کریسمس در بیت لحم، زادگاه عیسی مسیح

 

شهر بیت‌لَحم زادگاه عیسی مسیح بیشترین تدارکات را برای برگزاری آیین عشای ربانی مسیح در شب کریسمس آماده کرده و ده‌ها هزار زائر از سراسر جهان در انتظار آغاز این آیین، به این شهر مقدس رفته‌اند.
                    
 
اما جشن کریسمس در حالی امسال بار دیگر فرا رسیده‌است که امیدهای دیرینه فلسطینی‌ها برای برگزاری نخستین عید کریسمس در یک کشور مستقل در پایان سال ۲۰۱۱، جامه عمل نپوشیده‌است و مردم مسیحی در بیت لحم، شهر زادگاه مسیح همانند سایر سرزمین‌های فلسطینی تا رسیدن به استقلال، به «ستاره»‌ای چشم دوخته‌اند که معجزه زندگی آنان را محقق کند.
 
زادگاه مسیح در حالی از هفته‌ها پیش جامه عید پوشیده و مملو از زائران از شرق و غرب عالم شده‌است که باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، وعده داده بود که استقلال فلسطین تا سپتامبر ۲۰۱۱ عملی شده باشد.
 
در همین حال، کریسمس امسال در حالی سایه خود را بر اماکن مقدس مسیحی انداخته‌است که در پی اقدام سیاسی محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی که درخواست استقلال کشور فلسطین را در روز اول مهر به سازمان ملل متحد ارائه کرد، جامعه جهانی برای پذیرا شدن کشور مستقل فلسطین با فشار اخلاقی بیشتری روبروست.
 
هر چند کمیته ویژه برپا شده از سوی شورای امنیت سازمان ملل متحد برای بررسی درخواست فلسطینی‌ها به تازگی درخواست ارائه شده از سوی محمود عباس را نپذیرفت اما حدود یکصد و سی کشور دنیا، به طور یک‌جانبه، کشور مستقل فلسطین را به رسمیت شناختند و نمایندگی سیاسی فلسطینی‌ها را به سطح سفارت ارتقاء دادند.
 
دو ماه پیش از کریسمس امسال، فلسطینی‌ها به دستاورد سیاسی بزرگی نیز رسیدند؛ یونسکو، نهاد فرهنگی، آموزشی و علمی سازمان ملل متحد دو ماه پیش، عضویت کامل فلسطین را پذیرفت و دو هفته پیش از آن نیز در آیین رسمی، پرچم فلسطین در کنار پرچم سایر کشورهای عضو یونسکو، بر فراز ساختمان این نهاد در پاریس برافراشته شد.
 
محمود عباس و سلام فیاض، نخست‌وزیر تشکیلات فلسطینی نیز هر چند که خود مسیحی نیستند اما امسال نیز همانند سال‌های پیش در آیین‌های کریسمس شخصاً در کلیسای زایش یا «ولادت» در بیت لحم شرکت می‌کنند؛ آیین عشای ربانی که با حضور نماینده دربار واتیکان در «سرزمین مقدس» انجام می‌شود و مراسم آن از تلویزیون‌های بسیاری از کشورهای مسیحی پخش می‌شود.
 
مسیحیان فلسطینی مقیم بیت لحم در وب‌سایت خود نوشته‌اند: «بیت لحم، زادگاه پدر و شبان ما در دو هزار سال پیش، امروزه شهری است در حصار دیوارها و یک زندان مجازی است اما نور نجات‌بخش مسیح به خاموشی نگراییده‌است و انسان‌هایی با حسن نیت به نیازها پاسخ فوری داده‌اند به گونه‌ای که نور مسیح همچنان به روشنی فروزان است».
 
با وجود ادامه سرخوردگی‌های سیاسی، این شهر مهم کرانه باختری از هفته‌ها پیش خود را برای پذیرایی از زائران بین‌المللی آماده کرده بود و جنب‌وجوش و شادمانی در کوی و برزن‌های این شهر باستانی و مذهبی ایجاد کرده‌است.
 
این روزها و به‌ویژه در شب کریسمس، حضور گردشگران مذهبی به کسب‌وکار رستوران‌ها و هتل‌های نسبتاً خوب و مجللی  که پس از دو انتفاضه خونین در بیت لحم برپا شده‌است، رونق خوبی بخشیده‌است.
 
شهر بیت لحم در ده کیلومتری جنوب اورشلیم قرار دارد اما بدلیل وجود ساخت‌وساز از سوی اسرائیل در امتداد اورشلیم، تقریباً جدا کردن اورشلیم از بیت لحم امکان‌ناپذیر است و حتی پیش‌شماره تلفن آن و اورشلیم (۰۲) نیز یکسان است هرچند که دولت فلسطینی پیش‌شماره بین‌المللی ۹۷۰ و اسرائیل پیش شماره ۹۷۲ را قبل از پیش‌شماره یکسان شهر، رعایت می‌کنند.
 
در طول تاریخ، بیت لحم زیر فرمانروایی اقوام و حکومت‌های متعدد بوده‌است؛ از رومی‌های بیزانس  و ایرانیان گرفته تا اعراب در نتیجه لشکرکشی‌های عمر بن الخطاب، دوران حکومت صلیبیون، امپراتوری عثمانی و قیمومیت بریتانیا که رد پای خود را براین شهر هنوز حفظ کرده‌است اما بی‌تردید سالهای دو دوران انتفاضه خونین، بیشترین تأثیرات و ویرانی‌های روحی و روانی را در آن بر جای نهاد.
 
بیت لحم برای یهودیان نیز جنبه تقدس دارد؛ آرامگاه راحل، همسر یعقوب پیامبر، در حومه بیت لحم واقع است. بیت لحم زادگاه داوود پیامبر نیز محسوب می‌شود که در آن زمان در زیر سلطه سبط «یهودا» بود. داستان «طومار روت» (در عبری: «مگیلات روت») نیز روایتی است در باره بیت لحم.
 
از زمان برپایی تشکیلات خودگردان فلسطینی در اوت ۱۹۹۳ پس از امضای توافق‌های اسلو میان دولت وقت اسرائیل با سازمان آزادیبخش فلسطین، بیت لحم زیر اختیارات حکومت خودمختاری بوده‌است و هر چند شهری «مقدس» به‌شمار می‌آید اما شهردار فلسطینی آن، در طول سال‌های بسیار یکی از شخصیت‌های حزب کمونیست فلسطینی است؛ دکتر ویکتور بطارسه که خود زاده یک خاندان مسیحی مشهور است و امروز علناً این شهر را «شهری مسلمان» می‌نامد.
 
بیت لحم تنها از سال ۱۹۹۵ به عنوان «شهر» شناخته شد و امروز در حدود ۲۳ کیلومتر مربع آن، حدود ۱۹۰ هزار نفر به‌عنوان جمعیت آن ثبت شده‌اند اما در عمل، تعداد کمتری در آن زندگی می‌کنند هر چند که به‌دلیل تراکم زیاد جهانگرد و زائر، گاهی کوی و برزن‌های آن مملو از جمعیت است.
 
حکومت خودگردان توجه زیادی به رونق گردشگری در این شهر دارد و اصولاً هر سال در این ایام مقدس، حضور زائران بسیار از سراسر جهان، رونق خوبی به گردشگری در کرانه باختری، اورشلیم و نیز به بخش‌های مقدس مسیحی در اردن می‌دهد.
 
بیت لحم که در طول سده‌ها شهری مسیحی‌نشین بود، اکنون کمترین شمار مسیحیان را در تاریخ خود دارد و مسلمانان در آن کاملاً دست بالا را یافته‌اند و مسیحیان باقی‌مانده نیز اکثراً سالخوردگانی هستند که فرزندان و نواده‌هایشان در غرب زندگی می‌کنند.
 
حدود چهل درصد از جمعیت شهر، ظاهراً مسیحی است اما در حقیقت، شمار مسیحیان آن کمتر از این میزان است زیرا مسیحیان بسیاری از افرادی که رسماً در شمار ساکنان هستند، به اروپا و آمریکای شمالی مهاجرت کرده‌اند و تنها بستگان یا خانه‌ای در بیت لحم دارند.
تنها از شمار مسیحیان در بیت لحم کاسته نشده‌است بلکه در همه «ارض مقدس»، تعداد مسیحیان رو به کاهش نهاده است؛ امری که دلایل متعدد اقتصادی و سیاسی دارد و مهم‌ترین آنها اذیت و آزارهایی است که از سوی متعصبان اسلامی و تسلط اسرائیل متوجه زندگی مسیحیان بوده‌است.
 
در حالی که مسیحیان شهروند اسرائیل و نیز مسیحیان کرانه باختری از وضع نسبتاً بهتری برخوردارند اما مسیحیان فلسطینی مقیم غزه همچنان در شرایط بسیار سختی هستند. از ژوئن ۲۰۰۷ در پی تسلط یک‌جانبه حماس بر غزه، کلیساهای مسیحیان در این باریکه مورد تعرض‌های بسیاری از سوی متعصبان اسلامی قرار گرفت به گونه‌ای که محمود عباس با بیان این فجایع، آشکارا اشک می‌ریخت.
 
امسال با نهاده شدن مرهمی بر زخم عمیق خصومت میان فتح و حماس، آیین‌های کریسمس و سال نو مسیحی در فضای تفاهم بهتری میان جناح‌های فلسطینی برگزار می‌شود؛ همین چهارشنبه گذشته بود که خالد مشعل، رئیس دفتر سیاسی حماس و محمود عباس، رئیس تشکیلات فلسطینی و رهبر فتح در قاهره دومین دیدار خود در یک ماه اخیر را برگزار کرده و بر سر پایان دادن به خصومت چندساله، به «توافق‌های بیشتری» دست یافتند.
 
مسیحیان اندک باقیمانده در غزه نیز امسال اجازه یافته‌اند که برای حضور در این مراسم به بیت لحم وارد شوند همانگونه که هزاران زائر مسیحی از شمال اسرائیل، به ویژه از شهر ناصره، جایی که مسیح سال‌های نوجوانی خود را در آن گذراند، در شب کریسمس به بیت لحم آمده‌اند.
 
پایان انتفاضه خونینی که از سال ۲۰۰۰ تا اواسط ۲۰۰۵ زندگی اعراب و اسرائیلی‌ها را در دور تسلسلی از خشونت و خون انداخته بود، دشوارترین سال‌های زندگی مسیحیان نیز بود به گونه‌ای که به جای برگزاری جشن، به عزاداری و برگزاری تظاهرات و راهپیمایی اقدام می‌کردند.
 
آماری نیز که اسرائیل این روزها منتشر کرد از این نظر جالب است که مسیحیان جدیدی نیز به پیروان کلیساهای منطقه افزوده شده‌اند که این افراد اتفاقاً از روسیه آمده‌اند اما شناسنامه و گذرنامه اسرائیلی گرفته اند؛ آنها دهها هزار نفر از روسی‌هایی هستند که بدلیل آنکه یکی از بستگانشان یهودی بوده‌است، از «حق مهاجرت به اسرائیل» برخوردار شده‌اند اما با رفتن به کلیساهای مسیحیان، موجب افزایش شمار مسیحیان در این سرزمین‌ها شده‌اند.
 
امسال با کمک نهادهای حامی «ارض مقدس» از آمریکا و کشورهای دیگر، صدها تن از کودکان مسیحی فلسطینی مقیم بیت لحم و کرانه باختری و غزه از کمک‌های لازم در آستانه کریسمس برخوردار شدند و کمک‌های بیشتری از جهان مسیحی به جوامع مسیحی فلسطینی اعطاء شده‌است.
 
با بهره‌گیری از حضور ده‌ها هزار زائری که برای گذراندن این ایام به «سرزمین مقدس» آمده‌اند، کنسرت‌ها و آیین‌های فرهنگی و هنری بسیاری نیز در روزهای اخیر برگزار شد چرا که به قول پدر فرانسیسکانی پیرباتیستا فیتزهابالا، از پدران مقدس مسیحی نماینده واتیکان در «سرزمین مقدس»، موسیقی می‌تواند ابزاری بدون مرز برای گستراندن پیام صلح باشد.
 
در راستای همین دیدگاه است که از جمله بیستم دسامبر، ارکستر جوانان فلسطینی در شهر بیت لحم با رهبری خوان دیوید مولانو، برای «زندگی و صلح در بیت لحم و ارض مقدس» موسیقی نواخت که این کنسرت، روز بیست و پنجم دسامبر نیز از شبکه تلویزیونی مهم ایتالیایی «رای ۳» در روز کریسمس پخش می‌شود.
 
عید میلاد به روایت تاریخ
 
عید میلاد، یادآور زادروز عیسی مسیح، از سوی همه تیره‌ها و طبقه‌بندی‌های مختلف و متعدد مسیحیت برگزار می‌شود هر چند  که همه این فرقه‌های مسیحیت در مورد تاریخ شب بیست و چهارم به روز بیست و پنجم دسامبر به عنوان شبی که به گفته آنان «ستاره فروزان تلاءلو زد و مسیح زاده شد»، اتفاق نظر ندارند؛ مسیحیان ارتدکس در روسیه، اوکراین و نیز بسیاری از کلیساهای شرقی شب ششم ژانویه به هفتم ژانویه را براساس گاهشمار یولیانی روز میلاد مسیح می‌دانند در حالی که ارامنه روز میلاد و روز غسل تعمید مسیح را همزمان در ششم ژانویه جشن می‌گیرند.
 
کلیسای کاتولیک رومی و پیروان آیین پروتستان، کریسمس را در شب بیست و چهارم دسامبر و روز بیست و پنجم دسامبر جشن می‌گیرند.
 
به هر روی، ایام دوازده‌روزه میان ۲۵ دسامبر تا جشن خاج‌شویان در ششم ژانویه، مملو از آیین‌های مذهبی مهم است.
 
واژه کریسمس به مفهوم «آیین عشای ربانی در روز مسیح» است که در انگلیسی قدیم به معنی «جشن مسیح» بوده‌است که در همین حال، به جشن «انقلاب زمستانی» نیز اشاره دارد؛ امری که با آیین‌های شب یلدای ایران باستان، پیوندی تنگاتنگ دارد؛ شبی که از پس از آن طول روزها بلندتر می‌شود و از دیرباز آن را رفتن به سوی خورشید و زایش دانسته و جشن می‌گرفته‌اند.
 
کلیسا جشن زادروز میترا (براساس باور مهرپرستی)، خدای نور و روشنایی، را با جشن بزرگداشت زادروز مسیح که «عهد جدید» او را نور و روشنی جهان می‌نامد، جایگزین کرد و مورخان می‌گویند که کلیسا با این امید که پیروان آیین میترا را به آیین مسیحیت وارد کند، این گزینه و امکان را در برابر آنها نهاد که به عنوان بزرگداشت زادروز مسیح، جشن‌های پیشین خود در مهرپرستی را ادامه دهند.
 
گرچه انجیل‌های چهارگانه در «عهد جدید»، تولد عیسی مسیح را با جزئیات شرح می‌دهد، ولی هیچ تاریخی در آنها ذکر نشده‌است و مورخان اتفاق نظر ندارند که مسیحیان از چه زمانی رویداد میلاد مسیح را برگزار کرده‌اند.
 
اما این باور بیشتر پذیرفته شده‌است که برای نخستین بار در سال ۲۲۱ پس از میلاد بوده‌است که بر اساس نوشته‌های اولین مورخ مسیحی؛ سکستوس ژولیوس افریکانوس بود که روز بیست و پنجم دسامبر به عنوان میلاد مسیح یاد شده‌است.
 
مسیحیان بر این باورند که میلاد مسیح، تحقق نبوتی است که در عهد عتیق (تورات) در زمینه ظهور مسیحی از نوادگان داوود ذکر شده بود؛ «مسیحی که خواهد آمد تا جهان را از گناهان برهاند و پلی میان آفریننده و انسان‌های زاده او باشد.»
 
تزیین درخت کاج در بسیاری از سرزمین‌های جهان به بخش جدایی‌ناپذیر از آیین‌های کریسمس مبدل شده است؛ بابانوئل نیز که از سده چهارم به بعد به نمادی از این مراسم  تبدیل شد، در طول سده‌ها تنها چهره‌ای برای پروتستان‌های هلندی بود اما در پی کوچ هلندی‌ها به آمریکای شمالی در قرن شانزدهم، «سنت نیکولاس» به «سانتا کلاوز» یا بابا نوئل تغییر نام یافت و مشهورتر شد.
 
اما عید نور ایرانیان و جشن میلاد مسیحیان، با عید نور و روشنایی یهودیان؛ عید «حنوکا» نیز همزمان است. یهودیان براین باورند که در ۲۷۶۱ سال پیش از این که سرزمین مقدس به اشغال امپراتوری یونان در آمده بود، قوم مکابی در میان یهودیان در برابر اشغالگران یونانی به قیام برخاست و آنان را شکست داد و نور شمعدان آنها هشت روز افروخته ماند و این کمکی معجزه‌آسا برای قوم در بند بود.
 
در همین حال که این روزها، یهودیان شمعدان‌های «حنوکیا» را برمی‌افروزند، مسیحیان مقیم این سرزمین در کنار ده‌ها هزار زائر از سراسر جهان، از اورشلیم و دیگر مناطق باستانی، به سوی بیت‌لحم روان هستند.
 
براساس انجیل، عیسی مسیح از مریم باکره در اصطبلی بدنیا آمد که اکنون کلیسای میلاد در شهر بیت لحم به‌روی آن قرار دارد. به گفته انجیل، روح مسیح پس از مصلوب شدن در شرق اورشلیم در جایی «به عروج رفت» که اکنون کلیسای قبر در آن قرار دارد.
 
کلیسای قبر تا مساجد عمر و الاقصی و دیوار نُدبه یهودیان و بیت‌المقدس یهود در شرق اورشلیم فاصله‌ای بسیار اندک دارد.
 
تمامی این مراکز مقدس برای پیروان ادیان سه‌گانه توحیدی در یک مساحت بسیار کوچک گرد آمده‌اند و به همین دلیل است که شهر بیت‌المقدس/اورشلیم اهمیت حیاتی و سیاسی مهمی در سراسر جهان یافته و حساسیت‌ها نسبت به آن زیاد است و تعیین سرنوشت سیاسی این شهر باستانی و مذهبی، یکی از معضلات اصلی در روند راکدمانده صلح اسرائیلی- فلسطینی است.
 
رأی دهید
khosh bavar - يزد - ايران
نکته بسیار مهم و قابل توجه در اینست، که راهبان زرشت که با علم اختر شناسی‌ آشنا بودند و بزرگترین اخترشناسان زرتشت در خطه دریا خزر زندگی میکردند، آنان به روایتی از هزاران سال پیش منتظر ظهور عیسی مسیح بودند که اگر ستاره‌ها و سیارات داری چنین " نظم " در آسمان شوند، آن نشانه و علامت ظهور عیسی مسیح هست که این راز را نسل به نسل و دهان به دهان به همدیگر می‌گفتند تا اینکه شبی‌ شاهد چنین نظم در آسمان شدند و به دنبال آن نشانه و علامت رفتند تا به خانه حضرت مریم رسیدند و تا هفت سالگی در تعلیم و تربیت این پیامبر ( خدا ) کوشیدند و از سنّ هفت سالگی او را به هندوستان بردند و با علم و فلسفه بودا آشنا ساختند که او مثلا قادر بود آب را تبدیل به شراب کند، و یا بر روی آب راه برود و یا مرده را زنده کند و و و !
شنبه 3 دي 1390 - 16:17
sankari - هلسينكي - فنلاند
به نظر من دو حکومت در دنیا وجود دارد که می‌بایست سرنگون شود چون بدون آن دو حکومت جهان برای زندگی‌ جای امنتری است.ایندو حکومت ،ایران و اسرائیل میباشند که با ایدئولوژی متهجر و مرتجع باعث ناامنی و تفرقه در دنیا شدند.
شنبه 3 دي 1390 - 16:44
a.ahooraei - دوسلدورف - آلمان
Kosh bavar -یزد- بی خیال تو رو خدا. اگه میخوای اون مسیله 3 نماینده پادشاه را بگی که موقع زاده شدن عیسی حضور داشتند و یکی از اونها هم از طرف شاه ایران بوده, که باید بگم دروغ و کلاه برداری و مهم جلوه دادن تولد عیسی بوده. آقا از شما بعیده در قرن 21 از این ضایعات دینی تحریف و تعریف کنید. سگ زرد برادر شغاله و اینها در زمان خودشون راهی بجز این نداشتند که خودشون را نماینده و فرستاده خدا بشمارند و بگن راست و درستی در این است که ما می گوییم و ما نماینده خدا هستیم.
شنبه 3 دي 1390 - 16:45
omide por jalal - لس‌انجلس - آمریکا
a.ahooraeiبرای سلامتی روح و روان شما دعا می‌کنم! عید میلاد مسیح و ساله نو را به همه تبریک می‌گوییم!
شنبه 3 دي 1390 - 16:55
Royan - بوخوم - آلمان
واقعا چرا آدم باید اجازه بده که دیگرانل یراش فکر کنند و تصمیم بگیرند و راه و منش و روش نشان بدهند و با به بردگی گرفتن روح و فکر افراد به اهداف خودشون برسند . کلا آدم عاقل و بالغ توی این دنیای کوچک با این همه وسائل یادگیری و ارتباطات و کتاب و سواد آیا اصلا احتیاج به همچین افرادی سود جو و مفت خور و منفت طلبی داره. کلا به نظر من آدم باید دور مذهب را خط بکشه و انسانیت را جایگزین بکنه.
شنبه 3 دي 1390 - 17:12
khosh bavar - يزد - ايران
2): کلام اینکه، دین مانند مواد مخدر می‌ماند که اگر دوز انرا مناسب تزریق کنید، حکم دارو را دارد، پس بیاییم با هوشیاری و احترام به مردم دیندار بر خورد کنیم و آنان را از خود متواری نسازیم، با سپاس !
شنبه 3 دي 1390 - 17:43
khosh bavar - يزد - ايران
a.ahooraei گرامی‌، اگر " اینطور " با این موضوع برخورد کنیم، پس باید آئین زرتشت را " دروغ " پنداشت و و و ! من چیزی را " بازگو " کردم که در مطلبی خوانده بودم و حتی از تجربه یی که عیسی مسیح و پیامبر محمد که به روایتی که به عرش آعلا سفر کردند و آن احساس بی وزنی و خلا و یا آن تجربه که آنان از صعود به آسمان داشتند ( مانند پرندهٔ ) و یا صدای مهیب بالهای فرشته گان که سوار بر آن شدند و و و، که به گفته " محققین " فقط افراد " فضانورد " میداند و میتوانند چنین " احساس و توصیفی " از این سفر داشته باشند که من خوش باور به آن فرشته که در همه ادیان از آن نامبرده شده، یوفو مینامم و یا ۱۰۰ها داستان دیگر که خارج از حوصله و بحث هست، که دالی‌ بر " حضور " و " راهنما یی " بشریت از طریق یوفو هست ! دوست گرامی‌، بهتر هست به مردم که فاقد هیچی‌ هستند و تنها دارایی آنان همین " دین " هست، ( حال هر دینی میتواند باشد ) و به آنان نیرو و امید می‌بخشد، پس بهتر است، دین آنان را با علم امروزی تحویل آنان داده تا دست آخوند و شارلاتانها رو شود، جان
شنبه 3 دي 1390 - 17:43
2oktor - كرمان - ايران
khosh bavar - یزد - ایران دوستی دارم دانشمند که میگه معجزه با علم فرق میکنه (زکی ) المته تمام ایران اکنون چنین فکر میکنند و حاصل این عقب افتادگی ذهنی و فرهنگی اند . اما در کل ای کاش پیامبران کارهای خوبشان را به پای دین نمیگزاشتند و این فلسفه را وارد زندگی دیگران نمیکردند و اگر پیامبران نبودند اکنون از آخرین جنگها بین بشر صدها سال میگزشت .
شنبه 3 دي 1390 - 17:57
khosh bavar - يزد - ايران
2oktor - : کاملا با عقیده شما موافقم ! ولی‌ داستان و واقعیت بشریت این است که میبینیم و رنج میکشیم که اگر پیامبران نبودند، نسل بشر در بهشت روی زمین زندگی‌ میکرد و و و ! ولی‌ زهی خیال باطل، زیرا همانطوری که ملاحظه می‌کنیم، اگر بشر فاقد " دین " بود، برای پیشبرد اهداف خود که همان بیگاری از دیگران هست، از " بهانه‌های دیگری استفاده میکرد تا به آرمان خود که همان جاه و ثروت و و و است برسد و حتما این معیارهای دیگری که جانشین " دین " میکرد، به عنوان مثال عبارتند از : نژاد، زبان، زیبائی، جنسیت, هوش و و و ! پس همه این حرفها و اگر‌ها که ما داریم، باز بهانه یی بیش نیست و باید واقع گرا باشیم، که " گیتی‌ " بر روی جنگ و نبرد در حال پیشرفت هست وگرنه زندگی‌ خسته کننده می‌بود و ما در گیتی‌ هم شاهد جنگ کهکشانها با هم هستیم که همدیگر را میبعلنند و نابود میسازنند و مانند ققنس دوباره متولد میشونند !
شنبه 3 دي 1390 - 20:30
salomeh_f - ساکرامنتو - آمریکا
نمیدونم چرا هر مطلبی توی سایت منتشر می‌شه، متأسفانه به جای اینکه درباره ی همون مطلب کامنت گذاشته بشه، دوستان میان و با هم شروع به جر و بحث میکنند. فقط کافیه ۱ نفر نظر بده، دیگه همه می‌رن درباره ی نظر همون فرد اظهار نظر می‌کنن و کلا مطلب اصلی‌ فراموش می‌شه.! واقعا جای تعجب و تاسف داره !
شنبه 3 دي 1390 - 20:40
mona.b77 - تگزاس - امریکا
. میگن دین سلام آخرین دینه , میگن پیامبر اسلام آخرین پیامبره. میگن اسلام کامله , میگن ما ها آخرشیم!!!. ولی اونا اولن تو همه چه توی دین داری توی مردم داری توی انسانیت توی خیلی چیزا. تو روز تولد پیامبرشون می ریزن تو خونه هاشون و می گیرنشون. :(((
شنبه 3 دي 1390 - 21:15
a.ahooraei - دوسلدورف - آلمان
omid por jalal- عزیز دلم اگه دعایت گرفتنی بود و مستجاب میشد, مطمینآ از من مستوجب تر توی افراد آشنا و فامیل شما بیشتر گیر میاد و این هدیه شب میلاد مقدس را به من هدیه نمیکردی و دست و دلباز نبودی. بهر تقدیر ممنونم ازت اما چیزیکه دکتر من موفق به درمانش نشه مسلمآ دعا و ثنا ازش مایل ها فاصله دارند. اگر طبیب بودی اول خود علاج کردی, اگر عیسی میخواست کمک کنه که شبی که, فردای آنروز به صلیب کشیده میشد, شبانه در رفته بود. اگه حسین معصوم بود که از آینده خود و بچه هاش با خبر میبود. اگه خمینی اولاد پیامبر خدا بود که از همه جای دنیا واسش دکتر نمیبردن که تلف نشه.
شنبه 3 دي 1390 - 22:15
noshafarin - اکلند - نیوزلند
salomeh - امریکا. عمیقا با نظر شما موافقم. ولی متاسفانه بعضی ها به جا و بی جا به اعتقادات مسلمین و دیگر ادیان علنا اهانت میکنند که .... گاهی نیشود بی تقاوت رد شد . من از شما معذرت میخوام حق با شماست
شنبه 3 دي 1390 - 23:57
AntiIslam - اسلو - نروژ
بعضی از مواقع از خواندن کامنت ها حالم بهم می خوره، میدونید چرا ؟ شنیده اید که می گویند همه کاره هیچ کاره است؟ بعضی ها اگر نظر ندهند حتما تا شب نشده جانشان بالا میاد. صحبت از دین میشه نظر میدهند، صحبت از اتم میشه بازم نظر میدهند، صحبت از بستنی میشه بازم نظر میدهند، اشکالی نداره ولی اگر اطلاعات کافی داری نظر بده و اگر اطلاعات کافی نداری لطفا این ...
یکشنبه 4 دي 1390 - 01:57
omide por jalal - لس‌انجلس - آمریکا
a.ahooraiدوست عزیز ، شما که مدونی طبقه تاریخ مسیح در روزر سوم از مصلوب شدن از مردگان بر خاصت چرا این حرفو میزانی‌؟ مسیح نه تنها می‌دانست که فردا مصلوب میشود، بلکه در شب آخر ، در باغ جتسیمنی، از خدای پدر ، برای روزِ بد ، طلب کمک و یاری کرد! او با دانش، برای مصلوب کردن گناهان انسانها ، داوطلبانه بر صلیب رفت تا با قیام خود در روز سوم، شیاطان را و مرگ را مغلوب کند! او به خاطره نجات و شفای من و تو مرگ را بر صلیب به جان هرید اما در روزر سوم قیام کرد تا پیروزیِ خود را بر مرگ نشان دهد! شما که این چیز هارا میدانید چرا این حرف‌ها را میزنید!
یکشنبه 4 دي 1390 - 02:16
Islam zoda - تورنتو - کانادا
قبل از اینکه بدون آگاهی‌ و فقط از روی تعصب بی‌‌ جا، بعضی‌ها مسیح رو میکوبن، به این مکتب تحمیلی و غرق در تقیهٔ و ریا که به زور و با تجاوز به اجدادشون از عربستان تحمیل شد فکر کنند و گذشتهٔ خودشون رو نقد کنند،، جمهوری اسلامی رو نمیخوان ولی‌ به تجاوزی که قرن‌ها پیش بهشون شده، مثل کبک عمل میکنند،، شرم آوره
یکشنبه 4 دي 1390 - 02:35
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.