جداسازی جنسیتی دانشجویان در ۴۰ رشته دانشگاههای ایران
جداسازی جنسیتی دانشجویان در ۴۰ رشته دانشگاههای ایران
۲۰ دانشگاه ایران برای سال تحصیلی ۱۳۹۰ در ۴۰ رشته اقدام به پذیرش «تکجنسیتی» دانشجویان میکنند.
روزنامه شرق چاپ تهران در شماره یکشنبه ۱۶ مرداد ۱۳۹۰ خبر داده دانشگاههای تهران، امیرکبیر، دانشگاه اصفهان، محقق اردبیلی، زابل، هنر شیراز، دانشگاه صنعت نفت تهران و سهند تبریز از جمله دانشگاههایی هستند که برخی رشتهها را ویژه دختران یا ویژه پسران معرفی کردهاند.
رشتههای علوم اجتماعی، تاریخ، ادبیات، مهندسی معادن، رشتههای گروه آموزشی هنر و گروه آموزشی ریاضی از جمله رشتههایی هستند که در آنها جداسازی جنسیتی اعمال شده است.
طرح تفکیک جنسیتی در رشتههای دانشگاهی در حالی رخ داده که تیرماه امسال محمود احمدینژاد، رئیسجمهوری ایران طی نامهای تفکیک جنسیتی در برخی رشتهها و دانشگاهها را «اقدامی سطحی و غیرعالمانه» نامید و خواهان «توقف فوری» آن شده بود.
کامران دانشجو، وزیر علوم ایران پس از مخالفت احمدینژاد با طرح تفکیک جنسیتی در برخی رشتهها اعلام کرد دستور رئیسجمهور را اجرا میکند اما اکنون طرح پذیرش تکجنسیتی در دانشگاههای ایران اجرا شده است.
ایجاد رشتههای تک جنسیتی، راهاندازی کلاسهای تک جنسیتی و تأسیس دانشگاههای تکجنسیتی از جمله بحثبرانگیزترین برنامههای وزارت علوم ایران است.
کامران دانشجو، تحصیل همزمان دختران و پسران در دانشگاه را «الگوی غربی» میداند که مورد «پسند» مردم، خانوادهها و دانشجویان «نیست.»
با این حال وی آماری رسمی و علمی درخصوص مخالفت مردم و دانشجویان با تحصیل همزمان پسران و دختران ارائه نکرده است.
علی مطهری، نماینده مجلس ایران نیز مخالفت احمدینژاد با طرح تفکیک جنسیتی در دانشگاهها را دلیلی بر «لیبرال بودن دولت در حوزه فرهنگ» توصیف کرده است.
به گفته وی «اگر بناست اختلاط آزاد باشد باید روابط جنسی هم مانند دنیای غرب آزاد باشد والا عوارض روحی و روانی در پی خواهد داشت.»
علاوه بر جداسازی جنسیتی در شماری از رشتهها و کلاسها، وزارت علوم طرح توسعه دانشگاههای تکجنسیتی را نیز دنبال میکند.
غلامعلی نادری، مدیرکل دفتر آموزشهای آزاد وزارت علوم ایران ۱۲ مرداد گفت: «مجوز قطعی برای سه دانشگاه غیرانتفاعی تکجنسیتی در قم (مؤسسه تکجنسیتی پسرانه با عنوان طلوع مهر)، استان البرز (مؤسسه تکجنسیتی دخترانه با عنوان رسام) و شهر مشهد (مؤسسه تکجنسیتی دخترانه با عنوان فردوسی مشهد) صادر شده است.»
این مقام وزارت علوم چندی پیش نیز از بررسی تقاضای راهاندازی هفت دانشگاه تکجنسیتی در ایران خبر داده بود.
پیش از این نیز محمدحسن شجاعی، مشاور وزیر علوم گفته بود: «دانشگاههای تکجنسیتی از رشد علمی بیشتری برخوردارند و آرامش روانی دختران و پسران دانشجو در این دانشگاهها بهتر فراهم میشود.»
به گفته وی آیتالله ناصر مکارم شیرازی و آیتالله لطفالله صافی گلپایگانی دو تن از مراجع تقلید از راهاندازی دانشگاههای تکجنسیتی استقبال کردهاند.
غلامرضا خواجه سروی، معاون وزارت علوم ایران نیز تیرماه امسال گفت جمعبندی سفرهای استانی نشان میدهد که در همه استانهای ایران، خانوادهها خواهان ایجاد دانشگاههای تکجنسیتی هستند.
به گفته وی «اینکه وزارت علوم به ایجاد دانشگاههای تکجنسیتی مجوز میدهد و موافق توسعه آن است، موردی است که خود خانوادهها و مردم میپسندند و وزارت علوم نیز باید به خواسته مردم پاسخ دهد.»
کامران دانشجو اسفند سال گذشته از گسترش دانشگاههای تکجنسیتی در همه استانها دفاع کرده بود.
وزیر علوم گفته بود: «اگر از دانشگاه تکجنسیتی بیشتر استقبال شد در آن صورت تعدادی از دانشگاهها تبدیل به دانشگاه تکجنسیتی میشود.»
|
|
|
|
|
|
|
|
|