ایران از برنامه اصلاحی رهبری سوریه حمایت کرد


ایران از 'برنامه اصلاحی رهبری سوریه' حمایت کرد

جمهوری اسلامی حمایت خود را از اقدامات رهبری سوریه در برابر تحولات اخیر آن کشور اعلام داشته است.

وزارت امور خارجه ایران با صدور بیانیه ای، با ستایش از نقش سوریه در سیاست منطقه طی چند دهه گذشته، ادامه اعتراضات علیه حکومت این کشور را به دسیسه خارجی نسبت داده و بر حمایت خود از واکنش رهبری سوریه در برابر این اعتراضات تاکید نهاده است.وزارت خارجه بر روابط جمهوری اسلامی با سوریه و حمایت از رهبری آن کشور تاکید نهاده است.

در این بیانیه آمده است که ملت و دولت سوریه طی شصت سال گذشته "نقش بارزی در احیای کرامت عربی و دفاع از حقوق مردم فلسطین و لبنان داشته که نقشی ممتاز به این کشور در ایجاد همکاری های جمعی علیه رژیم صهیونیستی داده است."

وزارت خارجه ایران، تظاهرات اعتراضی مردم شماری از شهرهای سوریه را به "دسیسه های آمریکا و صهیونیسم جهت ضربه زدن به همبستگی مردمی و تمامیت ارضی" آن کشور نسبت داده است.

این بیانیه بار دیگر بر نقش سوریه در مخالفت با روند صلح خاورمیانه تاکید نهاده و گفته است که آگاهی مردم و دولت سوریه "از نقش ممتاز این کشور در محور مقاومت باعث خواهد شد روندی که مردم و دولت سوریه مشترکا برای اصلاحات و پیشرفت آغاز کرده اند، به تقویت جایگاه برجسته این کشور منجر شود."

مقامات جمهوری اسلامی از مخالفت با روند صلح بین اسرائیل و فلسطینیان با عنوان "مقاومت" نام می برند.

وزارت خارجه ایران در ادامه بیانیه خود "تلاش های رهبری و مردم سوریه برای اصلاحات در جهت منافع ملی این کشور" را ستوده و توصیه کرده است که "مدارا هم در بیان مطالبات و هم در پاسخگویی به آنها، موفقیت بزرگی در پی خواهد داشت."

اشاره این بیانیه به دستور رئیس جمهوری سوریه برای برخی تغییرات سیاسی در این کشور از جمله لغو مقررات وضعیت فوق العاده است که حدود نیم قرن پیش در این کشور برقرار شد و از جمله خواست های اولیه تظاهرکنندگان بوده است.

از نظر معترضان، لغو این مقررات می بایست شامل آزادی تجمع و تظاهرات باشد اما حکومت سوریه، با اعلام اینکه اعتراضات کنونی ناشی از توطئه خارجی است، همچنان برگزاری تظاهرات را ممنوع کرده و برای مقابله با تظاهرکنندگان به اعزام نفرات و تانک های ارتش به شماری از شهرها مبادرت ورزیده است.

وزارت خارجه ایران در ادامه این بیانیه اقدامات حکومت سوریه در واکنش به خواست تظاهرکنندگان برای آزادی سیاسی و مبارزه با فساد را مهم دانسته و گفته است: "جمهوری اسلامی امیدوار است در سایه برنامه های اصلاحی رهبری سوریه بر اساس شناختی که از همت و عزم مردم این کشور دارد، بیش از پیش شاهد ایفای نقش تاریخی این کشور در بین ملت های عربی و اسلامی باشد."

روابط دوجانیه و برخورد دوگانه

در بخش دیگری از این بیانیه، روابط جمهوری اسلامی و سوریه مطرح شده و آمده است: "استحکام روابط سی و دو ساله ایران و سوریه پیش و بیش از آنکه ناشی از اراده های سیاسی تهران و دمشق باشد، زائیده قرابت و هم افقی آرمانی دو ملت مسلمان و برادر ایران و سوریه در مقابله با سیاست های اشغالگرانه رژیم صهیونیستی و حامی اصلی آن، آمریکاست."

به گفته وزارت خارجه ایران، انتقاد آمریکا از نحوه برخورد نیروهای امنیتی سوریه با تظاهرکنندگان نشانه فرصت طلبی رهبران ایالات متحده و حمایت آنان از سیاست های اسرائیل و تلاشی برای "سرپوش گذاشتن بر عقب ماندگی و تناقض سیاسی در قبال تحولات منطقه" بوده است.

این بیانیه با انتقاد از ارتباط کشورهای غربی با رهبران برکنار شده مصر و تونس، آمریکا را متهم کرده است که با کشورهایی که "از ابتدایی ترین سازوکارهای دموکراسی برخوردار نیستند" مناسبات راهبردی داشته است.نحوه برخورد با تظاهرکنندگان به تدریج به ابراز مخالفت با اسد منجر شده است.

زین العابدین بن علی و حسنی مبارک، رئیسان جمهوری برکنار شده تونس و مصر، از رهبران طرفدار غرب در منطقه محسوب می شدند هر چند پس از آغاز تظاهرات اعتراضی در مصر، ایالات متحده رهبر آن کشور را برای پاسخگویی به مطالبات مردم و کناره گیری از سمت خود تحت فشار قرار داد.

بیانیه وزارت خارجه ایران همچنین به تحولات بحرین اشاره کرده و با انتقاد مجدد از اعزام نیروهای امنیتی عربستان و امارات عربی متحده به آن کشور و اقدام حکومت بحرین در جلوگیری از ادامه اعتراضات مردم، آمریکا را متهم کرده است که در برابر "قتل و شکنجه فجیع کودکان، زنان و مردم بی گناه بحرین" سکوت کرده و عملا رهبری عملیات سرکوب را برعهده گرفته است.

وزارت خارجه ایران به دولت آمریکا توصیه کرده است تا "با درک صحیح از تحولات منطقه، اشتباهات تاریخی خود را با حمایت از رژیم صهیونیستی و متحدین غیر دموکراتیک و فرافکنی های بیهوده تشدید ننماید."

بیانیه وزارت خارجه ایران در حالی انتشار می یابد که به گزارش نهادهای مدافع حقوق بشر، طی حدود دو ماه تظاهرات اعتراضی در سوریه، حدود ششصد تن کشته و چند هزار نفر بازداشت شده اند.

اگرچه تجمع های اعتراضی در سوریه در ابتدا با درخواست انجام برخی اصلاحات سیاسی و مبارزه با فساد دولتی آغاز شد و تظاهرکنندگان با زمامداری بشار اسد، رئیس جمهوری، ، مخالفتی نداشتند، ظاهرا نحوه برخورد حکومت با معترضان به تدریج باعث شده است تا تغییر حکومت در برخی از تجمع ها مطرح شود. رهبری سوریه برای مقابله با تظاهرات مردم به اعزام واحدهای نظامی مبادرت کرده است.

مخالفان حکومت سوریه گفته اند که روز جمعه، 16 اردیبهشت، معترضان در نظر دارند با نادیده گرفتن حضور گسترده نفرات و تانک های ارتشی در برخی از شهرهای آن کشور، بار دیگر با حضور در تظاهرات خواست های خود را پیگیری کنند.

در خبری دیگر در همین زمینه، تلویزیون دولتی ایران خبر داد که گروهی از مردم سوریه در اعتراض به مواضع فرانسه در قبال تحولات اخیر این کشور در برابر سفارت فرانسه در دمشق تجمع کردند و مقامات فرانسوی را به تحرک در محافل بین المللی یرای "مخدوش کردن وجهه سوریه" متهم ساختند.

مقامات ارشد فرانسه از نحوه برخورد حکومت سوریه با تظاهرات مردم آن کشور به شدت انتقاد کرده و خواستار تحریم رهبران سوریه از سوی اتحادیه اروپا شده اند.

khosh bavar - ایران - یزد
اگر حمایت نمیکرد, جای شگفتی و سوال بود ! به امید چنین روزهای تاریخ سازی برای مردم ازادیخواه ایران که با اراده مصمم و استوار باعث دگرگونی رژیم ضد بشری بشونند. راستی, کجا هستند مسئولان جنبش سبز ?! برنامه و قدم بعدی سیاسی انان چیست ? ایا باید " هنوز " چشم امید به انان دوخت و انانرا جدی گرفت ?! شاد و رهبرخود باشیم.
جمعه 16 اردیبهشت 1390

1k adame sadegh - کانادا - تورنتو
همیشه دیکتاتورها از دیکتاتورها حمایت کردند و همجنان ادامه دارد. تا سرنگونیشان نهضت ادامه دارد.
جمعه 16 اردیبهشت 1390

haghighatgo - آلمان - برلین
آبکش با ده ها سوراخش از اصلاحات آفتابه دوسوراخی دفاع کرد .که آفتابه قصد دارد با اصلاحاتش دوتا سوراخ هایش را مسدود کند که بیخودی آب ازشون بیرون نریزه!!. واقعا که چقدر این "مسلم ان" های دولتی چقدر پرو هستند !!
جمعه 16 اردیبهشت 1390

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.