ایران: هند پول نفت را واریز کرده، مشکل در انتقال است

ایران: هند پول نفت را واریز کرده، مشکل در انتقال است

وزارت نفت ایران می گوید بانک مرکزی هند و ایران مسئولیت مبادلات مالی دو کشور را بر عهده دارند

یک مقام بلند پایه نفتی در ایران، اعلام کرده است که هند پول نفت صادراتی ایران به این کشور را واریز کرده اما بر سر انتقال این پول به ایران مشکل وجود دارد.

میزان بدهی هند به ایران

مدیر عامل امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران بر خلاف هندی ها که رقم طلب ایران یک میلیارد دلار عنوان کردند، اواسط خرداد ماه گذشته گفته بود میزان این طلب دو میلیارد دلار است

به گفته این مقام وزات نفت ایران، پالایشگاه های هند که نفت خام از ایران تحویل گرفته اند، در تمام مدت و از جمله در ماه های اخیر پول نفت خام ایران را بر اساس رویه مبادلات مالی به این حساب واریز کردند و به ایران بدهی ندارند.

آقای قمصری می گوید خریداران هندی هرگز از پرداخت هزینه نفت خام ایران شانه خالی نکرده اند بلکه مشکلات اخیر در واقع ناشی از مشکل انتقال پول از حساب مشترک است.

'قطع صادرات نفت ایران شاید فقط یک ماه'

به گفته این مقام ایرانی، در مبادلات مالی مربوط به صادرات نفت، شرکت ملی نفت ایران و پالایشگاه های هند طرف حساب نیستند و بانک های مرکزی دو کشور مسئولیت مبادلات مالی را بر عهده دارند.

در پی مشکلات به وجود آمده در پرداخت بهای نفت خام صادراتی ایران از سوی هند، برخی از رسانه های ایرانی در چند روز گذشته خبر داده بودند که شرکت ملی نفت این کشور در نامه ای به خریداران هندی هشدار داد که از ماه اوت فروش این کالا را به آنها متوقف می کند.

اما دو روز پس از انتشار این خبر، خبرگزاری فارس از قول یک مقام مطلع در وزرات نفت ایران اعلام کرده است که ایران به هند اطلاع داده که در صورت عدم تسویه بدهی‌هایش " فقط در ماه اوت (مرداد- شهریور) امکان تحویل نفت به این کشور وجود ندارد."

 

وزارت نفت ایران می گوید در صورتی که هند بدهی هایش را نپردازد، ممکن است صادرات نفت به این کشور را برای ماه اوت متوقف کند

ایران با صدور سالانه ۱۲ میلیارد دلار نفت به هند بعد از عربستان سعودی، دومین تامین‌کننده نفت این کشور است.

محسن قمصری مدیر عامل امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران بر خلاف هندی‌ها که رقم طلب ایران یک میلیارد دلار عنوان کردند، اواسط خرداد ماه گذشته گفته بود این طلب ۲ میلیارد دلار است.

تکلیف نامعلوم پول های ایران

بانک مرکزی هند، اواخر پاییز سال گذشته، ارائه تسهیلات بانکی برای خرید نفت و گاز از ایران را متوقف کرده است.

تصمیم بانک مرکزی هند، چند هفته بعد از دیدار باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا از این کشور اعلام شد که مقام های آمریکایی هم از آن استقبال کردند.

این اقدام مشکلات عمده‌ای را در راه تسویه‌حساب ارزی مربوط به واردات نفت از ایران ایجاد کرد و در دوره ای باعث نگرانی در مورد توقف معاملات نفتی دو کشور شد.

تاثیر تحریم ها

گرچه نفت خام ایران شامل اقلام تحریم شده شورای امنیت سازمان ملل، آمریکا و اتحادیه اروپا نیست اما دریافت پول حاصل از فروش آن عملا در مواردی همچون صادرات به هند، در حال حاضر ناممکن شده است

دلیل توقف تسویه مبادلات ارزی ایران از شیوه معمول آن یعنی اتحادیه پایاپای آسیا، وضع تحریم‌های یک‌جانبه ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا علیه ایران است.

"اتحادیه پایاپای آسیایی" مرکز تسویه مبادلات ارزی بین بانک های مرکزی ایران، هند، بنگلادش، مالدیو، پاکستان، بوتان، نپال و سریلانکا است و تسویه پرداخت های مربوط به حدود دوازده میلیارد دلار واردات سالانه نفتی هند از ایران را برعهده داشته است.

از زمان توقف اجرای این قرارداد، با توجه به تحریم های یک جانبه آمریکا و اتحادیه اروپا، هنوز راهی برای پرداخت پول نفت هند به ایران پیدا نشده است.

به این ترتیب گرچه نفت خام ایران شامل اقلام تحریم شده شورای امنیت سازمان ملل، آمریکا و اتحادیه اروپا نیست اما دریافت پول حاصل از فروش آن عملا در مواردی همچون صادرات به هند، در حال حاضر ناممکن شده است.

دل نازک - ایرلند - کابل
کمک به محرومین از اهداف انقلاب است حالا هند هم پول نده به کجا بر میخوره ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ شوخی نکن دیگه
سه‌شنبه 14 تیر 1390

bita tehrani - کانادا - ونکوور
چه میکنه علی ابادی!! دکی جون عرق جلوس سرکار به صندلی وزارت هنوز خشک نشده.حالا یه چای میخوردی بعد کار را شروع میکردی!!
سه‌شنبه 14 تیر 1390

zartusht67 - المان - فرانکفورت
تو که راست میگی....
پنج‌شنبه 16 تیر 1390

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +190شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +138شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +128حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +122نماینده ویژه آمریکا: فقط پادشاهی در خاورمیانه کار می کند
  • +121اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +104تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم
  • +100یک دانشجو خطاب به سعید جلیلی: دست‌ها و نفستان آغشته به خون است + ویدیو