بررسی روزنامه های صبح تهران، سه شنبه سوم اسفند

بررسی روزنامه های صبح تهران، سه شنبه سوم اسفند

مسعود بهنود

روزنامه نگار

سقوط پیشرس قذافی، ادامه حمله به هاشمی

بیشتر روزنامه های صبح سه شنبه تهران سقوط حکومت لیبی را قطعی دیده و از فرار قذافی نوشته اند، این روزنامه ها در ضمن بخش هائی از گفته های آیت الله خامنه ای را منعکس کرده اند که نفوذ آمریکا را در منطقه به پایان رسیده اعلام داشته و این را حل کلید مشکلات مسلمانان دانسته است.

"معمر قذافی فرار کرد" عنوان اصلی مردم سالاری است، کیهان نوشته " بعد از بن علی و مبارک، قذافی هم فرار کرد بحرین یک قدم تا سقوط"، روزگار از "روزهای مبارک برای قذافی" خبر داده و "کشتار بی رحمانه مردم لیبی در آخرین روزهای قذافی" تیتر اول خراسان است.

رسالت بخشی از گفته های آیت الله خامنه ای را در صدر اخبار خود آورده "دور کردن آمریکا از سرنوشت ملت‌ها، علاج مشکل منطقه"، سیاست روز و ابرار از همین مراسم نوشته اند "حرکت مردم منطقه قطعا اسلامی است و باید تقویت شود"، حمایت، قدس و آفرینش نوشته "وضع امت اسلامی در آینده ای نه چندان دور متحول می شود" و روزنامه جمهوری اسلامی هم "جمع شدن بساط آمریکا را کلید حل مشکلات منطقه" دیده است.

 

صفحه اول جهان صنعت. مبارک و قذافی


مهرداد محمدی‌ در سرمقاله جهان صنعت نوشته شاید مهم‌تر از سقوط حکام دیکتاتور تونس و مصر این است که مردمی که سال‌ها تحت حکومت دیکتاتورها بوده‌اند حالا به خوبی دریافته‌اند آنقدرها هم که فکر می‌کردند این دژخیم مستحکم نیست و آنگاه که مردم اراده کنند رخت ظلم برکشیده خواهد شد.

به نوشته این روزنامه این روزها الجزایر، بحرین، یمن و لیبی هم شاهد موج خشم مردم علیه حکام خودکامه هستند اما در لیبی گویی شرایط متفاوت از دیگران دنبال می‌شود. معمر قذافی دست به کشتار وحشیانه‌ای زده است که آمارهای غیررسمی از کشته شدن 200 تا 1000 نفر در جریان اعتراض‌ها خبر می‌دهد.

در پایان سرمقاله جهان صنعت آمده پس از قذافی دیکتاتورهای دیگری هم در صف هستند که یک به یک باید ترک قدرت کنند تا ملت‌های مسلمان خود ادامه راه حکومت را انتخاب کنند. آری! هیمنه دیکتاتورهای عرب شکسته است.

روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله خود نوشته شورانگیزترین دورانی که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و دوران 32 ساله عمر نظام جمهوری اسلامی به لحاظ تحولات جهانی و منطقه‌ای پیش آمده، این روزها و هفته‌ها و ماه هاست.

به نظر این روزنامه اردوگاه کمونیسم و شرق با افول اتحاد جماهیر شوروی در آغاز دهه‌ی هفتاد فرو پاشید، اردوگاه غرب که آمریکا نماینده اقتدار آنست نیز در دهه هشتاد بشدت رو به ضعف و انحطاط رفت و اکنون شاهد سقوط پیاپی دیکتاتورهای منطقه خاورمیانه عربی و شمال آفریقا هستیم. چه چیز می‌تواند از این بشارت‌ها شورانگیزتر باشد؟

مخالفان دولت و سرنوشت آن ها

دکتر صادق زیباکلام در سرمقاله آرمان نوشته یکی از بازتاب‌های تحولات اخیر افزایش فشار بر آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی بوده است. به نظر می‌رسد برخی که دراردوگاه نزدیکان دولت هم هستند، در هر روزی که فضا ایجاب می‌کند به سروقت هاشمی‌رفسنجانی رفته و تلافی همه مشکلات و ناملایمات سیاسی را بر سر وی خالی می‌کنند. با این که هاشمی دیگر نقشی تاثیر گذاری ندارد، مع‌الذلک همچنان در خط اول آتش حمله تندرو‌ها قرار دارد.

به نوشته این استاد دانشگاه برخی وی را تحت فشار گذارده‌اند که باید تکلیف خود را روشن کند. گروهی دیگری شعار مرگ بر... را در اجتماعاتشان به راه‌انداختند و جمعی دیگر برای وی ضرب‌الاجل تعیین کردند که تا فلان ساعت اگر برائت‌ نجویی، چنین و چنان خواهد شد. اشتباهی که "هاشمی‌ستیزان" می‌کنند آن است که گویا به شخصیت سیاسی ایشان آشنایی چندانی ندارند، آنان تصور می‌کنند با تهدید و ارعاب با فضاسازی و با سردادن شعار، وی را به تسلیم وادارند.

سرمقاله آرمان پرسیده آیا با کسی که راه حلی خیرخواهانه برای حل و فصل مشکلات و مسائل کشورش ارائه می‌دهد، می‌بایسیتی اینگونه برخورد کرد؟ آیا در جوامع دیگر هم علیه منتقدینشان شعار «مرگ‌بر» می‌دهند؟ برخلاف تصور تندروها، فشار بر هاشمی و به راه انداختن شعار از یکسو باعث جزم‌تر شدن عزم و اراده مشاورالیه شده و از سوی دیگر باعث افزایش حمایت از ایشان در میان جریانات سیاسی میانه‌رو و معتدل‌تر جامعه خواهد شد. راه حل هر پدیده‌ای در قانون اساسی مشخص شده و هر گونه اقدام خلاف قانون می‌تواند برای وحدت که نیاز اصلی امروز کشور است، مخل وحدت باشد.

"موافقان و مخالفان دولت بخوانند" عنوان سرمقاله سیاست روز است که در آن آمده: آیندگان دو فرصت طلایی را در کارنامه دهه چهارم جمهوری اسلامی (سالهای 88 و 89) خواهند دید و در خصوص چگونگی استفاده ما از آن دو فرصت کم نظیر و حتی بی نظیر، قضاوت خواهند کرد. زمانی که انتخابات ریاست جمهوری با هشتاد و پنج در مردم برگزار شد که رکوردی است در عالم.

به نظر مدیر مسئوال این روزنامه فرصت دومی که در اختیار قرار گرفته است موج آزادی‌خواهی و اسلام‌خواهی است که ملل عرب را فرا گرفته است. کشورهایی که سران آنها با نادیده گرفتن خواسته‌های مردمی و پشت کردن به آموزه‌های دینی در خدمت غرب قرار گرفته بودند. اکنون مردم آن کشورها نیازمند تجارب انقلاب اسلامی ایرانند وهمه نگاه‌های دوست و دشمن را به سوی ایران فرا خوانده است.

سرمقاله سیاست روز با این مقدمات به موافقین و مخالفین دولت توصیه کرده در اظهارنظر‌های خود و مواضع اطرافیان تجدیدنظر نمایند و مانع از موفقیت این سناریو درپروژه مشغولیت ذهنی و فکری به مسائل داخلی شوند. به آقایان موسوی و کروبی و همه معترضینی که خود را مبرا از هدایت عوامل خارجی می‌دانند و مدعی هستند که دل در گرو انقلاب و آرمان‌های آن دارند توصیه و یادآوری می‌شود که مراقب باشید که در آینده و تاریخ انقلاب، از آنان به عنوان عاملین ضایع‌شدن و از دست رفتن فرصت کنونی، یاد نشود.

اعدام برای مخالفان

کیهان در گزارش تازه ای با معرفی یک کارشناس فقهی و حقوقی از زبان وی نوشته محاربه، بغی، خروج از ولایت امام عادل و افساد فی الارض را از جرم های موسوی و کروبی است و مجازات این افراد در منابع فقهی و حقوقی کمتر از اعدام نیست.

به نوشته این روزنامه یک روحانی به نام سید کمیل باقرزاده در گفت وگو با فارس، ویژگی فتنه را آمیختگی حق با باطل و دشواری شناخت عرصه به دلیل غبارآلود بودن فضای جامعه عنوان کرد و افزود: حادثه 25 بهمن ماه با توجه به ویژگی های فتنه، فتنه محسوب نمی شود چرا که با گذشت بیش از 20 ماه از فتنه 88، گرد و غبارها فرو نشسته و فضا کاملا شفاف است.

کیهان نوشته که وی در بخش دیگری از سخنان خود به مطالبه به حق مردم از دستگاه قضایی برای محاکمه سران فتنه و ایادی و وابستگان داخلی آنها اشاره کرد و گفت: اگر مصالحی بالاتر از برخورد قانونی با سران فتنه وجود دارد، مسئولین باید در این زمینه روشنگری کنند، چرا که تاخیر در برخورد، باعث یأس و بی اعتمادی مردم نسبت به دستگاه قضایی نشود.

 

صیون در آرم المپیک لندن

روزنامه روزگار در گزارشی نوشته است که آرم پیشنهاد شده برای المپیک 2012 لندن به گونه ای است که کلمه "صیون" در آن مستتر است.

این روزنامه نوشته چند روز پیش در یکی از بخشهای خبری رادیو ایران، این مساله به بحث و بررسی گذاشته شد و کارشناسان و صاحب نظران داخلی خواستار موضعگیری صریح مسوولان کمیته ملی المپیک ایران نسبت به اقدام کمیته ملی المپیک انگلستان شدند تا در تصمیم خود تجدید نظر کنند و صراحتاً تاکید کردند در صورت مقاومت کمیته ملی المپیک انگلستان و حمایت از این اقدام، موضوع تحریم بازیهای المپیک لندن با جدیت مطرح شود تا به این شکل رسماً مخالفت ایران با این حرکت صهیونیستی اعلام شود.

به نوشته روزگار از سوی دیگر مدیران کمیته ملی المپیک با استفاده از دیپلماسی فعال دولت در عرصه بین الملل سایر کشورهای مسلمان جهان را وادار به واکنش در برابر این اقدام نژادپرستانه کنند تا مسوولان کمیته ملی المپیک انگلستان و کمیته بین المللی المپیک در قبال این حرکت واکنش نشان دهند.

کیهان در سرمقاله خود بعد از ترسیم تصویری از سقوط های دومینوئی در منطقه نوشته: رفتن حکومت های متحد آمریکا فقط یک جنبه از مسئله است. آمریکا از مصر تا خلیج فارس 15 تاسیسات لجستیکی دارد و گزارش هایی که برخی منابع غربی منتشر کرده اند نشان می دهد 10 عدد از این تاسیسات در اثر تحولات اخیر منطقه به شدت ناامن شده و آمریکایی ها باید به زودی به دنبال جایگزین هایی برای آنها باشند .

به نوشته این مقاله پس می توان متوجه شد چرا عبور دو رزمناو ایرانی از کانال سوئز برای استقرار در سوریه اینگونه آمریکایی ها و صهیونیست ها را بر آشفته است. آنها خوب می دانند که تحولات سیاسی منطقه به زودی نقشه نظامی و امنیتی آن را هم تغییر خواهد داد و حرکت رزمناوهای ایرانی به سمت مدیترانه فقط یک نشانه سمبلیک از واقعیت بزرگی است که باید در انتظار آن باشند.

و از نظر کیهان خلاصه این که آنچه حضور نظامی آمریکا در خاورمیانه خوانده می شود 4 رکن اساسی دارد که همگی در حال فرو ریختن است: 1 - شبکه ای از پایگاه های نظامی 2- تبادل اطلاعاتی مستمر با کشورهای منطقه 3- استفاده از آب های سرزمینی کشورها 4-حق پرواز در آسمان کشورها. به زودی روزی خواهد رسید که آمریکایی ها از همه این امکانات که تا به حال مفت و مجانی در اختیارشان بوده محروم خواهند شد.

خبرهای کوتاه روزنامه ها

تظاهرات حق همه مردم است

به گزارش مردم سالاری آیت الله سیستانی توصیه هایی را در مورد تظاهرات در عراق به نمایندگان خود در سراسر این کشور ابلاغ کرد. آیت الله سیستانی تظاهرات را حق همه مردم می داند، اما بر این نکته تاکید دارد که تظاهرات نباید رنگ کشتار و خراب کردن اموال عمومی و خصوصی به خود بگیرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری براثای عراق، دفتر آیت الله سیستانی اعلام کرد: مرجعیت عالیقدر، دردهای شهروندان از کمبود خدمات و افزایش فساد در سازمان های دولتی که هم دولت و هم خود سازمان ها در آن مقصر هستند را درک می کند.

این روزنامه نوشته دفتر آیت الله سیستانی با اشاره به هشدار چندین باره ایشان در مورد مشکلات موجود اعلام کرد: آیت الله سیستانی تظاهرات را حق تمامی افراد می داند، اما بر این نکته تاکید دارد که تظاهرات نباید رنگ کشتار و خراب کردن اموال عمومی و خصوصی به خود بگیرد که متاسفانه چند بار این اتفاق افتاده است.

دستگیری فائزه هاشمی

مردم سالاری از قول یک مقام آگاه نوشته خبر شرکت فائزه هاشمی در تظاهرات از اساس دروغ بوده و فائزه هاشمی بعد از ظهر روز یک شنبه به منظور انجام مراحل تنظیم پایان نامه به دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات مراجعه و پس از آن به همراه تعدادی از اعضای خانواده برای شرکت در مراسم ترحیم زن عمویش که به رحمت ایزدی پیوسته است به منزل آنها واقع در خیابان لواسانی می رود و پس از شرکت در مراسم در مسیر بازگشت به منزل شخصی اش در منطقه جماران به دلایل نامعلومی بازداشت و پس از مدتی نیز آزاد می شود.

این منبع افزود: فائزه هاشمی به منظور خرید یک روسری مشکی رنگ مناسب برای مراسم ترحیم مرحومه زن عمویش در مغازه ای مشغول خرید بود که چند نفر به وی مراجعه کرده و اعلام می کنند که در حال تعقیب وی هستند و در حالی که از وی عکس گرفته می شد او را سوار یک خودرو کرده و پس از دو سه ساعت بدون هیچ توضیحی وی را آزاد کردند.

مردم سالاری نوشته خبرنگار ایرنا ضمن انتشار تصویر فائزه هاشمی در یک خودرو پرده دار، به نقش خود در این بازداشت اشاره کرد و نوشت: فائزه هاشمی رفسنجانی هنگام بازداشت در پاسخ به پرسش های خبرنگار ایرنا گفت: به شما جوابی نمی دهم، ژست آدم های حق به جانب را نگیرید.

مراجع و دولت

آرمان نوشته محسن غرویان گفت که آیت الله مصباح روی برخی افراد در دولت حساسند. وی تاکید کرد که رابطه دولت با آیت الله مصباح به دلیل اظهارات مشایی ضعیف شده است.

غرویان ادامه داد: نمیدانم حمایت احمدی نژاد از مشایی عقیدتی است یا از روی همکاری؟ اگر عقیدتی باشد انتقادات مراجع به مشایی، به رئیس جمهور نیز وارد است.

به گفته وی، مراجع به دولت انتقاد دارند اما برای ملاحظه رهبری و نظام، مدارا میکنند .البته چون در حال حاضر از نظر علما، حساب مشایی از دولت جداست، مراجع بر این باورند که هر وقت بخواهند، غائله مشایی را جمع میکنند.

نگران ایرانی ها در لیبی

آرمان نوشته یکی از وابستگان اعضای تیم حفاری نفت ایران در لیبی خواستار اقدام مسئولان وزارت خارجه و وزارت نفت برای خروج این تیم از کشور بحران زده لیبی شد.

به نوشته این روزنامه حسن جلیلی اظهار داشت: بر اساس قرارداد ایران و لیبی یک تیم حفاری نفت ایران عازم لیبی شده بودند تا در صحاری اطراف شهر بن قاضی که اکنون مرکز آشوب و اعتراضات مردم کشور لیبی است به حفاری ذخایر نفتی بپردازند. البته معترضان در مواجهه با کارشناسان ایرانی و اطلاع از هویت آنان رفتار خوبی نشان می‌دهند، اما با توجه به شدت درگیری و نگرانی خانواده‌های اعضای تیم تقاضا داریم وزارت نفت و وزارت امور خارجه اقدامات لازم برای خروج کارشناسان مان از لیبی را به سرعت به عمل آورند.

سفر دو ساعته با دست پر

روزنامه جمهوری اسلامی نوشته چگونگی آزاد شدن دو خبرنگار آلمانی در اولین روز هفته جاری روایت جالبی دارد. گیدو وستروله وزیر خارجه آلمان شنبه شب وارد تهران شد و بلافاصله برای دیدار با محمود احمدی نژاد رئیس‌جمهور به پاستور رفت. وزیر خارجه آلمان که با تمایل و درخواست خود و بدون برنامه ریزی قبلی به تهران سفر کرده بود؛ همان شنبه شب نیز با علی اکبر صالحی همتای ایرانی خود در محل وزارت خارجه ایران دیدار کرد تا در ساعت 30 دقیقه بامداد کنفرانس مطبوعاتی مشترک این دو وزیر خارجه برگزار شود!

به نوشته این روزنامه بلافاصله پس از پایان این کنفرانس مطبوعاتی، وزیر خارجه آلمان و هیئت همراه به سرعت محل وزارت خارجه ایران را به سمت پاویون تشریفاتی فرودگاه مهرآباد تهران ترک کرد تا به همراه دو تبعه آلمانی راهی آلمان شود.

تهران واستراتژی بعضی ها

محمدحسین روانبخش در ستون طنز خود در مردم سالاری نوشته:

تهران ، شهری از نوع کلانشهر است و معلوم است که زندگی در این جور شهرها شرایط خاص خودش را دارد. مثلا شما اگر بخواهید در تهران خودرو شخصی داشته باشید، وضعیتتان با همه مردم دنیا فرق دارد. می پرسید چطور؟ بخوانید:

1 - برای داشتن یک فروند خودرو با تکنولوژی 3 دهه قبل اروپا، شما باید مبلغ 15 میلیون تومان پول پرداخت کنید.

اگر حقوق یک کارگر را در تهران 500 هزار تومان بگیریم ، یعنی برای این خودرو نیاز است که یک خانواده درآمد 2/5 سال خود را یکجا بدهد تا خودرو داشته باشد.

2 - قیمت بنزین در حال حاضر خیلی مناسب است، بالاخص برای خانواده های متوسط و زیر متوسط. چون مدتهاست که خط فقر معلوم نیست، می شود با کمی تسامح گفت که اصولا بنزین برای همه قیمت بالایی دارد و البته در سال آینده شاید همه ما بفهمیم که بنزین 700 تومانی خیلی ارزان بوده و ما قدرش را ندانستیم!

به هرحال، خانواده مزبور باید کلی صرفه جویی کنند تا بتوانند خودرو مورد نظر را از پارکینگ بیرون بیاورند و همراه آن در ترافیک تهران گرفتار شوند !

3 - با همه این اوصاف، خانواده های محترم (یا به عبارت بهترتر نسبتا محترم) هزینه خودرو و بنزین را به جان می خرند اما با کمال احترام، آنها فقط حق دارند یک روز در میان از خودروشان استفاده کنند. یعنی در واقع آن خودرو با تکنولوژی 3 دهه قبل اروپا ، برایشان 30 میلیون تومان آب می خورد!

لابد حالا نتیجه می گیرید که پس داشتن وسیله نقلیه در تهران، کار اشتباهی است؟! تو را به خدا از این نتیجه گیری های عجیب نکنید. قصد این نوشته این نیست که شما را از چاله در آورد و به چاه بیندازد. نداشتن خودرو در تهران یعنی گرفتار شدن در وسایل نقلیه عمومی که هم آدم را له می کند و هم جیب آدم را خالی می کند.

فعلا هم که دولت قصد ندارد بودجه مترو تهران را بدهد و کسی هم که نمی تواند از او بگیرد. پس لطفا همچنان خودرو بخرید تا کارخانه های خودرو سازی ورشکست نشوند و باعث افتخار دولت باشند. بنزین گران بزنید تا دولت محترم پولدار بماند و بگذارد مترو هم فلج شود تا پشت استکبار جهانی بلرزد!

کارتون

 

کار حسین صافی. روزنامه خبر

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.