متخصصان ژنتیک میگویند گزارش شدید برخی از اشخاص به مصرف مقادیر زیاد کافئین در روز ریشه در فاکتورهای ژنتیکی دارد. این متخصصان در ابتدا اسکنهایی از تفاوتهای ژنتیکی در ۴۰ هزار نفر را تهیه کردند تا دریابند که چرا برخی افراد تمایل شدیدی به مصرف کافئین دارند. محققان دو زنجیره از مولکول وراثتی دی ان آ را پیدا کردند که هر دوی آنها با مصرف زیاد چای، قهوه، شکلات، نوشابههای بدون الکل و سایر منابع کافئینی ارتباط دارند. دکتر نیل کاپوراسو از متخصصان انستیتو ملی سرطان در مریلند و محقق اصلی در این آزمایشات خاطرنشان کرده است که مصرف زیاد کافئین ریشه ژنتیکی دارد و افرادی که حامل برخی از نسخههای خاص ژنتیکی هستند حدود سه فنجان در روز بیشتر قهوه یا کولا نسبت به دیگران استفاده میکنند. به گفته محققان، دو ژن اصلی که در این زمینه نقش دارند CYPI A۲ و AHR هستند که در آینده بیشتر تحت مطالعه قرار خواهند گرفت.
مانند ژن سیگار ( نیکوتین ) که در افراد سیگاری سالم است که با نیکوتین حال میکنه و در افرادیکه با توجه به چندینبار سیکار کشیدن دچار اعتیاد نمیشوند زیرا ژن ناقصی دارند که با نیکوتین میانه اش خوب نیست ! پس, انسان گروگان و اسیر ژنهای خود میباشد چه از این رفتارهای معمولی گرفته و چه از رفتارهای کمپلکس و پیچیده !
اگه من بتونم قهوه نخورم شاهکار کردم ولی نمی تونم روزی 3-4 فنجان ترک- 2 مگ بزرگ نسکافه - 2 قهوه فرانسوی - دو سه بار قهوه عربی که دوستانی که در منظقه خلیج فارس زندگی میکنند میدونن چیه - هر جا هم مسافرت میکنم وسایل قهوه رو با خودم میبرم . تازه فهمیدم به ژن مربوط میشه با تعجب بسیار!!!!!!!