انتشار کیفر خواست علیه چهار عضو حزب الله لبنان متهم در پرونده ترور حریری

انتشار کیفر خواست علیه چهار عضو حزب الله لبنان

متهم در پرونده ترور حریری

دادگاه بین المللی سازمان ملل در مورد پرونده ترور رفیق حریری، نخست وزیر سابق لبنان روز چهارشنبه ضمن اعلام این که مدارک کافی برای محاکمه چهار متهم عضو حزب الله لبنان را در اختیار دارد، متن کیفرخواست خود علیه این چهار تن را منتشر کرد.
به گزارش رویترز، در متن این کیفرخواست گفته شده که از ردیابی مکالمات تلفنی این چهار تن، شواهد و مدارکی کافی به دست آمده است. دولت مرکزی لبنان نتوانسته این چهارتن را دستگیر کند و دادگاه می گوید در غیاب این متهمان، محاکمه دنبال خواهد شد.دادگاه بررسی این ترور، نام، عکس و مشخصات این چهار متهم را منتشر کرده است.  

چهار عضو ارشد حزب الله لبنان که در جریان پرونده ترور رفیق حریری متهم شده اند


«مصطفی امینه بدرالدینی»، «سلیم جمیل عیاش»، «حسین حسن عنیسی» و «اسد حسن صبرا» چهار متهم این پرونده هستند که از اعضای بلندپایه گروه شبه نظامی حزب الله لبنان محسوب می شوند.طبق کیفرخواست دادگاه بررسی پرونده ترور رفیق حریری، مصطفی بدرالدینی به عنوان سازمانده و گرداننده این ترور عمل کرده است. سلیم عیاش، دیگر عضو ارشد حزب الله لبنان متهم است که برنامه ریزی عملیاتی این ترور را برعهده داشته است. دو متهم دیگر پرونده به عنوان «برهم زننده» و عامل «اخلال در جریان سرنخ ها و رسیدگی به این پرونده» معرفی شده اند.ترور رفیق حریری وضعیت سیاسی و اجتماعی لبنان را متزلزل کرد و در سال ۲۰۰۸ این ناآرامی ها نزدیک بود کشور را به مرز جنگ داخلی بکشاند.حزب الله لبنان از زمان تشکیل دادگاه بین المللی سازمان ملل در پرونده ترور رفیق حریری موضع مخالف با آن گرفته و از قبل آن را «آلت دست غرب و اسرائیل» خوانده است.حسن نصر الله دبیر کل حزب‌الله پیشتر اعلام کرده که دستگیری افرادی که در دادخواست دادگاه بین المللی ویژه ترور رفیق حریری نخست وزیر سابق لبنان متهم شناخته شدند، «غیر ممکن است؛ نه در سی روز مهلت تعیین شده برای تحویل آنها به دولت لبنان و نه پس از آن.»وی گفته بود: «ما نمی‌توانیم دادگاه را لغو کنیم زیرا از اراده‌ای آمریکایی ریشه گرفته که می‌خواهد اهداف خود را با وجود تمام هزینه‌ها و سود‌هایی احتمالی، محقق کند. به همین دلیل پیش‌تر خواستار تعطیلی دادگاه بین‌المللی، دست درازی نکردن به مقاومت و جلوگیری از فتنه‌ای شدم که در لبنان ممکن است میان شیعیان و سنی‌ها به وجود بیاید.»رفیق حریری سال ۲۰۰۵ در اثر انفجار مهیبی در مرکز شهر بیروت، پایتخت لبنان، همراه با ۲۲ نفر از همراهانش کشته شد. در سال ۲۰۰۹ و در پی توافق سازمان ملل متحد با لبنان «دادگاه ویژه لبنان» برای بررسی ترور رفیق حریری در لاهه تشکیل شد.سال گذشته، به دنبال خودداری سعد‌حریری (فرزند رفیق حریری)، نخست‌وزیر وقت لبنان، از پایان دادن به همکاری با «دادگاه ویژه لبنان»، اعضای حزب‌الله در دولت، با استعفا از سمت خود، موجب شدند دولت وی سقوط کند.
golabdon - ایران - ایران
متهمان مذکور هم اکنون در سوریه مشغول انجام وظیفه جهادی هستند.
پنج‌شنبه 27 مرداد 1390

لیلی ایرانی - ایران - تهران
حتما الان تو بهترین جای تهران دارن با پول ما زندگی میکنن!
پنج‌شنبه 27 مرداد 1390

zartusht67 - المان - فرانکفورت
100 درصد تو ایران مخفی شدند
پنج‌شنبه 27 مرداد 1390

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.