وزارت اطلاعات بر جاسوس بودن موسویان تأکید دارد

وزارت اطلاعات بر جاسوس بودن موسویان تأکید دارد

وزارت اطلاعات «اقدام حسین موسویان» را «مصداق روشن و کامل جاسوسی» خواند. این در حالی‌ست که عضو تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای در دولت خاتمی از این اتهام تبرئه شده بود و رئیس سازمان انرژی اتمی هم این اتهام را رد کرده است.

حسین موسویان، سفیر ایران در آلمان در زمان ریاست‌جمهوری رفسنجانی و عضو تیم مذاکره‌کننده‌ی هسته‌ای جمهوری اسلامی در دولت اصلاحات

وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی به سخنان اخیر علی‌اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، واکنش نشان داد. وزارتخانه‌ی تحت مدیریت حیدر مصلحی، در اطلاعیه‌ی خود آورده است: «با عنایت به رأی صادره از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی که قطعی گردیده است، به استناد به ماده ۵۰۵ قانون مجازات اسلامی، حسین موسویان به جرم جمع‌آوری اطلاعات طبقه‌بندی‌شده با پوشش مسئولان نظام و مأموران دولت، و در اختیار قراردادن اطلاعات مزبور به دیگران، ( افراد فاقد صلاحیت و بیگانگان) به دو سال حبس تعزیری و پنج سال محرومیت از مشاغل دیپلماتیک در وزارت امور خارجه و اشتغال در امور بین‌الملل سایر نهادها و ارگان‌های کشور محروم گردیده است. لذا اقدام نامبرده مصداق روشن و کامل جاسوسی می‌باشد.»

علی‌اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران

خبرگزاری فراکسیون اقلیت مجلس شورای اسلامی (پارلمان نیوز) از جمله منابعی بود که در روزهای پایانی هفته‌ی گذشته سخنان علی‌اکبر صالحی را بازتاب داد. این خبرگزاری به نقل از صالحی در مورد جاسوس‌بودن تیم مذاکره‌کننده‌ی هسته‌ای دولت اصلاحات نوشت: «من چنین چیزی را قبول ندارم که آنها جاسوس بودند. بنده از همان ابتدا در این پرونده بوده‌ام و تا جایی که اطلاع دارم در تیم مذاکره‌کننده‌ی ما جاسوسی وجود نداشته است».

صالحی درباره‌موسویان نیز گفته بود: «در همان زمان که موسویان را دستگیر کردند با من تماس گرفتند و نظر من را پرسیدند که گفتم برای من سنگین است که چنین چیزی را قبول کنم. جاسوس‌ها یا به دنبال پول هستند یا مقام و یا ادامه‌تحص. موسویان در خانواده‌ای با وضع مالی خوب قرار دارد و دکترا هم دارد. چه دلیلی وجود دارد که او جاسوسی کند؟ البته او یک نقطه‌ضعف داشت و اینکه گاهی نمی‌توانست جلوی بیان خود را بگیرد.»

فعالیت اقتصادی یا جاسوسی؟

حسین موسویان نخست سفیر جمهوری اسلامی در روسیه بود و پس از آن، در زمان ریاست جمهوری علی اکبر هاشمی رفسنجانی به مقام سفارت در آلمان فدرال رسید. او در دوره‌ای که حسن روحانی دبیر شورای عالی امنیت ملی و سرپرست مذاکرات هسته‌ای جمهوری اسلامی بود، در شورای مذکور عضویت داشت و از اعضای مهم گروهی بود کهمذاکرات مربوط به مناقشه‌ی هسته‌ای را پیش می‌برد. موسویان به عنوان طرفدار رفسنجانی شهرت دارد.

او در سال ۲۰۰۷ (اردیبهشت ۱۳۸۶) از سوی وزارت اطلاعات ایران بازداشت شد. برخی از منابع خبری ابتدا "پاره‌ای فعالیت‌های اقتصادی" را دلیل بازداشت وی خواندند. خبرگزاری فارس، نزدیک به سپاه پاسداران، اما به نقل از "منبع موثق" نوشت: «وی به خاطر یکسری ارتباطات با عوامل خارجی و تبادل اطلاعات با آنها دستگیر و بازداشت شده است.» به گفته این منبع، «موسویان احتمالاً درخصوص مسائل هسته‌ای با خارجی‌ها یکسری تبادل اطلاعات داشته است و اتهام جاسوسی درباره وی مطرح باشد.»

جاسوسی یا نزاع جناحی؟

صبح روز سه‌شنبه (۶ آذر ۱۳۸۶ / ۲۷ نوامبر ۲۰۰۷) علیرضا جمشیدی، سخنگوی قوه قضاییه، در یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد که از نظر دادگاه، موسویان جاسوسی نکرده است. جمشیدی گفت که به موسویان سه اتهام «جاسوسی، نگهداری اسناد محرمانه و تبلیغ علیه نظام» وارد شده، اما او از دو اتهام اول مبرا شده است. به گفته‌ی جمشیدی در خصوص اتهام تبلیغ علیه نظام، برای موسویان قرار تعلیق صادر شده است، اما «در صورت اعتراض دادستان، احتمال صدور قرار مجرمیت علیه موسویان وجود دارد.» جمشیدی همچنین گفت که پرونده ‌مراحل نهایی خود را در دادسرا سپری می‌کند.

خبر آزادی حسین موسویان در حالی منتشر شد که پیش از آن بر شدت حمله علیه او از جانب اطرافیان و طرفداران محمود احمدی‌نژاد افزوده شده بود. محسن اژه‌ای، وزیر اطلاعات وقت، با صراحت از جاسوس بودن او سخن می‌گفت و این‌که برای وزارتخانه‌ی او محرز شده که موسویان اسناد محرمانه‌ای را به سفارت بریتانیا در تهران تحویل داده است.

دستگیری موسویان به مثابه فشار بر جناح رفسنجانی تعبیر می‌شد، هم‌چنان که تبرئه ‌شدن او نشان‌دهنده‌ی قدرت این جناح تلقی شد. دو هفته پیش از اعلام رسمی حکم توسط سخنگوی قوه‌ی قضاییه، موسویان به همراه هاشمی رفسنجانی و حسن روحانی، سرپرست سابق تیم مذاکره‌کننده‌ی هسته‌ای، در همایشی به نام "اتحاد ملی" شرکت کرد. از همان هنگام شایعه‌ی امکان تبرئه‌ی موسویان قوت گرفت.

تبرئه‌ی موسویان واکنش تند احمدی‌نژاد را برانگیخت. رئیس دولت نهم حتا تهدید کرد که گفت‌وگوهای موسویان با "بیگانگان" را منتشر می‌کند. در پی آن حکم تبرئه‌ی موسویان از سوی سعید مرتضوى، دادستان وقت تهران، لغو شد و پرونده‌ی وی بار دیگر به جریان افتاد. دادگاه سرانجام در فروردین ۱۳۸۷ (آوریل ۲۰۰۸) موسویان را به دو سال حبس تعلیقى و پنج سال محرومیت از مشاغل دیپلماتیک در وزارت خارجه و هر نوع شغل مرتبط با امور بین‌المللى در تمام نهادها و ارگان‌هاى کشور محکوم کرد.

bavar88 - هلند - امستردام
جاسوس که شاخ و دم نداره...معلومه که خیلی از کسانی که مخالف ایران کار می کنند یا حرف می زنند جاسوس تشریف دارند. بعضی دایرکت عمل می کنند بعضی ایندایرکت....
دوشنبه 1 شهریور 1389

KOREA - کره جنوبی - سئول
این همان شخصی است که تدارکات کشتن دکتر بختیار را در المان برای تیم ترور فراهم کرده بود برای اثبات صحبتم میتوانید به فیلم holy crimeمراجعه نمایید یعنی قاتل غیرمستقیم دیروز جاسوس امروز لعنت بر حکومت فاشیست اخوندی زنده باد ایرانی ازاده پاینده باد ایرانی ازاد.
دوشنبه 1 شهریور 1389

togyan - انگلیس - لندن
. بر سر هر چی ادم ساندیس خور. اینجا ساندیس پخش نمیکنند که می پری اول صف شروع میکنی به ... انداختند وحال همه ادمهای محترم این سایت را بهم میزنی.
سه‌شنبه 2 شهریور 1389

Black Chador - امریکا - ولدن
bavar88 - هلند - امستردام . . الان در ایران میلیونها جاسوس هست و همشون هم برای یک سازمان ضد رژیم کثیف علی چکه ای فعالیت میکنند. اسم سازمانشون هم اینه:"ایرانی"
سه‌شنبه 2 شهریور 1389

man-irani - هلند - دن هلدر
ای خداوند ایران زمین / ما را از شر جاسوسان خارج نشین مخصوصا در امستردام محافظت فرما / امین /
سه‌شنبه 2 شهریور 1389

surena1611 - آلمان - اشتوتگارت
چه حالی میده وقتی میبینی این جانورها به جون هم افتادند!!! خیلی خوبه ادامه بدید. اول سران فتنه و رفسنجانی و . و هر کی مثل اینها جاسوس بودند رو بگیرید و محاکمه کنید و اعدام. یادتون نره که تمام وکلا و وزراء قبلی هم جاسوس بودند!!! بهتر از این نمیشه. یواش یواش داره اوضاع بر وفق مراد میشه.
سه‌شنبه 2 شهریور 1389

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.