گروهی در زواره گنبد ایلخانی را تخریب کردند

گروهی در زواره گنبد ایلخانی را تخریب کردند

برای ساختن گنبد جدید، گنبد تاریخی امامزاده یحیی در شهر زواره تخریب شدکمیته ملی موزه های ایران از تخریب کامل گنبد ایلخانی امام زاده یحیی در زواره خبر داده است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، احمد محیط طباطبائی، دبیر این کمیته با اعلام این خبر گفت: "برای جلوگیری از تخریب گنبد توسط مردم، فرمانداری و نیروی انتظامی زواره مداخله کردند، اما متاسفانه نتوانستند جلوی این کار را بگیرند و تعدادی از افراد نیروی انتظامی نیز مجروح شدند."

به گفته آقای محیط طباطبائی پیش تر با هماهنگی استانداری اصفهان جلسه ای با حضور اعضای هیئت امنای امامزاده یحیی و تعدادی از مسئولین ادارات دولتی زواره تشکیل شده بود و قرار بر این شده بود که هرگونه بازسازی و یا نوسازی امامزاده یحیی تا زمان بازگشت استاندار اصفهان از سفر حج متوقف شود.

او گفت: "اما همزمان با پایان یافتن جلسه، عده ای از مردم زواره با هدف ساخت گنبد بزرگتری برای بنای امام زاده، گنبد قدیمی و تاریخی آن را خراب کردند."

دبیر کمیته ملی موزه های ایران به اخطارهای اداره میراث فرهنگی زواره اشاره کرده است که پیش از این نسبت به بازسازی ها و نوسازی های هیئت امنای امام زاده یحیی داده شده بود.

بافت تاریخی شهر زواره در فهرست ملی میراث فرهنگی ایران ثبت شده است.

در حال حاضر زواره حدود ۶ هکتار بافت تاریخی دارد که در آن بیش ‌از ۲۵ اثر شاخص ثبت شده و حدود ۶۰ خانه تاریخی قرار گرفته است.

مسجد جامع چهار ایوانی زواره، قدیمی‌ترین مسجد چهار ایوانی ایران، یکی از ۱۳ مسجدی است که در فهرست انتظار ثبت جهانی است و در نزدیکی امام زاده یحیی قرار دارد.

کارشناسان می گویند اگر ارتفاع گنبد جدید امام زاده یحیی بیشتر از ارتفاع گنبد پیشین باشد، مسجد جامع زواره از فهرست انتظار برای ثبت جهانی خارج می شود.

تخریب میراث فرهنگی در خوزستان

همزمان در باغملک استان خوزستان، تنها نقش برجسته این شهرستان و گور دخمه ای منسوب به رودنو با مواد منفجره، بیل و کلنگ تخریب شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، سخنگوی انجمن دوستداران میراث فرهنگی خوزستان در ارتباط با این تخریب گفت: "حفاران غیر مجاز به تصور اینکه در کنار نقش برجسته و گور دخمه، گنجینه وجود دارد آن ها را با حفاری و بیل و کلنگ و مواد منفجره سوراخ کردند که اکنون آثار تخریب ها بر بدنه کوه دیده می شود."

مجتبی گهستونی با اشاره به این که به نظر می رسد این تخریب ها در سالجاری اتفاق افتاده باشد گفت: "در بالای این گور دخمه ها، نقش برجسته انسانی وجود دارد که لباسی شبیه کاهنان پوشیده است."

آقای گهستونی با بیان اینکه سازمان میاث فرهنگی خوزستان تاکنون برای ثبت این گور دخمه ها اقدامی انجام نداده است، می گوید ثبت این اثر تاریخی می تواند از تخریب بیشتر آن جلوگیری کند.

TAAT - ایران - اردبیل
متأسفانه،سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ایران،نیرو و توان لازم برای حفاظت از اماکن تاریخی کشورمان را ندارد و این روزها ،پای سازمان های زمین خوار، به این امکنه هم باز شده و اگر اینطور پیش برود،به زودی نه از تاک نشانی خواهد ماند نه از تاک نشان.
شنبه 29 آبان 1389

شایان گوتنبرگ - سوئد - گوتنبرگ
... گیرم پدرت بود فاضل....از بهر پدر تورا چه حاصل....اخه وقتی ما نمیدونیم کی بودن واسه چی باید قبولشون کنیم این عرب زاده های ملخ خورو....
شنبه 29 آبان 1389

ekbatan2000 - انگلیس - لندن
متاسفم من از بیگانگان هرگز ننالم که با من هر چه کرد ان اشنا کرددددددددد.
یکشنبه 30 آبان 1389

MNS - امریکا - مورگن هیل
این کار دولت اوباش ایران ,این اشغالگرها داران میراث فرهنگی را نابود میکنند که دیگر نسلهای بعدی دم از ویت ایرانی نزند
یکشنبه 30 آبان 1389

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.