نوری مالکی: سرنگونی بشار اسد، باعث بروز جنگ داخلی می‌شود

نوری مالکی، نخست وزیر عراق با خطرناک توصیف کردن اوضاع سوریه، نسبت به بی ثباتی در این کشور در صورت سرنگونی بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه هشدار داد.

                                           

آقای مالکی در گفت و گو با خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت کشورش بر این باور است که از حقوق مردم سوریه باید مراقبت شود و کشورش به حکومت سوریه یادآور شده که زمان حکومت تک حزبی و تک قومی به پایان رسیده است.

عراق بر خلاف بسیاری از کشورهای عربی با وضع تحریم ها علیه سوریه مخالفت کرده و در مجامع بین المللی از دادن رای مثبت به قطعنامه‌های علیه سوریه خودداری کرده است.

ایران نیز که سوریه متحد اصلی آن در جهان عرب است، از حکومت بشار اسد حمایت کرده است.

علی اکبر صالحی، وزیر امور خارجه ایران اخیرا بار دیگر مخالفت کشورش را با مداخله خارجی در سوریه اعلام کرده و محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران هم در مورد رویدادهای سوریه گفته است "دولت و ملت سوریه با هم تصمیم بگیرند و کسی هم کسی را نکشد. نظامیان مخالفان را نکشند و مخالفان هم نظامیان را نکشند".

جنگ داخلی

نخست وزیر عراق در مصاحبه خود با خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت برخی از مخالفان دولت سوریه اخیرا خواهان سفر به عراق شده اند و دولت عراق با این افراد دیدار خواهد کرد.

گروهی از مخالفان دولت سوریه هم اکنون در ترکیه مستقر هستند و از این کشور به عنوان پایگاهی برای فعالیت های خود استفاده می کنند.

در زمان حکومت صدام حسین، گروهی از مخالفان از جمله نوری مالکی، در سوریه حضور داشتند.

نوری مالکی درخواست برخی کشورهای همسایه سوریه برای کناره گیری بشار اسد از قدرت را مطرح نکرده و هشدار داده است این کار می تواند سوریه را به ورطه جنگ داخلی بکشاند.

رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه ماه پیش خواهان کناره گیری بشار اسد شد و احمد داوود اوغلو، وزیر خارجه ترکیه هم گفته است که حکومت بشار اسد به پایان خود رسیده است.سازمان ملل می گوید از زمان آغاز تظاهرات ضد دولتی در سوریه، چهار هزار نفر کشته شده اند

عبدالله، پادشاه اردن نیز رئیس جمهوری سوریه را به کناره گیری ترغیب کرده است.

نوری مالکی هشدار داده که کشتن بشار اسد یا سرنگونی او، منجر به شکل گیری درگیری های داخلی خواهد شد که این بر منطقه اثر خواهد گذاشت.

آقای مالکی در این مصاحبه گفته است که اوضاع سوریه به سمت جنگ داخلی می رود و این مساله، منجر به شکل گیری ائتلاف هایی در منطقه خواهد شد.

نخست وزیر عراق با توجه به این که کشورش شاهد درگیری های قومی بوده، از آینده سوریه و منطقه ابراز نگرانی کرده است.

اخیرا ناوی پیلای، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد نسبت به خطر وقوع جنگ داخلی در سوریه هشدار داد و گفت که سرکوب معترضان در سوریه، این کشور را با خطر جنگ داخلی مواجه کرده است.

خانم پیلای افزود: "زمانی که حقوق اساسی شهروندان زیر پا گذاشته شود و مطالبات مسالمت آمیز برای تغییر با سرکوب خشونت آمیز مواجه گردد، مردم سرانجام ناگزیر می شوند در برابر ظلم و استبداد سر به شورش بردارند."

جو بایدن، معاون رئیس جمهوری آمریکا نیز روز گذشته در ترکیه، دولت سوریه را عامل بی ثباتی در منطقه دانست و گفت این بی ثباتی می تواند باعث دامن زدن به درگیری های قومی شود.

سازمان ملل می گوید از زمان آغاز تظاهرات ضد دولتی در سوریه، چهار هزار نفر کشته شده اند.

رأی دهید
bkherebati - بوشهر - ایران
بی چاره ...ملیجک ...اربابت بهت گفته از این اراجیف بگو مگر همین اکنون هفت ماه جنگ داخلی نیست بی چاره کمی چشمت را باز کن و مردم کشته شده سوریه را ببین شماها عبرت از تاریخ نمی گیرید....
یکشنبه 13 آذر 1390 - 15:32
massoudoslo - اسلو - نروژ
خوب حالا که حرفت رو زدی بشین لطفا ! نفر بعدی
‌سه شنبه 15 آذر 1390 - 12:26
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +200رضا امیرخانی، نویسنده مورد علاقه علی خامنه‌ای در سقوط پاراگلایدار دچار ضربه مغزی شد
  • +143برنامه جنجالی مهران غفوریان و سیامک انصاری به دلیل «توهین به نمادهای کهن و تاریخی ایران»، توقیف شد!
  • +134ترامپ مهاجران سومالیایی را «زباله» خواند و گفت «برگردند مملکت خودشان را درست کنند»
  • +127ضربه آیت‌الله سیستانی به ساختار دینی-امنیتی حکومت خامنه‌ای با یک فتوای یک جمله‌ای
  • +124درگیری شدید بین مردم و پلیس در پیست موتورسواری شیراز - ماموران عقب نشستند
  • +114انتشار دومین سری از ویدیوهای حمله اسرائیل به اتاق های فرماندهی سپاه در جنگ ۱۲ روزه
  • +103جنجال خالکوبی امضای محمدرضا شاه پهلوی بر روی دست مجتبی محرمی در برنامه زنده پرسپولیس
  • +91همسر سقاب اصفهانی، معاون جدید رئیس‌جمهور در سانحه رانندگی درگذشت+ ویدیو
  • +88زیباکلام: از همسر و فرزندانم تا رهگذران بخاطر انقلاب ۵۷ مرا سرزنش کرده و به من بد و بیراه می‌گویند
  • +86آقای غفوریان به جای استوری «یا امام حسین» عذرخواهی کن!