ناکامان بزرگ انتخابات مجلس نهم

با مشخص شدن نتیجه‌ی رای گیری در حوزه‌های مختلف شمار افراد سرشناسی که در این رقابت‌ها ناکام مانده‌اند افزایش می‌یابد. خواهر محمود احمدی‌نژاد، یک وزیر دولت نهم و رئیس دفتر مصباح‌یزدی از جمله این افراد هستند.


نتیجه‌ی قطعی و رسمی نهمین دوره انتخابات مجلس روز یک‌شنبه ۱۴ اسفند اعلام خواهد شد. در شهرهایی که نتیجه‌ی آنها مشخص شده ظاهرا نامزدان جبهه متحد اصولگرایان بیشترین کرسی‌های مجلس را به خود اختصاص داده‌اند. در این میان فهرست چهره‌های سرشناسی که به مجلس راه نیافته‌اند شامل نام‌هایی است که ناکامی اغلب آنها دور از انتظار ارزیابی می‌شود.

از خواهر احمدی‌نژاد تا وزیر دولت نهم

 پروین احمدی‌نژاد، تا چند سال پیش نامی ناآشنا بود که به برکت خواهر رئیس دولت دهم بودن به شورای شهر تهران راه یافت. به رغم این انتظار می‌رفت او با نامزد شدن از زادگاهش گرمسار که از کانون‌های تمرکز حامیان احمدی‌نژاد محسوب می‌شود به مجلس نهم راه یابد. پروین احمدی‌نژاد با کسب تنها ۱۵۵۰۰ رای در رقابت با غلامرضا کاتب که به عنوان نامزد مستقل در انتخابات شرکت کرده بود ناکام ماند.

 


انتخابات دوره نهم مجلس در تهران


 
محمد کاظم وزیری‌هامانه، وزیر نفت دولت نهم، یکی دیگر از چهره‌های سرشناسی بود که از راه یافتن به مجلس نهم بازماند. او که از شهر یزد نامزد انتخابات شده بود با کسب ۴۹ هزار رای پشت سر رقیب اصولگرای خود قرار گرفت. محمدصالح جوکار با ۷۵ هزار رای نفر اول رقابت‌های یزد شناخته شده است.

بازماندگان هیات رئیسه

 مطابق نتایجی که وزارت کشور اعلام کرده تاکنون دست‌کم سه عضو هیات رئیسه مجلس هشتم از راه یافتن به مجلس جدید بازمانده‌اند. این سه نفر احمد ناطق‌نوری، جاسم ساعدی و جهانبخش محبی‌نیا هستند. ناطق نوری پرسابقه‌ترین نماینده حاضر در مجلس بود که از نزدیک به سه دهه پیش به عنوان نماینده نور بر صندلی مجلس تکیه می‌زد.

شهاب‌الدین صدر یکی دیگر از اعضای هیات رئیسه مجلس است که پیشتر از سوی شورای نگهبان رد صلاحیت شده بود و اصلا در رقابت‌ها شرکت نکرد. محسن کوهکن سخنگوی این هیات نیز باید برای ورود احتمالی به مجلس منتظر دور دوم انتخابات باشد.

ناکامی حامیان احمدی‌نژاد

 نتایج حوزه‌هایی که تا عصر شنبه مشخص شدند حکایت از ناکامی جبهه پایداری و حامیان دولت دارد. در بویر احمد، ستار هدایتخواه که از چهره‌های اصلی حامی احمدی‌نژاد و عضو فهرست جبهه پایداری بود رای نیاورد. در حوزه انتخاباتی کرمان و راور نیز حسین جلالی، عضو دیگر جبهه پایداری و رئیس دفتر محمدتقی مصباح یزدی که محوریت جبهه را برعهده داشت ناکام ماند.

خبرگزاری رویترز در گزارشی که عصر شنبه، ۱۳ اسفند منتشر شده نوشت، نتایج اولیه حکایت از شکست حامیان و نزدیکان محمود احمدی‌نژاد در اغلب حوزه‌های انتخاباتی دارد. بنابر این گزارش با توجه به تحریم انتخابات مجلس نهم از سوی مهمترین تشکل‌های اصلاح‌طلب رقابت اصلی در این دوره میان گروه‌های مختلف اصول‌گرایان در جریان بوده است. تا زمانی که آرای ۱۲۶ حوزه شمرده شده بود تنها ۹ کرسی به حامیان احمدی‌نژاد می‌رسید.

اصلاح‌طلبان ناکام

 خبرگزاری آلمان در گزارشی نتایج انتخابات را نشانه‌ای از تحکیم موقعیت رئیس کنونی مجلس علی لاریجانی برای انتخابات آینده‌ی ریاست جمهوری ارزیابی کرده است. بنابر این گزارش با پیروزی اصولگرایان مخالف احمدی‌نژاد در انتخابات مجلس نهم راه حامیان او برای انتخابات بعدی ناهموارتر از گذشته شده است.

یکی دیگر از بازندگان انتخابات ۱۲ اسفند شماری از نمایندگان فراکسیون اقلیت مجلس هشتم هستند که به رغم تحریم انتخابات از سوی اصلاح‌طلبان در رقابت‌ها شرکت کردند. قدرت‌الله علیخانی، محمد رضا خباز و مصطفی کواکبیان از جمله‌ی نمایندگان با سابقه‌ای هستند که در این دوره به مجلس راه نیافتند.

وزارت کشور می‌گوید ۶۵ درصد از واجدان شرایط در انتخابات شرکت کرده‌اند. در مورد درستی این ادعا تردیدهای زیادی وجود دارد.

رأی دهید
مسیح پسر مریم - تهران - ایران
راستی به همه ایرانیان که بار دیگر حماسه آفریدن تبریک می گم.یک تو دهنی بزرگ دیگه به دشمنان اسلام و کشور و تودهنی بزرگتری بود به غده سرطانی اسراییل و شیطان بزرگ.خوب، هالا کجان اونایی که گفتند کسی نمیاد یا رای میخرند و کیک و ساندیس میدند..!!! رفتین سوراخ موش! اونایی که همیشه شرکت در انتخابات و راهپیمایی ها رو از اونجایی که هیچی در چنته ندارند به کیک و ساندیس نسبت میدند فقط اینو بهتون میگم که اگه آمریکا و اون نوکرانش عرررررررررررررضه دارند با کیک و ساندیس این همه جمعیت رو بکشونند در حمایت خودشون تو خیابون ها.
شنبه 13 اسفند 1390 - 17:20
omide por jalal - لس‌انجلس - آمریکا
پیش بینی‌ِ !! فلس نیوز ، (مشارکت ۶۵ درصدی ) مس پیش بینی‌ برای رئیس شدنِ محموت ( ۶۳ درصد ) درس از ابر در اومد! بابا این فالس نیوز یه پاا رممل واسه خودش، به خصوص در مورد سخنرانیه اصغر فرهادی که حتا چیزیی‌ رو که آقای فرهادی یادش رفته بود بگه رو گفت !!!!!
شنبه 13 اسفند 1390 - 17:34
فروزان - دبی - امارات المتحده العربی
اوباما برای خریدن کت مموتی گروهی را به ایران فرستاد بخاطر جذابییت کت
شنبه 13 اسفند 1390 - 17:47
ننه نقلي - دبی - امارات متحده عربی
اونهایی که رای نیاوردند از قافله دزدها عقب موندند و اونهایی که از قبل انتخاب شدند و عده کمی بهشون رای دادند به جمع سایر اوباش و اراذل و دزدها پیوستند....
شنبه 13 اسفند 1390 - 19:03
ايدين - کرج - ایران
پسر مسیح -من که ایران بودم دیدم هیچ کس رآی نداد بجز یه سری ساندیسی مثل تو !بازم أمار دروغ !شما دیگه خیلی پر رویید هم امار دروغ میگید هم تبریک خدایی خجالت داره !
شنبه 13 اسفند 1390 - 22:29
piki82 - تورین - ایتالیا
یکی این مسیح پسر مریم - تهران - ایران رو از برق بکشه !
شنبه 13 اسفند 1390 - 23:30
mardas - آغوس - دانمارک
مسیح پسر مریم - تهران - ایران- .... آخه تو کجای دنیا هستی کجای زندگی داری ....بیچاره کمی به اوضاع مملکتت نگاه کن کمی به حلبی آباد ها و زاغه نشین ها و دهاتی که هنوز از آب رودخانه تشنگی را رفع میکنند یا انگشتان دستشان قطع شده به خاطر نداشتن یک پل چند متری روی رودخانه نگاه کن و آنطرف تر به کسانی که میلیارد میلیارد پول و سرمایه ملی همین آدمها رو میدزدند و راست راست به ریش بقیه میخندند نگاه کن بی مغز و آنوقت بشین پای همین کامپیوتری که از دولتی سز همین دشمنان بهت این امکان و میده که این اراجیف رو بنویسی. افسوس
یکشنبه 14 اسفند 1390 - 00:30
مسیح پسر مریم - تهران - ایران
ایدین - کرج - ایران خارج نشین ها ندونن من که میدونم الان سر تا پات آتیشه
یکشنبه 14 اسفند 1390 - 02:16
shah_par - شيراز - ايران
شما که دم از دموکراسی می زنید چرا به مسیح پسر مریم - تهران بد می گید؟ خب ایشون نظرش اینه که 64 درصد شرکت کردن. شما هم بگید شرکت نکردن. دیگه بد هم رو نگید. راستی مسیح پسر مریم اسمی که گذاشتی نسبت به نظراتیکه داری باید تعدیل بشه. مسلمون که به مسیحی تأسی نمیکنه! براکم!
یکشنبه 14 اسفند 1390 - 04:31
مسیح پسر مریم - تهران - ایران
shah_par - شیراز - ایران دوست عزیز مسیح پسر مریم(ع) از پیامبران الهی و اولوالعزم هستند و همه پیامبران بر یک عهد هستند و مسیح نیز برای مسلمانان جایگاه با لایی دارد و امام زمان(ع) را همراهی خواهند کرد.
یکشنبه 14 اسفند 1390 - 09:32
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • رئیس موساد: تروریست‌ها و فرستندگان ایرانی‌شان را پیدا می‌کنیم و به حسابشان می‌رسیم
  • کارشناس صداوسیما: با توجه به گرانی برنج مردم میتوانند به جای آن جو بخورند
  • ویدیوی دلخراش درگیری جسورانه زوج پیر یهودی با مهاجمان سیدنی و کشته شدن توسط آنها
  • جزایر سه‌گانه؛ آیا چین شیوخ امارات را به روحانیون ایران ترجیح می‌دهد؟ اعداد با شما سخن می‌گویند
  • مدیرعامل ایران‌ایر: ۱۵ میلیون دلار به فرودگاه‌های استانبول، نجف، دبی، جده و مدینه بدهکاریم
  • دوران محمدرضا شاهی؛ ۲۵ آذر؛ روز مادران ایران (صد سال پهلوی؛ ۱۳۰۴ تا ۱۴۰۴) - بخش شصت و پنجم
  • گسترش قوانین شهروندی کانادا؛ کودکان مهاجران کانادایی متولد شده در خارج امکان دریافت شهروندی می‌یابند
  • تصاویر؛ وضعیت ابر ویلای معروف جاده چالوس بعد از اجرای حکم تخریب
  • ترامپ شهروندان هفت کشور دیگر را به فهرست «منع کامل سفر به آمریکا» افزود
  • یورش کماندوهای آمریکایی به کشتی عازم ایران؛ آیا واشنگتن می‌خواهد چین و جامعه بین‌الملل را محک بزند؟