برنامه‌ریزی آلمان برای تغییر سیاست انرژی

برنامه‌ریزی آلمان برای تغییر سیاست انرژی

آلمان در نظر دارد تا ۸ سال دیگر ۴۰‌ درصد از برق مورد نیاز خود را از انرژی‌های تجدیدپذیر تأمین کند. پژوهشگران آلمانی، مسیر اجرای این طرح را هموار می‌کنند. تولید گاز از انرژی باد یکی از پروژ‌ه‌های این پژوهشگران است. 

دولت آلمان اعلام کرده است تا سال ۲۰۲۲ میلادی فعالیت تمامی نیروگاه‌های اتمی خود را متوقف می‌کند. در حال حاضر ۳۲ درصد از برق مورد نیاز کشور از فعالیت ‌۱۹ رآکتور اتمی، ۱۷ درصد از انرژی‌های تجدیدپذیر، مانند انرژی خورشیدی و باد و ۵۱ درصد باقی‌مانده از سوخت ذغال‌‌سنگ تأمین می‌شود.

آلمان تصمیم دارد تا سال ۲۰۲۰ میلادی، یعنی پیش از خارج‌کردن نیروگاه‌های اتمی از شبکه تولید برق، ‎ظرفیت تولید برق از انرژی‌های تجدیدپذیر را به ۴۰ درصد برساند. دستیابی به چنین هدفی به برنامه‌ریزی دقیق و سرمایه‌گذاری هدفمند نیاز دارد. در این میان مشکل نخست این است که منابع تولید انرژی‌های تجدیدپذیر قابل کنترل و در نتیجه با برنامه‌ریزی هماهنگ نیستند.

برنامه‌ای برای ذخیره مازاد تولید و جبران کسری شبکه

صفحه‌های سولار که انرژی خورشیدی یا توربین‌های غول‌پیکر که انرژی باد را به برق تبدیل می‌کنند در روزهای آفتابی یا بادی، برق بیشتری وارد شبکه می‌کنند. ذخیره برق اضافه بر نیاز شبکه، در حال حاضر تنها تا ظرفیت محدودی ممکن است.

از سوی دیگر در روزهای ابری یا بدون باد، به دلیل کاهش تولید، ظرفیت برق شبکه نیز کاهش پیدا می‌کند.پژوهشگران آلمانی پروژه‌های مختلفی را برای کنترل مازاد تولید برق و جبران کسری شبکه در دست بررسی دارند.

تولید متان، یکی از مهمترین ترکیبات گاز طبیعی، به شیوه مصنوعی یکی از این راه‌هاست.گاز متان به طور طبیعی در دل زمین و با گذشت زمانی بسیار طولانی تشکیل می‌شود. متان مصنوعی در مدت چند ثانیه آن‌هم ضمن حرکت‌چرخ‌های توربین بادی تولید می‌شود.

استقبال کنسرن خوروسازی آئودی از تولید گاز از باد

پژوهشگران آلمانی شیوه تهیه گاز متان را این طور شرح می‌دهند: ذرات آب موجود در رطوبت هوا به دلیل جریان الکتریستیه در فضای اطراف ملخ توربین بادی، به اکسیژن و هیدروژن تجزیه می‌شود. هیدروژن‌های آزاد در واکنش با دی‌اکسید کربن، گاز متان تشکیل می‌دهند.

پژوهشگران آلمانی می‌گویند این گاز را می‌توان به برق تبدیل کرد و آن را وارد شبکه ساخت.بر اساس محاسبات نخستین این پژوهشگران، جمع‌آوری و تبدیل این گاز به برق تا ۲۰ درصد نیاز شبکه را تأمین خواهد کرد. البته پیش از این مرحله باید شیوه‌ مناسبی برای ذخیره کردن گاز متان پیدا شود.

‎از آن گذشته دی‌اکسید کربن هم باید به اندازه کافی در فضای اطراف ملخ توربین‌بادی موجود باشد.پژوهشگران آلمانی معتقدند این دی‌اکسید کربن را می‌توان در نیروگاه‌های تولید برق از سوخت ذغال‌سنگ جمع‌آوری کرد.

طرح این پژوهشگران مورد استقبال کنسرن خوروسازی آئودی هم قرار گرفته است. این کنسرن در نظر دارد تا سال ۲۰۱۳ میلادی باتری‌هایی برای ذخیره گاز متان تولید کند که تا ۳ / ۶ مگاوات ظرفیت ذخیره دارند. ظرفیت این باتری‌ها به اندازه تولید گاز سه توربین بادی خواهد بود.

sourena.de - آلمان - اشتوتگارت
ولی توی ایران طبق روال گذشته از انرژیهای خطرناک , موجودات دوپای خطرناک بنام ذوب شده در ولی وقیح و خلاصه هرچی آشغال در سطح دنیاست استفاده میشه. حکومتی اشغال و عملکردی آشغال!!! مرگ بر خامنه ای و مزدوران عقب افتاده اش
شنبه 14 خرداد 1390

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • فرمانده پیشین سنتکام: ایران در میانه درگیری با اسرائیل،‌ دست پائین را دارد
  • ۷ اکتبر سالگرد حمله حماس به اسرائیل؛ تشدید بمباران‌های هوایی اسرائیل در جنوب لبنان و غزه
  • بیرانوند: نه تنها ۲۰ میلیارد تومان جریمه را نمیدم،بلکه آن ۵ میلیاردی که شیرینی ازم گرفتند، پس می‌گیرم
  • جزئیاتی جدید از انفجار پیجر‌ها در لبنان؛ موساد از ۹ سال قبل برنامه‌ریزی برای این عملیات را آغاز کرده بود
  • ایهود المرت: اسرائیل نمی‌تواند بدون کمک آمریکا به برنامه هسته‌ای ایران حمله کند
  • «اسراییل بزن» و «نه به جنگ»؛ نبرد کاربران درباره حمله احتمالی اسراییل
  • نماینده مجلس ملی فلسطین: پول ایران را نمی‌خواهیم ما را رها کنید، ما را نابود و دیوانه کردید
  • یک مقام آمریکایی: اسرائیل تضمین نکرده که به تاسیسات هسته‌ای ایران حمله نخواهد کرد
  • (تصاویر) خودروهای وارداتی در گمرک غرب تهران
  • فاکس: می‌دانیم شما با بمباران مردم مخالفید، شاهزاده رضا: نمی‌خواهم هموطنانم بار دیگر رنج بکشند