صدای بلند سلامت را تهدید میکند
صدای بلند سلامت را تهدید میکند
سردرد، خستگی، بیماریهای قلبی، اختلالات گوارشی، سقط جنین ، سرطان و اختلال خواب از جمله مهمترین تاثیرات سوء صدا بر سلامت انسان هستند.
خسرو گورابی، ادیولوژیست (شنوایی سنج) در این مورد اظهار داشت:
"کمشنوایی تنها چیزی است که ما به عنوان تاثیر مخرب صدای بلند بر سلامت شنوایی با آن آشنا هستیم، در حالی که در جامعه صنعتی امروز که در آن معیار صدای مجاز و غیرمجاز تعریف درستی ندارد و محدودیتی برای صداهای بلند در محیط زندگی و کار رعایت نمیشود، تاثیرات روانشناختی و ارتباطی شامل افسردگی، پرخاشگری، اضطراب، کاهش مهارتهای اجتماعی، ناتوانی یادگیری، کاهش حافظه و همچنین کاهش مهارتهای زبانی و گفتاری در کودکان همواره سلامت ما را تهدید میکنند."
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت:
"صدا به عنوان دومین آلوده کننده محیط زیست پس از آلودگی هوا ، به اندازه کافی مورد توجه قرار نمیگیرد، در حالی که برخی تاثیرات مخرب صدای بلند به صورت پایدار و برای همیشه با فرد بیمار باقی خواهند ماند.
برای جلوگیری از ابتلا به معلولیتهای ناشی از صدای بلند لازم است صداهای موجود در محیط زندگی و کار مورد ارزیابی و کنترل قرار گیرند. در مرحله دوم راهکارهای مناسبی جهت کاهش صدا استفاده شوند و در نهایت با استفاده از تجهیزات حفاظتی فردی از تاثیرات مخرب صدای بلند که عموما فرد را دچار کم شنواییهای پایدار میکند، پیشگیری کرد."
|