کره جنوبی ایران را هدف تحریمهای یکجانبه قرار داد

کره جنوبی ایران را هدف تحریمهای یکجانبه قرار داد

تحریمهای یکجانبه کره جنوبی شامل شعبه بانک ملت در سئول نیز شده استدولت کره جنوبی فهرستی از تحریم های جدید علیه برنامه اتمی ایران را انتشار داده است.

روز چهارشنبه، 15 شهریور (8 سپتامبر)، کیم یانگ - سون، سخنگوی وزارت امور خارجه کره جنوبی فهرست محدودیت های تجاری و مالی جدید این کشور علیه ایران را اعلام کرد که از جمله شامل ممنوعیت برخی ارتباط های بانکی و همچنین نظارت دولتی بر کلیه مبادلات مالی با ایران است.

سخنگوی وزارت امور خارجه کره جنوبی افزود که دولت این کشور به خصوص "تنبیهات سنگینی" را علیه شعبه بانک ملت در سئول، پایتخت کره جنوبی، به اجرا می گذارد زیرا این بانک به ارائه تسهیلاتی برای میلیونها دلار مبادلات ارزی از سوی نهادهای مرتبط با فعالیت های هسته ای، موشکی و دفاعی جمهوری اسلامی متهم بوده است.

اگرچه آقای کیم جزئیات تنبیه های مورد نظر را شرح نداد اما خبرگزاری رسمی کره جنوبی - یونهاپ - گفته است که این تنبیه احتمالا شامل دستور دو ماه تعلیق کلیه فعالیت های شعبه بانک ملت در کره جنوبی است.

این بانک نقشی مهم در مبادلات تجاری بین ایران و کره جنوبی، به خصوص در زمینه انتقال مبالغ پرداختی واردکنندگان ایرانی به صادرکنندگان کره ای ایفا کرده و ایالات متحده مشخصا خواستار محدودیت فعالیت های شعبه این بانک در سئول بوده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه کره جنوبی افزود که علاوه بر این، یکصد و دو نهاد و شرکت و بیست و چهار شهروند ایرانی در "فهرست سیاه" تجاری و مالی کره قرار گرفته اند که نتیجه آن، سختگیری های شدیدتر مالی، تقویت نظارت و بازرسی محموله های مرتبط با ایران، منع صدور روادید سفر برای شماری از شهروندان ایرانی و همچنین، محدودیت سرمایه گذاری در صنایع تصفیه و نفت و گاز ایران خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری رسمی کره جنوبی، بانک ملت، شرکت کشتیرانی سیسکو و شرکت پتروشیمی ایران در فهرست سیاه قرار گرفته اند.

کره جنوبی بر سر دوراهی حفظ حمایت آمریکا و ادامه تجارت با ایران گرفتار آمده است

کره جنوبی پیش از این اعلام کرده بود که به عنوان یک عضو سازمان ملل متحد، مفاد قطعنامه شماره 1929 شورای امنیت را که در ماه ژوئن سال جاری به تصویب رسید به اجرا می گذارد.

این قطعنامه، که اجرای آن برای تمامی اعضای سازمان ملل الزام آور است، شامل تشدید تحریم های بین المللی تجاری و مالی علیه ایران است با این هدف که دولت این کشور را به قبول خواست سازمان ملل در مورد کنار گذاشتن برخی از برنامه های هسته ای، به خصوص غنی سازی اورانیوم، وادار سازد.

در عین حال، ماه گذشته خبرگزاری دولتی کره جنوبی گزارش کرد که دولت این کشور از سوی ایالات متحده تحت فشار قرار گرفته است تا علاوه بر اجرای مصوبه شورای امنیت، یک رشته تحریم های یکجانبه را نیز علیه جمهوری اسلامی به اجرا بگذارد.

در آن زمان، به نقل از یک مقام دولتی کره جنوبی گزارش شد که دولت این کشور هنوز در مورد وضع تحریم های اضافی علیه ایران تصمیمی نگرفته اما در نظر دارد در این مورد با ایران و ایالات متحده گفتگو کند، هر چند زمان معینی برای چنین مذاکراتی اعلام نشد.

اظهارات سخنگوی وزارت خارجه کره جنوبی در روز چهارشنبه نشان می دهد که ظاهرا دولت این کشور سرانجام خود را ناگزیر از پیوستن به آن گروه از کشورهای عمده جهان، از جمله ژاپن، کانادا، استرالیا و اعضای اتحادیه اروپا، دانسته که از موضع ایالات متحده حمایت کرده اند.

تشدید تدریجی تحریمها و واکنش جمهوری اسلامی

آیت الله خامنه ای: ملت و مسئولان تحریمها را دور می زنند و به پیشرفت و بالندگی ادامه می دهند

آمریکا، که دولت ایران را به تلاش برای دستیابی به تسلیحات اتمی در پوشش برنامه های صلح آمیز هسته ای متهم می کند، با تصویب یک رشته قوانین جدید، ضمن تعیین مجازات های سنگین برای شهروندان و نهادهای آمریکایی نقض کننده تحریم های وضع شده علیه ایران، به موسسات تجاری و مالی خارجی نیز هشدار داده است که نادیده گرفتن این تحریم ها می تواند باعث محدودیت دسترسی آنها به بازارهای ایالات متحده شود.

پیوستن به تحریم های یکجانبه علیه ایران بی تردید تصمیمی دشوار برای مقامات کره جنوبی بوده است زیرا ایران و کره دارای مبادلات تجاری گسترده ای هستند که حجم آن در سال گذشته میلادی به حدود ده میلیارد دلار رسید و ایران تامین کننده حدود ده درصد از واردات نفت خام کره جنوبی است.

در همانحال، کره جنوبی یکی از طرف های عمده تجاری آمریکا در منطقه محسوب می شود و مبادلات تجاری دو طرف در سال گذشته به حدود هشتاد میلیارد دلار بالغ شد در حالیکه تراز پرداخت های دو طرف بیش از ده میلیارد دلار به نفع کره جنوبی بود.

همچنین، با توجه به وضعیت بحرانی شبه جزیره کره و تهدیدی که کره جنوبی از سوی برنامه های هسته ای کره شمالی احساس می کند، دولت این کشور خود را به حفظ روابط دوستانه با ایالات متحده، به عنوان متحد نزدیک نظامی و سیاسی خود، ملزم می داند.

با اینهمه، مقامات کره جنوبی قبلا گفته بودند که ضمن اجرای کامل تحریم های مصوب شورای امنیت و حمایت از تلاش ایالات متحده برای جلوگیری از گسترش تسلیحات اتمی، امیدوارند مبادلات تجاری عادی خود با ایران را در زمینه های غیر مرتبط با برنامه های اتمی ادامه دهند.

هنوز مقامات جمهوری اسلامی و سفارت این کشور در سئول در مورد اظهارات سخنگوی وزارت خارجه کره جنوبی اظهار نظری نکرده اند اما پیش از این، سفیر جمهوری اسلامی در کره جنوبی از این کشور خواسته بود تا منافع تجاری خود با ایران را در نظر داشته باشد.

اظهارات منابع رسمی ایران در مورد تاثیر تحریمهای متفاوت بوده است

تشدید تحریم های بین المللی علیه ایران، واکنش ها و تفسیرهای متفاوتی را از سوی مقامات و منابع دولتی این کشور در پی داشته است.

در مواردی، تحریم های بین المللی علیه ایران ناچیز قلمداد شده و منابع دولتی گفته اند که قطعنامه های شورای امنیت و تنبیهات اضافی برخی کشورها مانعی در راه دسترسی به امکانات تجاری و مالی در بازارهای بین المللی ایجاد نکرده و به این ترتیب، مردم نباید نسبت به عواقب این تحریم های نگران باشند.

در عین حال، گاه گزارش هایی هم از دشواری های تجاری و مالی و وجود کمبودهای مختلف، حتی در زمینه هایی مانند دارو که قطعا مشمول تحریم های خارجی نیست، در رسانه های همگانی انتشار یافته و کشورهای غربی هدف سرزنش قرار گرفته اند.

در مقابل، مقامات جمهوری اسلامی گاه از تحریم های بین المللی و بروز کمبودهای داخلی استقبال کرده و گفته اند که فشار بر مردم باعث رشد و شکوفایی آنان می شود.

از جمله، آیت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی، در سخنانی در روز سه شنبه -دیروز - گفت که "دشمنان ملت تلاش می کنند مردم را با فشارهای اقتصادی به ستوه بیاورند تا مردم این فشارها را ناشی از عملکرد دولت بدانند و رابطه دولت و ملت قطع شود."

وی چنین تاثیری را مردود دانست و گفت که برای مقابله با تحریم ها و فشارهای بین المللی، باید "اقتصاد مقاومتی" ایجاد شود و اظهار داشت که "ملت و مسئولان، بدون تردید این تحریم ها را دور می زنند."

به گفته کارشناسان، یک کشور تحریم شده، اگر از منابع ارزی سرشار برخوردار باشد، ممکن است بتواند تاثیر تحریم های بین المللی را تا حدودی کاهش دهد و برخی کالاهای اساسی را از مسیرهای غیر رسمی خریداری کند.

با اینهمه، استفاده از چنین روشی معمولا بسیار پرهزینه و غیرقابل اعتماد است و راه را برای سوء استفاده دلالان و خرید اقلام بدون کیفیت به بهای هنگفت هموار می سازد.

در مورد تحریم های جاری علیه ایران، کشورهای غربی و به خصوص ایالات متحده تاکید داشته اند که محدودیت های اعمال شده متوجه نهادهای حکومتی بوده و کوشش به عمل آمده است تا تاثیر آنها بر زندگی شهروندان عادی، که به گفته آنان با فشارهای سیاسی در داخل هم دست به گریبان هستند، به حداقل ممکن کاهش یابد.

فراز_نروژ - نروژ - تونسبرگ
یک بار در تاریخ فوتبالشون در خانه به ما باختند. ببین بی جنبه ها چه آتیشی دارند میگیرند!
چهار‌شنبه 17 شهریور 1389

reza paris - ایران - تهران
حالا چرا تا باختند.تصمیم گرفتند این سگ خورهای چشم تنگ
چهار‌شنبه 17 شهریور 1389

Danilprimmer - بریتانیا - لندن
عوضی های چشم بادومی . ببین إز خوردن سگ وگربه چه ادم شدند.
چهار‌شنبه 17 شهریور 1389

فرارسی دیجیتال - ایالات متحده آمریکا - واشینگتن دی سی
خوانندگان عزیز،. تحریمهای جدید یکجانبه کره جنوبی علیه حکومت ایران در حالی اعمال می شوند که تنها چند روز از اعمال تحریمهای یکجانبه مشابهی از سوی ژلپن علیه حکومت ایران می گذرد. اگرچه مقامات حکومت ایران هنوز واقعیت واکنش متحد جامعه جهانی به برنامه مشکوک اتمی خود را نمی بینند، چنین تحریمهایی نشانه دیگری از افزایش انزوای حکومت ایران در سطح جامعه جهانی است. بهترین راه برای حکومت ایران عمل به تعهدات و وظایفش بر اساس قراداد ها و مقررات بین المللی و قواعد و قطعنامه های سازمان ملل متحد و آژانس بین المللی انرژی اتمی است.
چهار‌شنبه 17 شهریور 1389

mehrdad2004 - کره جنوبی - سئول
بابا یکی نیست بگه اخه مردم چه گناهی دارن هم از دست استبداد اخوندی میکشن هم هر روز کشورهای کوچیک و بزرگ تحریممون میکنن مظلوم تر از ملت ایرانم وجود داره رو کره عرض
چهار‌شنبه 17 شهریور 1389

فرارسی دیجیتال - ایالات متحده آمریکا - واشینگتن دی سی
خوانندگان عزیز،. تحریمهای جدید یکجانبه کره جنوبی علیه حکومت ایران در حالی اعمال می شوند که تنها چند روز از اعمال تحریمهای یکجانبه مشابهی از سوی ژلپن علیه حکومت ایران می گذرد. اگرچه مقامات حکومت ایران هنوز واقعیت واکنش متحد جامعه جهانی به برنامه مشکوک اتمی خود را نمی بینند، چنین تحریمهایی نشانه دیگری از افزایش انزوای حکومت ایران در سطح جامعه جهانی است. بهترین راه برای حکومت ایران عمل به تعهدات و وظایفش بر اساس قراداد ها و مقررات بین المللی و قواعد و قطعنامه های سازمان ملل متحد و آژانس بین المللی انرژی اتمی است.
پنج‌شنبه 18 شهریور 1389

babak.khormdin - ایران - مشهد
به یاد بیاورید همین کره زمانی حسرت پیشرفت اقتصادی ایران را در زمان شاه می کرد
پنج‌شنبه 18 شهریور 1389

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.