امدادرسانی به آسیب دیدگان سونامی و آتشفشان در اندونزی

امدادرسانی به آسیب دیدگان سونامی و آتشفشان در اندونزی

در آتشفشان مراپی چند روستا ویران شده و تعدادی از ساکنان محلی جان خود را از دست داده اند

عملیات جستجو و کمک به آسیب دیدگان سونامی و آتشفشان در دو منطقه اندونزی آغاز شده است.

روز چهارشنبه، 5 آبان (27 اکتبر)، دولت اندونزی اعلام کرد که واحدهایی از ارتش این کشور به منظور شرکت در عملیات جستجو و امدادرسانی به ناپدیدشدگان و آسیب دیدگان سونامی در جزیره سوماترا و آتشفشان در جزیره جاوه به این دو منطقه اعزام شده اند.

به گفته منابع دولتی، در اثر زمین لرزه و وقوع سونامی در جزایر منتاوای، در غرب سوماترا، دست کم یکصد نفر کشته و دهها تن دیگر ناپدید شده اند و به تاسیسات ساحلی آسیب رسیده است.

پیش از بروز این سونامی، زلزله ای به بزرگی 7.7 در مقیاس ریشتر در نزدیکی سواحل سوماترا ثبت شده بود.

یکی از ماموریت های اصلی گروه های امدادرسانی جستجو برای یافتن کسانی است که در اثر این سونامی ناپدید شده و منابع محلی شمار آنان را تا پانصد نفر تخمین زده اند.

همزمان، واحدهای امدادرسان عملیات کمک به ساکنان اطراف کوه مراپی - کوه آتش - را نیز آغاز کرده اند.

فوران ناگهانی کوه آتشفشان مراپی تا کنون بیست و پنج کشته برجای گذاشته و صدها تن از ساکنان این منطقه واقع در مرکز جزیره جاوه را آواره کرده است.

از جمله قربانیان این آتشفشان، زن سالخورده ای است که ساکنان محلی به او عنوان "نگهبان روحانی کوه مراپی" داده بودند.

سرزمین سونامی و آتشفشان

روستاهای دامنه این کوه محل سکونت بیش از ده هزار تن از کشاورزانی است که به زراعت در خاک حاصلخیز این منطقه اشتغال دارند.

اندونزی سرزمین دهها کوه آتشفشان فعال است

کوه مراپی از جمله آتشفشان های فعال در اندونزی است و طی دو سده اخیر، بارها فوران کرده و تلفاتی برجای گذاشته است.

این کوه در سال 1994 فوران کرد و شصت نفر را کشت و فوران آن در سال 1930 به نابودی دهها روستا و قربانی شدن بیش از یکهزار تن منجر شد.

کشور اندونزی، واقع در جنوب شرق آسیا، از بیش از هفده هزار جزیره کوچک و بزرگ تشکیل یافته که حدود شش هزار جزیره آن مسکونی است.

موقعیت جغرافیایی و خصوصیات زمین شناسی جزایر تشکیل دهنده این سرزمین به گونه ای است که ساکنان این کشور بارها شاهد زمین لرزه های شدید و سونامی ناشی از آنها و همچنین آتشفشان های متعدد بوده اند.

اندونزی سرزمین دهها کوه های آتشفشان است که بسیاری از آنها همچنان فعال هستند.

با انتشار خبر وقوع سونامی و آتشفشان در اندونزی، سوسیلو بامبانگ یودهویونو، رئیس جمهوری این کشور، سفر رسمی خود به ویتنام را ناتمام گذاشت و برای نظارت بر عملیات امدادرسانی، به کشورش بازگشت.

باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا و همسرش، و همچنین هیلاری کلینتون، وزیر خارجه این کشور، با ارسال پیام هایی برای مقامات اندونزی، از بروز این حوادث ابراز تاسف کرده و آمادگی کشور خود را برای کمک به آسیب دیدگان ابراز داشته اند.

آقای اوباما در زمان کودکی چهار سال را همراه مادرش، که به همسری یک مرد اندونزیایی در آمده بود، در این کشور گذراند و غالبا از خاطرات خوش آن دوران سخن گفته است.

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.