مرور روزنامه های صبح تهران؛ دوشنبه ۳۰ شهریور

مرور روزنامه های صبح تهران؛ دوشنبه 30 شهریور

تیترهای اول

"سایت حامی دولت به دنبال شناسایی منابع اطلاعاتی احمدی‌نژاد" تیتر آفتاب یزد است، "برنج های وارداتی مسموم است" گزارش اصلی مردم سالاری است و "تهمت زنندگان را دادگاهی کنید" به نقل از نامه فرزندان هاشمی رفسنجانی به رییس قوه قضاییه، عنوان اول آرمان.

"انتقاد شدید رهبرانقلاب از فضای تهمت و بدگمانی در کشور" تیتر ابتکار است، خبر هم نوشته "انتقاد رهبر از فضای تهمت و بدگمانی"، روزنامه ایران "فضای اتهام و بدگمانی را از جامعه دور کنید" را در صدر اخبار خود آورده، حیات نو از زبان رهبر جمهوری اسلامی نوشته "سخنان متهمان درباره اشخاص حجیبت ندارد"، روزنامه جمهوری اسلامی از همین خبر نقل کرده " فضای جامعه را فضای برادری و مهربانی قرار دهیم نه سوء ظن" و رسالت در تیتر اول خود نوشته "ملت ایران روز قدس، جهت را به جهانیان نشان داد".

"گناه تهمت به نظام سنگین ترست" عنوان اصلی جوان است و کیهان "گناه تهمت به نظام از تهمت به اشخاص سنگین ترست" را در عنوان های خود آورده است.

گزیده مقالات

توبه کنند

حیات نو در سرمقاله خود با اشاره به آن چه در هفته‌هاى اخیر از رسانه‌هاى وابسته به دولت و حامیان آن و با استناد به اظهارات متهمان علیه دیگران منتشر شده، نوشته این رسانه ها تنها به آلوده سازى فضا مبادرت ورزیده‌اند. مطلبى که رسانه‌هاى اصلاح‌طلب به دفعات بر آن تاکید داشتند.

به نوشته این مقاله ایراد تهمت خیانت و خطا به مسئولان پیشین نظام به بهانه شفافیت، عملى نادرست بوده که موجب کدر شدن فضا شده و اتفاقا از زمان مناظره‌هاى تلویزیونى آغاز و همچنان ادامه دارد.

در ادامه مقاله حیات نو آمده اکنون که رهبرى نظام این شیوه را رسما تقبیح کرده این رسانه‌ها موظفند از آنچه تاکنون مرتکب شده‌اند توبه کرده و به جبران گذشته بپردازند. مطمئنا مردم و مخاطبان از آن میزان هوش و دقت برخوردارند که بتوانند تفاوت توبه و اصلاح رفتار گذشته را با توجیه و سرپیچى تشخیص دهند.

روز قدس عجیب

محسن پرویز در مقاله ای در روزنامه ایران نوشته سال‌هاست عادت کرده‌ایم که جمعه پایانی ماه مبارک رمضان در راهپیمایی و نماز جمعه روز قدس شرکت کنیم و مرگ بر اسرائیل بگوییم و شیطان بزرگ، امریکا را لعن و نفرین کنیم. امسال وقتی به بلوار کشاورز رسیدیم، نکته غریبی توجهمان را جلب کرد. گروهی سبز و سیاه، دست‌افشان و پایکوبان و سوت‌زنان بالا و پائین می‌پریدند و شعارهایی می‌دادند غیر از آنچه شعار عموم مردم بود. به جای شعار مرگ بر اسرائیل و همزمان با آن، فریاد مرگ بر روسیه سر دهند.

نویسنده روزنامه خبرگزاری جمهوری اسلامی با این تاکید که باید به عبرت های تاریخ به دیده تردید نگریست نوشته از خود می‌پرسیدیم مگر می‌شود پلوی مشروطه را در سفارت انگلیس بار بگذارند؟ و فکر می‌کردیم یعنی در بین این همه آدم تحصیلکرده و صاحب تحلیل، هیچ‌کس نمی‌فهمید دولت بریتانیای کبیر برای رضای خدا به کسی پلو نمی‌دهد؟ اما امروز که می‌بینیم برخی افراد به جای اسرائیل و امریکا، روسیه و چین را می‌نشانند و می‌خواهند که از غزه و لبنان دست برداریم، پاسخ سؤال دیرپای خود را درمی‌یابیم!

نفع کرملین

"کرملین رفیق منفعت طلب" عنوان سرمقاله مردم سالاری است که در آن آمده مواردی مانند عراق و افغانستان نشان می دهد مسکو به راحتی خوردن آب منافع دیگران را وجه المصالحه خود با دیگران قرار می دهد. کرملین این نکته را به خوبی در دیدار اخیر مدودف و اوباما بروز داد.

به نوشته این مقاله مسوولین دیپلماسی ایران به حمایت های ظاهری روسیه دل خوش کردند و حال امروز نوبت به وجه المصالحه قرار گرفتن منافع ایران است. انتقاد روسیه از سخنان همپیمان خود آقای احمدی نژاد نشان از ابعاد گسترده ای از معاملا ت پشت پرده دارد و به زودی باید منتظر آن بود که روس ها درجریان مذاکرات اتمی ایران را تنها بگذارند.

چرا مرگ بر روسیه

کیهان در سرمقاله خود نوشته سایت های وابسته به گروههای سلطنت طلب، منافقین، بهائیان، مدعیان اصلاحات و چند سایت وابسته به اسرائیل از «موج سبز» در راهپیمایی عظیم روز قدس خبر می سازند و با حالتی ناشیانه و آمیخته به سرخوردگی ترحم برانگیز می کوشند حضور توده های میلیونی مردم در راهپیمایی حماسی این روز را به حساب حمایت از کودتاچیان مخملی بنویسند!

به نوشته این مقاله شاهکار دیگر آقایان که آن نیز با توصیه های بیگانگان همخوانی کامل داشت، شعار «مرگ بر روسیه» به جای شعارهای مرگ بر آمریکا و مرگ بر اسرائیل بود. این شعار که آشکارا برای رضایت آمریکا و اسرائیل انتخاب شده بود در حالی است که سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران بر حفظ استقلال و تعامل با کشورهای دیگر به تناسب برخورد آنها با ایران اسلامی است.

تبریک پیشرس

فرزاد پورکاویان در مقاله ای در آرمان نوشته میل به نخستین بودن و پیگیری روند‌هایی که به نظر اقدامی هوشیارانه و براساس منافع دولت آقای احمدی‌نژاد می آید، باعث شده تا در حالی که هنوز نتیجه انتخابات افغانستان مشخص نشده، رییس جمهور ایران در تماس تلفنی پیروزی مجدد آقای حامد کرزای را در انتخابات ریاست جمهوری افغانستان به وی تبریک گوید.

به نوشته این مقاله تبریک یک دولت خارجی قبل از مشخص شدن نتیجه نهایی انتخابات در هر کشوری، نوعی "دخالت" در امور داخلی آن کشور فرض می‌شود و انتخابات افغانستان گذشته از دلایل و شرایط و چگونگی آن هنوز به پایان نرسیده است و کمیسیون مستقل انتخابات و کمیسیون رسیدگی به شکایات این کشور کار خود را به پایان نرسانده‌اند.

نویسنده مقاله آرمان با اشاره به این که بحث‌های زیادی بر سر برگزاری دور دوم انتخابات، تشکیل حکومت ائتلافی و سایر گزینه‌های مد نظر محافل داخلی و خارجی در افغانستان وجود دارد پرسیده تبریک آقای احمدی‌نژاد براساس چه مبنایی اعلام شده است؟ آیا اینکه نخستین رییس مقام خارجی که به کرزای تبریک می‌گوید آنقدر مهم است که پیامد‌های این سیاست در سطح روابط دو کشور و حتی جامعه و احزاب سیاسی افغانستان مد نظر گرفته نشود؟

گزارش شکنجه و قتل

به نوشته آرمان علی جوادی‎فر پدر مرحوم امیر جوادی‎فر از جان‎باختگان کهریزک در یادداشت کوتاهی نوشته است: چندی پیش با رییس بازداشتگاه کهریزک ملاقات داشتم که این دیدار به درگیری لفظی و فیزیکی انجامید. عکس فرزندم را نشانش دادم و گفتم: «این عکس را می‌شناسی؟ او همان کسی بود که چون در سایه نشسته بود، او را مورد ضرب و شتم قرار دادی.» چند روز پیش هم با رییس دادسرای انتظامی نیروهای مسلح که مسئول رسیدگی به موضوع است دیداری داشتم و قاضی پرونده مرا در جریان جمع آوری مستندات و مدارک پرونده قرار داد و قول داد که مسئله را با جدیت و قاطعیت پیگیری می کند و دادگاه کهریزک به‎زودی برگزار می شود.

علی کامرانی پدر مرحوم محمد کامرانی یکی دیگر از قربانیان کهریزک در یادداشتی در همین روزنامه نوشته بعد از زمانی‎که در مجتمع قضایی حاضر و اظهارات خود و همسرم را به‎عنوان شاکی اعلام و مکتوب کردیم، نسبت به روند کاری که انجام شده، چیزی به اطلاع ما نرسیده است. اگر هم اقداماتی درخصوص این پرونده شده باشد، من هنوز در جریان امر قرار نگرفته‎ام."

اعتماد به رییس دولت

روزنامه کیهان خبر داده بر اساس نتایج نظرسنجی یکی از مراکز نظر سنجی معتبر جهانی، 83 درصد مردم ایران اعلام کردند که به نتایج انتخابات ریاست جمهوری که منجر به انتخاب مجدد محمود احمدی نژاد شد، اعتماد دارند.

به نوشته این روزنامه مرکز نظرسنجی ورلد پابلیک آپینین در یک نظر سنجی که از مردم ایران انجام داده است، اعلام کرد که 83 درصد ایرانیان به نتایج انتخابات ریاست جمهوری ایران که به انتخاب مجدد محمود احمدی نژاد منتهی شد، اعتماد دارند ، البته 62 درصد اعلام کردند که اطمینان بسیار زیادی به نتایج اعلام شده دارند. نظرسنجی این مرکز از یکهزار و 3 شهروند ایرانی صورت پذیرفته است.

دخل کمتر از خرج

روزنامه سرمایه با عنواندخل خانوار 50 هزار تومان کمتر از خرج نوشتهچکیده نتایج آمارگیری از هزینه و درآمد خانوارهای شهری و روستایی در سال گذشته نشان می دهد متوسط هزینه یک خانوار شهری 94 میلیون و 421 هزار ریال بوده است که نسبت به رقم مشابه در سال قبل نزدیک 16 درصد افزایش نشان می دهد.

به نوشته این روزنامه این در حالی است که متوسط درآمد یک خانوار شهری 88 میلیون و 219 هزار ریال بوده که نسبت به سال قبل 1/13 درصد افزایش داشته است یعنی هر خانواده به طور متوسط ماهی پنجاه هزار تومان کسر بودجه دارد و خرجش بیشتر از درآمد اوست.

برنج مسموم

مردم سالاری در عنوان اصلی خود خبر داده تبلیغ برای برنج های دانه بلند علی رغم اعتراض دست اندرکاران تولید برنج داخلی طی هفته های اخیر به موضوعی تبدیل شده بود که نتیجه آن اظهارنظر مسوولان سازمان استاندارد مبنی بر آلوده بودن برنج های وارداتی شد.

طی هفته های گذشته مردم ایران تقریبا پیش از دیدن همه فیلم ها و سریال های پرطرفدار تلویزیونی مجبور بودند تبلیغات برنج های ملقب به دانه بلند را ببینند.

به نوشته مردم سالاری حال، مدیرکل استاندارد استان تهران در یک اظهارنظر قطعی از وجود سموم آرسنیک و سرب در برنج های وارداتی (هندی) خبر داد و از مردم خواست سیزده نوع برنج وارداتی را مصرف نکنند.

shahram khosh maram - ایران - تهران
این اولین بار هست که روزنامه های طرفدار دولت به شعار مرگ بر روسیه اشاره میکنند . رهبر هم یک عقب نشینی کرد و از دادگاههایی که با این همه زحمت و سوتی دادن برگزار شده بود یک نیمچه انتقادی کرد. انصافا حضور مردم در روز قدس به همراه پارچه سبز و با شعارهایشان بسیار تاثیرگذار بود. فرسایشی شدن این ماجرا اول به ضرر حکومت هست چون ارام ارام طرفداران خود را از دست میدهند . پشتوانه اصلی حکومت ٬‌ الان دیگر مردم نیستند بلکه نیروهای نظامی هستند که نمیتوانند در درازمدت همه چیز را کنترل کنند.
دوشنبه 30 شهریور 1388

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.