دفاع وزیر راه ایران از ساخت آزادراه قم به مشهد
دفاع وزیر راه ایران از ساخت آزادراه قم به مشهد
اقای بهبهانی پیشتر گفته بود که مسیر های زندگی ام جاده های روستایی و خاکی بوده است نه بزرگراه |
حمید بهبهانی، وزیر راه و ترابری ایران از ساخت آزادراه هزار و صد کیلومتری قم به مشهد که دو روز پیش به وسیله قرار گاه خاتم الانبیاء سپاه پاسداران آغاز شده است، دفاع کرد.
آقای بهبهانی روز دوشنبه ۱۹ مهر (۱۱ اکتبر) در گفت و گو با خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، به انتقاد ها درباره آغاز ساخت این آزاد راه "۱۳ تا ۱۵ هزار میلیارد تومانی" با وجود آزاد راه های نیمه تمام پاسخ داد.
او در پاسخ به این پرسش که چطور این آزادراه قرار است چهار ساله ساخته شود، در حالیکه ساخت آزادراه ۱۲۱ کیلومتری تهران _ شمال بیش از ۱۷ سال است آغاز شده و پیشرفت چندانی نداشته است، گفت: "مسیر این آزاد راه خاک است و می توان به راحتی آن را ساخت."
او مشکلات ساخت آزادراه تهران _ شمال را مساله عبور از کوه های البرز، کمبود امکانات و ناتوانی پیمانکاران این طرح در به کارگیری دستگاه های جدید عنوان کرد و گفت تا سه سال آینده یک باند از این آزادراه به بهره برداری خواهد رسید.
به تازگی دولت ایران ساخت آزادراه قم به مشهد به نام "حرم تا حرم" را به قرارگاه خاتم الانبیاء سپاه پاسداران واگذار کرد و دو روز پیش ساخت آن به طور رسمی آغاز شد.
قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء، پس از آغاز ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد، فعالیت های خود را در حوزه های مختلف گسترش داده و توانسته پروژه های بسیاری را با کمک دولت ایران در دست بگیرد.
به گفته آقای بهبهانی، وزارت راه و ترابری ایران ۱۰ هزار و ۲۵۷ پروژه نیمه تمام در دست ساخت دارد که علت ناتمام ماندن بسیاری از آنها محدودیت بودجه است.
اجرای این طرح با توجه به پروژه های ناتمام وزارت راه و پروژه هایی که با تبلیغات فراوان افتتاح شده ولی پس از راه اندازی با مشکلاتی رو به رو شده، با انتقاداتی مواجه شده است.
نمونه آن، آزادراه تهران _ پردیس است که در زمان تبلیغات انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری، به وسیله محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران افتتاح شد، اما بعدا اعلام شد که هنوز امکان بهره برداری از این آزادراه وجود ندارد.
'هشتمین وعده افتتاح آزاد راه تهران _ پردیس'
آقای بهبهانی درباره دلیل محقق نشدن وعده های افتتاح آزاد راه تهران_ پردیس، گفت که ورودی این آزاد راه اکنون در دست ارتش است و با وجود نامه نگاری های وزارت راه و علیرغم دستور آیت الله علی خامنه ای، رهبر ایران این مشکل هنوز حل نشده است.
در سه سال گذشته بارها خبر افتتاح آزاد راه تهران _ پردیس منتشر شده است امااین امر محقق نشده است.
گزارش ها حاکی است که مشکل افتتاح این آزاد راه این است که فقط نزدیک به یک کیلومتر ورودی آن به دلیل اینکه "ارتش اقدام به واگذاری نکرده است و از هر گونه عملیات اجرایی توسط پیمانکاران وزارت راه و ترابری جلوگیری می کند"، ساخته نشده است.
در حالیکه آقای بهبهانی از بازگشایی این آزادراه تا پایان آذر ماه امسال خبر داده است، ایسنا این وعده را "هشتمین وعده افتتاح آزادراه تهران _ پردیس" نامیده است.
'بلیت گران یا پرواز نا مطمئن؟'
از چهار روز پیش، بر اساس تصمیم سازمان هواپیمایی کشوری، قیمت بلیت پرواز های داخلی در ایران ۳۰ درصد افزایش یافته است.
آقای بهبهانی با تایید این افزایش قیمت گفت که با اجرای قانون هدفمندکردن یارانه ها، بازار، قیمت واقعی بلیت هواپیما را مشخص خواهد کرد.
او با اشاره به اینکه در حال حاضر شرکت های هواپیمایی ایران آنقدر بی پول هستند که به دنبال هواپیما های ارزان قیمت هستند و نتیجه آن ناامنی پروازها شده است، گفت: "بلیت گران شود بهتر است یا با این هواپیما های نا مطمئن پرواز کنیم؟"
وزیر راه از اینکه به دلیل ارزان بودن بلیت هواپیما تعداد مسافر هوایی زیاد است انتقاد کرد و ابراز امیدواری کرد که با افزایش قیمت بلیت از تعداد مسافران کم شود و "پرواز ها خالی بماند."
آقای بهبهانی حدود یک ماه پیش با انتقاد از اینکه قیمت بلیت قطار تهران _ اراک از قیمت یک "پاچه گوسفند" کمتر است، اعلام کرده بود که قیمت بلیت هواپیما و قطار را به شکل پله ای افزایش خواهند داد تا برای مردم شوک ایجاد نشود.
این در حالی است که مشکل شرکت های هواپیمایی ایران کمبود منابع مالی برای خرید هواپیما نیست بلکه این کشور از سه دهه پیش به دلیل تحریم های آمریکا نتوانسته ناوگان هوایی خود را بازسازی و نوسازی کند.
این تحریمها بعد از انقلاب ۱۹۷۹ میلادی آغاز شده و بر اساس آن ایران نمی تواند هواپیماهایی که بیش از ۱۰ درصد قطعات تشکیل دهنده آنها آمریکایی باشد خریداری کند حتی اگر این هواپیماها در کشورهای دیگر ساخته شود.
ناتوانی ایران در خرید هواپیماهای نو باعث شده تا این کشور برای تامین نیازهای خود دست به خرید هواپیماهای دست دوم و هواپیماهای روسی بزند
|
|
|
|