پیرگوشی در ایران رو به گسترش است

پیرگوشی در ایران رو به گسترش است

عضو انجمن متخصصان گوش، گلو و بینی ایران گفت: تحقیقات اخیر در ایران نشان می ‌دهد که پیرگوشی نسبت به گذشته با سرعت بیشتر و در سنین کم تری اتفاق می ‌افتد و این در حالی است که میلیون‌ ها نفر از مردم به افت شنوایی‌ شان اهمیت نمی‌ دهند.

ابراهیم رزم‌ پا اظهار داشت: پیرگوشی یک افت شنوایی تدریجی است که با افزایش سن اتفاق می ‌افتد و در واقع یک نوع معمول از کم ‌شنوایی حسی عصبی است که منجر به اختلال شنوایی دائم می‌ شود و بیش تر مردم به وجود آن آگاه نیستند. 

وی افزود: قرار گرفتن در معرض سر و صدا و صدای ناخواسته مثل صدای بوق خودروها یکی از دلایل پیرگوشی است و افرادی که سال ها در معرض سر و صدا قرار می ‌گیرند معمولاً دچار پیرگوشی می ‌شوند‌.

همچنین افزایش سن، بالا رفتن فشار خون، استرس زیاد، برخی داروها و حتی عوامل ارثی باعث ابتلا به این عارضه می ‌شوند.

این متخصص گوش‌ گلو و بینی ادامه داد:‌ دشواری در تشخیص اصوات به ویژه اصوات زیر مثل حرف (س)، مشکل شدن فهم مکالمات به خصوص وقتی سر و صدای زمینه‌ ای وجود دارد، افت شنوایی که معمولاً دوطرفه است و ممکن است با وزوز در یک یا دو گوش همراه باشد و سرگیجه از مهم ترین علائم پیرگوشی است.

ضمن این که افراد پیرگوش صدای مردها را بهتر از زنان می ‌شوند.

وی اضافه کرد: افراد مبتلا به پیرگوشی معمولاً عنوان می ‌کنند که گفتار را می ‌شنوند ولی در فهمیدن آن مشکل دارند. البته همه ی نشانه ‌های مذکور توانایی‌ های فرد را کاهش می ‌دهد و روی کیفیت زندگی بیمار تأثیر می ‌گذارد.

رزم‌ پا تصریح کرد: تحقیقات اخیر در ایران نشان می ‌دهد که پیرگوشی نسبت به گذشته با سرعت بیش تر و در سنین کم تری اتفاق می‌ افتد و این در حالی است که میلیون ‌ها نفر از مردم به افت شنوایی ‌شان اهمیت نمی ‌دهند. احتمال داده می ‌شود دلیل افسردگی، انزوا، ترس، اضطراب و عصبانیت آن ها برخاسته از همین مشکل باشد. 

وی خاطر نشان کرد: به منظور درمان، مفید ترین کاری که یک شنوایی‌ شناس می ‌تواند برای افراد با مشکل پیرگوشی انجام دهد، سمعک ‌ها و برنامه‌ های توانبخشی است. از جمله برنامه‌ های توانبخشی برای این افراد، مشاوره، تجویز سمعک، تجویز وسایل کمک شنیداری و مهارت های افزایش ارتباط است.

برنامه‌ های توانبخشی سبب برقراری ارتباط بهتر و در نهایت بالا بردن کیفیت زندگی برای افراد مبتلا به پیرگوشی می ‌شود.

robinhoodd - استرا لیا - تهران
حالا عیب نداره عوضش رشد جمعیت...طلاق...اعتیاد..دزدی...فقر و و و رو به کاهشه.لول
چهار‌شنبه 8 اردیبهشت 1389

Raz_uk - انگلیس - کمبریج
پس حاجاقا یه چیزائی میدونه که میگه همه چییز رو به رشت و گسترشه در جمهوری فاضلابی....!
چهار‌شنبه 8 اردیبهشت 1389

mehdi_30ya30 - ایران - تهران
چی میگی بابا بلندتر نمیشنوم
چهار‌شنبه 8 اردیبهشت 1389

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +281شاهزاده رضا پهلوی از ترامپ خواست به اقدام نظامی علیه حکومت ایران ادامه دهد
  • +237شاهزاده رضا پهلوی در سی‌پک: جمهوری اسلامی باید به‌طور کامل پایان یابد
  • +200پاسخ سخنگوی فارسی‌زبان ارتش اسرائیل به مجری حکومتی: از روز اول پدر بالای سرت نبوده
  • +163سخنرانی فرح و ایمان پهلوی (دو دختر شاهزاده رضا پهلوی) در تجمع ایرانیان مقابل کنگره آمریکا در واشینگتن
  • +147ترامپ: این رژیم ۴۵ هزار نفر از مردم معترض خودش را کشت؛ به سرعت کار رژیم را تمام می‌کنیم
  • +142فرمانده یگان ویژه فاتحین، دخیل در سرکوب معترضان، کشته شد
  • +120پیام تند روح‌الله رحیم‌پور به نماینده ایرانی‌الاصل پارلمان فرانسه: تا حالا چه غلطی کردید
  • +113کشته شدن کودک ۱۱ ساله در حین خدمت در ایست بازرسی سپاه
  • +111ترامپ: در حال بررسی خروج از پیمان ناتو هستم، همیشه می‌دانستم آن‌ها ببر کاغذی هستند
  • +100ترامپ به کشورهای وابسته به تنگه هرمز: «شجاعت دیرهنگام» نشان بدهید، بروید و نفت‌تان را پس بگیرید