افزایش تولید نفت کویت و امارات با هدف جایگزینی نفت ایران

در روزهای گذشته خبرهایی درباره اعمال فشار آمریکا و اتحادیه اروپا بر کشورهای بزرگ تولید کننده نفت برای افزایش تولید و با هدف زمینه سازی برای تحریم نفت ایران منتشر شده بود / معاون نخست وزیر عراق در امور انرژی نیز گفت که میزان تولید نفت خام کشورش به بیشترین رقم در 20 سال گذشته رسید و توانست عدد سه میلیون بشکه در روز را ثبت کند. عراق قبل از این حدود دو و نیم میلیون بشکه در روز نفت تولید می کرد.

دو کشور مهم اوپک یعنی کویت و امارات، تولید نفت خود را افزایش دادند.

به گزارش عصر ایران، رویترز به نقل از وزیر نفت کویت نوشت: این کشور در ماه جاری میلادی (دسامبر 2011) روزانه بیش از سه میلیون بشکه نفت خام تولید کرده است.

محمد البصیری افزود: اگر تقاضا در بازار وجود داشته باشد پیش بینی می کنیم این میزان تولید نفت ، ادامه یابد.

این در حالی است که کویت یکی از اعضای مهم اوپک (سازمان کشورهای صادرکننده نفت) در چند سال اخیر همیشه حدود دو و نیم میلیون بشکه نفت خام تولید می کرد.

البصیری که پس از نشست وزیران نفت کشورهای جنوب خلیج فارس در ابوظبی با خبرنگاران صحبت می کرد ادامه داد: مرز سه میلیون بشکه در روز را رد کردیم. اگر تقاضا باشد همین میزان را ادامه می دهیم.

در همین ارتباط، وزیر نفت امارات هم گفت این کشور در ماه جاری میلادی (دسامبر 2011) روزانه دو میلیون و 600 هزار بشکه نفت خام تولید کرده است.

"محمد بن ظاعن الهاملی" نیز امروز یکشنبه در ابوظبی گفت: پایبندی های ما برای ماه دسامبر در اواخر ماه اکتبر گذشته تعیین شده بودند.
این موضوع نشان دهنده افزایش تولید نفت امارات نیز هست.


امارات مهمترین رقیب ایران برای کسب جایگاه دوم بزرگترین صادرکننده در اوپک است.

برپایه آمارهای آژانس بین المللی انرژی (آی یی ای)، میانگین تولید نفت خام امارات در ماه اکتبر 2011 با کاهش روزانه 40 هزار بشکه نسبت به ماه سپتامبر ( 1.57 درصد) به دو میلیون و 510 هزار بشکه در روز رسید.

حسین الشهرستانی معاون نخست وزیر عراق در امور انرژی نیز گفت که میزان تولید نفت خام کشورش به بیشترین رقم در 20 سال گذشته رسید و توانست عدد سه میلیون بشکه در روز را ثبت کند. عراق قبل از این حدود دو و نیم میلیون بشکه در روز نفت تولید می کرد.

"عبدالرحمن بن یزه" وزیر نفت لیبی هم گفت که توافق غیررسمی در اوپک وجود دارد تا لیبی بتواند دوباره به میزان تولید قبلی خود بازگردد.


رئیس شرکت ملی نفت لیبی هم گفته است که سطح تولید نفت این کشور هم اکنون کمی بیش از یک میلیون بشکه در روز است.

لیبی قبل از انقلاب این کشور، روزانه حدود یک میلیون و 600 هزار بشکه در روز نفت خام تولید می کرد.

با انقلاب لیبی، تولید نفت این کشور به صفر رسید ولی شماری از کشورها تولید کننده نفت خام، جای خالی نفت لیبی را در بازارهای جهانی جبران کردند.

پیش از این عربستان سعودی هم از ثبت رکورد جدیدی در تولید نفت این کشور و عبور از مرز 10 میلیون بشکه در روز خبر داده بود.
در یک دهه اخیر میزان تولید نفت عربستان سعودی هیچگاه از حدود 9 و نیم میلیون بشکه در روز افزایش نیافته بود.

در روزهای گذشته خبرهایی درباره اعمال فشار آمریکا و اتحادیه اروپا بر کشورهای بزرگ تولید کننده نفت برای افزایش تولید و با هدف زمینه سازی برای تحریم نفت ایران منتشر شده بود.
عراق، کویت، عربستان و امارات از جمله این کشورها هستند. لیبی نیز قصد دارد تولید خود را افزایش دهد و صادرات نفتی اش را از سربگیرد بدون اینکه اعضای اوپک، از میزان تولید خود کم کنند.

هدف از این اقدام، جلوگیری از افزایش جهشی بهای نفت در بازارهای جهانی در صورت تحریم نفت ایران توسط اتحادیه اروپاست.

ایران روزانه حدود 500 هزار بشکه نفت خام به اروپا صادر می کند.

منبع: عصر ایران

رأی دهید
differenta - استکهلم - سوئد
بابا تولید نفت از دریای شمالو افزایش بدین خوب
دوشنبه 5 دي 1390 - 02:09
Sadat Sayed - هرات - افغانستان
خیلی خوبه, برای فلج کردن کامل این دولت دیکتاتور و طالبانی باید اقتصادش را فلج کرد. یه ضرب المثل است که میگوید که یتیم بچه را نباید زد بل باید نان بغلش را گرفت
دوشنبه 5 دي 1390 - 03:23
romano - تهران - ایران
differenta - استکهلم - سوئد اونا فکر استهلاک تجهیزات خودشونن اونها این تجهیزات رو برای زمان مشخصی طراحی می‌کنند و یک قرون پول اضافه خرج نمی‌کنند وقتی دشمن کنار خونست چرا از اونور دنیا استفاده کنند ولی بخدا اینها روزی خون گریه می‌کنند اینرو شک نکنید. من دشمنی با ملتی ندارم اما واقعا عربهای خلیج فارس لیاقت بد دیدن رو دارند در هیچ کجای دنیا اینقدر کشورهای یک منطقه همدست دشمن کشور دیگه نبودن حتی آفریقای فقیر. یک بابایی اهل برمه بود می گفت ما و تایلند و .. تا 15 سال پیش اصلا یکی از کارها مون لجبازی بیخود با چین بود اصلا یکجور قدرت نمایی برای سردمدارا در مقاطع گوناگون بود ولی گفت الان دولت چین یک نگاه چپ می‌کنه حساب کار خودشونو تا 6 ماه می‌کنن تازه در خوشخدمتی پیشدستی هم می کنن! ادامه ...
دوشنبه 5 دي 1390 - 05:01
romano - تهران - ایران
من می‌دانم که سرمایه عظیمی از ایرانیها در خارج مرز انتظار حمله به بازار ایران و منطقه رو می‌کشه هزاران هتل فروشگاه زنجیره‌ای و .. اینها تنها نیاز به رفتن این حکومت داره تازه بماند که ایران یک کشور چند زبانه است و این رونق بانکی و تجاری و .. با کشورهای اطراف برای ایران داره. ممکنه سوال کنید این خوشبینیه ولی اینطور نیست ایران در قرن گذشته چند بار در مقطع کوتاه جهش اقتصادی و . رو تجربه کرده و هم اکنون با پیشرفت تکنولوژی توسعه دارای هزینه به مراتب پایینتر و سریعتریه. اینه سیاستمداراهای آمریکایی بارها اشاره کرده‌اند که مردم ایران لیاقت زندگی بهتری رو دارند و باید در امور دنیا با قدرت سهیم باشند حرفی برای هندوانه دادن نیست ایرانیها در آمریکای شمالی پس از یهودیها دومین اقلیت ثروتمند و تحصیل کرده با میزان سرمایه 3000 میلیار دلار هستند! تازه میزان بیشتری هم سرمایه فکر وجود داره. بیشک اگر ورق برگردد اولین کار کمپانیهای دنیا توسعه IT خواهد بود به علت اینکه تحصیل کرده زیاد داریم چند زبان داریم در جای بسیار حساسی در آسیا برای تاسیس ادامه ...
دوشنبه 5 دي 1390 - 05:07
romano - تهران - ایران
دیتا سنتر هستیم ترکیه و روسیه انتخابهای خوبی نیستند اما ایران یکی از بهترینها به علت انتقال حجم ترافیک و نزدیکی فاصله به شرق آسیاست و این برای شرکتهای بزرگ یعنی سود و سرویس سریعتر. فقط مشکل ایران امنیته که با این دولت و حکومت ممکن نیست غربیها اتفاقا تشنه سرمایه گذاری در ایران هستن و برای اینکار دلایل مختلفی دارند یکی کنترل شرقه دیگه اینکه هنوز با تمام ضعف ایران ایرانیها لیدر حساب می‌شن و در مسلمونها جزو آدم حسابیهاشون. این عین حرف یک دانشجوی اردنیه می‌گفت ما و حتی عربستانیها اصلا با قدرت اتمی ایران مشکل نداشتیم (تا زمان خاتمی) حتی می‌گفتیم ای خدا این ایران قویتر بشه که ما تو روی اسرائیل از موضع ترس صحبت نکنیم! من با اخلاقی که از ایرانیها می‌دونم این کشورها نهایت نادانی رو دارند در راه سرمایه گذاری گذشته و حتی آینده خودشون میکنند آمریکا و اروپا براحتی اینها رو یکشبه با ایران آزاد عوض خواهد کرد و بانکهای و کمپانیهای اروپایی و آمریکایی در شهرهای ایران خواهند آمد ضمنا ایرانیها هم بدشون نمیاد بازار رو از دست اینها بگیرند می‌دونید که ایرانیها تو این کار استادند!
دوشنبه 5 دي 1390 - 05:16
آدم معمولی - آرمانشهر - ایران
Sadat Sayed -هرات - افغانستان- یعنی شما خودتو در این حد میدونی که در مورد مسائل مربوط به ایران و ایرانی اظهار نظر کنی!!!؟بهتره به جای این مزخرفات به فکر آبادی سرزمین کاملا ویرانت باشی که سنبل ویرانی و عقب ماندگی در دنیاست. به جای این حرفای جاهلانه به دنبال دلایل عقب ماندگی و دشمنان واقعی سرزمینت باش افغان!!
دوشنبه 5 دي 1390 - 14:19
bastan - ساری - ایران
romanoعزیز ۳۰۰۰ هضار میلییرد هم یک هفته پیشه رفت.شد ۶ میلیارد .
‌سه شنبه 6 دي 1390 - 03:04
romano - تهران - ایران
آدم معمولی - آرمانشهر - ایران برادر و هم گوشت و خون ما هستند و این کشور مثل کره شمالی و جنوبی آذرباییجان و آلمان در گذر روزگار نزدیک از ما جدا شد. مردم افغان فقیر هستند اما احمق نیستند و بسیار آدمهای باهوشی در آنها می‌توانی بیابی. ضمنا بسیار مردم زحمتکشی هستند و بسیار خوشحالم دارند به حال و روزگار زندگی طبیعی خود بر می‌گردند. نکته دیگر اینکه دولت ایران نه تنها بر ایرانیها بر افغانها هم بسیار بد کرد عوض کمک بعنوان یک برادر بزرگتر پس از 30 سال درد و اندوه ریش دل آنها شد و هزار جور فساد در میان آنها کرد از خریدن برادر کرزای بگیر تا فرستادن بمب و موشک. کلا من ایرانیها افغان عراقیها ترکهای ترکیه آذریهای آران ارمنستان و تاجیکها و .. همه را از یک مادر بزرگ و یک رگ و پی که فلات ایران زمین باشد می‌دانم مرزهای سیاسی مرزهای فرهنگی نیستند و خطهای نا مرئی احمقانه‌ای هستند که برای افراد با مغز کوچک ابداع شده‌اند مانند حصار باغ برای محدود کردن گاوها. زنده باد افغانها و روزگار خوش برآنها باد.
‌سه شنبه 6 دي 1390 - 08:53
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.