مبهم‌تر شدن اسرار ماده تاریک

مبهم‌تر شدن اسرار ماده تاریک

سنجش‌های جدید از کهکشان‌های کوچک با بهترین مدل ماده تاریک تناقض داشته و به پیچیده‌تر شدن تصویر اسرارآمیز این ماده که تصور می‌شود 98 درصد کل مواد جهان را تشکیل داده، منجر شده است. ماده تاریک که نامرئی است تنها از طریق کشش گرانشی آن بر روی مواد عادی که جهان مرئی را تشکیل می‌دهند قابل شناسایی است.


علیرغم عدم آگاهی از چیستی این ماده، دانشمندان توانسته‌اند به مرور مدلی مناسب برای توصیف رفتار آن بسازند. براساس این مدل، ماده تاریک از ذرات سرد و با حرکت آهسته ساخته شده که به دلیل وجود گرانش به هم چسبیده‌اند.

این الگوی ماده تاریک سرد در بیشتر مواقع به خوبی توانسته رفتار ماده تاریک را توجیه کند. با این حال، در زمان اعمال بر روی کهکشان‌های کوتوله، این مدل با شکست مواجه شد چرا که طبق نظریه، ماده تاریک در آنها از گستردگی بیش از حد معمول برخوردار است.

در پژوهش جدید، محققان با استفاده از یک شیوه جدید که بر هیچ کدام از نظریات ماده تاریک تکیه ندارد، به محاسبه توزیع جرم دو کهکشان کوتوله با نام‌های کوره و مجسمه در کهکشان راه شیری پرداختند اما سنجش‌های آنها با فرضیه ماده تاریک سرد، تناقض داشته و منجر به پیچیده‌تر شدن این ماده رازآلود شده است.

طبق این مدل، مرکز کهکشانها باید پر از توده‌های متراکم ماده نامرئی باشند اما ماده تاریک در این دو کهکشان کوتوله و همچنین دیگر مدل‌های مشابه کهکشانی به طور مساوی گسترش یافته است. بر همین اساس، مدل اولیه باید با اصلاحاتی روبرو شود.

کهکشان‌های کوتوله، مکان‌های مناسبی برای بررسی ماده تاریک به شمار می‌روند چرا که تصور می‌شود تماما از این ماده تشکیل شده و تنها یک درصد ماده موجود در این کهکشانها ماده عادی است که منجر به شکل‌گیری سیارات و ستاره‌ها شده است.

برای تعیین محل و میزان ماده تاریک در کهکشان‌های کوتوله، دانشمندان به مطالعه حرکت 1500 تا 2000 سیاره مرئی پرداختند که به انعکاس نیروهای گرانشی اعمال شده بر روی آنها توسط ماده تاریک می‌پردازند.

به گفته برخی محققان، زمانی که ماده عادی با ماده تاریک برخورد می‌کند، منجر به گسترش آن شده و تراکم ماده تاریک را در مرکز کهکشانها کاهش می‌دهد. اگرچه مدل ماده تاریک سرد تاکنون توضیحی برای این موضوع نداشته است.

این یافته‌ها قرار است در مجله The Astrophysical Journalمنتشر شود.
khosh bavar - ایران - یزد
سقراط : من میدانم که هیچی نمیدانم ! و به گفته یک دانشمند یونانی دیگر : دانش ما در مقابل دانش گیتی, مانند قطره اب در مقابل اقیانوس ! بهرحال خوشحالم که در دورانی از تمدن بشریت زندگی میکنم که سطح دانش به این حد رشد و تکامل کرده که از " ماده نامرئی " سخن گفته میشود که 98% کل کهکشان را شامل شده که باعث پیدایش " زندگی " گیتی میباشد و ما مانند ماهی در اب هستیم که عنصر اب را درک نمیکند و هستند روشنفکرانی که در سیاه چاله جهل خود, که به ان دانش مینمامند, غوطه ور شده و فقط " توان " درک و فهم و لمس چیزهای " مرئی " را دارند و ماده نامرئی را مسخره و محصول پوچ ذهنی دیگران را مینامند ! امیدوارم خودشان توان بالا کشیدن خود از سیاه چاله ها را
دوشنبه 9 آبان 1390

khosh bavar - ایران - یزد
قسمت 2): داشته باشند تا با چشم بصیرت به جهان بنگرند ( عینکهای گران قیمت کمکی به شماها نخواهد کرد ) ! یک چند بکودکی استاد شدیم / یک چند ز استادی خود شاد شدیم . پایان سخن شنو که ما را چه رسید / از خاک در امدیم, بر باد شدیم ! قومی متفکرند اندر ره دین / قومی به گمان فتاده در راه یقین. میترسم از آن که بانگ آید روزی / کای بیخبران راه نه آنست نه این ! اسرار ازل را نه تو دانی و نه من / وین حرف معما نه تو خوانی ونه من. هست از پس پرده گفتگوی من و تو / چون پرده برافتد نه تو مانی و نه من ! ملت عشق از همه دینها جداست / عاشقان را ملت و مذهب خداست ! شاد و یابینده باشیم !.
دوشنبه 9 آبان 1390

مستانه شرق - آلمان - هایدلبرگ
آفرین به این پسر خاله عزیز ما که اینقدر روشن و زلال فکر میکند............
دوشنبه 9 آبان 1390

khosh bavar - ایران - یزد
دختر خاله جون, مرسی از دلگرمی شما, پس تا بعد شاد و باهم باشیم ! راستی, جهت یاداوری کوردلان بد نیست از این دانشمند ایرانی یادی کنیم : https://iranianuk.com/article.php?id=65988 .
دوشنبه 9 آبان 1390

khosh bavar - ایران - یزد
مستانه شرق عزیز, اینرا یقین بدان, کسیکه خود را عالم دهر بداند و به بقیه علم ها و نظرها ریشخند بزند, دیگر تلاشی بخود برای یافتن حقیقت نخواهد کرد و بدینجهت در پایان کامنت اولی ام " یابنده بودن " را برای همه ارزو کردم, پس همواره شاد ولی مانند اخوند دگم نباشیم !
دوشنبه 9 آبان 1390

Geelongcat - استرالیا - سیدنی
khosh bavar - ایران - یزد . افرین بر سخن و کلام شما.
سه‌شنبه 10 آبان 1390

khosh bavar - ایران - یزد
Geelongcat - : با درود به شما, همانطوریکه نور با سرعت 300.000 کیلومتر بر ثانیه حرکت میکند, ایا نباید از سرعت " تاریکی " هم حرف زد و انرا محاسبه کرد ! بهرحال, کهکشان ما همانند " یک " سلول میتوکندری در برابر میلیاردها کهکشان ( سلول ) دیگر ! شاد و کنجکاو باشیم .
سه‌شنبه 10 آبان 1390

مستانه شرق - آلمان - هایدلبرگ
khosh bavar فرهاد جان ،یکدنیا از این لینک بسیار زیبا و منطقی متشکرم چون هنوز ندیده بودم.......
سه‌شنبه 10 آبان 1390

khosh bavar - ایران - یزد
مستانه شرق مهربان, قابل شما را نداشت که امیدوارم همیشه کنجکاو و شاد باشیم !
سه‌شنبه 10 آبان 1390

khosh bavar - ایران - یزد
مستانه عزیز, من سخت در تعجبم که چرا ر و ش ن ف ک ر های سایت با دیدن این مطلب اثری از انان نیست که انگار مثل شیطان که کلمه بسم الله را میشنود, پا به فرار گذاشتند نه در اینجا و نه در انجا : https://iranianuk.com/article.php?id=69366 .
سه‌شنبه 10 آبان 1390

kambizian - ایران - تهران
جنتی هم تو اون ناحیه دیده میشه
سه‌شنبه 10 آبان 1390

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.