پیرگوشی در ایران رو به گسترش است
پیرگوشی در ایران رو به گسترش است
عضو انجمن متخصصان گوش، گلو و بینی ایران گفت: تحقیقات اخیر در ایران نشان می دهد که پیرگوشی نسبت به گذشته با سرعت بیشتر و در سنین کم تری اتفاق می افتد و این در حالی است که میلیون ها نفر از مردم به افت شنوایی شان اهمیت نمی دهند.
ابراهیم رزم پا اظهار داشت: پیرگوشی یک افت شنوایی تدریجی است که با افزایش سن اتفاق می افتد و در واقع یک نوع معمول از کم شنوایی حسی عصبی است که منجر به اختلال شنوایی دائم می شود و بیش تر مردم به وجود آن آگاه نیستند.
وی افزود: قرار گرفتن در معرض سر و صدا و صدای ناخواسته مثل صدای بوق خودروها یکی از دلایل پیرگوشی است و افرادی که سال ها در معرض سر و صدا قرار می گیرند معمولاً دچار پیرگوشی می شوند.
همچنین افزایش سن، بالا رفتن فشار خون، استرس زیاد، برخی داروها و حتی عوامل ارثی باعث ابتلا به این عارضه می شوند.
این متخصص گوش گلو و بینی ادامه داد: دشواری در تشخیص اصوات به ویژه اصوات زیر مثل حرف (س)، مشکل شدن فهم مکالمات به خصوص وقتی سر و صدای زمینه ای وجود دارد، افت شنوایی که معمولاً دوطرفه است و ممکن است با وزوز در یک یا دو گوش همراه باشد و سرگیجه از مهم ترین علائم پیرگوشی است.
ضمن این که افراد پیرگوش صدای مردها را بهتر از زنان می شوند.
وی اضافه کرد: افراد مبتلا به پیرگوشی معمولاً عنوان می کنند که گفتار را می شنوند ولی در فهمیدن آن مشکل دارند. البته همه ی نشانه های مذکور توانایی های فرد را کاهش می دهد و روی کیفیت زندگی بیمار تأثیر می گذارد.
رزم پا تصریح کرد: تحقیقات اخیر در ایران نشان می دهد که پیرگوشی نسبت به گذشته با سرعت بیش تر و در سنین کم تری اتفاق می افتد و این در حالی است که میلیون ها نفر از مردم به افت شنوایی شان اهمیت نمی دهند. احتمال داده می شود دلیل افسردگی، انزوا، ترس، اضطراب و عصبانیت آن ها برخاسته از همین مشکل باشد.
وی خاطر نشان کرد: به منظور درمان، مفید ترین کاری که یک شنوایی شناس می تواند برای افراد با مشکل پیرگوشی انجام دهد، سمعک ها و برنامه های توانبخشی است. از جمله برنامه های توانبخشی برای این افراد، مشاوره، تجویز سمعک، تجویز وسایل کمک شنیداری و مهارت های افزایش ارتباط است.
برنامه های توانبخشی سبب برقراری ارتباط بهتر و در نهایت بالا بردن کیفیت زندگی برای افراد مبتلا به پیرگوشی می شود.
|
|
|