانی دارند، اما صدای داخل، صدای اصلی است».

پیشبرد حوزه گفتمان

 آسیه امینی برای جنبش زنان کارکرد عملی  و نظری قائل است. او معتقد است کارکرد عملی این جنبش داخل و خارج نمی‌شناسد. امینی می‌گوید: «به‌طور مثال یکی از مهم‌ترین کارکردهای جنبش زنان در سال‌های اخیر، ایجاد گفتمان برابری‌خواهی جنسیتی در جامعه بوده است. رسانه‌ها در این بین نقش مهمی داشته‌اند و ایجاد بحث و دیالوگ چه در سطح نظری و چه در بین کنش‌گران زن، توانسته  مساله "حقوق زنان" را به عنوان یک " مساله اجتماعی جامعه ایران" مطرح کند. از این حیث، به نظر من فرقی نمی‌کند که مدافعان حقوق برابر جنسیتی در کجای جغرافیای زمین قرار دارند».

اما در بحث کنش‌گری، خانم امینی مسئله جغرافیا را مهم می‌داند. او می‌گوید: «از آنجا که در کنش‌گری چند فاکتور مثل رابطه مستقیم با مردم، کار چهره به چهره و البته درگیر شدن حوزه‌های فردی و خانوادگی کنش‌گر با مقاومت‌های سیاسی و اجتماعی و به تبع آن پرداخت هزینه انسانی مطرح است، جغرافیا مهم می‌شود. اعتراف می‌کنم که این تجربه برای شخص من به دلیل این‌که همیشه حوزه‌های فعالیتم میدانی بوده‌، تجربه سختی است. اما پذیرفتن این واقعیت می‌تواند به ما کمک کند که چگونه می‌شود جایگاه تازه‌ای برای ادامه کار پیدا کرد».

اما این فعال زنان تاکید می‌کند که همه فعالیت در حوزه حقوق زنان، میدانی نیست. خانم امینی «تلاش برای افزایش آگاهی، کمک به گردش اطلاعات، جلب حمایت جامعه جهانی و تبادل تجربه‌های زنان داخل ایران و فعالان زن در کشورهای دیگر» را از جمله اقداماتی می‌داند که زنان مهاجردر تمام طول سی سال گذشته انجام داده‌اند.

انتقال اطلاعات و تجارب

 

 
محبوبه عباسقلی‌زاده می‌گوید در شرایط سرکوب تنها بخش محافظه‌کار جنبش زنان که قائل به کار کردن در چارچبو نظام است می‌تواند ادامه فعالیت بدهد


 
محبوبه عباسقلی‌زاده ابتدا به شرایط سرکوب حاکم بر ایران اشاره می‌کند که به نظر او امکان فعالیت را از کنشگران مدنی گرفته است. او می‌گوید: «حتی اگر این مهاجرین مهاجرت نمی‌کردند و در داخل ایران هم بودند، نمی‌توانستند کاری کنند، یا در زندان بودند و یا در خارج از زندان که باز هم شرایط برای فعالیت مهیا نبود. این طور نیست که ما فکر کنیم تعداد کم حضور زنان در داخل ایران می‌توانست به جنبش زنان و جنبش دموکراسی‌خواهی کمک کند. آنچه هست شرایط سرکوب خیلی شدیدی‌ست که وجود دارد واز آن طرف هم گره خوردن سرنوشت جنبش زنان به جنبش دموکراسی‌خواهی‌ست».

این کنشگر حقوق زنان سپس چنین نتیجه می‌گیرد که در شرایط سرکوب تنها بخش محافظه‌کار جنبش زنان، که قائل به کار کردن در چارچوب نظام است، می‌تواند ادامه فعالیت بدهد و جنبش زنان به صورت شکل قبلی اصلاً شانس کار کردن در داخل ایران را ندارد.
 
محبوبه عباسقلی‌زاده "انتقال اطلاعات و تجارب" سایر کشورها به داخل ایران را مهمترین نقشی می‌داند که جنبش در خارج می‌تواند ایفا کند. وی در عین حال تاکید می‌کند: «این انتظار که ما فکر کنیم زنانی که خارج از کشور هستند مسئولیت تغییر زنان در داخل ایران را دارند، یک اشتباه است. این مسئولیت باید بین زنان داخل ایران و زنان خارج از ایران پخش شود. منتهی این تقسیم مسئولیت باید با توجه به توانایی‌هایی صورت بگیرد که هرکدام از گروه‌ها دارند».

در این تقسیم مسئولیت، خانم عباسقلی‌زاده وظیفه خبررسانی و آگاهی‌بخشی و نیز پی‌گیری مطالبات در عرصه‌ی بین‌المللی و از طریق نهادهای بین‌المللی را، به دلیل وجود امکانات بیشتر در خارج از کشور، بر عهده زنان خارج از ایران می‌داند.

ترس‌ها و واهمه‌ها

 در کنار تمامی این دستاوردهای مهاجرت، ترس‌ها و واهمه‌هایی هم وجود دارند. مثلا این بیم که کنشگران مهاجر پس از مدتی انگیزه‌شان را برای ادامه فعالیت از دست بدهند. یا بین جنبش داخل و خارج خلا ایجاد شود، یا خروج دسته‌جمعی بتواند به بدنه جنبش داخل ضربه بزند و آن را دچار افول کند.

 

 
آسیه امینی معتقد است ترویج گفتمان برابری‌خواهی جنسیتی در جامعه، داخل و خارج نمی‌شناسد


 
منصوره شجاعی در این باره چنین می‌گوید: «در تعریف جنبش‌های اجتماعی نوین از جمله جنبش زنان  گفتمان و عمل اجتماعی پابه پای هم جریان جنبش را پیش می‌برد  با توجه به  گفتمان حاکم بر جنبش در هرمقطع میتوان تعیین کرد که فضای  کاری و ترویج آن گفتمان بیشتر در خارج از کشور میسر است یا داخل کشور اما اگر بخواهیم جنبش زنان را همچون جنبش دموکراسی خواهی "رای من کجاست" فرض کنیم که متکی بر تصرف خیابان و عمل اجتماعی منسجم است  باید بگوییم مهاجرت فعالان سبب کندی حرکت شده و نه افول آن  چرا که  خوشبختانه کوشندگان راه دموکراسی خواهی با تمام فشارها و خطرات همچنان صبورانه سعی در گشودن راه روشن انتخابات آزاد، دموکراسی و برابری دارند.»

وی اما درباره جنبش زنان به طور خاص معتقد است این موج مهاجرت هم تاثیر منفی داشته و هم نداشته است، به این معنا که: «اصولامهاجرت‌های اجباری و ترک کشور کنشگران اجتماعی، خواه ناخواه بر پیشبرد جریانی که در بطن جامعه جاری است تاثیرمنفی  زیادی می گذارد. اما با توجه به ماهیت و قابلیت جنبش زنان داخل کشور و علیرغم تمامی سرکوب ها و فشارها، هنوز جریان اصلی اعم از تولید گفتمان، ابتکار عمل، شیوه‌های پایداری وچگونگی ادامه مبارزه از داخل تعیین می‌شود و درواقع هنوزنگاه از بیرون به درون است».

دیوار بین داخل و خارج

 جنس نگرانی‌های محبوبه عباسقلی‌زاده از نوع دیگری است. او می‌گوید: « فعالین داخل یک دیوار بین خودشان و بین کسانی که خارج از کشورند کشیده‌اند. مثلاً از سال پیش به این‌سو امضاهای فعالین داخل با فعالین خارج را جدا کرده‌اند و این اتفاقی بود که به خواست فعالین داخل به‌وجود آمد. برای این که می‌گفتند برای ما ریسک دارد که نام ما در کنار نام شما در یک بیانیه باشد. در حالی که اصلاً موضوع این نیست. موضوع اشتباه بزرگی‌ست که دارد روی می‌دهد و پشت‌آن هم ترسی‌ست که مقامات اطلاعاتی دارند ایجاد می‌کنند مبنی بر این که نباید بین فعالین داخل با فعالین خارج ارتباط باشد. بنابراین ارتباط بین داخل و خارج دارد قطع می‌شود».

پراکندگی جغرافیایی فعالان خارج نیز موضوع دیگری است که به نظر خانم عباسقلی‌زاده باعث ضربه خوردن به جنبش زنان می‌شود. او به این نکته اشاره می‌کند که این پراکندگی جغرافیایی باعث شده تا ارتباط چهره به چهره و نیز امکان سازماندهی بسیار کمتر شود.

اما آسیه امینی معتقد است فعالیت زنان مهاجر در بخش‌های نظری، تحقیقی و حمایتی می‌تواند این شکاف جغرافیایی را پر کند.

آنچه اکثریت کنشگران حقوق زنان بدان معتقدند یک ریشه بودن زنان در داخل و خارج است. به اعتقاد آنان با بهره‌گیری از نکات مثبت مهاجرت ونیز انتقال درست و به هنگام تجارب نسل قبلی مهاجران، نهال جنبش زنان می‌تواند به درخت تنومندی بدل شود که ریشه اصلی آن در داخل ایران است اما شاخه‌هایش در تمامی زمین پراکنده شده‌اند.

رأی دهید
Benika - برن - سوئیس
تو را زن می خواهم آن گونه که هستی تو را زنانه می خواهم زیرا تمدن زنانه است شعر زنانه است ساقه ی گندم. شیشه ی عطر حتی پاریس زنانه است و بیروت با تمامی زخمهایش، زنانه است تو را سوگند به آنان که می خواهند شعر بسرایند زن باش . نزار قبانی
‌پنجشنبه 18 اسفند 1390 - 11:19
Benika - برن - سوئیس
از این همه بی‌ کسی‌ زنانِ ایرانی‌ دردم میاید، وقتی‌ که کامنتهای زن ستیز و غیر انسانی مردانِ ایرانی‌ رو تو این سایت می‌خونم، وقتی‌ که هورا و شادیِ مردانِ ایرانی‌ رو میبینم که به افتخار قوانین ضده زن مجلس ایران برای مهریهٔ و طلاق چه شادمانی میکنند، دردم میاد که مردان ایرانی‌ فرق بین حرکت نمادین لخت شدن زن رو با هرزگی نمی‌فهمند.و به فکر و اندیشه و جسم و اندامِ یک زن این همه توهین میکنند.دردم میاید از این همه بی‌ عدالتی
‌پنجشنبه 18 اسفند 1390 - 11:25
Benika - برن - سوئیس
باید باکره باشى، باید پاک باشى. براى آسایش خاطر مردانى که پیش از تو پرده ها دریده اند. چرایش را نمیدانى فقط میدانى قانون است، سنت است ، دین است. قانون و سنت را میدانى مردان ساخته اند. اما در خلوت مى اندیشى به مرد بودن خدا و گاهى فکر میکنى شاید خدا را نیز مردان ساخته اند. من زنم. با دست هایی که دیگر دلخوش به النگو هایی نیست. که زرق و برقش شخصیتم باشد. من زنم .. و به همان اندازه از هوا سهم میبرم که ریه های تو. میدانی ؟ درد آور است من آزاد نباشم که تو به گناه نیفتی. قوس های بدنم بیشتر از تفکرم به چشم هایت می آیند. دردم می آید که باید لباسم را با میزان ایمان شما تنظیم کنم . دردم می آید ژست روشنفکری ات تنها برای دختران غریبه است. و یا وقتی که با زنان ملیت های دیگر روبرو می شوی. اما........
‌پنجشنبه 18 اسفند 1390 - 11:26
Benika - برن - سوئیس
دردم می آید که نمی فهمی. تفکر فروشی بدتر از تن فروشی است. حیف که ناموس برای تو,میان پاهاست نه تفکر. حیف که فاحشه ی مغزی و فکری بودن برایت بی اهمیت تر است از فاحشه تنی. دردم می آید . این را هم بخوانی میگویی اغراق است. باشد..پس بگذار فردا را ببینم. ببینم فردایی را که دختر مردم زیر پاهای گشت ارشاد به جرم موی بازش کتک میخورد. باز هم همین را میگویی ...یا از ترس جان لال می شوی. ببینم آنجا هم به اندازه ی درون خانه ، غیرت داری ؟؟. دردم می آید که به قول شما تمام زن های اطرافتان خرابند .. و آنهایی هم که نیستند همه در دسته فامیل های خودتانند ... مادرت اگر روزی جرات پیدا کرد از او بپرس. که هیچگاه واقعا از همبستری با پدرت راضی و شاد بود؟؟؟ . بیچاره سرخ می شود .. و جوابش را . باور کن به خودش هم نمی دهد ........ دردم می آید . از این همه بی کسی دردم می آید.
‌پنجشنبه 18 اسفند 1390 - 11:27
kokex - ‫فرانکفورت - ‫آلمان
‫. ‫یک مشت کپک زده جنسی و روحی با ۹۰ کیلو سلولیت که هچ مردی داوطلبانه حتی با دستکش هم به اینها دست نمی زنه. ‫حالا شدن فمینیست و جانباز اوکرائینی ها ها
‌پنجشنبه 18 اسفند 1390 - 12:05
kokex - ‫فرانکفورت - ‫آلمان
Benika - برن - سوئیس‫. ‫هه هه بابا توکه همش دردت میاد
‌پنجشنبه 18 اسفند 1390 - 12:09
kokex - ‫فرانکفورت - ‫آلمان
Benika - برن - سوئیس. ‫. ‫قوانین از الله سبحان است و الله کسی را در قانون گذاری خود شریک نمیکند سوره مبارکه کهف. ‫انگار بعضی زنها از زن بودنشون تنفر دارند !!!! مشکل داره که مثلا چرا باید باکره باشه عجب. ‫مشکلات روحی رو باید جدی گرفت . هممممممممم . ‫
‌پنجشنبه 18 اسفند 1390 - 12:13
Ora - مونیج - المان
درود بر Benika - برن سوئیس. ققط میتونم بنویسم, ممنون از شما, که باین زیبائی درد زنان ایران رو مطرح کردید . اکثر مردان ایرانی هنوز بان درجه رشد فکری نرسیده اند, که بتونند حق و حقوق زنان رو قبول کنند. بجای هم صدا شدن با زنان درایران برای پاره کردن زنجیر اسارت, خوشحال میشن از هر قانون ضد زنی که این فاشیستهای اسلامی هر چند یک بار باجرا میگزارند.
‌پنجشنبه 18 اسفند 1390 - 13:34
Dionysos - پارسی - فرانسه
kokex - ‫فرانکفورت - ‫آلمان، کپک زده جنسی و روحی تو هستی که هر بار اسم زن می یاد دهن به فحاشی باز می کنی بدبخت مزدور بی وطن! کدوم زنی از تو خواسته بدبخت عقده ای بسیجی که بهش دست بزنی؟!! شما الله پرستها بیمار به دنیا می ایید دیوانه جام زهر رو می نوشید و به بهشت خیالی خودتون می روید!! پیامبرت هم فکر می کرد که الله بهش وعده 70 حوری باکره رو داده!! مریض جنسی رهبر دینته و خودتی که دریدن باکره گی برای شما افتخار به حساب می یاد. شما مزدوران اسلام پرست جاهل عقده ای مایه ننگ ایرانی ها هستید!!
‌پنجشنبه 18 اسفند 1390 - 16:26
zedehal95 - آمستردام - هلند
kokex -فرانکفورت -آلمان - نبینم دیگه به خانوم Benika -برن -سوییس بی احترامی کنی ها ، ، یادت رفت ۲ ماه پیش بهت گیر داده بودم دیگه کامنت نمینوشتی ؟ خلاصه حواستو جمع کن . تو برو خواهران زینب رو از دست آخوندا نجات بده . به golly سلام منو ابلاغ بفرماید ! کاش نظر ... رو هم در مورد صیغه میپرسیدی ، حضرت علی گفته هیچ دارویی مثل صیغه شهوت رو دوا نمیکنه ، یه پرسو جو کن ببین اینجوری هست؟ به ما هم بگو ، بدو پسرم .
‌پنجشنبه 18 اسفند 1390 - 16:03
zedehal95 - آمستردام - هلند
زن ایرانی تکه تو دنیا ، هیچ مرد ایرانی هم نمی تونه منکر این بشه چرا که خودش رو یک زن ایرانی به دنیا اورده !.
‌پنجشنبه 18 اسفند 1390 - 16:06
zedehal95 - آمستردام - هلند
کامنت بالا شامل حال kokex نمیشه ، چون ایشان به احتمال ۹۹ درصد ایرانی نیست . راستی kokex راستشو بگو اصل و نصب شما از کجاست ؟ ای شیطون چه جوری تو شورای سایبری بسیج کار پیدا کردی ؟ ولی یکی از سربازان امام زمان گفت که تو قبلا آبدارچی انجا بودی ، یه نفر مریض شد تورو نشوندن پای رایانه ، درسته ؟.
‌پنجشنبه 18 اسفند 1390 - 16:11
kokex - ‫فرانکفورت - ‫آلمان
‫سلولیتهای زشته حال بهم زنه پر مذعا که عقده کارشونو تا به اینونده که با لخت شدن و هیکل حال بهم زنشونو نشون بدن. ‫ و اینجوری بگن بله ما هم مثلا آدمیم . ‫آبروی زنهای خوب ایران زمین رو هم می برند جدا تو کله هاشون چی جای مغزه
‌پنجشنبه 18 اسفند 1390 - 18:22
Arash_Barcelona - بارسلونا - اسپانيا
Benika - برن - سوئیس.... با احساس و قشنگ نوشتید..به امید آزادی زنان در ایران و در هر نقطه زمین که در بند و زنجیر مرد سالاری گرفتار هستند.آرزو دارم که این زنجیرهایی که با تعصب و دین بر دست و پای زنان وجود دارد هرچه زودتر از هم باز شود.
‌پنجشنبه 18 اسفند 1390 - 18:03
چکاوک - لندن - انگلستان
kokex - فرانکفورت > تو خودت میدونی که از جانب رهبری به مأموریت بزرگی برگزیده شدی که ببینی کی (خ) داره کی نداره ؛ در حال حاضر که دو مورد را گزارش کردی ؛ در کامنتهای قبلی ات گفتی که آقای اوباما و نخست‌وزیر اسرائیل (خ) ندارند ،،، از قرار به این مأموریتِ حساس و حیاتی بسیار علاقه مند هستی ؛ پشتکار و استعدادت زبانزد شیخ خامنه ای و دیگر کاسه لیسان است ؛ قرار است که ترفیع بگیری :)) لطفا در کار بانوان که مکتبِ زن ستیز تو و رهبر دینت آنان را کالا مینامد ؛ دخالت نفرمائید. در ضمن نام کاربریت من را بیاد وسیلۀ بهداشتی میندازه!!!!!!!
‌پنجشنبه 18 اسفند 1390 - 18:56
Benika - برن - سوئیس
KOKEXچه اسم برازندهٔ‌ای هم داری خیلی‌ خنده داره، حالا تو حرص نخور به اندازه کافی‌ سلولییت باکرهٔ کپک زده ذهنی‌ و مغزی تو بیت رهبری هست که تو نخوای به گناه بیفتی، برو فعلا فاطی کماندوهای باکرهٔ زیادی تو صف منتظرت هستن...
‌پنجشنبه 18 اسفند 1390 - 18:31
چکاوک - لندن - انگلستان
Dionysos - پارسی > عزیز جان بسیار شفاف ؛ دقیق و واضح حالِ نزار شیخ kokex و رهبر را توضیح دادی. ایشون زمانی که از آیات چیزی نداره که تلاوت کنه و از بیان سخن بجا و درست عاجز میشه ، به دیگران برچسب زشت ؛ پیر و یا عصبانی بودن میزنه. رهبر دینی این شخص محمد از همسر پسر خواندۀ خود هم چشم پوشی نکرد و ازدواجش با او را فرمان خدایش خواند :)) خدای محمد هم . فرمان ازدواج او با کودک 9 ساله و همسر پسر خوانده اش را فرشته وحی درخواب به محمد میرسانده و البته او هم در راه رضای خدایش حرمسرای محمدی برپا کرده بوده.
‌پنجشنبه 18 اسفند 1390 - 19:19
celtic warrior - سلتیک - اسکاتلند
ora_آلمان . دیگه خیلی بی انصافی میکنی میدونی بدترین روززندگیم چه روزی بود؟ روزی که ازایران بهم خبر دادند پسرداییم که مثل برادر بهم نزدیک بود توحوادث سال٨٨توسط مزدورهای جمهوری اسـ... کشته شده میدونی چه احساسی داره؟ مردهای زیادی توایران برای آزادی درسال٨٨کشته واعدام شدند چرا مردانی که مردانگی خودرا گذاشتند وضربات باتوم راتحمل کردند را به سخره میگیری؟ من کاری به افرادی که فاحشه مغزی هستند ودراین سایت زیادند ندارم مثل همین kokex فقط بحث من اینه که درحق مردان شجاعی که برای آزادی حاضرشدند ضربات شلاق روتحمل کنند نبایدکم لطفی بشه
جمعه 19 اسفند 1390 - 00:38
Dionysos - پارسی - فرانسه
چکاوک - لندن - انگلستان، دوست عزیز درود، ملاهای شیعه تمام زندگیشون رو به دروغ گفتن سپری کردند و اصلا سواد عربی هم ندارند و منابع اهل تسنن رو هم نخواندند تا بدانند اسلام چی هست و محمد کی هست. بنا به منابع اهل سنت که خود اعراب لائیک در فرانسه بهش استناد می کنند از جمله صحیح بخاری محمد 78 زن رسمی داشته به غیر از کنیزهایی که بهش داده شده یا در جنگ تصاحب کرده بود. بنا به منابع اهل سنت محمد 90 نفر رو به دست خودش به قتل رسونده. اصلا چنین آدمی قابل احترام و پیروی کردن هست؟! اگر امروز کسی دست به چنین کارهایی می زد و ادعای اتصال به آسمان را داشت یا در تیمارستان بود یا اعدام شده بود یا اخته شده بود!! شیعه ها فکر می کنند با دروغ می توانند محمد رو آرایش کنند و به جای مسیح بفروشند!!
جمعه 19 اسفند 1390 - 07:28
shivaa - تهران - ایران
Benika - برن - سوئیس. ببخشید ولی نوشته هات پرت و پلا ست.این جملات کپی پیست شده درد زن ایرانی نیست.ساقه گندم و شعر سرودن و بکارت و....!مشکل زن ایرانی وجود قوانینی است که ازدواج را بصورت معامله جنسی دراورده و زن رو شدیدا محدود و خیل عظیمی از زنان بخاطر بیشعوری و پول مهریه ازش حمایت میکنند.مشکل ما مدافعان حقوق زن هستند که بجای مبارزه درست و قاطع به فرار از ایران دست میزنند و نهایت فعالیتشون اونجا چهارتا سخنرانی مزخرف بی سروته است و یا مثلا لخت شدن!اگه جرات دارین یک نفرتون مثل اون دختر مصری توی ایران لخت بشین.بعد قید دردسر مبارزه رو میزنند و راحت!ما اگه مبارز درست و حسابی داشتیم الان وضعمون این نبود.
جمعه 19 اسفند 1390 - 15:24
ARTEMIS-SW - .پاريس - فرانسه
لاشخور‌های اسلامی با کامل وقاحت حرکات نمادین زنان بر ضدّ کفتارهای ضد زن اسلامی را فاحشگی نامیدند زیرا که خود فاحشه ی فکری هستند-یک تن فروش تن‌ خود را میفروشد در بازار عرضه و تقاضا!!!!!!!!!!! ولی‌ یک روسپی فکری کشور و فرهنگ ایران باستان را در برابر غارتگران جنسی‌ ۱۴۰۰ سال پیش به معرض فروش می‌گذرد بی‌ هیچ شرمی-!!!
جمعه 19 اسفند 1390 - 19:20
Benika - برن - سوئیس
shiva مشکل زن ایرانی ریشه دار تر از این حرفهاست که ۱۰۰ البته بکارت و حتا حجاب اجباری هم جزوش هست، البته بعضی‌ زنهای بی‌ادب مثل شما همین قوانین هم از سرشون زیاد هست.البته اینقدر تو جهل و نادونی موندین که تقصیر هم ندارید حالا حالا‌ها طول می‌کشه تا به خواست‌هاتون برسید، آنکس که نداند و نخواهد که بداند در جهل مرکّب ابد دهر بماند...
شنبه 20 اسفند 1390 - 10:55
shivaa - تهران - ایران
بله حالا حالا ها طول میکشه تا به خواسته هامون برسیم چون یکسری نادون از اونور دنیا میخواهند بهمون دستور بدن چه کنیم و چه نکنیم و بدون اینکه در کنار ما بایستند و مبارزه کنند به جایش برامون شعرگونه میسرایند و در جواب انتقاد حرفهای صد من یک غاز تحویل میدهند! چه کنیم با انهاییکه نمی دانند و نمی فهمند اما خود را عقل کل می دانند....
شنبه 20 اسفند 1390 - 12:51
shivaa - تهران - ایران
Benika - برن - سوئیس. ببخشید ولی نوشته هات پرت و پلا ست.این جملات کپی پیست شده درد زن ایرانی نیست.ساقه گندم و شعر سرودن و بکارت و....!مشکل زن ایرانی وجود قوانینی است که ازدواج را بصورت معامله جنسی دراورده و زن رو شدیدا محدود و خیل عظیمی از زنان بخاطر بیشعوری و پول مهریه ازش حمایت میکنند.مشکل ما مدافعان حقوق زن هستند که بجای مبارزه درست و قاطع به فرار از ایران دست میزنند و نهایت فعالیتشون اونجا چهارتا سخنرانی مزخرف بی سروته است و یا مثلا لخت شدن!اگه جرات دارین یک نفرتون مثل اون دختر مصری توی ایران لخت بشین.بعد قید دردسر مبارزه رو میزنند و راحت!ما اگه مبارز درست و حسابی داشتیم الان وضعمون این نبود.
جمعه 19 اسفند 1390 - 15:24
kokex - ‫فرانکفورت - ‫آلمان
ARTEMIS-SW - .پاریس - فرانسه. ‫تمام وجود این بابا چرک عقده ... تعفن
یکشنبه 21 اسفند 1390 - 10:33
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.