کلاهبرداری یک میلیارد تومانی از بانک‌ها

 
کلاهبرداری یک میلیارد تومانی از بانک‌ها

2 زن و 6 مرد که با جعل چک‌های میان‌بانکی از بانک‌های 14 شهر کشور کلاهبرداری یک میلیارد تومانی کرده بودند، دستگیر شدند.

به گزارش «جام‌جم»، اعضای این باند با جعل چک‌های میان‌بانکی و تغییر مبلغ آنها، با مدارک جعلی آنها را نقد و به حساب‌های مالی متعددی واریز می‌کردند.

رسیدگی به پرونده اعضای این باند هنگامی در دستور کار ماموران آگاهی ساوه قرار گرفت که روز 12 دی سال گذشته نماینده حقوقی یکی از بانک‌های شهر با حضور در مرکز پلیس، از یکی از مشتریان بانک شکایت کرد.

شکایت از مشتری راز گشود

نماینده حقوقی بانک در تشریح ماجرا به پلیس گفت: یک ساعت پیش مردی به بانک مراجعه و با ارائه یک فقره چک بین‌بانکی، از یکی از کارمندان درخواست کرد چک 8 میلیون تومانی را به شماره حساب دوستش (بانکی در ارومیه)‌ واریز کند.

وی یادآور شد: همکارم طبق خواسته وی عمل کرد اما دقایقی پس از خروج این مشتری، هنگام بررسی چک‌های مشتریان متوجه شد چک میان‌بانکی وی جعلی است.

شاکی ادامه داد: بنابراین در تماس با بانک مقصد (ارومیه)‌ از مسوولان آن خواست از پرداخت پول به صاحب حساب خودداری کنند؛ اما معلوم شد دقایقی پس از واریز پول به حساب آن مرد، او پول را برداشت و به شماره حساب 3 نفر دیگر در 3 شهرستان مختلف واریز کرده است.

در پی شکایت نماینده حقوقی بانک، پرونده‌ای تشکیل شد و ماموران اداره آگاهی ساوه تحقیقات ویژه‌ای را در این خصوص آغاز کردند. در حالی که جستجوها ادامه داشت، شکایت‌های مشابه دیگری در اختیار پلیس قرار گرفت.

ردپای چند مرد و زن

ماموران در بررسی پرونده‌های جدید پی بردند چند زن و مرد با دریافت چک‌های میان‌بانکی از بانک‌های شهر، مبالغ چک‌ها را تغییر داده و آنها را در بانک‌های دیگر به شماره حساب‌های متعددی واریز کرده‌اند. ماموران با کسب این اطلاعات، به بررسی مشخصات افراد واریزکننده و نقدکننده چک‌های جعلی پرداختند و متوجه شدند آنها با مدارک جعلی در بانک‌های مختلف حساب بانکی افتتاح کرده‌اند.

کلاهبرداری شهر به شهر

به این ترتیب روند رسیدگی به پرونده وارد مرحله جدیدی شد و ماموران پی بردند افراد تحت تعقیب در چند شهر دیگر هم به شیوه‌هایی مشابه از بانک‌ها کلاهبرداری کرده‌اند.

تحقیقات ادامه داشت تا این که ماموران آگاهی ساوه بعد از چند ماه عملیات پلیسی، هفته گذشته اطلاع یافتند متهمان تحت تعقیب پلیس در یکی از محله‌های مرکزی شهر کرج تردد دارند.

دستگیری 2 زن و 6 مرد شیاد

با به دست آمدن این اطلاعات، ماموران در قالب چند گروه عملیاتی محل اختفای متهمان را که خانه‌ای در یکی از محله‌های جنوبی شهر بود، زیر نظر گرفتند و با هماهنگی قضایی چند روز پیش وارد این خانه شدند و 2 زن و 6 مرد را دستگیر کردند.

در بازرسی از محل اختفای اعضای این باند ده‌ها کارت ملی، شناسنامه، دسته‌چک، گذرنامه، مهر دستگاه‌های قضایی، مراکز انتظامی، راهور و ثبت‌احوال که همگی جعلی بودند، همراه مشروبات الکلی، یک قبضه سلاح شکاری و ادوات جعل کشف و ضبط شد. اعضای این باند برای تحقیقات به اداره آگاهی ساوه منتقل و ماموران در بازجویی از آنها متوجه شدند هومن و محمدرضا 2 مهره کلیدی باند هستند. به این ترتیب هومن ـ متهم ـ در بازجویی به کلاهبرداری یک میلیارد تومانی از بانک‌های 14 شهر کشور اعتراف کرد.

اعتراف سرکرده باند

هومن، سرکرده باند در اظهاراتش به پلیس گفت: سال 84 به اتهام جعل اسناد دستگیر و روانه زندان تبریز شدم. در زندان با کارمند اخراجی یک بانک که به اتهام اختلاس دستگیر شده بود، آشنا شدم.

مرد جاعل افزود: در زندان 2 نفری نقشه جعل چک‌های میان‌بانکی و برداشت غیرقانونی پول از بانک‌ها را طراحی کردیم. پس از چند ماه هر دو با سپردن وثیقه به دادگاه از زندان خارج شدیم و دیگر به زندان بازنگشتیم.

2 خواهر در باند جعل

سرکرده باند یادآور شد: پس از آن با سفر به شهر کرج با 2 خواهر که کارشان نقد کردن چک‌های دزدی بود، آشنا شدیم و توسط آنها با 4 متهم سابقه‌دار دیگر هم ارتباط پیدا کردیم و به این ترتیب اعضای باند در 14 شهر مختلف با مدارک جعلی در بانک‌ها به نام خود حساب باز کردند.

مرد شیاد ادامه داد: آن‌گاه چند چک میان‌بانکی را که به مبلغ 200 هزار تومان تا یک میلیون تومان بود، از بانک‌ها می‌خریدیم و پس از تغییر مبالغ فوق به 5 تا 20 میلیون تومان، با نقد کردن آنها در بانک‌های دیگر، پول‌ها را به حساب یکدیگر در بانک‌های دیگر شهرها واریز و بعد از دقایقی برداشت می‌کردیم.

با اعتراف این متهم، 7 همدست وی نیز به همکاری با او اعتراف کردند. تحقیق در این زمینه ادامه دارد.

سرکرده باند، تحت تعقیب پلیس بین‌الملل

سرهنگ رفیعی، معاون انتظامی فرماندهی استان مرکزی در این باره گفت: در ادامه بررسی‌های پلیسی معلوم شد هومن یکی از سرکرده‌های باند به اتهام کلاهبرداری و جعل اسناد از سوی پلیس آگاهی ناجا و پلیس بین‌الملل ترکیه تحت تعقیب بوده است.

وی یادآور شد: اعضای این باند چک‌های جعلی میان‌بانکی را در بانک‌های شهرهایی از قبیل شاهین‌شهر اصفهان، قزوین، دلیجان، ساوه، همدان، بابل، آمل، چالوس، ایذه، مسجدسلیمان، یزد و ملایر نقد کرده و از این طریق از سال 84 تاکنون یک میلیارد تومان به دست آورده‌اند.

سرهنگ رفیعی خاطرنشان کرد: متهمان اکنون در زندان به سر می‌برند. تحقیقات تکمیلی برای افشای دیگر فعالیت‌های اعضای این باند و دستگیری همدستان احتمالی آنها ادامه دارد.

parvaz39 - آلمان - هامبورگ
دزدی که از دزد بزنه میگن شاه دزده، حالا این دزدی که از شاه دزد زده اسمشون چیه؟
جمعه 16 مهر 1389

iranjp - ژاپن - توکیو
عجب زمونه ای شده هشت نفر یک میلیارد می دزدند دستگیر میشن ولی یکنفر دویست و بیست میلیارد میدزده دستگیر نمیشه و به ریش ملت میخنده . چرا ?! کاراگاهان محترم سایت نظر بدن ???!!!
جمعه 16 مهر 1389

dkdk - دانمارک - اسلیس
متاسفانه نمیدانم ما ایرانیها که مخون خوب کار میکنه و هوش بالائی داریم چرا بیشتر در راه خلاف استفاده میکنیم?هر ایرانی خود یک ارسن لوپن است.جمله بسیار زیبائی در یک سریال اموختم..هیچ لذتی در دنیا وجود ندارد که به گناهش بی ارزد.کمی فکر کنیم میبینیم که جمله فوق العاده زیبائیست
جمعه 16 مهر 1389

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.