اتحادیه اروپا خواستار پذیرش ساکنان اردوگاه اشرف در کشورهای عضو است

اشتون از کشورهای عضو اتحادیه اروپا می خواهد ساکنان اردوگاه اشرف را بپذیرند

اتحادیه اروپا خواستار پذیرش ساکنان اردوگاه اشرف در کشورهای عضو اتحادیه است.

کاترین اشتون، نماینده عالی اتحادیه اروپا در امور خارجی و سیاست امنیتی، در اجلاس وزیران خارجه کشورهای عضو که هفته آینده برگزار خواهد شد از آنان خواهد خواست تا به حدود سه هزار و چهارصد شهروند ایرانی ساکن اردوگاه اشرف در عراق پناهندگی بدهند.

 قرار است اجلاس وزیران خارجه بیست و هفت کشور عضو اتحادیه اروپا روز ۱ دسامبر در بروکسل تشکیل شود.

در ماه سپتامبر سال جاری، خانم اشتون اعلام کردکه ژان دو رویت را به عنوان مشاور خود برای بررسی وضعیت اردوگاه اشرف انتخاب کرده است.

ماموریت جدید آقای دو رویت، که نمایندگی دایم بلژیک در اتحادیه اروپا را هم برعهده دارد، تماس و مذاکره با کشورهای عضو اتحادیه، اعضای پارلمان اروپا، دولت عراق، دولت ایالات متحده و سایر کشورها با هدف دستیابی به راه حلی برای مشکل ساکنان اردوگاه اشرف اعلام شده است.

به گفته منابع اتحادیه اروپا، خانم اشتون تاکید دارد که این مساله باید با توجه کامل به اصول بشردوستانه و رعایت موازین حقوق بشر حل و فصل شود.

تقاضا از کشورهای اتحادیه اروپا برای پذیرش اعضای سازمان مجاهدین خلق که در اردوگاه اشرف سکونت داشته اند در حالی مطرح می شود که دولت عراق گفته است این افراد باید تا پایان سال میلادی جاری، محل اردوگاه را ترک کنند.

در ماه ژوئیه سال جاری، نماینده عراق در سازمان ملل متحد گفت که دولت عراق خواستار آن است که ساکنان اردوگاه اشرف این محل را تخلیه کنند اما افزود که دولت او در نظر ندارد برای این منظور به اقدامات خشونت آمیز متوسل شود.

اردوگاه اشرف شاهد درگیری خونین بین نیروهای عراقی و ساکنان این اردوگاه نیز بوده است

در ماه آوریل سال جاری، گزارش هایی از درگیری بین ساکنان اردوگاه اشرف و نظامیان عراقی انتشار یافت که به گفته سازمان مجاهدین خلق، به کشته شدن تعدادی از ساکنان اردوگاه منجر شد.

ماه گذشته، یکی از مقامات سازمان ملل که به عراق سفر کرده بود گفت که این سازمان به تقاضای ساکنان اردوگاه اشرف برای دریافت پناهندگی سیاسی از کشورهای مختلف جهان رسیدگی خواهد کرد.

برخی از ساکنان اردوگاه اشرف سال هاست که در این محل سکونت دارند و در همین اردوگاه به میانسالی رسیده اند.

هشدار در مورد سرنوشت ساکنان اردوگاه


همچنین، ماه گذشته گروهی از نمایندگان اتحادیه اروپا هشدار دادند که اگر دولت عراق در صدد برآید اردوگاه اشرف را با توسل به نیروی نظامی تعطیل کند، با مقاومت ساکنان این محل مواجه خواهد شد و "کشتاری خونین" به راه خواهد افتاد.

در عین حال، خبرگزاری فرانسه به نقل از یکی از مقامات اتحادیه اروپا گزارش کرده است که دولت عراق در اعمال حق حاکمیت خود بر این کشور، از حق قانونی برچیدن اردوگاه اشرف برخوردار است.

با توجه به وضعیت خاص ساکنان اردوگاه اشرف، اتحادیه اروپا مذاکراتی را هم با دولت های آمریکا، کانادا و استرالیا برای پذیرش تعدادی از ساکنان اردوگاه اشرف دنبال کرده است.

گفته می شود که چند صد تن از ساکنان اردوگاه اشرف دارای تابعیت دوگانه ایرانی و اروپایی هستند و در صورت دریافت کمک مالی کافی، می توانند در موطن دوم خود سکونت گزینند.

برخی گزارش ها حاکی از تمایل تعدادی از ساکنان این اردوگاه به بازگشت به ایران است با این شرط که امنیت آنان به گونه ای تضمین شود.

حکومت ایران سازمان مجاهدین خلق را یکی از دشمنان اصلی خود می داند و از جمله رادیو و تلویزیون دولتی ایران روز جمعه این گروه را به ترور "۱۲ هزار نفر" از طرفداران حکومت و مردم عادی ایران متهم کرد.

مقامات ایرانی حضور اعضای سازمان مجاهدین خلق در کشورهای غربی را نشانه حمایت این کشورها از "تروریسم" توصیف کرده و دولت عراق را برای اخراج ساکنان اردوگاه اشرف تحت فشار قرار داده اند.

دولت های ایران، ایالات متحده، عراق و کانادا سازمان مجاهدین خلق را یک سازمان تروریستی اعلام کرده اند اما اتحادیه اروپا دو سال پیش، این گروه را از فهرست سازمان های تروریستی حذف کرد.

اردوگاه اشرف در محلی واقع در حدود شصت کیلومتری شمال بغداد واقع شده و پس از پناهنده شدن رهبران و گروهی از اعضای سازمان مجاهدین خلق به عراق در دهه ۱۹۸۰ میلادی، توسط حکومت صدام حسن، رئیس جمهوری وقت عراق، در اختیار این گروه قرار گرفت.

 


برخی از اعضای سازمان مجاهدین خلق سالهاست در اردوگاه اشرف سکونت داشته اند

ساکنان اردوگاه اشرف با دریافت تسلیحات سبک و سنگین، یک نیروی نظامی مسلح را با هدف مقابله با حکومت جمهوری اسلامی تشکیل دادند و پس از اعلام آتش بس در جنگ ایران و عراق نیز عملیات ناموفقی را در داخل خاک ایران به اجرا گذاشتند.

پس از سقوط صدام حسین و اشغال خاک عراق توسط نیروهای به رهبری آمریکا در سال ۲۰۰۳، ارتش آمریکا ساکنان اردوگاه را به عنوان "بیگانگان غیرمتخاصم در خاک دشمن" تحت حفاظت خود قرار داد و آنان را خلع سلاح کرد.

در سال ۲۰۰۹، آمریکاییان مسئولیت حفاظت از اردوگاه را به دولت عراق واگذار کردند و این دولت متعهد شد تا با ساکنان اردوگاه طبق قوانین عراق رفتار کند و از استرداد اجباری آنان به ایران، که ممکن است جان و آزادی آنان را به مخاطره اندازد، خودداری ورزد.

با اینهمه، دولت ایران از ادامه حضور اعضای سازمان مجاهدین خلق در عراق ابراز ناخرسندی کرده و بارها خواستار اخراج آنان از عراق و احتمالا تحویل این افراد به ایران شده است.

سازمان مجاهدین خلق از جمله منابع افشای بخشی از برنامه های هسته ای جمهوری اسلامی بوده که در سال های اخیر، به اقدامات بین المللی ایران منجر شده است.

رأی دهید
amir58 - مشهد - ایران
این بیچار هارو بایداول از هرکاری روانشان را مداواکردوالاتوهرکشوری بروند دردسر ایجاد میکنند
جمعه 4 آذر 1390 - 09:42
massoudoslo - اسلو - نروژ
امیدوارم اروپا تن به این کار بدهد . اردوگاه اشرف پیر شده و دیگه وقتش شده از میون گردو خاک و گرما و سوسمار بیان بیرون و بقیه عمرشون رو بگزرونند . مییونشون جوون ها و تحصیل کرده هم کم نیست .شیوه مبارزه رو تغیر بدن خوبه .
جمعه 4 آذر 1390 - 10:48
abi6156 - ایبو - مالزی
انشاالله خداوند یاورشون باشه.امیییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییین
جمعه 4 آذر 1390 - 11:54
MIRZADEH I ESHGHI - دوسلدورف - دوسلدورف
حامیان تروریست.ننگ بر شما انسانهایی دو رو.
جمعه 4 آذر 1390 - 11:41
morid - بوشهر - ایران
پیش بینی میشد که این تروریست ها به خانه اولشان برگردند.اروپا جایی بود که اینها دوره های متعدد آدمکشی ودزدی وجاسوسی و خیانت... را یاد گرفتند و علیه مردم کشورشان استفاده کردند خوب حالا باید حقوق بازنشستگی اشان را از اتحادیه اروپا بگیرند.البه بعید میدانم اروپا این تاریخ مصرف گذشته را با روی باز تحویل بگیرد.خایینین جای جز جهنم ندارند. اسرای ایرانی در عراق چیزهای وحشتناکی از شکنجه های انها میگویند.
جمعه 4 آذر 1390 - 13:13
a.ahooraei - اهواز - ایران
دشمنه دشمنه تو ، تا زمانیکه دشمنه دشمنه توست میتونه دوسته تو باشه. ایرادهای زیادی به رهبران این سازمان وارده اما سمپاتهای این سازمان اغلب نیت پاکی داشتن. بالاخره اینها ایرانی و فرزندان این مرز و بومند و قابل توجه و احترام. اینقدر دگم به مسائل نگاه نکنیم و تمام افراد را بخاطر اشتباه رهبری زیر سؤال نبریم. موفق باشید.
جمعه 4 آذر 1390 - 12:57
love-iran - چابهار - ایران
زود تر این اشغال ها رو ببرن پیش خودشون تا اونجا واسه توریست ها اموزش ترور کردن ادم کشی بزارن مردم سر گرم شن
جمعه 4 آذر 1390 - 19:09
ekman - شیراز - ‫ایران
‫دولت عراق حق این را دارد که درمورد این گروه بعنوان مهمان و یا پناهنده تصمیم بگیره،البته به دور از فشارهای سیاسی از طرف ایران،اگر مجاهدین ساکن در اردوگاه همه سیتیزن و اقامت دائم از عراق را داشته باشند،که ندارند،بازهم دولت عراق بخاطر رعایت امنیت،حق اینو دارد که از اسکان همه در یک مکان جلوگیری نماید و میتواند آنها را در صورت پذیرش بعنوان شهروندان عراقی،در نقاط مختلف عراق اسکان دهد تا در آینده دچار مشکلاتی شبیه فلسطین و اسراییل نشود.در صورت انتقال آنها در کشورهای مختلف در اروپا و سایر کشورهای پناهنده پذیر،دولت عراق باید از نظر مالی به آنها کمکهایی بنماید،بهر حال اینان سی و اندی سال در محلی غیر قابل سکونت زندگی کردند و شهری و امکاناتی بوجود آورده اند و بعد از ترک آن شهر ،تمام شهر و امکانات آنرا در اختیار دولت عراق میگذارند .
جمعه 4 آذر 1390 - 21:33
dbsh3000 - يوتبوري - سوئد
love-iran - چابهار - ایران. morid - بوشهر - ایران. باز دستمال چی های علی گدا پیداشون شد. چرا نمیرید ساندیستون گرم میشه . بدوید . بدوید تنبلای بیسواد
شنبه 5 آذر 1390 - 00:50
shahram407 - تهران - ایران
غلط نکنم دوباره میخوان یک اسرائیل (البته در حد ماکت) درست کنن. اگه خیلی. براتون مهمه جون مادرتون همونجا تو اروپا یک گوشه کناری جاشون بدین!!!!
شنبه 5 آذر 1390 - 09:12
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.