مقام اول برای ایران در سومین المپیاد جهانی نجوم و اخترفیزیک

مقام اول برای ایران در سومین المپیاد جهانی نجوم و اخترفیزیک

سومین المپیاد جهانی نجوم و اخترفیزیک در تهران برگزار شد

به گزارش منابع خبری ایران، تیم ایران با کسب مجموعا هفت مدال از جمله چهار طلا به مقام اول سومین المپیاد نجوم و اختر فیزیک دست یافته است.

خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، دوشنبه شب گزارش داد که تیم ایران با دست یافتن به چهار طلا، دو نقره و یک برنز از لحاظ تعداد مدال ها اول شد و پس از آن هند با دو طلا، دو نقره و یک برنز در جای دوم ایستاد.

سومین المپیاد بین‌المللی نجوم و اختر فیزیک در فاصله روزهای 25 مهر تا چهار آبان در شهرهای تهران و سمنان برگزار شد.

در مجموع 20 کشور شامل بلاروس، اندونزی، لهستان، بنگلادش، یونان، برزیل، لیتوانی، تایلند، سریلانکا، کره جنوبی، هند، کامبوج، اسلواکی، بولیوی، صربستان، رومانی، قزاقستان، چین، اوکراین و ایران در این رقابت ها شرکت داشتند.

این رقابت ها در سه بخش نظری، عملی و رصدی برگزار شد.

المپیاد جهانی نجوم و اختر فیزیک (IOAA) بین دانش آموزان دبیرستانی برگزار می شود.

به نوشته وبسایت رقابت های امسال تهران (https://ioaa2009.ir/fa/home) این مسابقه قبلاً بین دانش آموزان جمهوری های اتحاد جماهیر شوروی برگزار می شده است که در سال ۱۹۹۶ برای اولین بار بین دو کشور روسیه و سوئد برگزار شد.

به نوشته این وبسایت از سال 2007 اساسنامه المپیاد جهانی دستخوش تغییراتی گسترده اعم از ویژگیهای سنی دانش آموزان، نوع آزمونها و همچنین زبان رسمی المپیاد شد و به این ترتیب اولین دوره جهانی آن با عنوان "المپیاد جهانی نجوم و اختر فیزیک" در کشور تایلند برگزار شد.

این رقابت ها شامل ۳ امتحان است. امتحان اول که امتحانی است تئوری به شکل کتبی برگزار می شود. دانش آموزان باید ۱۵ سوال کوتاه و ۳ مسئله تشریحی را که در قالب موضوعاتی چون مکانیک سماوی، نجوم کروی و اختر فیزیک طراحی شده پاسخ دهند. این امتحان معمولاً ۶۰ درصد نمره کل را شامل می شود.

امتحان دوم نیز به صورت کتبی است و موضوع آن تحلیل داده های نجومی است. در این آزمون داده های نجومی که از رصدهای واقعی بدست آمده در اختیار دانش آموزان شرکت کننده هرتیم قرار می گیرد تا آنها را تحلیل و در مورد نتیجه آن بحث کنند. امتحان تحلیل داده ها ۳۰ در صد نمره را دارد.

امتحان سوم، امتحان رصد است. در این بخش همه دانش آموزان بااستفاده ازتلسکوپ و دوربین سی سی دی (CCD) آسمان را رصد می کنند و به سئوالاتی که در این زمینه پرسیده می شود، پاسخ می دهند. امتحان رصد معمولاً ۱۰ در صد نمره نهایی را به خود اختصاص می دهد.

چهارمین دوره المپیاد جهانی نجوم واخترفیزیک سال آینده در چین برگزار خواهد شد.

mashady - انگلیس - منچستر
زنده باد فیزیک دانهای ایرانی خداییش مخ هامون خوب کار میکنه
سه‌شنبه 5 آبان 1388

i.am.the.world - لوگزامبورگ - اش
زنده باد . امیدوارم هر چه زودتر و پیش از انکه در دامهای قهرمان بازیهای سیاسی؛ و شعار یا احساسات بلغوری گیر بیافتند؛ جهت ادامه تحصیل و خدمت به بشریت از ان جهنم شعر و شعارزده خارج شوند. زمین یگانه سرزمین انسانهاست؛ و زندگی توقف بسیار کوتاهی بر روری این سرزمین است. شادباشید.
سه‌شنبه 5 آبان 1388

siya48 - آلمان - کلن
ما هی‌ طلا و نقره و مس و مفرغ میگیریم،ولی‌ نمی‌دونم چرا داریم میریم سمت بومیان آمازون.این همه طلا گرفتیم ولی‌ هنوز هیچ کس نمیدونه چرا باید با پای راست بریم توالت با پای چپ در بیاییم.
سه‌شنبه 5 آبان 1388

parvaz39 - آلمان - هامبورگ
به این سایت یه سری بزنید. بدون اغراق اگر مقداری منصفانه و هر چند اندک مطالعه کنید کلید بسیاری از مشکلات رو خودتون پیدا میکنید.
سه‌شنبه 5 آبان 1388

saeed85 - ایران - تهران
از شنیدن این خبرها هم خوشحال می شوم و هم ناراحت. خوشحال از بابت اینکه افتخاری دیگر برای ایران عزیزمان اتفاق افتاد و ناراحت از اینکه سرزمین پر نعمت و مردمی با هوش داریم و لی به علت نادانی و استبداد حاکمانمان سرمایه هامان از بین می روند و جوانان ما مجبورند برای آینده ای بهتر جلای وطن کنند.
سه‌شنبه 5 آبان 1388

persianshadow1 - انگلستان - برایتون
عجیب اینجاست که من توی این 10-12 سالی که اینجا هستم هیچوقت این کشورهای پیشرفته هیچ خبری از المپیادها نیست ولی ایرانیا هر سال توی 1000 اولمپیاد مقام میارن! من فکر میکنم این المپیادهایی که ایران توش شرکت میکنه و کیلو کیلو مدال میاره و اعتبار زیادی ندارند فقط تبلیغات جمهوری اسلامی هستش. باور کنید اوایل که اومده بودیم انگلیس و دنبال کار میگشتیم با یکی از دوستام که اون هم مثل من مدرک لیسانس از ایران داشت رفتیم اداره کاریابی گفتیم دنبال کار هستیم.وقتی گفتیم لیسانس از ایران داریم زنه که باهامون مصاحبه میکرد گفت مگه ایران دانشگاه هم داره؟؟!! دیگه خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل.
سه‌شنبه 5 آبان 1388

aydak - سوئد - سوئد
المپیاد جهانی چرا پس فقط 20 کشور شامل بلاروس، اندونزی، لهستان، بنگلادش، یونان، برزیل، لیتوانی، تایلند، سریلانکا، کره جنوبی، هند، کامبوج، اسلواکی، بولیوی، صربستان، رومانی، قزاقستان، چین، اوکراین و ایران در این رقابت ها شرکت داشتند؟ از کشورهای پیشرفته چرا خبری نیست؟!!.
سه‌شنبه 5 آبان 1388

sami_rad - انگلیس - لندن
ما همچنان سبز هستیم، 13 آبان جنبش سبز آسمان را خواهد لرزاند، ما بی شماریم.
سه‌شنبه 5 آبان 1388

iraniii - ایران - ارومیه
aydak - سوئد - سوئد,persianshadow1 - انگلستان - برایتون:دوستان عزیز این امتحانا الکی نیستن.هر کشوری براحتی وارد اینا نمیشه.ما واقعا افراد نابغه ای داریم تو نجوم.دست کم نگیرین اینارو.
سه‌شنبه 5 آبان 1388

khanande - ایران - ایران
aydak - سوئد - سوئد . . باهات موافقم!
چهار‌شنبه 6 آبان 1388

aydak - سوئد - سوئد
iraniii - ایران - ارومیه . یعنی نوابغ دنیا در این کشورهای 20 گانه هستند؟؟؟ اگه برام چند تا از کارهای مهمی که نوابغ کنونی ما تو نجوم انجام دادن نام ببرید ممنون میشم.بهتره به جای فریب دادن خودمان واقعیتها را بپذیریم و در راه پیشرفت واقعی قدم برداریم
چهار‌شنبه 6 آبان 1388

shahram khosh maram - ایران - تهران
من به همه ایرانیان این وفقیت را تبریک میگویم. persianshadow1 - انگلستان - برایتون:‌ المپیادهای فیزیک٬ ریاضی٬ زیست٬‌ شیمی٬ کامپیوتر و نجوم مهمترین رقابت بین المللی در سطح مدارس هست و در تمام دنیا شناخته شده است. گرفتن مقام در این المپیادها بالاترین موفقیتی هست که یک دانش اموز در دنیا میتواند بدست بیاورد. من به دلیلی جریانات مربوط به المپیادها را دنبال میکنم. کسی که مدال المپیادی داشته باشد بدون مصاحبه و امتحان به بالاترین دانشگاههای جهان راه می یابد. دو تا از دوستان من همینطوری به هاروارد رفتند. هیچ مشکلی در ویزا و پذیرش هم نداشتند.
چهار‌شنبه 6 آبان 1388

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • سردار نقدی: آمریکا ۱۲ ناو هواپیمابرش رو هم بیاره هیچ غلطی نمیتونه بکنه، آمریکا تموم شده‌س
  • ترفند قدیمی لشکر بی‌حجابان خامنه‌ای: اینکه موهام بیرونه دلیل نمیشه وطن فروش باشم،جون میدم برای رهبرم
  • این ویدیو هم برای اون متقاضیانی که میخوان با زیردریایی غدیر و پهباد شاهد و قایق تندرو، ناو آبراهام لینکلن رو غرق کنند
  • ویدیوی کتک‌کاری نمایندگان مجلس ترکیه در مراسم سوگند وزیر جدید دادگستری
  • جنگنده فرانسوی داسو با نام «سوپر رافال» رقیبی برای اف-۳۵ آمریکایی
  • شعار مرگ بر خامنه‌‌ای در شبکه استانی؛ صداوسیما از عزل مدیر پخش و برخورد با خاطیان خبر داد
  • ترانه «من بهت بدهکارم خیلی زیاد» از خواننده جوان «علیها» تقدیم به جانباختگان دی ماه خونین
  • شلیک ترامپ و نتانیاهو به قایق نجات خامنه‌ای؛ منطقه آرایش جنگی پیدا کرده
  • تصاویری از حراج یک شاهین کمیاب سفید در عربستان سعودی به قیمت ۳۳ میلیارد تومان
  • حمایت مهدی یراحی از معترضین با ترانه «آشوئیتس»
  • +360شاهزاده رضا پهلوی خطاب به مردم ایران: امید خود را از دست ندهید، ایران را نجات خواهیم داد
  • +275شاهزاده رضا پهلوی: شامگاه ۲۵ و ۲۶ بهمن با سردادن شعار اتحاد خود را نشان دهید
  • +261شهبانو فرح پهلوی در مصاحبه با شبکه «آی۲۴ نیوز»: دوران گذار به ندرت ساده است، اما عمیقا امیدوارم
  • +212رضا پهلوی: آنچه در ایران می‌گذرد یک فرآیند نسل‌کشی است
  • +175پاسخ محترمانه سینا ولی‌الله به سخنان گلشیفته فراهانی در مصاحبه با شبکه فرانسوی
  • +158علی کریمی: برای جلوگیری از هرگونه سو‌ء استفاده در مسیر‌های برگزاری مراسم ۲۲ بهمن تردد نکنید
  • +157پرچم شیروخورشیدنشان در دستان هاتف معیل، قهرمان ایرانی هنرهای رزمی ترکیبی؛ «بچه شاه باخت نمی‌دهد»
  • +140برگزاری دادگاه ابراهیم حکمت؛ مردی عراقی تبار که یک زن ایرانی معترض را در لندن به شدت کتک زده بود
  • +131استوری هولناک مهدی نصیری؛ پرده برداری فیگارو از طراحی ماشین کشتار در ایران به فرمان خامنه‌ای
  • +129یک جوان ایرانی از بوشهر بعد از انتشار این ویدیو و دادن پیغام به ترامپ خودکشی کرد