ماجرای ارسال سلاح از خاک اسرائیل به ایران چه بود ؟

 
ماجرای ارسال سلاح از خاک اسرائیل به ایران چه بود ؟

بی بی سی : حمله ارتش عراق به ایران در ماه سپتامبر ۱۹۸۰ یک اقدام رضایت بخش و در عین حال نگران کننده برای دولت اسرائیل بود.

مناخیم بگین نخست وزیر اسرائیل در دوره جنگ ایران و عراق؛ دولت او صدام را خطر فوری تری برای اسرائیل می دانست تا ایرانعلیرغم اینکه حکومت آیت الله خمینی در انقلاب ۱۹۷۹ خود را دشمن اسرائیل اعلام کرده و گفته بود که این کشور بایستی از صحنه روزگار محو بشود، دولت وقت اسرائیل به رهبری مناخیم بگین دولت صدام حسین را دشمنی جدی تر برای اسرائیل حساب می کرد تا حکومت نوپای اسلامی را در ایران.

اول اینکه قصد صدام به دست آوردن بمب اتم بود. دوم اینکه عراق در آن زمان حامیان زیاد و پر قدرتی مثل عربستان سعودی، کشورهای حاشیه خلیج فارس و از همه نگران کننده تر اتحاد جماهیر شوروی داشت.

عراق دشمن جدی تری برای اسرائیل

کشورهای عرب حامی یاسر عرفات رهبر وقت سازمان آزادی بخش فلسطین، دشمن اسرائیل هم بودند و در عین حال تمامی این کشور ها در جنگ‌‌های سال ۱۹۶۷ و ۱۹۷۳ بین اسرائیل و اعراب شرکت کرده بودند یا با حمایت مالی فلسطینی ها، عملا وارد جنگ شده بودند.

بنابر این، در اوائل جنگ ایران و عراق، دولت اسرائیل پیشنهاد کمک نظامی به ایران کرد چون نسبت به جبهه حامی عراق، خطر ایران کمتر بود.

به علاوه در اسرائیل این امید وجود داشت که حکومت جدید تهران، شاید به زودی متوجه شود که هم پیمان طبیعی اش در خاورمیانه، اسرائیل است که مانند ایران کشوری غیر عربی در منطقه است.

ولی دریافت این کمک ها از سوی ایران رد شد و دولت این کشور به ایدئولوژی ضد اسرائیلی خود پایبند ماند. بنابر این دولت اسرائیل تصمیم گرفت که به تنهایی با تهدید این جنگ رو به رو شود.

اخلال در برنامه اتمی صدام

مهمترین تهدید برای اسرائیل برنامه و تاسیسات اتمی صدام حسین بود. در اوائل دهه ۸۰، عراق راکتور اتمی جدیدی از فرانسه دریافت کرد.

ویکتور استروسکی، مامور سابق موساد که بعد از ترک این سازمان کتابی به اسم "از طریق فریب:ساختن و متلاشی کردن یک افسر موساد" نوشت، سازمان اطلاعاتی اسرائیل در اواخر دهه ۷۰ موفق شد اولین راکتوری اتمی را که فرانسه قرار بود به عراق تحویل بدهد در یک عملیات سری در فرانسه نابود کند.

اسرائیل در دوران جنگ هشت ساله، نابودی برنامه های اتمی صدام را هدف قرار داده بود

بعد از آن دولت فرانسه به عراق قول داد بدون هیچ ضرر مالی راکتور نابود شده را جاگزین خواهد کرد. پس از ورود راکتور جدید، نیروی هوایی ایران در ۳۰ سپتامبر ۱۹۸۰ به این راکتور حمله و سعی کرد که آن را نابود کند، ولی موفق نشد.

گنبد راکتور بسیار ضخیم بود و بمبهای ایرانی به اندازه کافی قدرتمند نبودند که در آن رخنه کنند. در ۷ ژوئن ۱۹۸۱ نیروی هوایی اسرائیل موفق شد که راکتور اتمی "عظیرک" عراق را در یک حمله بامدادی کاملا از بین ببرد. بعد از آن حمله، علیرغم اینکه دولت عربستان پیشنهاد کمک مالی برای تعمیر این راکتور داد، دولت صدام موفق به بازسازی آن نشد.

با اینکه این حمله به سود ایران هم تمام شد، حکومت ایران به اقدامات ضد اسرائیلی خود ادامه داد. در صدر این اعمال، تاسیس و حمایت از گروه حزب الله لبنان بود که در آن زمان علیه نیروهای اسرائیلی در لبنان نبرد می کرد.

این گروه نه تنها ضرر نظامی برای اسرائیل داشت، بلکه به تفنگداران آمریکایی مستقر در لبنان که متحد اسرائیل بودند نیز حمله می کردند.

در ۲۳ اکتبر سال ۱۹۸۳ نیروهای حزب الله در یک حمله انتحاری ۲۴۱ سرباز آمریکایی را کشتند. آمریکا پس از این حمله، نیروهای حافظ صلح خود را از لبنان خارج کرد.

بعد از این دولت اسرائیل قدرت هر نوع نزدیکی به ایران را از دست داد، چون چنین اقدامی می توانست باعث ناخرسندی بزرگترین هم پیمان اسرائیل یعنی آمریکا شود. اما در اواسط سال ۱۹۸۵ میلادی، پیشنهادی که برای اسرائیل یک فرصت طلایی محسوب شد از سوی دولت رونالد ریگان به دولت شیمون پرز ارائه شد.

آمریکا، بر اساس پیشنهاد منوچهر قربانی فر، بازرگان ایرانی قصد داشت که با تهیه اسلحه برای ایران، گروگان های خود در لبنان را آزاد کند.

دولت وقت آمریکا هر گونه فروش اسلحه به ایران را تحریم کرده بود اما سعی داشت که این مساله به صورت سری انجام شود. به همین دلیل آمریکا از اسرائیل تقاضا کرد که اسلحه هایی که برای فروش آن به ایران توافق کرده بود به تهران ارسال کند.

استقبال اسرائیل از ارسال اسلحه به ایران

مهمترین دلیل استقبال اسرائیل از ارسال سلاح به ایران این بود که با وارد شدن به چرخه کمک های خود به ایران، در زمانی که نیروهای ایرانی در حال تحمل تلفات شدید در جبهه بودند، اسرائیل بتواند خود را به عنوان یک هم پیمان به نظامیان و سیاستمدارن ایران نشان بدهد.

اسرائیل تلاش داشت تا با این عمل نیروهای میانه رو را متوجه کند که دوستی با اسرائیل بیشتر به نفع مصلحت ملی ایران است، تا دشمنی با این کشور. اما دیری نپایید که اسرائیل دریافت در این اقدام ناکام مانده است.

تحویل این سلاح ها به ایران، در خنثی کردن حملات مرگبار زرهی ارتش عراق موثر بود و کمک چشمگیری به نیروهای ایرانی در عملیات والفجر ۸ بود که ایران طی آن منطقه فاو عراق ر اتسخیر کرد.

آمریکا، بر اساس پیشنهاد منوچهر قربانی فر، بازرگان ایرانی قصد داشت که با تهیه اسلحه برای ایران، گروگان های خود را در لبنان آزاد کند

اما با این همه دولت اسلامی ایران، سیاست های خود در قبال اسرائیل را تغییر نداد اما سیاست اسرائیل را در ارتباط با ایران دستخوش تحولاتی کرد.

دولت اسرائیل در این مقطع متقاعد شد که دشمنی دولت ایران نه بر اساس منافع ملی که بر اساس ایدئولوژی است.

تنها دلیلی که ایران با خرید اسلحه از اسرائیل موافقت کرده بود این بود در آن زمان احساس می کرد قدرت برتر نظامی عراق بقای حکومت اسلامی را تهدید می کند. اما به محض اینکه خطر رفع شد، انتظاری که اسرائیل از ایران یا دست کم بخشی از میانه روی های ایرانی داشت، برآورده نشد.

استراتژی اسرائیل از این به بعد این بود که حکومت ایران هم در کنار حکومت عراق باید تضعیف شود.

نویسنده کتاب "تاریخچه کامل از جامعه اطلاعاتی اسرائیل" می نویسد که سازمان اطلاعاتی اسرائیل – موساد - اطلاع رسانی به هر دو طرف جنگ را آغاز کرد تا توازن در میدان جنگ حفظ شود و جنگ بین دو طرف نه تنها متوقف نشود بلکه با تبدیل به یک جنگ فرسایشی، سال ها ادامه پیدا کند.

مئیر جاودانفر - کارشناس مسائل اسرائیل

baas - هلند - روتردام
از این ماجرا ها در اسلام زیاد است !!!!!!!!!!!!!!1
پنج‌شنبه 1 مهر 1389

شمبلیله - انگلستون - لندن
زززززززرررررررششششششککککککککککک عجب پس اسلحه از اسرائیل میخرند این اخوندها خیلی کثیفتر از کثافتند ...
پنج‌شنبه 1 مهر 1389

dkdk - دانمارک - اسلیس
ببینید چقدر این سیاست کثیف و لجن است.که اسرائیل با سیاست خود باعث 8 ساله شدن جنگ و هزاران شهید شد.
پنج‌شنبه 1 مهر 1389

Farshid197929 - مالزی - کوالالامپور
بله از اسرائیل سلاح دریافت می شد و قراردادهای خرید سلاح هم از طریق سفارت های ایران و اسراییل در لندن بسته می شد. برای اطلاعات بیشتر به کتاب تریتا پارسی مراجعه کنید به نام:. Treacherous alliances
پنج‌شنبه 1 مهر 1389

مهرداد2538 - ایران - تهران
اصولاً جنگ ایران و عراق با این ایده به راه افتاد که از پتانسیلهای نظامی هردو کشور ایران و عراق تا آنجایی بکاهد که اسرائیل قدرت اول منطقه شود. در این میان کمپانی های اسلحه سازی هردو بلوک شرق و غرب هم از این آب گل آلود ماهی بگیرند. خمینی و صدام هردویشان عامل و مزدور خارجی بودند.بقول زنده یاد شاپور بختیار: اینها(ملاها) ماموریت دارند که ایران را نابود کنند. جهالت نژاد پرستانهء ملت عرب از یکسو و جهالت مذهبی مردم ایران از سوی دیگر هم آب بر آسیاب این قائله ریخت.
پنج‌شنبه 1 مهر 1389

ARTEMIS-SW - .فرانسه - پاریس
dkdk - دانمارک - اسلیس . اسلامی گوشهایت را باز کن هر کشوری برای منافع خود کوشش میکند تو ملایان لاشخور مسبب جنگ و خرید اسلحه از دشمن ظاهریش اسرائیل را رها پاچه ی فروشنده را گرفته ای چقدر شما اسلامیها فریبکار 100 رو و خنگ هستید اگر اسرائیل و قدس خرابشده نبود با چه می خواستید از احمقها سواری بگیرید??
پنج‌شنبه 1 مهر 1389

zartusht67 - المان - فرانکفورت
این رو که همه میدانند هواپیماهای باری اسرائیل بدون نام به ایران میامدند و اسلحه برای ایران میاوردند همین که همیشه میگن مرگ بر اسرائیل
پنج‌شنبه 1 مهر 1389

goli jon - اسپانیا - بارسلونا
دانمارک -اسلیس نه این اسرأئیل نبود که جنگو شروع کرد بلکه اون خمینی گوربگور شده بود که این جنگو شروع کرد به خآطره منفعت خودش به دستور انگلیس و ۸سال مردم ایرانو به خاکو خون کشید و همینطور عراق و مردمش رو این مزخرفاتو که عراق به ایران حمل کرد و باقی‌ همش بیخوده چون در خاطرات سالهای جنگ بود که نوشته شد خمینی آغازگر جنگ بود نه عراق بدم لعنت به هرچی‌ انگلیسی‌ هست که بدبختی ما از اونهاست ..
پنج‌شنبه 1 مهر 1389

surena1611 - آلمان - اشتوتگارت
همانطور که پیدایش اسرائیل برای سرمایه دارهای غربی سودآوری داشت و باعث بروز جنگ در منطقه و سودهای کلان از طریق فروش اسلحه شد، حکومت ایران هم به همین خاطر عوض شد تا هم خطر بقدرت رسیدن چپ ها در ایران(و در نتیجه نفوذ شوروی) کاهش پیدا کنه و هم قدرتهای نظامی منطقه که ایران و عراق بودند تضعیف شوند. در ضمن در مصاحبه ای که شاه با خبرنگار آمریکایی داشت به صراحت گفت که از نفوذ بیشتر یهودیها در آمریکا جلوگیری خواهد کرد و همین مسئله هم کار دستش داد. توجه دوستانی که این مصاحبه رو ندیده اند به لینک زیر جلب میکنم. پاینده ایران https://www.youtube.com/watch?v=hQgZ3oLp_WY
پنج‌شنبه 1 مهر 1389

ساعت 12 - ایران - تهران
بدون شک وجود اسرائیل یکی از مهمترین دلایل بقای رژیم ضد ایرانی آخوندی است و وجود آخوندها در اصل به وجود اسرائیل گره خورده است.
پنج‌شنبه 1 مهر 1389

mamzification - آمریکا - نبرسکا
این مطلب بی بی سی مثل اکثر مطالبش صحیح نیست. در کتاب زیبیگنیو برژینسکی مشاور امنیت ملی آمریکا در دوران جیمی کارتر اصل مطلب اینطور بیان شده که آمریکا برای آزادی گروگانها و با توجه به نیاز مبرم ایران به سلاح پیشنهاد این مبادله را می دهد. اما پاسخی از ایران دریافت نمی کند. این مسئله با توجه به شرایط جنگ و نیاز ایران به سلاح برای آمریکا قابل درک نبود. در نهایت متوجه می شوند اسرائیل بطور مخفی و بدون هیچ هماهنگی با ایالات متحده در طول این مدت سلاح به ایران می فروخته. و جالب تر است اگر طرف ایرانی این معامله را بشناسید.
پنج‌شنبه 1 مهر 1389

iranian2 - ایران - تهران
پیشنهاد مى کنم فیلم Lord of war با بازیگرى نیکولاس کایج را ببینید یک سرى حقایق در این فیلم بیان مشود که جالب است
جمعه 2 مهر 1389

shnasahand - الاهلی - دوبی
خرید اسلحه از امریکا وانگلیس تو زمان جنگ برملا شد وکسانی که مسائل رو دنبال میکردند میدونستند که دلالان اسلحه مورد نیاز ایران رو از امریکا واسراییل تامین میکنند اون زمان مهم تامین سلاح ودر نتیجه امنیت ایران مهم بود ولی حالا تضعیف اقتصاد وصنعت وکشاورزی وپتروشیمی وخدماتو وکوبیدن بر طبل نارضایتی وبدبختی مردم جز همراهی وهمگامی با اسراییل در انجام برنامه بی ثباتی وطغیان ملت چه چیز دیگری را به ذهن میرساند
جمعه 2 مهر 1389

Shomali - ایران - لاهیجان
زنده باد همدم تاریخی ایرانیان اسراییل بزرگ
جمعه 2 مهر 1389

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.