سمفونی جنجالی صلح و امید در اروپا
سمفونی جنجالی صلح و امید در اروپا
برگزاری کنسرت "صلح و امید" در برخی از پایتخت های اروپایی، همراه با عتراض مخالفان دولت و طرفداران "جنبش سبز" مواجه شده است |
برگزاری تور رایگان برای اجرای سمفونی "صلح و امید" در برخی از شهرهای اروپا توسط دولت ایران با اعتراضات مخالفان دولت و جنبش سبز مواجه شد.
"سمفونی انقلاب" ساخته مجید انتظامی که به "صلح و امید" تغییر نام داد، سال گذشته به سفارش معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد ایران و با حمایت انجمن موسیقی این کشور به اجرا در آمد.
بنابر گزارش های خبرگزاری های ایران، مجید انتظامی به دلیل آرتروز شدید از رهبری ارکستر انصراف داد و در نهایت رهبری گروه به منوچهر صهبایی محول شد.
این ارکستر تا کنون در شهرهای بروکسل در بلژیک، استراسبورگ در فرانسه، رم در ایتالیا برگزار شده و همچنین قرار است در روتردام هلند و شهر ژنو در سوئیس هم برگزار شود.
اجرای کنسرت "صلح و امید" در برخی از شهرهای اروپا، توسط ارکستر سمفونیک تهران و با حمایت رایزنی های فرهنگی ایران عکس العمل های زیادی را برانگیخت.
مخالفان دولت و هواداران جنبش سبز در خارج از ایران با تاکید بر مشکلات اهالی موسیقی در ایران به فشارهایی که از جانب دولت در سالهای اخیر به آنها وارد شده اشاره می کنند.
آنها از سوی دیگر با اشاره به کشته شدن تعدادی از مخالفان در اعتراضات بعد از انتخابات اجرای کنسرتی با عنوان "صلح و امید" را مورد انتقاد قرار می دهند.
ارکستر سمفونی تهران همچنین در سی ام ژانویه کنسرتی در هلند و شهر روتردام اجرا خواهد کرد .
پژمان اکبر زاده روزنامه نگار از واکنش های منفی گروه های حقوق بشر و دانشجویی در هلند به بخش فارسی رادیو بی بی سی گفت: "نامه ای سرگشاده به شورای شهر روتردام ارسال شده و پرتیراژترین روزنامه چاپ هلند تلگراف بخش هایی از این نامه را چاپ کرده و حتی دو نماینده پارلمان هلند هم واکنش منفی نسبت به این برنامه نشان داده اند."
آقای اکبرزاده افزود: "موضوعی که در حال حاضر گروه های حقوق بشر به آن اشاره می کنند این است که شورای شهر روتردام مشاور ارشدش را به نام پروفسور طارق رمضان که یک اسلام شناس سوئیسی مصری تبار را صرفا به خاطر حضور در پرس تی وی (تلویزون انگلیسی زبان دولت ایران) اخراج کرد."
او گفت: "آنها معتقدند اگر قرار است به مسائل مربوط به دولت ایران چنین رفتاری صورت گیرد باید این کنسرت هم لغو شود و اعلام کرده اند که اگر این کنسرت اجرا شود جلوی تالار و محل اجرای برنامه تظاهرات برگزار می کنند."
جدا از نامه گروه های حقوق بشر دو نماینده از پارلمان هلند هم نسبت به کنسرت ارکستر سمفونیک تهران واکنش نشان داده اند.
پژمان اکبرزاده در این باره گفت: " مارتین هافرکومپ (Maarten Haverkomp) از حزب دموکرات مسیحی بوده که گفته برگزاری چنین کنسرتی مضحک است چرا که ارکستر سمفونی تهران سمفونی صلح اجرا می کند ولی از داخل ایران صدای جنگ می آید و لحن مقامات ایرانی هم جنگ طلبانه است."
او افزود: "نماینده دیگر یوئل فوردویند (Joel Voordewind) از حزب اتحادیه مسیحی که گفته ."
این در حالی است که برخی از منتقدان جنبش سبز معتقدند برنامه هایی چون کنسرت "صلح و امید" را باید به دور از اتفاقات سیاسی دنبال کرد و صرفا به عنوان یک برنامه هنری دید.
در روزهای گذشته نیز گروهی از دانشجویان و مخالفان دولت در شب اجرای ارکستر سمفونیک تهران در یکی از سالن های آدیتوریم شهر رم با در دست داشتن نشانه های سبز رنگ حضور پیدا کردند.
رضا گنجی روزنامه نگار مقیم ایتالیا در این باره گفت: "بلیط این کنسرت که به طور رایگان در اختیار علاقمندان قرار می گرفت از ظهر روز اجرای کنسرت دیگر توزیع نشد. درحالیکه وقتی وارد سالن می شدید نصف سالن خالی بود و عده زیادی از مردم بیرون از سالن مانده بودند و نمی توانستند داخل شوند."
او افزود: "با این وجود آن تعداد از دانشجویانی که توانستند وارد شوند. اما پلیس امنیت خصوصی سالن مدارک شناسایی کسانی را که لباس سبز به تن داشتند را خواسته و مشخصات آنها را ثبت کرده و به این شکل اجازه ورود به آنها داده بود."
البته خبرگزاری دولتی ایران، ایرنا در گزارشی نوشت برای برگزاری سمفونی صلح و امید در سالن موسیقی " آدیتوریوم "رم، بیش از 600 بلیت در اختیار حضار قرار گرفت و به علت ظرفیت محدود سالن ، شمار زیادی از علاقمندان در فضای بیرونی اجرای برنامه را دنبال کردند.
از سوی دیگر آقای گنجی به شیوه اعتراضات دانشجویان در حین برگزاری کنسرت اشاره کرد و گفت: "در قسمت اول سمفونی صلح و دوستی گروه کر شعار الله اکبر سر می دهند. همزمان با آن دانشجویان در سالن هم شعار الله اکبر سر می دهند. در انتهای مراسم هم یار دبستانی را می خوانند و بعد سالن را ترک می کنند."
او افزود: "اتفاق جالب دیگر این بود که دانشجویان دسته گل سبز رنگی را آماده کرده بودند و نماینده ای از آنها با شالی سبز می خواست آن را به رهبر گروه تقدیم کند. البته این حرکت با مخالفت مواجه می شود ولی آنها توجه نکردند و با همان شال رفتند و دسته گل را تقدیم کردند. درحقیقت موفق شدند با همه موانع موجود کنسرت را سبز کنند."
در هشت ماه گذشته و به دنبال اعلام نتایج انتخابات این اولین بار نیست که مخالفان دولت در خارج از ایران اعتراض شان به دولت کنونی را نشان می دهند. پیش از این نیز بارها معترضان با تجمع مقابل سفارت های ایران در اروپا و کشورهای دیگر و یا با حضور در مراسم و یا سخنرانی های حامیان دولت در خارج از کشور، اعتراض خود به اتفاقات بعد از انتخابات را نشان داده اند.
|