ده ها معترض بحرینی در تظاهرات زخمی شدند
ده ها معترض بحرینی در تظاهرات زخمی شدند
اکثر مردم بحرین و معترضان از مسلمانان شیعه مذهب هستند |
تیراندازی مجدد نیروهای دولت بحرین به سوی مردم معترض در منامه ده ها مجروح برجای گذاشته است. هم زمان، پادشاه بحرین خواهان آغاز گفتگوی ملی بین جناح های مختلف در کشورش شد.
نیروهای دولتی روز جمعه به سوی گروهی از تظاهرکنندگان در حوالی میدان لؤلؤ در پایتخت تیراندازی کردند.
معترضان می گویند که سربازان در این حمله بدون هشدار قبلی، از گلوله واقعی و گاز اشک آور استفاده کردند. به گفته مقام های دولتی، حداقل ۶۰ نفر زخمی شده اند.
به گزارش کارولین هولی، خبرنگار بی بی سی در منامه، مراسم تشییع جنازه یکی از افرادی که در درگیری های روز پنجشنبه کشته شده بود به تظاهراتی تازه تبدیل شد و مردم حاضر در آن به سمت بیمارستان سلمانیه در حرکت بودند.
همچنین حداقل در یک مورد نیز سربازان به بالای سر جمعیت گلوله های ضد هوایی شلیک کردند تا آنها را به فاصله گرفتن از حصارهای امنیتی وادار کنند.
خبرنگار بی بی سی می گوید نیروهای دولتی زمانی به مردم معترض که اکثرا شیعه مذهب هستند هجوم آوردند که آنها علیه خاندان سنی مذهب آل خلیفه شعار دادند.
با این وجود، حمد بن عیسی آل خلیفه، پادشاه بحرین بر آغاز گفتگوی ملی بین تمام جناح ها در کشورش تاکید کرده است.
او اعلام کرد شاهزاده سلمان بن حمد آل خلیفه، ولیعهد بحرین، اختیارات لازم را برای "برآورده کردن آرزوها و آرمان های همه اقشار مردم" دریافت کرده است.
ولیعهد بحرین که معاون فرمانده کل نیروهای مسلح است از مردم خواست که خیابان ها را ترک کنند.
بر اساس گزارش ها، مخالفان دولت تظاهرات خود را که برای روز شنبه برنامه ریزی شده بود، به تعویق انداخته اند.
شیخ عیسی قاسم، رهبر شیعیان بحرین "کشتار" معترضان که اکثرا شیعه هستند را محکوم کرده و هشدار داده که این کار مانع از گفتگوی جامعه شیعیان با دولت می شود.
واکنش آمریکا
زنان سر تا پا سیاه پوش شعار می دهند: انقلاب، انقلاب تا پیروزی |
باراک اوباما گفت: "ایالات متحده از دولت های بحرین، لیبی و یمن می خواهد که در برابر اعتراضات مسالمت آمیز خویشتنداری نشان دهند و به حقوق مردم خود احترام بگذارند."
بحرین یکی از متحدان اصلی آمریکا در منطقه خلیج فارس و محل استقرار ناوگان پنجم دریایی این کشور است.
هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا روز پنجشنبه با همتای بحرینی خود تلفنی صحبت کرد و خواهان "خویشتنداری" در برابر معترضان شد.
ناظران می گویند که عدم توجه بحرین به درخواست آمریکا و ادامه سرکوب مخالفان، دولت باراک اوباما را در وضع دشواری قرار می دهد.
از سوی دیگر، خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز گزارش می دهد دولت بریتانیا مجوز صدور برخی تسلیحات از جمله گاز اشک آور و ادوات ضد شورش به بحرین را به حالت تعلیق درآورده است.
تشییع جنازه
دهها هزار نفر روز جمعه در مراسم تشییع جنازه سه تظاهرکننده ای که پنجشنبه در جریان حمله نیروهای امنیتی به اردوی طرفداران دموکراسی در مرکز منامه کشته شدند شرکت کردند.
مراسم سوگواری سه قربانی در یک محله فقیر شیعه نشین برگزار شد.
خبرنگار بی بی سی که در محل یکی از خاکسپاری ها حضور داشت، می گوید خواسته های اولیه معترضان برای اصلاح قانون اساسی به درخواست برای بیرون رانده شدن خاندان سنی مذهب "خلیفه" از قدرت در بحرین، تبدیل شده است.
خاندان "آل خلیفه" بیش از ۲۰۰ سال است که در بحرین حکومت می کنند.
پادشان بحرین وعده داده است اصلاحاتی که در سال ۲۰۰۲ حکومت این کشور را به یک نظام سلطنتی مشروطه تبدیل کرد، ادامه دهد.
در حالیکه مردم سوگوار پلاکاردها را بالای سر خود تکان می دهند و علیه دولت بحرین شعار سر می دهند، برخی می گویند آنها نیز اکنون حاضرند برای ایجاد تغییر در کشورشان جان خود را فدا کنند.
زنان سر تا پا سیاه پوش شعار می دهند: "انقلاب، انقلاب تا پیروزی."
خبرنگار بی بی سی می گوید به او لباس خونین "علی منصور"، ماهیگیر پنجاه و دو ساله ای که در بامداد روز پنجشنبه در میدان لؤلؤ به دست نیروهای امنیتی کشته شد، نشان داده اند.
سه معترض در عملیات یورشی ماموران پلیس که به قصد پاکسازی چادرهای هواداران دموکراسی در میدان لؤلؤ، انجام گرفت، کشته و صدها تن دیگر زخمی شدند.
در نقاط استراتژیک خیابان های منامه، تانک مستقر شده است. روز گذشته وزارت کشور بحرین گفت که سربازان از تمام تدابیر لازم برای حفظ نظم استفاده خواهند کرد.
|
|