جوجه‌های آزار دیده، عاقبت جوجه‌آزار می‌شوند

جوجه‌های آزار دیده، عاقبت جوجه‌آزار می‌شوند

احتمال اینکه جوجه‌هایی که مورد آزار پرنده‌های بزرگتر قرار می‌گیرند، در بزرگسالی جوجه‌آزار شوند، بیشتر از سایرین است؛ این نتیجه تحقیق دانشمندان درباره گروهی از پرندگان به نام "نوک سرخ دریایی" است که از رسته "پلیکان"ها به حساب می‌آید.

 

دانشمندان می‌گویند که این پرنده‌ها "چرخه خشونت" می‌سازند. یعنی بزرگ‌ترهایی که نسبت فامیلی با جوجه‌ها ندارند نسبت به آنها خشونت می‌کنند و بعد همین جوجه‌ها که بزرگ شدند خودشان به مرغانی خشن تبدیل می‌شوند.

این نخستین بار است که چنین موضوعی در میان حیوانات به اثبات رسیده است. رفتاری که در میان انسان‌ها به اثبات رسیده بود: انتقال خشونت از نسلی به نسلی دیگر.

زیستگاه اصلی "نوک سرخ دریایی" در جزایر گالاپاگوس و سواحل پرو و اکوادور است.

"نوک سرخ دریایی" پدر و "نوک سرخ دریایی" مادر، همراه هم هر سال یک جوجه را بزرگ می‌کنند. غذایی هم که به جوجه‌ خود می‌دهند، معمولا ماهی و گاهی هم هشت‌پا است.

این پرنده‌ها به طور گروهی زندگی می‌کنند. آشیانه‌هایشان را هم نزدیک به هم بنا می‌کنند و در نتیجه احتمال خشونت در میانشان بالا است.

در میان آنها هستند پرندگانی که بزرگسالند اما به هر دلیلی از خودشان خانه و خانواده‌ای ندارند. این پرندگان به سراغ آشیانه‌هایی می‌روند که پدر و مادر برای صید رها کرده‌اند و به سراغ جوجه‌ها می‌روند.

گاهی پرنده‌های مجرد، خیلی دوستانه با جوجه‌ها بازی می‌کنند، اما بیشتر وقت‌ها رفتارشان با جوجه‌ها دوستانه نیست: یا اذیتشان می‌کنند یا سعی می‌کنند که با آنها نزدیکی کنند.

 

محققان در سه دوره تخم‌گذاری رفتار‌های این پرنده‌ها را بررسی کرده‌اند تا به این نتایج برسند. دکتر دیوید اندرسون، از تیم تحقیقاتی می‌گوید که تقریبا "تمام جوجه‌ها دچار بدرفتاری" می‌شوند.

محققان از بدو تولد، به پای جوجه‌ها حلقه‌هایی بسته‌اند تا بتوانند رفتارهای آنان را با ساکنان آشیانه‌های دیگر بررسی کنند. نتیجه بررسی‌هایشان آنکه رابطه‌ بین قربانی خشونت بودن در دوران جوجگی و عامل خشونت بودن در بزرگسالی بسیار قوی است.

تکرار این رفتارها به گفته دانشمندان رابطه مستقیمی با شخصیت این پرنده‌ها هم دارد.

دانشمندان می‌گویند که حالا می‌توان گفت که خشونت جنبه ژنتیکی ندارد. برای اینکه خشونت بین نوک سرخ های بزرگ‌سال و آنهایی است که هیچ نسبتی با هم ندارند.

دکتر اندرسون می‌گوید: "ما رابطه‌ای پیدا کرده‌ایم که خشونت به ژن ربطی ندارد و مسئله به دوران کودکی پرنده‌ها ربط دارد."

آنها فکر می‌کنند زمانی که یک جوجه مورد تعرض قرار می‌گیرد، هورمون استرس در بدنش ترشح می‌شود، که بعدتر باعث رفتارهای خشونت‌آمیز از سوی همان پرنده خواهد شد.

دکتر اندرسون می‌گوید: "تاثیرات چرخه خشونت باعث تفاوت رفتاری در میان مهره‌داران می‌شود."

این گروه از دانشمندان امیدوارند که با بررسی چرخه خشونت در میان این دسته از پرندگان به نتایجی دست یابند که نمی‌توان آنها را در میان انسان‌ها آزمایش کرد


khosh bavar - ایران - یزد
چرا انها رفتند سراغ این پرندهها که ایا چنین امکانی برای انسانها میسر هست یا نه ! پس بهتر میبود انها پا میشدند و یک سری به جامعه ایران میزدند که از سر نعمت عدالت اسلامی همه عقده ای و توسری خور بار امدند, منتها انها چون جایی را ندیدند, فکر میکنند که همه جا روابط انسانها نسبت بهمدیگر مانند ایران است !
سه‌شنبه 18 مرداد 1390

zartusht67 - المان - فرانکفورت
مثل بسیجی های متجاوز تجربه ثابت کرده کسی که تجاوز میکند به او تجاوز شده است
سه‌شنبه 18 مرداد 1390

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +197شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +146شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +134حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +124نماینده ویژه آمریکا: فقط پادشاهی در خاورمیانه کار می کند
  • +123اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +106تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +105شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم