صدای انفجارها و حمله به سفارت پیش در آمدی بر شروع جنگ
در ساعات آغازین سهشنبه هفته گذشته، چندین راکت از داخل خاک لبنان به شمال اسرائیل شلیک شد و در پی این حمله چندین ساختمان ویران گردید. برخی اینگونه اظهارنظر نمودند که این راکتها ، پاسخ حزبالله لبنان به آنچه در ایران و سوریه میگذرد می باشد و برخی ان را به انفجاری در انبار مهمات حزب الله که چندی پیش رخ داد مرتبط دانسته اند. یورونیوز به نقل از ارتش اسرائیل اعلام نمود که این حمله تلفات جانی را در پی نداشته است. همچنین یک سخنگوی ارتش اسراییل نیز به العربیه اعلام نمود که این حملات، اولین حمله راکتی از سال ۲۰۰۹ به بعد در این منطقه مرزی است. حمله به شمال اسرائیل شرایطی صورت پذیرفت که روزنامههای اسرائیلی، در واکنش به انفجار ملارد مدعی شده بودند که اسرائیل در این واقعه دست داشته است.
روز دوشنبه هفتم آذر یعنی یک روز قبل از این حمله موشکی حزب الله، وقوع صدای انفجار مهیبی در اصفهان ابتدا از سوی مقامات رسمی تایید و سپس تکذیب گردید. خبرگزاری مهر از قول معاون امنیتی استانداری اصفهان اعلام کرد که تاکنون گزارش هیچ صدایی از هیچ دستگاه و ارگانی در اصفهان دریافت نشده است. اما پیش از آن خبرگزاری فارس از شنیده شدن صدای انفجاری مهیبی در ساعت دو و چهل دقیقه بعد از ظهر دوشنبه در اصفهان خبر داده بود که این خبر از سایت فارس حذف گردید. این خبردهی های متناقض حاکی از وقوع اتفاق مهمی در منطقه اصفهان است که به نظر می آید تکذیب های مسئولین سرپوشی برای پنهان نمودن یک واقعیت است. البته این انفجار در اصفهان، سومین شهر پرجمعیت ایران، زمانی اتفاق افتاد که تصاویر ماهوارهای از خرابیهای ایجاد شده بر اثر انفجار در یک پادگان نظامی متعلق به سپاه پاسداران خارج از تهران منتشر شد.
هنوز مدت زیادی از خبر شنیده شدن صدای انفجار در اصفهان نگذشته بود که نشریۀ تایمز با استناد به تصاویر ماهواره ای مدعی شد که انفجار روز دوشنبه در شهر اصفهان در یکی از تأسیسات اتمی ایران صورت گرفته است. این تصاویر نقشی فشرده از دود سیاه و خرابی هایی را نشان می دهند که تأسیسات اتمی در شهر اصفهان را پوشانده است. همچنین در پی وقوع این انفجار یک مقام بلندپایۀ اطلاعاتی دولت اسرائیل گفت که در مقابله با برنامۀ اتمی ایران برخی کشورها از ابزار تحریم استفاده می کنند و برخی کشورها از وسایل دیگر. البته هنوز نمی توان قطعی نظر داد که آیا این اظهارات مقامات اسرائیلی یک جنگ روانی است یا یک واقعیت.
پیش از این نیز روزنامۀ واشنگتن پست با چاپ تصاویر ماهواره ای انبار موشک های سپاه پاسداران در ملارد که هفته های قبل به طرز مرموزی منفجر شد، اعلام نمود که شدت انفجار و خرابی های ناشی از آن در این انبار بسیار بالا بوده است. این تصاویر که توسط یک بنیاد تحقیقاتی در واشنگتن گرفته شده هیچ نشانی از منشا و علت انفجار به دست نمی دهند، اما با استناد به آنها می توان مشاهده کرد که تأسیسات نظامی سپاه پاسداران بالکل نابود شده است. پل برنان، تحلیلگر ارشد در بنیاد علوم و امنیت بین المللی در واشنگتن گفته است که نمی توان بر اساس تصاویر ماهواره ای به ضرس قاطع گفت که انفجار در انبار موشک های سپاه پاسداران در نتیجۀ اقدامی خرابکارانه صورت گرفته باشد. همین منابع می افزایند که اقدام شتابزدۀ خبرگزاری های جمهوری اسلامی مبنی بر حذف خبر انفجار اصفهان از خروجی های خود و تکذیب های پی در پی مقامات محلی که ساعتی پیشتر وقوع انفجار را تأئید کرده بودند، ظن وقوع انفجار در یکی دیگر از تأسیسات تولید موشک های بالستیکی جمهوری اسلامی توسط موساد، سرویس های اطلاعاتی اسرائیل، را تقویت کرده است. این در حالیست که جمهوری اسلامی ایران قویاً نقش اسرائیل را در انفجار پادگان سپاه پاسداران در "بیدگنه" ملارد و همچنین خبر انفجار دیروز در شهر اصفهان را به طور شتابزده تکذیب کرده است.
دعواها هنوز بر سر آنچه انفجار ناشناخته و نامشخص اصفهان نامیده می شد وجود داشت که ناگهان خبر تهاجم طیف خاصی از دانشجویان به سفارت انگلیس و سپس باغ قلهک صورت مساله را عوض نمود. جریانی که تنها چند روز پس از ان مورد نقد خود متهاجمین قرار گرفت و حتی برخی از متهاجمین مدعی شدند که کاری بیهوده صورت پذیرفته و در این حرکت از برخی سپاهیان فریب خورده اند!
واقعیت همانست که وزیر امور خارجه انگلیس بدان اشاره نمود و آن اینکه امکان ندارد تهاجم به سفارت انگلیس بدون دستور و هماهنگی مسئولین ایرانی صورت پذیرفته باشد. تهاجمی که هنوز نه از سوی رهبری و نه ریاست جمهوری رد و یا تائید قرار نگرفته است. ولی سئوال اینجاست که این عمل که به هر حال هزینه های گزافی برای کشور در پی خواهد داشت به چه علت صورت پذیرفته است ؟ آیا این تهاجم در راستای مخفی نمودن انفجار در یکی از مراکز هسته ای نمی باشد ؟ به هر شکل اطلاعات ما برای قضاوت در این میان اندک است ولی انچه که واضح است این است که تمام این رویدادها خبر از وقوع رخدادی ناگوار می دهد. رخدادی به مثابه یک جنگ خانه مان سوز، جنگی که می رود تا که کل منطقه را در اتش خشم خود فرو برد.
نیما میرصادقی
منبع: سایت گویا