ایران در محاصره سپر موشکی

ایران در محاصره سپر موشکی

پس از آنکه اسراییل اعلام کرد تا سال ۲۰۱۵ سپر دفاعی موشکی خود در برابر حملات احتمالی ایران را تکمیل خواهد کرد، ترکیه نیز با برپایی سیستم دفاع موشکی ناتو در خاک خود موافقت کرد که این امر با واکنش شدید ایران همراه شد.

سیستم دفاع موشکی در اسراییل

مسئولین اسراییلی اعلام کردند که سپر دفاع موشکی موسوم به «گنبد آهنین» تا سال ۲۰۱۵ تکمیل می‌شود و هدف از آن مقابله با حملات موشکی احتمالی ایران به اسراییل است.

 

این سپر موشکی قرار است تا سال ۲۰۱۳ برای مقابله با موشک‌های با برد کوتاه تکمیل شده و سپس دو سال بعد به فن‌آوری مقابله با موشک‌های دور برد مجهز شود.

 

ژنرال سویکا حایموویتچ از افسران بلندپایه نیروی هوایی اسراییل گفت که به زودی این برنامه متحقق خواهد شد و ظرف پنج سال آینده خواهیم دید که چگونه به مرحله اجرا می‌رسد.

 

اسراییل که پیش از این در جنگ سال ۲۰۰۶ قادر به مقابله به شلیک موشک‌های کوتاه برد از سوی حزب‌الله نبود، چندین سال است که به دنبال تکمیل برنامه سپر موشکی خود است تا بدین ترتیب بتواند با موشک‌هایی با برد هفتاد کیلومتر نیز مقابله کند. اسراییل همچنین پیش از این و در زمان حکومت صدام حسین، هدف موشک‌های اسکاد عراقی قرار گرفته بود.

 

مسئولین اسراییلی گفته‌اند که مراحل تکمیل این سپر دفاع موشکی پیشرفته به گونه‌ای برنامه‌ریزی شده که با تاریخ دستیابی احتمالی ایران به کلاهک هسته‌ای همخوانی داشته باشد.

 

یواف تورجمان از مسئولین نظامی اسراییل نیز گفت که سپر دفاعی جدید اسراییلی مجهز به موشک‌های آرو است که پیش از این مراحل پیشرفت آن به شکل کاملا محرمانه پیگیری می‌شد، ولی اکنون با توجه به شرایط حاکم، وزارت دفاع تشخیص داده است که می‌توان اطلاعاتی در این زمینه را به شکل عمومی منتشر کرد.

 

به گفته تورجمان، فن‌آوری موشک "آرو" تا سال ۲۰۱۴ یا ۲۰۱۵ تکمیل شده و انتظار می‌رود نخستین آزمایش جدی این موشک در سال ۲۰۱۱ صورت گیرد. هر موشک آرو بین دو تا سه میلیون دلار هزینه داشته و شیوه عمل آن به گونه‌ای است که موشک‌های شلیک شده به طرف اسراییل را در لحظه شلیک شناسایی کرده و آن را خارج از غلاف جوی کره زمین نابود خواهد کرد.

 

در این بین، موشک آ‌رو ۳ به گونه‌ای طراحی شده که بتواند با حملات موشکی هسته‌ای مقابله کرده و موشک حامل کلاهک اتمی را در فضا به گونه‌ای نابود کند که بقایای سمی آن نیز به کره زمین نرسد و خارج از جو از بین برود.

 

اما این تنها اسراییل نیست که برای مقابله با حملات احتمالی ایران، تشکیل سپر موشکی را پیگیری می‌کند. آمریکا نیز در نقاط مختلف نزدیک به ایران به دنبال تشکیل چنین سپری بوده و این گونه به نظر می‌رسد که تنش‌های سیاسی در این زمینه را با کشورهای دیگر نیز پشت سر گذاشته است.

طرح ایجاد سپر دفاع موشکی در اروپای شرقی

نشست مطبوعاتی باراک اوباما درباره سپر موشکی در اروپا

در زمان ریاست جمهوری جورج بوش، آمریکا طرح ایجاد سپری دفاعی در اروپای شرقی را مطرح کرده بود، اما پس از آن، باراک اوباما در نخستین سال ریاست جمهوری خود، طرح جورج بوش را به حالت تعلیق درآورده و اعلام کرد که اطلاعاتی کسب کرده که نشان می‌دهد ایران در آینده نزدیک قادر به دستیابی به کلاهک هسته‌ای نیست.

 

آمریکا قرار بود سپری دفاعی در لهستان و جمهوری چک تشکیل دهد، اما این امر با مخالفت شدید روسیه مواجه شد، به گونه‌ای که مسکو این سپر دفاعی را تهدیدی مستقیم علیه خود تفسیر کرد و اعلام کرد که تشکیل چنین سپری برای مقابله با ایران امری «خنده‌دار» است و هدف از آن تنها اعمال فشار بر روسیه است.

 

در نهایت طرح ایجاد این سپر دفاع موشکی با اقدام روسیه مبنی بر کار گذاشتن کلاهک‌های هسته‌ای در روسیه سفید و اعلام این نکته که مسکو در این زمینه از هرگونه کارشکنی فروگذار نخواهد کرد، به شکل موقت لغو شد.

 

لغو این طرح، شایعه‌ای را تقویت کرد مبنی بر اینکه آمریکا در قبال توقف برنامه ایجاد سپر دفاع موشکی از روسیه خواسته تا با اقدامات بین‌المللی علیه ایران همراهی کرده و جلوی مصوبات شورای امنیت در این زمینه را نگیرد.

 

هر چند که این شایعه به شکل مستقیم توسط دمیتری مدودیف رییس‌جمهور روسیه تکذیب شد، اما همراهی روسیه در تصویب چهارمین قطعنامه شورای امنیت علیه ایران احتمال صحیح بودن چنین شایعه‌ای را تقویت کرد.

 

اندکی بعد همزمان با مانور نظامی مشترک آمریکا و اسراییل که هدف اصلی آن مقابله با حملات موشکی عنوان شده بود، فشارهای آمریکا به ترکیه برای تشکیل این سپر دفاعی افزایش یافت که این خواسته آمریکا با مخالفت ترکیه مواجه شد.

موافقت ترکیه با ایجاد سپر موشکی در خاک خود

به فاصله چند هفته بعد از سفر دیک چنی معاون وقت رییس‌جمهور آمریکا در سال ۲۰۰۸ به ترکیه، مسئولین این کشور اعلام کردند که ترکیه با ایجاد سپر دفاعی موشکی در خاک خود به شکل محدود موافقت خواهد کرد.

 

بر اساس این برنامه قرار است که سیستم راداری موسوم به X-Band در خاک ترکیه و در نزدیکی مرز با ایران نصب شود و نخستین سری از موشک‌های بازدارنده در جمهوری آذربایجان برپا شود.

 

سیستم راداری X-Band یک سیستم بسیار پیشرفته دفاع موشکی‌ست که قادر است هر جسم کوچک یا بزرگی را در آسمان شناسایی کرده و با هرگونه موشکی که به طرف اروپا شلیک می‌شود، بلافاصله مقابله کرده و آن را نابود کند.

آندرس فوگ راسموسن، دبیرکل ناتو و عبدالله گل، رئیس‌جمهور ترکیه

اعضای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) قرار است روز ۱۹ نوامبر در لیسبون جلسه‌ای تشکیل داده و در مورد برپایی سیستم دفاع موشکی در ترکیه تصمیم‌گیری کنند.

 

همزمان ترکیه که تلاش زیادی برای پیوستن به اتحادیه اروپا دارد، اعلام کرد که با تشکیل این سپر دفاعی در خاک خود به شرطی موافقت می‌کند که کنترل رادارها و شلیک موشک‌ها در اختیار ترکیه بوده و نامی از ایران در مصوبه ناتو برده نشود.

 

آندرس فوگ راسموسن، دبیرکل ناتو در واکنش به خواسته ترکیه گفت که نیازی به نام بردن از ایران در مصوبه ناتو وجود ندارد، چرا که کشورهای زیادی فن‌آوری موشک‌های قاره‌پیما را دارند و نمی‌توان از همه کشورها نام برد.

 

موافقت ترکیه با تشکیل این سپر دفاع موشکی، اما همان طور که پیش‌بینی می‌شد با واکنش شدید ایران مواجه شد.

واکنش ایران : سپر دفاع موشکی برای حمایت از اسرائیل است

مسعود جزایری، معاون ستاد کل نیروهای مسلح ایران در اظهار نظری گفت که طرح آمریکا برای برپایی نخستین سپر دفاع موشکی در مرز با ایران با شکست مواجه خواهد شد.

 

به گفته جزایری آینده ناتو مبهم است و هر کسی که فعالیت‌های ناتو را پیگیری کند به این نتیجه می‌رسد که نفوذ و تاثیرگذاری ناتو کم شده است.

 

وال‌استریت ژورنال در بررسی موافقت ترکیه با تشکیل سپر دفاعی موشکی در خاک خود می‌نویسد که این امر قطعا با عصبانت شدید ایران مواجه خواهد شد. این روزنامه به نقل از داوداوغلو وزیر خارجه ترکیه که در چین بسر می‌برد، نوشت که ناتو تهدیدات دریافتی را جدی تلقی کرده و قصد برپایی دیوار دفاع موشکی دارد و ترکیه دلیلی برای مخالفت با این امر ندارد.

 

واکنش ‌شتابزده و توام با عصبانیت مسئولین ایرانی، با اظهارات رامین مهمانپرست سخنگوی وزارت خارجه ایران ادامه یافت. وی روز سه‌شنبه (۲۵ آبان/۱۶ نوامبر) اعلام کرد که هدف از تشکیل دیوار دفاعی موشکی، «حمایت از اسراییل در برابر حملات» است و ناتو در واقع همان طرح قدیمی آمریکا را پیگیری می‌کند.

 

این در حالیست که در مرزهای جنوبی ایران نیز شرایط تفاوت چندانی با شمال و غرب ندارد. عربستان نیز خواستار برپایی سیستم دفاع موشکی در خاک خود شده و در عین حال در یکی از سنگین‌ترین خریدهای نظامی تاریخ منطقه، ۳۲۰ میلیارد دلار برای خرید تجهیزات نظامی جدید از آمریکا هزینه کرده که هدف از آن مقابله با ایران عنوان شده است.

Green_Fighter - ایران - کرج
ایران واقعا چی‌ داره برای دفاع از خودش؟ یه سری وسایل داره که دیگه واقعا از تاریخشون گذشته، موشک قیام رو که ایران جدیداً داره تولید می‌کنه، آمریکا ۲۰ سال پیش، فرانسه ۱۸ سال پیش و آلمان و انگلیس ۱۶ سال پیش ساختنشو کاملا تعطیل کردند و تجهیزات بهتری رو ساختند، اگه آمریکا بلند بشه، انگلیس، آلمان، فرانسه، دانمأک، ایتالیا، هلند، بلژیک، اسرائیل و یعنی‌ کل کشورهای اونوری باهاش همراه میشن که یه وقت ضربه نخورن حالا ایران باید بره با لبنانش بوووووووووووق بزنه! واقعا اگه غرب با ایران در بیفته روسیه و چین هم می‌رن طرف غرب رو میگیرن که بدبخت نشن، آمریکا یکمی سیستم اقتصادیش ضربه دید کلّ دنیا بدنشون لرزید، واقعا افسوس که این لات بازی‌های ایران همیشه بلا بوده واسه مردم بیگناه و مظلوم!.
پنج‌شنبه 27 آبان 1389

alexxx - اتریش - وین
دولت مردان ایران قهرمانان جهانی در " تف سربالا " هستن. متاسفانه هر بار ترکشش ملت بیگناه رو هم میگیره.
پنج‌شنبه 27 آبان 1389

Fareed - ایران - تهران
چه دلیلی برای مخالفت ایران برای دفاع کشورهای دیگر در مقابل حملات احتمالی وجود داره . نه اینکه واقعا ایران قصد حمله داشته باشه و فقط خودشو صلح طلب نشون بده.
پنج‌شنبه 27 آبان 1389

Afshin London - انگلستان - لندن
Green_Fighter - ایران - کرج - در تایید کامنت شما فکر کنم که صحیح باشه وقتی که بگیم ج اسهالی تمام قلدر بازیها و تهدیدهای توخالی و مظلوم نماییها را فقط برای مطرح کردن خود که موجب بقای بیشتر میشه میکنه. خودشون بخوبی آگاه هستند که از نظر نظامی حتا از عراق در زمان صدام هم ضغیفترن. ج اسهالی برای بقای بیشتر دست به هر کاری میزنه
جمعه 28 آبان 1389

1k adame sadegh - کانادا - تورنتو
اصلا میخواهم بفهمم سپر دفاعی در ترکیه چه ربطی به ایران دارد که عصبانی بشوند. این نشون دهنده این است که یک ریگئ تو کفش این رژیم تروریستی هست.
جمعه 28 آبان 1389

MIRZADEH E ESHGHI - دوسلدورف - دوسلدورف
حالا کی نیاز به موشک داره !!!!راست میگن سپر دفاعی برای ارتش مهدی ومقتدی وحزب الله وشیخ حسن بسازن.
جمعه 28 آبان 1389

خانه به دوش - سوئد - استکهلم
عجب پدر سگی این عبدا..ترک لطف و زحمت کشیدند که چی .که کنترل رادارها و شلیک موشک‌ها در اختیار ترکیه بوده و نامی از ایران در مصوبه ناتو برده نشود.شما ترکها هم از طویله میخورید هم از نمیدانم چی چی.این کارم بکنید اروپاییها کشورشونو دوست دارند ونمیخواهند و نمیذارند دولتی که دستش به خون نسل کشی عثمانی آلوده شده اینجا هم را به لجن بکشاند اینها همینکه چند تا رقاصه و کابارا و اون چیزهای دیگری که دارد میخواهد جزء اروپا شود پس حقوق ناچیز کردها چی پس اعدام و کشتار زن و بچه. کردها چی تو که با رژیم آخوندیسم همکاری و تجاوز به خاک عراق و بمباران روستاهای مرزنشین مردم بیچاره را میکنید ,,بازم میخوای بیایید هرگگگزززز.
جمعه 28 آبان 1389

hhaammiidd - ایران - تهران
یعنی واقعا ایران اینقدر قدرتمنده که باید این همه سپر دفاع موشکی دور تا دورش برقرار کرد. من که تا حالا قدرتنمائی ندیدم جز جنگ روانی و تبلیغات تو خالی . شاید هم خبریه و ما بی خبریم. اما فقط ایران بهانه ای است برای فروش تسلیحات . چقدر خرن کشورهای خریدار که مسئله به این واضحی رو دریافت نکردن
جمعه 28 آبان 1389

farhad352 - ایران - تهران
. آیا هیج فکر کرده اید که ایران با اینهمه تجهیزات مختلف نظامی غربی با کدام وسیله به جنگ آنها خواهد رفت؟. ملا های بیشرف حاکم با هزینه های سرسام آوری که در کشور های عربی و افریقایی میکنند گمان بر آن دارن که خود را در پشت سپر انسانی مردم بیگناه ایران و عرب های تروریست و مردم . گرسنه و محتاج آفریقایی با همراهی چند تا هواپیمای عصر هجری و مونتاژ شده مدل های منقرض روسی و کره شمالی و چین پنهان سازن و از آنها به عنوان سپر حفاظتی خود استفاده نمایند!. اما این بی شرفان بی وجدان نمیدانند که مردم بیدار و آگاه ایران دیگر به این آخوند های دزد وطن فروش و دین عصر حجری نیازی ندارند و مرگ آنها آرزوی روزانه هر وطن . پرست ایرانی است..
شنبه 29 آبان 1389

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • لحظه ورود محمد رضا شاه و شهبانو فرح پهلوی به مصر و استقبال انور سادات+ تصاویر سفر بی بازگشت
  • سالروز خروچ شاه از ایران و نظر برخی شهروندان در ایران به این موضوع پس از ۴۶ سال
  • دادستان‌های آمریکایی با آزادی با قید وثیقه مهندس ایرانی به دلیل احتمال فرارش مخالفت کردند
  • خاطرات «گروگان» فرانسوی در ایران: «صدای گریه زندانیان اعدامی را می‌شنیدم»
  • سقوط هواپیمای آموزشی نیروی انتظامی در اطراف رشت سه کشته برجاگذاشت
  • پزشکیان در گفت‌و‌گو با ان. بی. سی نیوز: ایران هیچ نقشه‌ای برای ترور ترامپ نداشته است +ویدیو
  • نرگس محمدی : ایران مستعد قیام است و از نظر مردم ایران سقوط اسد نشانه‌ای گویا است
  • بیانیه برخی از خانواده های شهدا، ایثارگران و دلسوزان ایران: در برابر نسل امروز بدهکار و شرمنده‌ایم
  • محمد دادکان: اگر محمدرضا شاه ورزشگاه آزادی را نمی‌ساخت مسابقات ورزشی کجا برگزار می‌شد
  • سه پرسش از جناب کوچک زاده نماینده بسیار مؤدب تهران در مجلس