۶ ماه بی پولی در اردوی ورزش ملی ایران
۶ ماه بی پولی در اردوی ورزش ملی ایران
در حالی که ۲۷ روز بیشتر تا مسابقات جهانی کشتی آزاد و فرنگی باقی نمانده، ملیپوشان این رشته ورزشی وارد ششمین ماه زندگی اردویی، بدون دریافت حقوق شده اند
"کشتیگیران تیم ملی تحت فشار هستند، چون وضعیت مالی خوبی ندارند. برخی از آن ها حتی برای خریدن بلیت رفت و آمد به شهرستانهایشان مشکل دارند. نگرانم اتفاقی که در اردوی پینگپنگ افتاد و ملی پوشان اعتصاب کردند، به رشتههای دیگر هم کشیده شود."
این هشدار را یکی از مربیان تیم ملی کشتی آزاد ایران در گفتگو با خبرگزاری ایسنا مطرح کرده است.
در حالی که ۲۷ روز بیشتر تا مسابقات جهانی کشتی آزاد و فرنگی در استانبول باقی نمانده، ملیپوشان این رشته ورزشی وارد ششمین ماه زندگی اردویی، بدون دریافت حقوق شده اند.
رقابت های جهانی ۲۰۱۱ غیر امسال اهمیتی مضاعف پیدا کرده. زیرا این مسابقات به عنوان نخستین و مهم ترین مرحله از رقابت های کسب سهمیه المپیک نیز در نظر گرفته شده است.
یک ماه قبل در پی افزایش انتقادات سرمربیان تیم های ملی کشتی فرنگی و تکواندو، کمیته ملی المپیک ایران وعده پرداخت حقوقهای ۵ میلیون تومانی را به آن ها داد.
سرمربیان ۴ تیم کشتی آزاد و فرنگی، وزنه برداری و تکواندو، در قالب "طرح مربیان ویژه" قرار است این حقوق را دریافت کنند. مقرر شده است که مبلغ مورد نظر از فردوین ۱۳۹۰ محاسیه شود.
هنوز اما این وعده محقق نشده است. از طرفی کشتیگیران ملیپوش نیز شش ماه است که حقوق نگرفتهاند.
فدراسیون کشتی برای کشتیگیران اصلی در ترکیب تیم ملی، حقوق روزانه ۲۰ هزار تومان را در نظر گرفته است. این حقوق فقط در روزهای اردو محاسبه می شود.
به طور مثال اگر اردوی تیم ملی در یک ماه فقط دو هفته دایر باشد، به اندازه ۱۴ روز حقوق پرداخت می شود. حتی اگر تعطیلی اردو، تصمیم فدراسیون بوده باشد.
به کشتی گیران ذخیره تیم ملی نیز به ترتیب موقعیت و جایگاهی که دارند، ۱۵ و ۱۰ هزار تومان پرداخت می شود.
اما پرداخت همین مستمری نیز که حتی کفاف هزینه تامین کفش کشتی حرفه ای و مناسب را نمی دهد؛ مدت هاست به تعویق افتاده است.
گفته میشود کشتیگیران تیم های ملی آزاد و فرنگی جوانان نیز که رقابت های قاره ای و جهانی را با نتایج خوبی پشت سر گذاشته اند، هشت ماه است حقوق نگرفته اند.
تیم ملی کشتی آزاد جوانان در جام جهانی آلمان، قهرمانی جهان در رومانی و قهرمانی آسیا در اندونزی خوش درخشید.
عارف ربطی می گوید پول هایی که به کشتی داده شده خرج اعزامهای مختلف و پرداخت بدهیها شدهاند
فرنگی کاران جهان نیز غیر از جام جهانی، در بقیه رویدادها حضور داشتند.
کشتی گیران تیم ملی نوجوانان هم به رغم درخشش در رقابت های قهرمانی آسیا در تایلند پس از ۸ ماه هنوز حقوق نگرفته اند.
یکی از مربیان تیم ملی کشتی در این باره گفت: "کشتیگیران دوست دارند وزیر ورزش به اردوی تیم ملی بیاید و از نزدیک وضعیت شان را ببیند. کشتی گیران می خواهند مشکلاتشان را با مسئول ورزش کشور مطرح کنند."
یکی دیگر از مربیان نیز بدون آن که نامش فاش شود به ایسنا گفته است: "مشکلات مالی باعث می شود فشارهای عصبی کشتیگیران در آستانه مسابقات جهانی دوچندان شود. هر کدام از کشتیگیران که با ما صحبت میکنند از این مسائل ناراحت هستند. نه شغلی دارند، نه خانوادهشان میتواند به آن ها کمک کند و هم این که لیگی برگزار نشده تا از این راه درآمد داشته باشند."
به اعتقاد این مربی؛ فدراسیون کشتی هم دستش بسته است چون اعتباری داده نمیشود و مسئولان رده بالاتر باید به این مسائل رسیدگی کنند.
عارف ربطی دبیر فدراسیون کشتی در پاسخ به انتقادات می گوید: "کشتیگیران و مربیان حق دارند. چون آن ها هم باید مشکلاتشان را برطرف کنند. فدراسیون این مسائل را میداند ولی خود ما هم تحت فشار هستیم. در حال حاضر لیست تهیه کردهایم تا با اولین پولی که دریافت کنیم، حقوق عقب مانده آن ها را پرداخت کنیم."
این در حالی است که برخی مسئولین در کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش از پرداخت منظم بودجه فدراسیون کشتی خبر داده اند.
دبیر فدراسیون کشتی این موضوع را رد نمی کند اما یاد آوری می کند که هزینههای ورزش ملی ایران سنگین هستند.
عارف ربطی می گوید:"تکه تکه پول هایی به کشتی داده شده اما این پولها خرج اعزامهای مختلف و همچنین پرداخت بخشی از بدهیها شدهاند. همین الان دو تیم نوجوانان را باید به مسابقات جهانی اعزام کنیم که هزینه هر کدام حدود ۸۰ میلیون تومان میشود. ۳۲ هزار دلار فقط پول هتل هر یک از این تیمهاست."
|
|