مسکن همچنان گران است
مسکن همچنان گران است
خبرگزاری مهر-گروه اقتصادی: در حالی مسئولان از رشد بی سابقه آمار صدور پروانه های ساختمانی در سال 89 خبر می دهند که متقاضیان مسکن در کلان شهرها هنوز هم با قیمتهای سرسام آوری روبرو هستند. به گزارش خبرنگار مهر، پس از آنکه از سال 86 قیمت مسکن با افزایش چند برابری مواجه شد، دولت تصمیم گرفت با اجرای سیاستهای پولی و مالی از افزایش دوباره قیمتها جلوگیری کند. از آنجایی که ریشه جهش یکباره قیمت مسکن، ارایه تسهیلات بانک ها عنوان شده بود و اینکه بانکها بدون نظارت و کار کارشناسی وام طرح های زودبازده را به متقاضیان داده اند، براساس سیاست های دولت، ارایه تسهیلات متوقف شد.
این راهکار گرچه موجب این شد که در سالهای اخیر قیمت مسکن کاهش پیدا کند و افزایشی هم نداشته باشد اما تولید را در کشور با مشکلات زیادی مواجه کرد.
مسکن هم به عنوان یک کالای سرمایه ای در کشور، معمولا حجم زیادی ازنقدینگی را به سمت خود جذب می کند و اغلب تغییرات قیمتی در دیگر بازارهای مالی تاثیر مستقیمی بر بازار مسکن بخصوص شهرهای بزرگی مانند تهران دارد.
گرچه وزارت مسکن و شهرسازی با اجرای طرح مسکن مهر و ساخت یک میلیون واحد مسکونی درسال قدم بزرگی را برای کاهش تقاضای مسکن برداشته است اما همچنان بخش زیادی از متقاضیان در شهرهای بزرگ با مشکل گرانی مسکن روبرو هستند و متقاضی مسکن مهر که عمدتا در حاشیه شهرهای ساخته شده اند کمتر است.
این شرایط با توجه به نوسات نرخ ارز و قیمت سکه باعث شده است که برخی از کارشناسان نسبت به آینده قیمت مسکن در کشورابراز نگرانی کنند اما مسئولان وزارت مسکن همچنان براین امر تاکید می کنند که قیمتها افزایشی نخواهند داشت.
در این رابطه معاون وزیر مسکن وشهرسازی در گفتگو با خبرنگار مهر در این باره گفته بود: قیمت خانه و اجاره بها تغییری نخواهد داشت. ابوالفضل صومعلو همچنین با بیان اینکه ینکه تا پایان سال 92 هیچ ایرانی بدون خانه نخواهد بود، افزوده بود: اگر امسال نیز مانند سال گذشته با همکاری بانکها همراه باشد به این هدف می رسیم.
قیمت مسکن افزایش نمی یابد
مدیرکل دفتر برنامه ریزی و اقتصاد مسکن وزارت مسکن و شهرسازی هم با بیان اینکه شاهد افزایش واقعی قیمت ها در بازار مسکن کشور نیستیم، اظهارداشته است: از آنجایی که فضای سوداگری و سفته بازی در بازار مسکن کشور حاکم نیست، دلیلی برای افزایش قیمت ها در این بخش وجود ندارد و ما نیز براساس بررسی های انجام شده چنین موضوعی را پیش بینی نمی کنیم.
علی چگنی با اشاره به رشد قابل توجه آمار صدور پروانه های ساختمانی درسال89 که در 10 سال گذشته بی سابقه بوده است، ادامه داده است: در حالی که صدور 698 هزار پروانه ساختمانی در سال86 با افزایش قابل توجه قیمت مسکن در کشور همراه شد، صدور 722 هزار پروانه در سال گذشته ثبات بازار مسکن را در پی داشت. وی با اشاره به اینکه در آمارهای مربوط به تعداد پروانه های ساختمانی صادره در سال89، آمار شهرهای جدید لحاظ نشده است، تصریح کرده است: تعداد زیادی از واحدهای مسکونی که سال گذشته برای آنها پروانه ساختمانی صادر شده است، امسال به بهره برداری می رسند و این امر تاثیر قابل توجهی در نزدیک شدن عرضه و تقاضای بازار مسکن به یکدیگر و ثبات یا کاهش قیمت ها خواهد داشت.
به هر حال، باوجود کاهش قیمت مسکن و ساخت مسکن مهر در سالهای گذشته بازهم قیمت مسکن برای متقاضیان سکونت در کلان شهرها بسیار بالاست و این قشر که تمایل به زندگی در شهرهای جدید را ندارند باید قیمتهای زیادی را برای خرید یک آپارتمان بپردازند.
|
|
|
|
|