در ناآرامی های لیبی بیش از هشتاد نفر کشته شدند
در ناآرامی های لیبی بیش از هشتاد نفر کشته شدند
مخالفان در شهر البیضاء مجسمه کتاب سبز قذافی را تخریب کردند
دیده بان حقوق بشر که از گروه های مدافع حقوق بشر است، می گوید در ناآرامی های خشونت آمیز در لیبی دست کم هشتاد و چهار نفر کشته شده اند.
کانون اصلی ناآرامی های ضد دولتی، شهر بنغازی، دومین شهر بزرگ لیبی است. به نظر می رسد مخالفان دولت، کنترل مناطق بزرگی از این شهر را در دست گرفته اند.
بنابر گزارش ها، اکنون یک واحد ویژه نظامی وارد بنغازی شده است. فرودگاه این شهر نیز تعطیل است.
ساکنان بنغازی به بی بی سی گفته اند که برق شهر قطع است و تانک های ارتش در مقابل کاخ دادگستری مستقر شده اند.
در دست کم پنج شهر دیگر نیز وقوع ناآرامی هایی گزارش شده است. مخالفان دولت لیبی همچنین از درگیری شدید نیروهای دولتی و معترضان در شهر البیضاء خبر داده اند. طرابلس، پایتخت لیبی، نیز شاهد ناآرامی هایی در ابعاد کوچکتر بوده است.
به گفته خبرنگار بی بی سی، طرابلس پایگاه قدرت سرهنگ معمر قذافی، رهبر لیبی، است و آرامش این شهر برای او اهمیتی حیاتی دارد.
پیشتر گزارش شده بود که در پی گسترش تظاهرات ضدحکومتی در لیبی، دولت برق و اینترنت را قطع کرد. دولت برای کنترل ناآرامی ها، بعضی از سایت ها مانند شبکه اجتماعی فیس بوک و شبکه خبری الجزیره عربی را نیز مسدود کرده است.
دولت معمر قذافی همچنین برای آرام کردن معترضان از آمادگی خود برای جایگزینی چند نفر از مقام های دولتی خبر داده است.
رسانه های هوادار حکومت نیز به مخالفان هشدار داده اند که علیه آنها اقدام تلافی جویانه صورت خواهد گرفت.
فعالیت روزنامه نگاران خارجی در لیبی بسیار محدود است و به همین علت، تایید اخبار منتشر شده درباره ناآرامی های این کشور مشکل است.
معترضان در بنغازی گفته اند که تظاهرکنندگان تونسی و مصری را الگوی خود قرار داده اند و قصد سرنگون کردن سرهنگ قذافی را دارند.
تصاویر ویدیویی منتشر شده در اینترنت بدن های خون آلود کشته شدگان در یک سردخانه، به آتش کشیده شدن ساختمان شهرداری و تخریب مجسمه "کتاب سبز معمر قذافی" را نشان می دهد.
کتاب سبز مجموعه ای از اصولی است که معمر قذافی بر اساس آن حکومت می کند.
سرهنگ قذافی 68 ساله، قدیمی ترین رئیس کشور در آفریقا و خاورمیانه است. وی از سال 1969 زمام امور لیبی را در دست دارد.
|
|
|
|