تعطیلی ارکستر ملی؛ دولت جدید دشمنى شدیدترى با موسیقى ملى ایران دارد

تعطیلی ارکستر ملی؛ دولت جدید دشمنى شدیدترى با موسیقى ملى ایران دارد

یکی از اجراهای ارکستر ملی ایران به رهبری فرهاد فخر الدینی

 
رادیو فردا : به دنبال انتشار اخباری مبنى بر جلوگیرى از آموزش موسیقى در مدارس ایران و جلوگیرى از برگزارى کنسرت هاى موسیقى که از وزرات ارشاد مجوز داشته اند، حالا نوبت به تعطیلى ارکستر ملى ایران رسیده است.
به گزارش خبرگزارى دانشجویان ایران، ایسنا، ارکستر ملى ایران به رهبرى فرهاد فخرالدینى، موسیقى دان و آهنگساز مطرح ایرانى، به مدت یک سال و به دلایل نامعلومى تعطیل شده است.
این ارکستر هشتاد نوازنده دارد و تا کنون در کشورهاى مختلفى از جمله در سازمان ملل متحد در نیویورک به اجراى قطعات موسیقى ایرانى پرداخته است؛ اجراهایى که با استقبال مخاطبان و کارشناسان موسیقى بین المللى همراه بوده است. محمود خوشنام، کارشناس موسیقى ایرانى مقیم آلمان، در گفت و گو با رادیو فردا به علل تعطیلی این ارکستر و تاثیر آن بر هنرمندان موسیقی پرداخته است.
 
رادیو فردا: تعطیلى تنها ارکسترملى ایران ، چه تاثیراتى بر هنرمندان موسیقى ایران و مخاطبان آنها خواهد داشت؟محمود خوشنام: در نظام سى ساله اى که در ایران هست، هرگونه دشمنى با موسیقى به نظر من قابل فهم است. حتى با موسیقى ساده سنتى دشمنى مى ورزند و در برنامه هایشان اخلال ایجاد مى کنند. ارکستر ملى حدود ده سال پیش درست شد و آقاى فرهاد فخرالدینى، که یکى از تحصیل کردگان موسیقى جدى بین المللى است و با موسیقى ایرانى هم آشنایى وافى و کافى دارد، رهبرى اش را به عهده داشت. در واقع کوششى بود که این موسیقى سنتى مان را از این حالت مونوتون (یکنواخت) و ملال آور خارج کنیم و به صورت یک موسیقى ارکستره و تنظیم شده جهانى عرضه کنیم، با زبان جهانى و جهان فهم عرضه کنیم.آقاى فخرالدینى در این کار کوشش بسیارى کرده و قریحه بسیار خوبى هم در آهنگسازى دارد و توانسته با همین ارکستر آثار هنرمندانى را که کار آهنگسازى مى کنند از جمله کارهاى خودش را عرضه کند و با مخاطبان در میان بگذارد. تعطیلى چنین ارکسترى، که فکر مى کنم تنها ارکسترى است در ایران از این نوع، یعنى بود، لطمه زیادى، هم به وضع اقتصادى هنرمندانى که در آن کار مى کردند، نوازندگانى که کار مى کردند، مى زند و هم مخاطبان را از شنیدن موسیقى خوب پرورده محروم مى کند.آقاى فخرالدینى، آهنگساز بزرگ ایرانى با این کار خانه نشین شده اند. هشتاد نوازنده هم بیکار شده اند. فکر مى کنید که واقعاً دولت ایران در حقیقت دولت جدید، چون اینها به هرحال ده سال فعالیت مى کردند در جمهورى اسلامى، این دولت به چه دلیلى جلوى فعالیت اینها را گرفته؟این دولت جدید به طور کلى دشمنى و ستیزه قوى تر و شدیدترى با موسیقى ملى ایران دارد. لابد خبر دارید که همزمان با این خبر، خبرهاى دیگرى هم به گوش ما رسیده که از جمله اصلاً تدریس موسیقى را در مدارس دارند ممنوع مى کنند. به طور کلى در سطح جامعه هم مى خواهند بزدایند. فرض کنید در شب هایى که کنسرت آقاى حسام الدین سراج مى خواست برگزار شود، در یکى از شهرهاى ایران، آمدند در برابر سالن اجراى کنسرت نوحه خوانى کردند. یعنى در واقع ما این نوع موسیقى را نمى خواهیم. فقط نوحه مى خواهیم. طبیعى است که این بخشى از یک ایدئولوژى است که ضد موسیقى عمل مى کند. البته یک چیزى باید براى شما روشن کنم این کارهایى که مى کنند، آب در هاون کوبیدن است. براى اینکه موسیقى که در جان و دل مردم جاى گرفته و سابقه دیرینه اى در زندگى روزمره فرهنگى مردم دارد، به این راحتى ها از پاى در نمى آید.
 

فرهاد فخرالدینی، رهبر ارکستر ملی ایران، در حال ادای احترام به حضار شرکت کننده در کنسرت موسیقی ایرانی



زمزمه هایى مبنى بر خصوصى سازى ارکستر ملى ایران به گوش مى رسد. آیا با وجود هشتاد نوازنده مى شود ارکستر ملى را در ایران خصوصى کرد؟من نمى دانم با این محدودیت هایى که دولت براى موسیقى به وجود مى آورد، حتى سازمان هاى خودش را در محدودیت قرار مى دهد، سازمان هاى اجرایى خودش مثل ارشاد یا خانه موسیقى و غیره را مورد محدودیت قرار مى دهد، چطور مى خواهد این را به بخش خصوصى واگذار کند. کدام بخش خصوصى مى تواند همان قدرت دولت را داشته باشد که بتواند ارکستر را سر پاى خود نگاه دارد؟ به نظر من همه اینها حرفهاى واهى و بیهوده است و راه به جایى نمى برد.در کشورهاى دیگر بودجه ارکستر ملى را بیشتر دولت مى دهد یا از طریق شهردارى ها تامین مى شود.ارکسترها به طور کلى از سازمان هاى دولتى کمک مى گیرند. کمک مالى مى گیرند و حمایت مالى مى شوند. الان در کشور آلمان که من زندگى مى کنم، تمام اپراها اگر از کمک مالى استفاده نکنند، همه شان محکوم به تعطیل شدن اند. حالا چطور مى خواهد در ایران که هیچ کمکى هم نیست، محدودیت ها هم بسیار بیشتر از اینهاست و آدمى هم که بخواهد در بخش خصوصى این کار را به عهده بگیرد، از اول تا آخر همه اش با مشکل رو به رو مى شود و با سنگ اندازى رو به رو مى شود، چطور مى شود یک ارکسترى را به این بزرگى خصوصى کرد؟
porharfi - هلند - آرنم
من همیشه میگم که این خواننده های تازه از راه رسیده .که نه درس موسیقی. خوانده اند و صدای ناهنجاری هم دارند...همان بهتر بجای ""بر علیهِ زن و خواهرو. مادر و رفیقه ..و..بخوانند !!بهتر که با آن صدای ناهنجار شان برعلیه ملا ها ". بخوانند...!!...کــــــو گوشِ شنوا..؟؟؟
سه‌شنبه 29 تیر 1389

fredoparto - انگستان - آکسفورد
(1) کدام فرد با احساسی با موسیقی اصیل غریبه است؟ کدام مغز سلیمی این غذای روح را پس می زند و بر سر سفره گریان نوحه خوانی می نشیند و با حلوا و خرمای مردگان سر می کند. زمانی حرکات و رفتار ملت ما زبانزد خاص و عام بود و از احساس و مهمانوازی سرآمد بودیم و چشم دیدن خون را نداشتیم، حتی خون حیواناتی که گوشتش را سرسفره مان می گذاشتیم. چرا ما از ملتی دلسوز و با احساس باید به ملتی تبدیل شویم که خونریزی و شکنجه از ارکان عمده حکومتش باشد و مردم را وادار کند که روز و شب بر کشتار جوانان این مرز و بوم صحه بگذارد و بر مرگ کسانی که 1400 پیش به خواست خدا از دنیا رفتند اشک تمساح بریزد؟ این جانواران تاریخ کجا بودند؟ آیا خواب می بینیم؟ زمانی فکر می کردیم که حکومت ما با طالبانها متفاوت است اما اکنون به چشم می بینیم هیچ تفاوتی بین خونخواران طالبانی و آخوندهای ایران نیست. نمی دانم خداوند چه لقمه ای در دهان اینها گذاشته که با لقمه انسانهای واقعی زمین تا آسمان فرق دارد.
سه‌شنبه 29 تیر 1389

fredoparto - انگستان - آکسفورد
(2) اگر زمانی تاریخ قاجاریه عرق شرم بر پیشانی ایرانی وطنپرست می نشاند اکنون مُهر خواری و وحوش بر جبین ما نشسته است. اهداف اینها چیست؟ افتخار اشاعه مذهب من دراوردی اسلام یا بی آبرو کردن دین و مذهب به معنای مطلق کلمه؟ چگونه می شود ادعا کرد دین و آئینی که اینها خلق کرده اند در جامعه پایدار خواهد ماند؟ در مغزی که خالی از منطق است چه می شود پُر کرد؟ در مغزی که احساس و عواطف نیست چه چیزی بجز انهدام ملت و کشور می تواند جایگزین شود؟ این صحبتها یاسین بر گوش حمار خواندن است. تنها کسانی باید از خود شرمنده باشند که به چنین جانوارانی رأی داده اند.
سه‌شنبه 29 تیر 1389

ehsan_2nd_time - یوکی - لندن
اسلام از وقتی بوجود آمده با ایران دشمنی داره. شما تازه به دولت دهم و دشمنی با موسیقی رسیدی؟ دل مردم باید از سم و زهر اسلام پاک بشه تا شاهد رشد و شکوفایی باشیم
سه‌شنبه 29 تیر 1389

moon.iran - ایران - تهران
باعث شرمندگیه اینا دارن از پایه ریشه خراب میکنن ودستهای پشت پردهای هست که ارزوی نابودی نام ونشان ایران را داره.... افسوس...
سه‌شنبه 29 تیر 1389

ali.tooti - سوئد - لوند
دولت کودتا داره با سرعت ذات وماهیت طالبانی شون رو نشون میده
سه‌شنبه 29 تیر 1389

mardane amal - ایران - مسجذ سلیمان
وصیت نامه شهید محمد جهان آرا :. ای امام تا لحظه ای که خون در رگ های ما جوانان پاک اسلام وجود دارد لحظه ای نمی گذاریم که خط پیامبر گونه تو که به خط انبیاء و اولیاء وصل است به انحراف کشیده شود. ای امام! من به عنوان کسی که شاید کربلای حسینی را در کربلای خرمشهر دیده ام سخنی با تو دارم که از اعماق جانم و از پرپر شدن جوانان خرمشهری برمی خیزد و آن، این است؛ ای امام! از روزی که جنگ آغاز شد تا لحظه ای که خرمشهر سقوط کرد من یک ماه بطور مداوم کربلا را می دیدم هر روز که حمله ی دشمن بر برادران سخت می شد و فریاد آنها بی سیم را از کار می انداخت و هیچ راه نجاتی نبود به اتاق می رفتم، گریه را آغاز می کردم و فریاد می زدم ای رب العالمین بر ما مپسند ذلت و خواری را. ای مردم برخلاف وصیت نامه شهید محمد جهان آرا ذلت و خواری ایرانو سر تا پا گرفته چرا
سه‌شنبه 29 تیر 1389

hamesheh bahar - انگلستان - لندن
mardane amal - ایران - مسجذ سلیمان چون زیاد امام امام می کنی مخصوصا اون امامی که هندی زاده بود !!!!تف به قبرش!!!
چهار‌شنبه 30 تیر 1389

zartusht67 - المان - فرانکفورت
هر چیزی که باعث شادی و خنده بشه این بی شرفها ضدش هستن حالا متظاهر باش گریه کن زنجیر بزن قمه بزن جمکران برو سفره بی بی رقیه و کوفت و زهر مارو...... خلاصه خر باش این اسلامه واقعی است
چهار‌شنبه 30 تیر 1389

axlll - امریکا - سانتا مونیکا
بابا ایران که ارکسر نمیخاد . یه امام زاده ای یه عاشورا ای . یه مجلس عزاداری میخواد اضافه واسه یکی از امامان . همین بسه . اخه شعور اکثریت مردم ایران همینقده
چهار‌شنبه 30 تیر 1389

Hoja Verde - ایران - تهران
گویا موسیقی برای آخوندها خطرناک تر از هرویین است! فکر می کنید چرا همه ی جوانان معتاد شده اند؟ هویت ایرانی را گرفتید. تاریخ و ازادی و شادی را گرفتید. اگر موسیقی ایرانی را هم بگیرید دیگر چه برای نسل جوان ما باقی می ماند؟!
چهار‌شنبه 30 تیر 1389

salarkhan - آلمان - هامبورگ
آبی دریا غدغن رقص....(مسئولین محترم سایت لطفا این آهنگ رو بذارید سپاسگزارم(فکر کنم مال یغمایی هستش)
چهار‌شنبه 30 تیر 1389

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.