تمام نیروهای آمریکایی تا کریسمس از عراق خارج میشوند
باراک اوباما میگوید سربازان کشورش سربلند از عراق خارج میشوند
باراک اوباما، روز جمعه اعلام کرد که تمامی نیروهای این کشور تا دو ماه دیگر (پایان سال جاری میلادی) از عراق خارج میشوند.
از زمان جنگ عراق که در سال ۲۰۰۳ به فرمان جورج دبلیو بوش، رئیس جمهوری وقت آمریکا علیه صدام حسین آغاز شد، همچنان نیروهای آمریکایی در عراق حضور داشتند.
بیشترین تعداد سربازان آمریکایی در عراق ۱۶۵ هزار نفر و در سال ۲۰۰۸ میلادی بود. اما با آغاز دوره ریاست جمهوری آقای اوباما، و قصد او برای خارج کردن سربازان از عراق، این تعداد به ۳۹ هزار نفر کاهش یافت.
حال آقای اوباما اعلام کرده که با رئیس جمهوری عراق درباره شیوه خروج سربازان آمریکایی به تفاهم کامل رسیدهاند و این سربازان تا دو ماه دیگر از عراق خارج میشوند.
رئیس جمهوری آمریکا، گفته که سربازان کشورش، "سربلند" خاک عراق را ترک میکنند: "به این شکل است که تلاشهای ارتش آمریکا در عراق به پایان میرسد."
او گفته که همچنان کشورش به دولت عراق کمک میکند و "روابط پایداری" خواهند داشت.
عراقیها پیش از این از آمریکا خواسته بودند تا پنج هزار نفر از نیروهای آمریکایی برای آموزش سربازان عراقی، در این کشور بمانند، به شرطی که در صورت بروز تخلفی از جانب آنها، این سربازان در دادگاههای عراقی محاکمه شوند. چیزی که آمریکاییها با آن مخالفت کردند و نتیجه این شد که بناست همهشان از خاک عراق خارج میشوند.
نگرانی جمهوریخواهان از نقش ایران در عراق، آسودگی دموکراتها
در آمریکا، رقبای جمهوریخواه آقای اوباما، از این تصمیم رئیس جمهوری انتقاد کردهاند.
سناتور جان مککین، که در انتخابات گذشته رقیب باراک اوباما بود، درباره این تصمیم گفته که: "ما از عراقی بیرون میرویم که اولویت اول ایران است."
آقای مککین ابراز نگرانی کرده که با بیرون رفتن آمریکاییها از عراق، دست ایران در منطقه باز گذاشته شود.
جمهوریخواهان و برخی از صاحبنظران دیگر آمریکایی هم نظراتی مشابه درباره آینده عراق و نقشی که ایران میتواند در منطقه بازی کند، دادهاند.
در مقابل دموکراتها خیالشان از ایران راحت است. یکی از دولتمردان آمریکایی که نامش را فاش نکرده، گفته که ایران و عراق از دیرباز با هم اختلافات مرزی داشتهاند و بنابراین بعید است که یکی از آنها به دست دیگری بیافتد.
دنیس مکدونا، از مشاوران کاخ سفید در زمینه امنیت داخلی آمریکا هم ایران را "ضعیف" توصیف کرده است و گفته از نقش ایران در عراق بعد از آمریکاییها نمیهراسد: "باید گفت که ایران ضعیفتر و منزوی تر از گذشته است. بنابر این نیازی نداریم که به موضوع نقش ایران در عراق فکر کنیم".
مهرزاد بروجردی، استاد علوم سیاسی در دانشگاه سیراکیوز آمریکا اما معتقد است که با سرنگونی صدام و طالبان، "ایران همچنان یکی از قدرتهای منطقه هست" و میگوید که این صحبت آقای مکدونا، بیشتر برای حفظ آبروست.
آقای بروجردی به وعدههای انتخاباتی باراک اوباما اشاره میکند و میگوید که این یکی از قولهایی است که او داده و میتواند به آن عمل کند: "جمهوریخواهان هم حاضر نیستند که امتیازی به آقای اوباما بدهند و به نظر من تا زمان انتخابات هر اتفاقی که در عراق بیافتد، مثل مقابله با کردها، از ایشان انتقاد خواهند کرد."
جنگ عراق
آغاز جنگ: 19 مارس 2003
150 هزار نیروی آمریکایی در جنگ حضور داشتند و 23 هزار نیرو از کشورهای دیگر
4408 نیروی آمریکایی در جنگ عراق کشته شدند
تخمین زده میشود که 115405 غیرنظامی عراقی در این هشت سال کشته شدند
670 هزار نیروی عراقی از سال گذشته امنیت عراق را به عهده گرفتهاند
منبع: وزارت دفاع آمریکا
|
|
|
|
|
|