گوگل وارد بازار فروش موسیقی شد
گوگل وارد بازار فروش موسیقی شد
گوگل در مراسمی در لس آنجلس نحوه کار سرویس جدید را به نمایش گذاشت
شرکت گوگل که به خاطر موتو جستجوى پرطرفدار آن شناخته مى شود با ارائه سرویسى براى یافتن و خرید موسیقى بصورت آن لاین، وارد بازار موسیقى شد.
براى رسیدن به این هدف، این شرکت سرویسى به نام وان باکس (OneBox) را با شراکت سایت هاى موسیقى Lala و سایت iLike که تحت مالکیت سایت ماى اسپیس قرار دارد، ایجاد کرد و توسعه داد.
این سرویس که تنها در آمریکا ارائه خواهد شد به کاربران امکان خواهد داد که با استفاده از نام آهنگ، هنرمند یا بخش هایى از شعر، به دنبال قطعه مورد نظر خود بگردند و حتى کاربر می تواند برای مطمئن شدن از انطباق حاصل جستجو با موسیقی مورد نظر خود کل قطعه را نیز بشنود.
این در حالی است که اکثر سایت های فروش موسیقی تنها امکان پخش ۳۰ ثانیه از هر قطعه را برای کاربر فراهم می کنند.
مارک مولیگان، یک تحلیلگر در موسسه پژوهشى Forrester گفت این سرویس جدید احتمالا جایگزینى جذاب براى اشتراک غیرقانونى فایل هاى موسیقى ایجاد خواهد کرد.
این تحلیلگر در وبلاگى نوشت: "اپل کار چندانى درباره استفاده کاربران دستگاه هاى آى پاد از سایت هایى مانند بیت تورنت (سایت دانلود غیرقانونى) نمى تواند انجام دهد، اما گوگل مى تواند."
او افزود: "فقط تصور کنید که وقتى یک کاربر به دنبال یک آهنگ جستجو مى کند، در کنار تمام لینک هاى تورنت که موتور جستجو به آن باز مى گرداند، یک سرویس ادغام شده قوى از سوى گوگل هم به ارائه همان قطعه مورد جستجو بپردازد."
سرویس جدید گوگل تنها در آمریکا ارائه می شود |
با استفاده از این سرویس، وقتى کاربران به دنبال آهنگى مى گردند ابزارى که توسط Lala یا iLike تولید شده پدیدار می شود و به کاربر پیشنهاد مى کند که کل قطعه را براى او بنوازد.
پنجره اى نیز که توسط سایت MySpace فراهم مى شود به کاربر امکان مى دهد که نسخه MP3 از آهنگ را را بخرد و همچنین ویدئو کلیپ یا اطلاعات دیگر همچون تاریخ و محل برگزارى کنسرت آن هنرمند را نیز در اختیار کاربر قرار مى دهد.
گوگل اعلام کرده است که عبارات "music" و "lyrics" در میان ۱۰ عبارتى قرار دارند که کاربران بیش از دیگر عبارات به دنبال آنها گشته اند.
ماریسا مایر، معاون مدیرعامل بخش جستجو در گوگل در مراسم معرفى سرویس جدید که در لس آنجلس برگزار شد گفت: "در گوگل ما هر روز میلیون ها جستجوى مربوط به موسیقى را مشاهده مى کنیم."
"براى ما واضح است که موسیقى براى کاربران ما جایى ویژه دارد."
در حال حاضر شرکت اپل دربازار موسیقى غالب است و %۷۰ فروش اینترنتى موسیقى در جهان از طریق این شرکت انجام مى شود.
در اروپا شرکت هایى همچون Spotify در حال افزایش سهم خود از بازار فروش اینترنتى موسیقى هستند.
این سرویس پخش مجانى موسیقى که در سال ۲۰۰۸ آغاز به کار کرد، اکنون در بریتانیا به بیش از دو میلیون نفر خدمات ارائه مى کند و شمار کاربران آن در سراسر اروپا به بیش از شش میلیون نفر مى رسد.
گوگل امیدوار است به موفقیتى مشابه اپل و Spotify دست یابد.
در حال حاضر گوگل در چین به کاربران اجازه مى دهد موسیقى هاى مجاز را دانلود کنند و اعلام کرده است که در کشورهاى دیگر هم به دنبال شرکایى است تا مدل خود را جهانى کند.
|