خطر نگهداری دستمال آلوده در جیب
خطر نگهداری دستمال آلوده در جیب
یک متخصص بیماریهای عفونی با بیان این که نگهداری دستمالهای کاغذی آغشته به ترشحات تنفسی سرفه و عطسه در جیب و استفاده مجدد از آن، بزرگ ترین اشتباه رایج در میان مردم است، گفت: این شیوه رفتاری، عاملی برای گسترش بیماری ها به شمار میرود.
دکترعبدالرضا سودبخش در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، انتشار ذرات تنفسی را از راههای انتقال آنفلوآنزای نوع A برشمرد و افزود: این ذرات در فاصله 20 سانتی متری و کمتر از یک متری افراد منتقل میشود.
وی با بیان اینکه طول مسافت انتشار ذرات تنفسی به دنبال سرفه و عطسه، تا یک متر و 80 سانتی متر افزایش مییابد، گفت: چنانچه کسی در فاصله یک متری از فرد مبتلا به آنفلوآنزای نوع A (بدون سرفه و عطسه) قرار گیرد، شانس انتقال بیماری به وی کاهش مییابد.
این متخصص بیماریهای عفونی، ادامه داد: تردد و عبور از کنار افراد آلوده و بیمار، بدون توقف و تماس نزدیک، خطری برای ابتلا به شمار نمیرود.
دکتر سودبخش با بیان اینکه اندازه ویروس آنفلوآنزای نوع A حدود 80 تا 200 میکرون (2 برابر اندازه ویروس هپاتیت B) است، گفت: از این رو در تماس نزدیک با افراد بیمار، بدون نیاز به استفاده از ماسک N95 ، میتوان از ماسکهای کاغذی جراحی به همراه یک تکه گاز استفاده کرد.
وی، از دیگر اشتباهات رایج در بین مردم را استفاده ی طولانی مدت از این ماسکها بدون تعویض آنها عنوان کرد و افزود: استفاده طولانی مدت، سبب بروز شکافهایی در ماسک میشود، این در حالی است که گاهی مصرف کنندگان با انتقال مجدد ماسک از زیر چانه به دهان و بینی ، آلودگیها را از سطح خارجی ماسک به دست خود منتقل میکنند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: ماسک باید به محض مرطوب شدن، با احتیاط از ناحیه بند گرفته و دور انداخته شود.
به گفته وی، سازمان بهداشت جهانی (WHO) استفاده از دو ماسک کاغذی به همراه یک لایه گاز استریل را برای جلوگیری از ابتلا به بیماری آنفلوآنزای نوع A (آنفلوآنزای خوکی) توصیه میکند.
|
|