آنچه می خواهید در مورد ویزای آمریکا بدانید


 

جمشید زند

 رادیو فردا : با قطع روابط دیپلماتیک بین تهران واشینگتن مساله گرفتن ویزای آمریکا برای ایرانیان گاهی با مشکلات و پرسش‌هایی همراه بوده است. عده زیادی از شنوندگان رادیو فردا و خوانندگان وبسایت ما مدت‌هاست که درباره شرایط اخذ ویزا، مشکلات سفر به کشورهای همسایه برای گرفتن ویزا و جزییات مربوط به پرکردن فرم‌های درخواست ویزا با ما تماس گرفته‌اند و از ما خواسته‌اند که در این مورد برنامه‌ای تهیه کنیم. اکنون این فرصت پیش آمده که با سارا گرو، یکی از مسئولان امور کنسولی وزارت خارجه آمریکا که به زبان فارسی هم صحبت می‌کند گفت‌وگو کنیم و تعدادی از پرسش‌ها و احتمالا ناروشنی‌های روند اخذ ویزا را با او در میان بگذاریم.

فایل صوتی گفتگو با گفتگو با سارا گرو , یک یاز مسئولان امور کنسولی وزارت خارجه آمریکا در

مورد روند اخذ ویزا و سئوالا ت رایج در این باره

 

 

 

 


 ایرانیان چطور می‌توانند برای اخذ ویزا اقدام کنند و باید در کدام کشورها به سفارتخانه‌های آمریکا مراجعه کنند

 
 
 متشکرم از شما به خاطر اینکه مرا دعوت کردید. سلام به شنوندگان رادیو فردا. روند گرفتن ویزا برای آمریکا مثل ویزای شنگن نیست. خیلی فرق دارد. بدون استثنا هر متقاضی باید شخصا حضور داشته باشد برای مصاحبه با کنسول. ویزاهای مهاجرتی و غیرمهاجرتی با هم فرق دارند. هریکی قوانین متفاوت هم دارد. برای ویزاهای غیرمهاجرتی مثل ویزاهای توریستی و یا تحصیلی متقاضی باید فرم DS-۱۶۰  را پر کند. این فرم را می‌تواند از طریق اینترنت داونلود کند. فقط باید برود وبسایت ما یا سفارت مجازی و یا سفارت آمریکا در ترکیه یا امارات و آنجا لینکش هست.
 
در کدام کشورهای جهان ایرانی‌ها می‌توانند بروند و درخواست ویزا کنند برای آمریکا؟
 
 
برای ویزاهای غیرمهاجرتی بهتر است که متقاضیان ایرانی بروند آنکارا یا دوبی. چون آنجا کنسول‌ها فارسی بلدند و با همه مدارک تحصیلی و همه سیستم ایرانی آشنا هستند. برای ویزاهای مهاجرتی می‌توانند بروند آنکارا،‌ ابوظبی،‌ فرانکفورت،‌ وین یا ناپل.
 
خانم گرو،‌ قبل از اینکه ایرانی‌ها بخواهند درخواست ویزایشان را به سفارتخانه‌های آمریکا در کشورهای مختلف بدهند چه مدارکی را باید آماده کنند؟
 

البته همه باید پاسپورت معتبر داشته باشند. باید فرم دی اس ۱۶۰ پر کنند که گفتم می‌توانند داونلود کنند از طریق اینترنت و این فرم را باید به انگلیسی پر کنند. باید رسید هزینه داشته باشند. این هزینه‌ها باید قبل از مصاحبه به بانک پرداخته شود. این برای ترکیه در بانک تب و برای امارات نشنال بانک آو ابوظبی و باید دو تا عکس داشته باشند. عکس‌ها باید پنج سانتی‌متر در پنج سانتی‌متر باشد و با زمینه سفید. برای ویزاهای تحصیلی باید فرم  I ۲۰ هم داشته باشند.
 
آیا ایرانی‌هایی که می‌خواهند بروند آمریکا چه توریستی و چه دانشجویی ضمانت مالی لازم دارند؟

 
ضمانت مالی که البته برای ویزای تحصیلی بله. ولی مجبور نیستند یک دعوت‌نامه یا نامه از فامیل و دوست داشته باشند. مجبور نیستند. ولی البته وقتی که می‌روند برای مصاحبه ممکن است کنسول ازشان بپرسد که برای کجا برود پیش کی برود و قصدشان چیست؟
 
یعنی بهتر است که آنهایی که می‌خواهند بروند آمریکا دعوت‌نامه داشته باشند از اعضای خانواده یا دوستان شان؟


نه. برعکس. یعنی می‌توانند همراه داشته باشند ولی لازم نیست. یعنی مجبور نیستند.
 

اگر متقاضیان ویزا سئوالی درباره مراحل گرفتن ویزا یا مدارک لازم داشته باشند این سووال‌ها را کجا و چگونه می‌توانند مطرح کنند؟ به شما زنگ بزنند یا شخصا به سفارتخانه‌های آمریکا مراجعه کنند؟

 
نه. لطفا بهتر است زنگ نزنند چون ما نمی‌توانیم جواب بدهیم. ولی همیشه می‌توانند بروند صفحه اینترنت ما. می‌توانند بروند صفحه سفارتخانه مجازی Virtual Embassy Tehran  بروند، می‌توانند بروند صفحه سفارت آمریکا در امارات یا در ترکیه و آنجا در سمت چپ یک جا هست که می‌گوید contact us  می‌توانند آنجا برای ما پیغام بگذارند. ولی باید به انگلیسی بنویسند.

 
اگر یک متقاضی ویزا پیغام برای شما بفرستد ایمیل برای شما بفرستد چقدر طول می‌کشد برای شما که جوابش را بدهید؟
 
معمولا تا ۱۰ روز  جواب می‌دهیم.
 
چه مدت طول می‌کشد معمولا که متقاضیان بتوانند جوابی از سفارت آمریکا درباره ویزایشان بگیرند؟
 
همان موقع مصاحبه کنسول به متقاضی خواهد گفت که ویزا یا قبول شده یا رد شده و یا احتیاج به مراحل اداری بیشتری دارد. اگر ویزا احتیاج به مراحل اداری بیشتری داشته باشد متقاضی باید از طریق  اینترنت چک کند. باید برای گرفتن ویزا دوباره به سفارتخانه برود برای تحویل پاسپورت. بعضی‌ وقتها این مراحل اداری تا ۶۰ روز طول می‌کشد.

 
یعنی یک نفر درخواست کند و مدارک را که تکمیل هست به شما بدهد،‌ شما چند روز یا چند هفته بعد قرار مصاحبه با او می‌گذارید؟
 
قرار مصاحبه فرق می‌کند. الان نمی‌توانیم قرار ملاقات بدهیم. ولی یک بار آمده برای مصاحبه ویزا همان روز  جواب می‌گیرد. یا قبول می‌شود و یا رد می‌شود و یا احتیاج به مراحل اداری بیشتری دارد.
 
یعنی یک نفر برود مثلا سفارت آمریکا در آنکارا و تمام مدارک لازم را به شما بدهد و شما تایید کنید این مدارک کافیست همانجا به او جواب خواهید داد که ویزا خواهد گرفت یا نخواهد گرفت؟
 
بله. همان روز جواب می‌گیرد ولی همانروز ویزا را نمی‌گیرد. چند روز طول می‌کشد. اگر احتیاج به مراحل اداری بیشتری داشته باشد تا یک ماه و نیم و دو ماه بعضی وقتها طول می‌کشد و متقاضی باید از طریق اینترنت چک کند. برای اینکه ببیند کی تمام می‌شود یا حاضر می‌شود.
 
چطور از طریق اینترنت چک می‌کند؟ شما به آنها  ایمیل می‌فرستید؟
 
نه. در وبسایت ما یک سیستم داریم. هر متقاضی یک شماره دارد. شماره پرونده دارد. متقاضی باید برود وبسایت ما که موقع مصاحبه می‌دهیم. متقاضی می‌رود آنجا در وبسایت ما و شماره پرونده‌اش را آنجا وارد می‌‌کند و یک پیغام هست. وقتی آن پیغام می‌گوید پرونده‌اش آماده است آن متقاضی دوباره می‌رود سفارتخانه.
 
خانم گرو، اگر سفارت آمریکا به هر دلیل با درخواست ویزای یک نفر موافقت نکند آیا این شخص می‌تواند دوباره اقدام کند و بعد از چه مدت می‌تواند اقدام کند؟
 
اگر ویزایتان رد شده باشد شما می‌توانید دوباره اقدام کنید. حتی می‌توانید یک روز بعد دوباره اقدام کنید. ولی تضمینی نیست که یک جواب متفاوتی بگیرید. چون همه کنسول‌های دنیا همین قوانین را اجرا می‌کنند. اگر در وضعیت شما چیزی عوض نشده باشد همین جواب را خواهید گرفت.
 
ولی اگر یک نفر در آنکارا درخواست ویزا کند و موافقت نشود این شخص اگر برود در دوبی یک ماه بعد درخواست کند آنجا هم به همین دلیل رد خواهد شد به احتمال زیاد؟
 
من پیشنهاد نمی‌کنم که این کار را انجام دهد. ولی اگر همانطور که گفتم چیزی عوض نشده باشد بهتر است این کار را نکند چون که فکر نمی‌کنم یک جواب متفاوت بگیرد. یعنی بهتر است کمی صبر کند تا یک چیزی در وضعیت خودش عوض کند و بعد می‌تواند دوباره اقدام کند.
 
در میان بعضی از ایرانیان این شایعه بهتر است بگویم هست که اگر ویزای آمریکا مورد موافقت نشود مهری در پاسپورتشان می خورد و شانس اینکه این افراد بتوانند بازهم ویزای آمریکا بگیرند کمتر است. این درست است؟
 
نه. این درست نیست. اتفاقا ما این کار را نمی‌کنیم. البته می‌دانیم وقتی کسی می‌آید برای ویزا می‌دانیم که قبلا آمده بود یا نه. چون در سیستم این را می‌توانیم ببینیم. ولی این طور که شما می‌گویید نیست. یعنی هر وقت کسی برای ویزا یا مصاحبه می‌آید ما آن را ارزیابی می‌کنیم و نگاه می‌کنیم برای اینکه ببینیم ویزا را می‌تواند بگیرد یا نه.
 
در ایران گفته می‌شود به بیشتر جوانهایی که ویزای توریستی درخواست می‌‌کنند ویزا داده نمی‌شود چون دولت آمریکا نگران آن هست که این جوانها بروند آمریکا و دیگر برنگردند. اصولا سیاست دولت آمریکا در رد یا قبول درخواست ویزا از طرف جوانها چیست؟
 
کنسول‌ها باید متقاعد شوند که بعد از پایان سفر شما به کشورتان بر می‌گردید. این درست است. متقاضی چطور می‌تواند کنسول را متقاعد کند؟ بر اساس این که در کشورش خانه دارند، کار خوبی دارند، خانواده دارند یا این که قبلا رفته بوده کشورشان مثلا. بعضی وقتها برای جوانها سخت است که این را به کنسول ثابت کند چون که هنوز وابستگی به کشورش ندارند. وابستگی مثل داشتن کار، حساب بانکی و خانه... درست است. کمی برای جوانها سخت تر است.
 
مخارج درخواست ویزا چه ویزای دانشجویی و چه ویزای توریستی به آمریکا کلا چقدر است؟
 
هزینه برای همه ویزاها ۱۴۰ دلار است. در ترکیه یک هزینه اضافه هم برای گرفتن وقت مصاحبه تقریبا ۲۰ دلار است. می‌خواهم تاکید کنم که بیشتر وقتها هزینه برای سفر به ترکیه و امارات برای ملاقات بیشتر از اینکه فکرش می کنید می‌شود به خاطر اینکه متقاضیان باید چند روز آنجا بمانند. احتیاج به پول برای هتل و غذا و این چیزها دارند. برای دانشجویان یک هزینه اضافه هم هست که اسمش  SEVIS  است که هزینه آن ۲۰۰ دلار است.
 
در صورتی که با درخواست ویزای یک نفر موافقت شود این ویزا برای چه مدت اعتبار دارد و متقاضی ویزا حداکثر چقدر وقت دارد که وارد خاک آمریکا شود؟
 
بیشتر ایرانیان ویزای سه ماهه تک ورو دی می‌گیرند. این به معنای این است که از تاریخ صدور ویزا سه ماه وقت دارد که وارد خاک آمریکا شود. موقعی که وارد شد مامور اداره مهاجرت تصمیم می‌گیرد چه مدتی می‌تواند در آمریکا بماند. که حداکثر شش ماه است. بعضی از دانشجویان ویزای دو ساله و چند ورودی می‌توانند بگیرند.
 
یعنی مثلا یک نفر در ایران ویزا بگیرد سه ماهه، یک ماه بعد از دریافت ویزا پرواز کند مثلا به نیویورک. مامور اداره مهاجرت در نیویورک تصمیم خواهد گرفت که این شخص چقدر می‌تواند در خاک آمریکا بماند؟
 
دقیقا. معمولا شش ماه می‌گوید.
 
سئوال دیگر من این است که اگر کسی ویزای آمریکا را بگیرد ولی به دلایلی بخواهد در آمریکا بعد از این که وارد خاک آمریکا شد تمدید کند. آیا امکان تمدید این ویزا هست یا این که دوباره باید برود یک کشور خارج از آمریکا و دوباره تقاضای ویزا کند؟
 
هیچ تضمینی نیست که ویزا تمدید شود. معمولا فقط شش ماه می‌توانند بمانند در آمریکا. می‌توانند به  USCIS  که داخل دپارتمان Homeland Security  یعنی وزارت امنیت داخلی است مراجعه کنند ولی توجه کنید که فقط در یک وضعیت استثنایی تمدید می‌کنند. معمولا تمدید نمی‌کنند.
 
ولی مثلا شخص اگر بیمار شود یا اعضای خانواده‌اش بیمار شوند احتمالش هست؟
 
می‌توانند مراجعه کنند و اقدام کنند. ولی بیشتر وقتها باید بروند یک کشور یا جای دیگر و دوباره اقدام کنند.
 
خیلی از جوانهای ایرانی هستند که می‌خواهند بروند آمریکا تحصیل کنند و به تحصیلاتشان ادامه دهند. شرایط گرفتن ویزای دانشجویی برای ایرانیان چیست؟
 
از اینکه دانشجویان خارجی بیایند آمریکا برای تحصیل خیلی خوشحال هستیم و از این استقبال می‌کنیم. پیشنهاد من این است که دانشجویان بروند وبسایت‌های دانشجویی که مثلا educationusairan.com است یا  educationusa.gov است برای اطلاعات بیشتر. ولی به طور کلی می‌توانم بگویم که دانشجو باید یک دانشگاه را انتخاب کند و باید خودش اقدام کند. اتفاقا ما پیشنهاد می‌کنیم که در چند دانشگاه اقدام کند. وقتی دانشگاه شاگرد را قبول کرد به او فرم I ۲۰   می فرستد. موقعی که این فرم رسید د انشجو می‌تواند فرم ویزا را پر کند و هزینه ویزا و سویس را بپردازد به بانک و وقت مصاحبه بگیرد. در موقع مصاحبه کنسول باید متقاعد شود که قصد دانشجو واقعا تحصیل کردن است. منظورم این است که این یک بهانه برای رفتن به آمریکا نیست. باید متقاعد شود که پول کافی برای همه هزینه تحصیل دارد و این که بعد از فارغ‌التحصیلی می‌خواهد از آمریکا برود.
 
این دانشجویان چطور می‌توانند به شما ضمانت بدهند که مثلا بعد از پایان تحصیلات شان در عرض چهار پنج سال از آمریکا خارج خواهند شد؟
 
این دست همین دانشجو است. یعنی دانشجو باید یک جوری حرف بزند و باید یک جوری نشان دهد که قصدش فقط تحصیل کردن است که می‌خواهد در دانشگاه بخواند و بعدا می‌خواهد دوباره به کشورش برگردد.
 
ضمانت مالی که صحبتش را کردید که گفتید دانشجو باید ثابت کند که خرج تحصیلش را بدهد فقط برای سال اول است یا تمام مدتی که در آمریکا تحصیل می‌کند؟
 
برای سال اول باید پول نقد داشته باشد و برای سالهای دیگر باید نشان دهد که یک جوری این پول را پیدا کند. مثلا می‌تواند نشان دهد که زمین یا خانه دارد که می‌تواند بفروشد و یا یک جوری می‌تواند دسترسی به آن پول داشته باشد.
 
دولت آمریکا اصولا کدام‌یک از دانشگاه‌ها و موسسات عالی آمریکا را برای گرفتن ویزا مخصوصا برای ایرانی‌ها معتبر می‌داند؟
 
همه موسسات تحصیلی که در لیست DHS  یا  Department of Homeland Security  هستند می‌توانند فرم I ۲۰   بدهند که این فرمی است که دانشجو باید داشته باشد برای اقدام کردن برای ویزا.
 
ولی یکی دو سال پیش گفته می‌شد که تحصیل در برخی رشته‌ها مثل فیزیک اتمی برای ایرانیان ممنوع است.
 
نه. نه. این درست نیست. ممنوع نیست. فقط مهم بود که گفتند برای بعضی از دانشجویان ویزاها دو ساله و چند ورودی هستند و بعضی ویزاها فقط سه ماهه و تک ورودی هستند. وقتی که یک رشته همانطور که گفتید خیلی فنی و حساس است معمولا این ویزاها سه ماهه و تک ورودی می‌شوند. ولی ممنوع نیست.

 
آیا سالانه به تعداد مشخصی از ایرانیان ویزای توریستی و ویزای دانشجویی داده می‌شود؟


ویزاها برای ایرانیان محدودیتی ندارد. به هیچوجه.
 

یعنی مثلا در سال ۲۰۱۲ اگر ۵۰ هزار ایرانی درخواست ویزای آمریکا کنند و مدارک شان هم تکمیل باشد همه این ۵۰ هزار نفر امکان دارد که ویزای آمریکا را بگیرند؟
 

دقیقا. هیچ محدودیتی نیست. برای همه ویزاهای غیرمهاجرتی برای آمریکا نه فقط برای ایرانیان بلکه برای همه دنیا اینجوری است. برای ویزاهای غیرمهاجرتی هیچ محدودیتی ندارد.
 
یک کمی هم می‌توانید راجع به درخواست ویزای مهاجرتی توضیح دهد و امکانش چقدر است که بتوانند ایرانیان چه جوان و چه میانسال‌ها ویزای مهاجرتی بگیرند؟

ویزاهای مهاجرتی البته فرق می‌کنند. مثل ویزاهای غیرمهاجرتی نیست. آن کسانی‌ که می‌خواهند مهاجرت کنند،‌ کسانی که می‌خواهند گرین کارت را بگیرند باید اول با یو اس سی آی اس یعنی اداره مهاجرتی در آمریکا اقدام کنند. ولی خودشان این کار را انجام نمی‌دهند. بلکه فامیل نزدیکش مثل پدر، مادر،‌ خواهر و برادر که سیتیزن آمریکاست یا گرین کارت دارد آنها این اقدام را می‌کنند. این کار را در آمریکا می‌شود انجام داد. نه در سفارت یا کنسولگری. وقتی پرونده حاضر شد،‌ منظورم پرونده در آمریکا، مرکز ویزا در آمریکا تماس می‌گیرد با متقاضی و وقت مصاحبه می‌دهد. مصاحبه در آنکارا،‌ ابوظبی،‌ وین یا ناپل خواهد بود. باید تاکید کنم که در آنکارا می‌شود ولی سفارت آنکارا در ماه فوریه و مارچ امسال تعطیل است.
 
چقدر معمولا این مراحل درخواست ویزا و انجام مصاحبه طول می‌کشد؟
 

برای ویزاهای مهاجرتی برای فامیل درجه یک منظورم کسانی که فامیل شوهر یا بچه سیتیزن آمریکا چند ماه طول می‌کشد. می‌توانم بگویم پنج شش ماه طول می‌کشد. ولی بعضی از نوع ویزاها طول می‌کشد. مثلا فکر می‌کنم برای یک شوهر دارنده گرین کارت ۴ تا ۵ سال طول می‌کشد. برای خواهر یا برادر سیتیزن‌ آمریکایی ۸ یا ۹ سال طول می‌کشد.
 
یک سئوال دیگر هم این است که آیا کسی می‌تواند برای ویزای تجاری مثل کانادا اقدام کند در آمریکا؟
 

می‌تواند ولی مثل کانادا نیست. افرادی که می‌خواهند برای قرار ملاقات یا بازدید از شرکت بروند آمریکا می‌توانند با ویزای توریستی یعنی B۱ و B۲  بروند. کسانی که می‌خواهند بروند آمریکا و آنجا برای شرکت به عنوان کارمند کار کنند این فرق می‌کند. مثل کانادا یا اروپا نیست که اول ویزا می‌گیرید و بعد دنبال کار می‌گردید. در آمریکا اول باید کار پیدا کنید و بعد باید ویزای کار را بگیرید. این شرکتی که توی آن قرار است کار کنید باید برای شما  اقدام کند. کسانی که می‌خواهند سرمایه‌گذاری کنند مثلا کسانی که می‌خواهند بازکردن یک شرکت در آمریکا آنها می‌توانند برای ویزای سرمایه‌گذاری اقدام کنند ولی مقدار سرمایه خیلی زیاد باید باشد.
 
مثلا چقدر؟
 

برای ویزای مهاجرتی از ۵۰۰ هزار دلار تا یک میلیون دلار.
 
خانم گرو،‌ آیا می‌شود از طریق اینترنت از طریق سفارت مجازی برای گرفتن ویزا یا پرکردن فرم‌ها استفاده کرد؟
 
سفارت مجازی یک منبع اطلاعات است و کسانی که می‌خواهند برای ویزا اقدام کنند می‌توانند بروند آنجا برای گرفتن اطلاعات و برای پاسخ به سووال‌ها. می‌توانند آنجا فرم‌ها را پیدا کنند. می‌توانند داونلود کنند. ولی به هر حال همه متقاضیان بعد از این که فرم‌ها را پر کردند باید بروند سفارتخانه یا کنسول‌گری برای مصاحبه. نمی‌شود از طریق اینترنت کرد.
 
یک عده از ایرانی‌هایی که مراجعه کردند به سفارت مجازی آمریکا انتقادهایی داشتند که این سفارت مجازی و اطلاعاتی که در آن هست کامل و جامع نیست. آیا وزارت خارجه آمریکا در نظر دارد که در آینده نزدیک بهتر و بیشتر کند این اطلاعات را در سفارت مجازی؟

 
البته. همانطور که شما می دانید این یک پروژه جدید است. ما همیشه این وبسایت را به روز می‌کنیم و از پیشنهادهای شما استقبال می‌‌کنیم. شما یا هر کسی می‌توانید بروید آنجا  و می‌توانید از ما اطلاعاتی که می‌خواهید بپرسید و آنجا هم لینک‌ها برای تویتر،‌ فیس بوک‌ ما را پیدا کنید و یک جایی هست که می‌توانید بروید و از سخنگوی وزارت امور خارجه سووال بپرسید و ما همیشه سعی می‌کنیم این سایت را بهتر کنیم.

رأی دهید
Danilprimmer - لندن - انگلستان
اوه باید هفت خان رستم رو پشت سر بگذاری. با پاسپورت انگلیسی‌ ویزا نمیخواد اما وقتی‌ میرسی‌ تو فرودگاه مثل بقیه میگن چرا امدی، برای چند وقت، و .. مخصوصا که تو ایران به دنیا آمده باشی.‌ در هر صورت خیلی‌ نژاد پرست هستند و بی‌ ادب و بد تر از آمریکا استرالیایی‌ها هستند که خیلی‌ خیلی‌ پر رو هستند و خیال میکنند که برترین نژاد دنیا هستند. فاصله هم که نگو آخره دنیا تو نقشه.
یکشنبه 23 بهمن 1390 - 21:36
persianspider - مشهد - ایران
آمریکا جون فعلا نقشتو خوب بازی کن،ملوان‌های ایرانی‌ رو۳ بار۳بار از تو دریا نجات بده .واسه یه مدتی‌ ویزا راحت تر به ایرانی‌‌ها بده با مردم ایران ابراز همدردی کن ..از اون طرف قطعات هواپیمای مسافر بری رو تحریم کن که مردم مثل برگ درخت از اون بالا بیفتن پائین.خودت میدونی‌ که آخوندا همه چیزشون از مردم جداست..هم دلار اختصاصی دارن هم هواپیما هم پاسپورت جدا که همه جا می‌تونن برن.تو از قدرت دیکتاتور‌ها نمیترسی چون خودت میاریشون رو کار ..از ملت‌ها می‌ترسی‌..از یه طرف تحریم میکنی‌ مردم برن زیر منگنه ضعیف بشن از یه طرفم دون میپاشی میکشونی سمت خودت که اگه حمله کردی زیاد مزاحمت نشن..اما تاریخ نشون داده که همیشه تکرار می‌شه ،،تقریبا هر ۳۰۰-۴۰۰ سال ایران یه ابرقدرت شده فعلا هارتو پورت کن که نوبت ما هم میرسه..
یکشنبه 23 بهمن 1390 - 21:56
duisesh - استانبول - ترکیه
persianspider - مشهد - ایران/ خودت فهمیدی چی گفتی ایران هر 300-400 سال میشه ابر قدرت؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟. کدوم احمقی به تو تاریخ درس داده ما از 2000 سال پیش به اینور هیچ .. نبودیم اینا رو میتونی درک کنی؟. بیخیال لطفا یه سر برین زیارت .. نزدیک خونتون :))).
یکشنبه 23 بهمن 1390 - 22:54
parsa.parsi - پارس - پارس زمین
دامت گرم مشهد .استانبول ترکیه توهم بهتره بری تاریخ ایران بهتر مررو کنی‌ ما فقط از کورش تا داریوش اول دوم سوم بگیر تا خسرو پرویز شیراز و...شاهانه قاجارواااا.. چندین بار دیگه به قدرت رسدم و من بهتون قول میدم تعداد خائن و نادنهای خیلی کمتر از جوانان نخبه هستن که در ان سرزمین داریم و به زودی تمام انگلهی که در منطقه هستن و اربابشن آمریکا چند کشور زپرتی اروپای خواهند دید که ایران ابرقدرتی تبدیل خواهد شد اونوقت باید تاوان پس دهند
دوشنبه 24 بهمن 1390 - 00:03
persianspider - مشهد - ایران
از طرز نگاشتنت مشخصه زیاد نمی‌شه روت حساب کرد ! مطالعه کن .
دوشنبه 24 بهمن 1390 - 00:08
بهروزرضازاده - سیدنی - استرالیا
danilprimmer. استرالیایی ها اینقدر پر رو نبودند جدیدا خیلی سخت گیر شدند و هر روز هم بدتر میشن. آخر دنیا هست ولی انصافا جای آرومی هم هست. persianspider. کتاب تاریختو از کجا خریدی؟؟؟؟ یک کم دیگه ازش برامون بگو یک کم تفریح کنیم
دوشنبه 24 بهمن 1390 - 00:11
jamshid arya - تهران - ایران
persianspider - مشهد - ایران کاملا درست میفرمایید بزرگمرد اینها از قدرت ایرانی ها می ترسند به امید ان روز که ملتها دستخوش سیاست دولت ها نشوند. با سپاس
دوشنبه 24 بهمن 1390 - 02:51
sobat - تهران - ایران
حاک بر سر آمریکا با این قانونهای سختش......کور خوندی ملت ایران نوکر تو نمیشن......شاه خائن نوکرت بود کافی ات نیست ؟؟به دلت بمونه نفت ایران رو غارت کنی....ما مثل عربها کاسه لیس نیستیم.......نابود باد انتری نژاد گدا صفت و خامنه ای احمق درود بر ملت مسلمان وغیر مسلمان ایران........
دوشنبه 24 بهمن 1390 - 04:35
es_amini - لافايت - آمريکا
آقای duisesh - استانبول - ترکیه که ادعا میکنی از 2000 سال به این طرف هیچ نبودیم، مولوی چه زمانی بوده؟ ابوعلی سینا کِی بوده؟ خواجه نصیرالدین طوسی و ..... کِی بودن؟ در ضمن همین سلطان محمد فاتح که ترکیه رو به اوج کشید جرات حمله به ایران رو نداشت درحالیکه کل اروپا رو گرفته بود. جالب اینکه اون هم همه جا برای نشون دادن ابهتش از حرفهای فردوسی اقتباس می کرد. شما کمی تاریخ بخونی بد نیست.
دوشنبه 24 بهمن 1390 - 01:21
باقلوا - ایرانشهر - ایران
. مدت انتظار 5 سال ؟!!!!!!!!!!. مدت انتظار 8 تا 9 سال ؟!!!!!!!!!!!!!!. حالا چه واجب ؟!. مگه مرض دارم 9 سال از عمر نازنینم رو صرف انتظار کشیدن برای ورود به آمریکا کنم ؟!!!!!!!!!. ما ایرانی ها به چه فلاکت و بدبختی افتادیم که باید همه زندگیمون رو بفروشیم دو دستی تقدیم خارجیا کنیم !!!!!!!!!!!!!.
دوشنبه 24 بهمن 1390 - 07:21
Danilprimmer - لندن - انگلستان
سیدنی- استرالیا در اون شکی نیست که استرالیا یکی‌ از بهترین و امن‌ترین جاهای دنیا برای زندگی و تفریح و درس خواندن. در ضمن خیلی‌ از استرالیایی‌ها تو لندن کار میکنند.
دوشنبه 24 بهمن 1390 - 10:19
jamshid arya - تهران - ایران
بهروزرضازاده ---> از همون جایی که جلوت ساندیس انداختن..
دوشنبه 24 بهمن 1390 - 10:46
آزادی نزدیک است - اصفهان - ایران
jamshid arya - تهران - ایران و persianspider - مشهد - ایران،برو خودتی عزیز،با دوتا آی دی میای فکر کردی ملت خرند،تو هر اخباری که ما دیدیم تو با دوتا آی دی میای،کارت هم خنده داره، به خودت پیام میدی و برای خودت کامنت میزاری و از خودت تجلیل میکنی تا همه فکر کنند شما دو نفر هستید،هاهاهاها.دیدی چطوری پته ات را ریختم و رسوات کردم مزدور جمهوری اسلامی،ممکنه با آی دی های دیگه ای هم بیای ولی دیگه ملت دست تو و اون اربابات را خوندند.
دوشنبه 24 بهمن 1390 - 14:57
بهروزرضازاده - سیدنی - استرالیا
jamshid arya. من اصلا نمیدونم ساندیس چی هست فقط یکی دوبار بچه بودم خوردم فکر کنم همه مون بچه گی هامون چندباری خوردیم حالا این به نظر شما خیلی بده یا نوشتن هر مزخرفاتی به اسم تاریخ ؟؟ خدایش خودت بگو
دوشنبه 24 بهمن 1390 - 19:29
persianspider - مشهد - ایران
آزادی نزدیک است - اصفهان - ایران یکی‌ از مشکلات بزرگ ایرانیان که خارجی‌‌ها هم بیشتریاشون میگن اینه که ایرانیان خیلی‌ زود قضاوت میکنند..judgmental people. بدون اینکه کامنت‌های دیگر منو بخونی‌ بی‌جهت نظر میدی..
دوشنبه 24 بهمن 1390 - 20:21
jamshid arya - تهران - ایران
اصفهان - ایران هاهاهاها چقدر بچه! اولا بعضی از نظراتی که persianspider میده من باهاش موافقم به قول معروف یه چیزایی بارش هست دوما وقتی دو تا مهندس دارن با هم نقشه ساختمان طرح می کنند یه بنا نمیاد نظر بده
‌سه شنبه 25 بهمن 1390 - 02:40
jamshid arya - تهران - ایران
توی بچه عرب از این بهتر نمیشی حتی شک کردن به تاریخ ایران گناه است تو با چه جراتی این حرفها را مزنی!
‌سه شنبه 25 بهمن 1390 - 02:49
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.