منصوبان رهبر ایران در مقابل حسن خمینی
منصوبان رهبر ایران در مقابل حسن خمینی
انتقادهای هواداران دولت به نوه آیت الله خمینی بالا گرفته است |
عزت الله ضرغامی، رئیس صدا و سیمای جمهوری اسلامی در واکنش به گلایه های حسن خمینی از این رسانه، از وی به خاطر محکوم نکردن اعتراضات ضدحکومتی هشت ماه گذشته انتقاد کرد.
آقای ضرغامی که توسط آیت الله علی خامنه ای، رهبر ایران به ریاست صداوسیما منصوب شده است، در نامه دوشنبه ۱۹ بهمن (۸ فوریه) خود به نوه آیت الله خمینی نوشت کاش وی در کنار اعتراض به صداوسیما، "اقدامات شرم آور" مخالفان نظام را هم محکوم میکرد.
موضع گیری فوق، واکنشی به نامه یک روز قبل حسن خمینی، رئیس "موسسه تنظیم و نشر آثار امام"، در اعتراض به "تحریف" اظهارات بنیانگذار جمهوری اسلامی از تلوبزیون بود.
پس از انتشار نامه حسن خمینی، ۱۸۰ نماینده محافظه کار مجلس، نماینده آیت الله خامنه ای در روزنامه کیهان و "شورای نظارت بر صدا و سیما" از برنامه تلویزیونی مورد اعتراض وی حمایت کردند، و میرحسین موسوی، کاندیدای معترض انتخابات ریاست جمهوری، این برنامه را مورد انتقاد قرار داد.
"مستند شاخص"
اعتراض نوه آیت الله خمینی، پس از آن صورت گرفت که صدا و سیما در برنامه ای به نام "شاخص"، که از شبکه های مختلف تلویزیونی پخش شد، به انتشار قسمتی از سخنان آیت الله خمینی در سال ۱۳۶۰ در مورد لزوم مقابله شدید مردم و نیروهای مسلح با راه پیمایی های بدون مجوز پرداخت.
برجسته سازی این بخش از سخنان بنیانگذار جمهوری اسلامی، که منتقدان صدا و سیما آن را اقدامی جهت توجیه برخورد با راه پیمایان معترض دانستند، واکنش حسن خمینی را به عهده داشت که صدا و سیما را متهم کرد که "بدون اشاره به شرایط زمانی خاص"، به "بزرگ نمایی غلط و تحریف گونه قضایای گذشته" پرداخته و درصدد "مشابهسازی تاریخی" است.
حسن خمینى همچنین از عزت الله ضرغامى خواست که از "یاران نزدیک امام" دعوت کند تا "شأن نزول" سخنان پخش شده و "ناگفته هاى" زندگى آیت الله خمینی را بیان کنند.
اشاره نوه آیت الله خمینی به "یاران نزدیک امام" در حالی صورت می گیرد که بسیاری از منصوبان و همکاران نزدیک بنیانگذار جمهوری اسلامی جزو منتقدان دولت محسوب می شوند و بعضا پس از انتخابات اخیر، به اتهام همراهی با معترضان تحت فشار حکومت قرار گرفته اند.
واکنش های نامه حسن خمینی
تنها چند ساعت پس از انتشار نامه نوه آیت الله خمینی، ۱۸۰ نماینده هوادار دولت و سپس روزنامه کیهان نسبت به آن واکنش نشان دادند.نمایندگان حامی دولت با اشاره به این که آیت الله خمینی "وابسته به بیت خاصی" نیست، از برنامههای صدا و سیما به مناسبت دهه پیروزی انقلاب و "خصوصاً برنامهای شاخص" سپاسگزاری کرده و خواستار "ادامه بیوقفه" آنها شدند.
رئیس سازمان صدا و سیما از سوی رهبر ایران منصوب می شود |
حسین شریعتمداری، مدیرمسوول روزنامه کیهان نیز، با انتشار سرمقاله ای یادآوری کرد که حسن خمینی با "عوامل اصلی فتنه پس از آزادی موقت آنها دیدار صمیمانه و دلجویانه داشته" و افزود انتقادات نوه آیت الله خمینی به صداوسیما نتیجه تاثیرپذیری از افرادی است که در "فتنه اخیر" (اشاره به اعتراض های پس از انتخابات ریاست جمهوری) دست دارند.
به فاصله کمی بعد از انتشار سرمقاله کیهان، نوبت به عزت الله ضرغامی رسید تا در نامه ای سرگشاده به نوه آیت الله خمینی، به او توصیه کند برای ارزیابی درست از برنامه های صدا و سیما در مورد آیت الله خمینی، نظر "پابرهنگان جنوب شهر" را در مورد این برنامه ها بپرسد.
این نامه یادآور می شد "مستند شاخص " با بهرهگیری از رهنمود های آیت الله خامنه ای تهیه شده که مفسر "واقعی" دیدگاه های رهبر سابق جمهوری اسلامی است.
در واکنشی جداگانه، "شورای نظارت بر صدا و سیما" با صدور بیانیه ای از اقدامات صداوسیما در انعکاس دیدگاه های آیت الله خمینی و به ویژه برنامه هایی چون "شاخص" قدردانی کرد.
شورای نظارت بر صداوسیما، از شش نفر از نمایندگان روسای سه قوه (هر قوه دو نفر) تشکیل شده و وظیفه ارزیابی برنامه های صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران را بر عهده دارد.
در پی مجموعه واکنش های فوق بود میرحسین موسوی، در بیانیه ای به مناسبت فرا رسیدن سالگرد پیروزی انقلاب در ایران یادآور شد: "متأسفانه گفتههای بریده، بریدهای از حضرت امام(ره) در صدا و سیما و جاهای دیگر نقل میشود که مورد اعتراض نوه گرامی حضرت امام هم قرار گرفت."
وی تاکید کرد که ارائه "یک چهره تاریک و چهره قطعه قطعه شده از انقلاب" تنها ممکن است برای کسانی که این کار را انجام می دهند منافع کوتاه مدت داشته باشد، اما در درازمدت تنها باعث تقویت مخالفان انقلاب خواهد بود.
تیرگی روابط، پس از انتخابات
بعد از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری دهم، رسانه ها و شخصیت های هوادار دولت اعتراضات زیادی را علیه نوه آیت الله خمینی صورت داده اند.
این اعتراضات پس از آن شدت گرفت که حسن خمینی، همچون تعدادی دیگر از شخصیت های سیاسی جمهوری اسلامی از قبیل اکبر هاشمی رفسنجانی، محمد خاتمی و علی اکبر ناطق نوری، در مراسم تنفیذ محمود احمدی نژاد توسط رهبر جمهوری اسلامی حضور نیافت.
وی حتی در تعدادی از مراسم رسمی برگزار شده در آرامگاه آیت الله خمینی با حضور فرماندهان و شخصیت های طرفدار دولت نیز، که طبق سنت جمهوری اسلامی باید با حضور متولی این آرامگاه (در حال حاضر، سیدحسن خمینی) برگزار شوند، غایب بود.
یکی از خبرسازترین اقدامات اعتراض حسن خمینی پس از انتخابات ریاست جمهوری، عدم برگزاری مراسم عزاداری محرم در "حسینیه جماران" در بهمن ماه گذشته بود که در پی حمله خشونت آمیز هوادران دولت به مراسم سخنرانی سیدمحمد خاتمی در این حسینیه در شب عاشورا صورت گرفت.
نوه آیت الله خمینی پیشتر، در اقدامی مشابه از برگزاری مراسم مذهبی "احیا" در محل آرامگاه آیت الله خمینی در ماه رمضان امسال (شهریورماه) نیز خودداری کرد.
مدتی بعد از این اقدام، خبرگزاری رسمی دولت، ایرنا، نوه آیت الله خمینی را به هم پیمانی با "براندازان" متهم کرد و نوشت: "اگر سید حسن خمینی می داند که این افراد بیش و پیش از هرگونه دغدغه به ظاهر اصلاح طلبانه، در واقع با ولایت فقیه و نظام ولایی دچار مشکل شده اند، در همنشینی و همگامی با آنها دچار خطای هولناکی شده است."
دیگر اقدام حسن خمینی که اعتراض رسانه های نزدیک به رهبر جمهوری اسلامی را در پی داشته، دیدار از تعدادی از زندانیان آزاد شده بوده است.
این زندانیان، عمدتا به اتهام اقدام علیه امنیت ملی، پس از انتخابات ریاست جمهوری اخیر دستگیر شده بودند.
حسین باستانی - بیبیسی
|
|
|
|
|
|
|
|